Kesätyöntekijät äänestivät vuoden 2020 vastuullisimmat työnantajat Suomessa

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa, Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma ja Alfa Laval Aalborg Oy ovat Suomen vastuullisimmat kesätyöpaikat. Valinnan tekivät yli 6400 kesätyöntekijää, jotka vastasivat Oikotien teettämään Vastuullinen kesäduuni 2020 -tutkimukseen. Kukin kolmesta yrityksestä voitti oman kategoriansa. Oikotien tutkimuksesta selviää, että palkka ei ole likikään keskeisin nuorten kesätyökokemukseen vaikuttava seikka. Tänä vuonna moni nuori oli koronan takia huolissaan kesätyöpaikkansa puolesta.

Vastuullisimmat ovat Pohjois-Karjalan Osuuskauppa, Varma ja Alfa Laval Aalborg 

Suomalaiset kesätyöntekijät arvostavat Pohjois-Karjalan Osuuskaupan, Keskinäisen työeläkevakuutusyhtiö Varman ja Alfa Laval Aalborg Oy:n Suomen vastuullisimmiksi kesätyönantajiksi tänä vuonna. Kukin yrityksistä voitti kilpailussa oman kategoriansa. Valinnan tekivät 6404 kesätyöntekijää.

Oikotien järjestämään Vastuullisin kesäduuni -kilpailuun osallistui 114 työnantajaa, jotka jaettiin kolmeen kategoriaan: pienet alle 50 työntekijän ja keskisuuret 50–250 työntekijän yritykset, suuret 250–1000 työntekijän yritykset ja yli 1000 työntekijän 1000plus-yritykset. Alfa Laval Aalborg voitti pienissä ja keskisuurissa, Varma suurissa ja Pohjois-Karjalan Osuuskauppa suurimmissa.

– Suomalaisia työmarkkinoita tulee aktivoida ja kotimaisia työnantajia kannustaa yhä vastuullisempaan työelämään. Sitä Oikotie Vastuullinen kesäduuni -kampanjallaan tekee. Kampanja haastaa työnantajat tarjoamaan enemmän ja parempia kesätyökokemuksia 14–29-vuotiaille. Se on suomalaisten työnantajien houkuttelevuudesta huolen pitämistä, Oikotien kampanjajohtaja Päivi Salminen-Kultanen sanoo.

Arvosteluasteikko oli 1–4. Pohjois-Karjalan Osuuskaupan tulos oli 3,78, Varman tulos 3,80 ja Alfa Laval Aalborg Oy:n 3,88.

– Haluamme tarjota jokaiselle nuorelle parhaan vastaanoton työelämään: meillä koko työyhteisö auttaa kesätyöntekijöitä. Kesällä PKO:lla oli useampi sata työntekijää ravintoloista ja hotelleista sijoitettuna meidän muille toimialoille pandemian tuomista rajoitteista johtuen. Samaan aikaan tulivat kesätyöntekijät, joten haasteista huolimatta esimiehemme tiimeineen ovat luoneet nuorille hyvät ja turvalliset työolot. Isoin kiitos kuuluu hymyssä suin loistoduunia tehneille kesätyöntekijöillemme, Pohjois-Karjalan Osuuskaupan henkilöstöjohtaja Mika-Jussi Mononen toteaa.

– Meillä on ollut jo joitain vuosia tavoitteena tarjota hommia erityisesti niille, jotka hakevat oman alan ensimmäistä kesätyötä. Nuoret kokevat, että oman alan töihin pääsy on haastavaa ilman työkokemusta. Usein ovet aukeavat huomattavasti helpommin, kun CV:stä löytyy vähintään yksi työkokemus omalta alalta. Haluamme vastuullisena kesätyönantajana olla edistämässä nuoren työnhakua tulevaisuudessa, Varman HRD-päällikkö Pauliina Heiskanen kertoo.

– Jokaiselle kesätyöntekijälle kannattaa valita mentori, jonka puoleen kääntyä asiassa kuin asiassa. Mentori pitää huolen perehdyttämisestä. Mentori ei mielellään saisi olla se kiireinen esimies, vaan esimerkiksi viisi vuotta sitten kesätöiden kautta taloon tullut kaveri. Myös mentori oppii saadessaan opastaa vasta-alkajaa, Alfa Laval Aalborg Oy:n HR Manager Sirkka Berglund-Palmo kommentoi.

Raha ei ole nuorille keskeistä

Kesätyöntekijöiden arvioista tehtiin Vastuullinen kesäduuni 2020 -tutkimus. Vastuullisin kesäduuni -kilpailu on osa Vastuullinen kesäduuni 2020 -kampanjaa, jonka toteuttaa maan johtava rekrytointi- ja asuntopalvelu Oikotie. Kampanjan tulokset julkistetaan ja Vastuullisin kesäduuni -voittajat palkitaan torstaina 8.10. webinaarina toteutettavassa huipennuksessa.

– Raha ei ole likikään keskeisin nuorten kesätyökokemukseen vaikuttava seikka. Kesätyökokemukseen vaikuttavat eniten työtehtävien mielekkyys, työpaikan ilmapiiri ja työkaverit sekä seuraavaksi kokemus työyhteisöön kuulumisesta ja kuulluksi tulemisesta. Tutkimuksessa nuoret arvioivat työnantajia työnhakuprosessin, työtehtävien mielekkyyden, työpaikan oikeudenmukaisuuden ja tasapuolisuuden sekä perehdytyksen ja ohjaamisen perusteella, Salminen-Kultanen listaa.

– Korona vaikutti luonnollisesti kesätöihinkin tänä vuonna. Koronatilanteen vuoksi monet nuoret olivat keväällä huolissaan kesätyöpaikastaan. Moni taho ei poikkeuksellisesti palkannut nyt kesätyöntekijöitä. Silti nuorten kokonaisarviot kesätöistä ovat positiivisia ja keskimäärin jopa hieman viime vuotta korkeampia, Salminen-Kultanen lisää.

Oikotie teetti Vastuullinen kesäduuni 2020 -tutkimuksen tutkimusyhtiö IROResearchilla. Tutkimukseen vastaaminen toteutettiin verkkokyselynä kesä–elokuussa 2020. Kesätyönantajien tulos perustuu kuuden tutkimusosion väittämien kokonaiskeskiarvoon.

Vuoden kesätyöntekijä tulee DanskeBankista

Vuoden kesätyöntekijäksi valittiin helsinkiläinen Bettina Kekäläinen DanskeBankista. Valinnan teki kampanjan asiantuntijakumppani Suomen Yrittäjät ry. Kekäläinen sai kehuja eritoten

– Vuoden kesätyöntekijän valinnut Suomen Yrittäjät arvosti eritoten Bettinan yrittäjämäistä asennetta ja itsenäisyyttä. Häntä kehuttiin nopeasta linkittymisestä työyhteisöön koronatilanteen aiheuttamasta etätyökäytännöstä huolimatta, Salminen-Kultanen perustelee. 

DanskeBank myös jatkoi Vuoden kesätyöntekijän työsuhdetta kesäpestin jälkeen.

Tällaisia arvioita voittajat saivat 

Oikotien Vastuullinen kesäduuni -kampanja perustelee kolmen yrityskategorian voittajien menestystä kokonaisvaltaisuudella, viihtymisellä ja työtehtävien mielekkyydellä.

”Pohjois-Karjalan Osuuskauppa tarjoaa erittäin hyvän kesätyökokemuksen kaikilla osa-alueilla. Osa-alueista jopa neljä, työhakuvaihe, työtehtävien mielekkyys, perehdytys ja ohjaaminen sekä oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus, arvioidaan 1000PLUS-sarjassa kärkiviisikkoon joukkoon. Työtehtävien mielekkyydessä ja perehdytyksessä ja ohjaamisessa PKO saa sarjansa parhaan arvosanan. Erinomainen suoritus heijastuu edelleen yleisen tyytyväisyyteen, jossa sijoitus on sarjan kolmanneksi paras.”

”Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varman kesätyöntekijät ovat todella viihtyneet kesätyössään. Kokonaistyytyväisyys sekä myös suositteluhalukkuus arvioidaan sarjan parhaaksi. Kesätyön osa-alueista kolme, työhakuvaihe, perehdytys ja ohjaaminen sekä oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus yltävät TOP3 tulokseen ja työtehtävien mielekkyys sijalle 4.”

”Alfa Laval Aalborg Oy tarjoaa aivan erinomaisen kesätyökokemuksen, sillä yhtiön tulos on kaikilla viidellä osa-alueella TOP3 joukossa. Kokonaistyytyväisen taso on myös korkea ollen sarjan viidenneksi korkein. Erityisenä vahvuutena nousevat kesätyöntekijöiden arviot työtehtävien mielekkyydestä sekä kirjallinen työsopimus, jotka arvioidaan sarjansa parhaimmaksi.”

Suurimpien työnantajien sarjassa hopeasijalle ylsi LähiTapiola ja pronssille Metsähallitus.Suurten organisaatioiden sarjassa hopeaa nappasi Efora Oy ja pronssia Metroauto Oy. Pienimpien sarjassa toinen sija meni Kiinteistö Oy M2-Kodille ja kolmas sija Sucros Oy:lle.

Vastuullinen kesäduuni -kampanja haastaa työnantajat tarjoamaan enemmän ja parempia kesätyökokemuksia 14–29-vuotiaille nuorille. Kampanjan järjestää maan johtava rekrytointi- ja asuntopalvelu Oikotie. Vuonna 2020 kampanjassa oli mukana 567 työnantajaa. Vastuullinen kesäduuni 2020 -kampanjan pääyhteistyökumppaneina toimivat Telia, S-ryhmä, Kojamo, ManpowerGroup, Elinkeinoelämän keskusliitto, DNA, WSP ja T-Media Oy ja Talous ja Nuoret TAT.

Kommentit

Jätä kommentti