
VSJ:n vuosikokous ja vierailu Bunge Finland Oy:llä
Varsinais-Suomen jaosto (VSJ) vieraili Bunge Finland Oy:llä Raisiossa 19.3.2025 ja piti samalla vuosikokouksensa. Vieraille lämpimän vastaanoton tarjosivat Innovation Manager Sanna Heljakka ja toimitusjohtaja Antero Lehtonen. Saimme mielenkiintoisen yritysesittelyn lisäksi mahdollisuuden vierailla tuotantolaitoksen puolella, jossa pääsimme ihastelemaan mm. juuri valmistunutta uutta lavaamoa.
Bunge Finland Oy on Suomen ainoa margariinien valmistaja ja osa kansainvälistä Bunge-konsernia. Margariinia on Raisiossa valmistettu jo 65 vuoden ajan, margariiniliiketoiminta siirtyi Raisio Oyj:ltä Bungelle vuonna 2009. Bunge Finland Oy:n brändeihin kuuluvat tutut Keiju, Alentaja ja Sunnuntai, sekä uusin brändi Eleplant, jonka täysin kasvipohjaiset, voin haastajaksi tarkoitetut tuotteet ovat innovatiivisen ja sinnikkään tuotekehitystyön tulosta.
Bungella vaalitaan sertifioitujen raaka-aineiden, vastuullisuuden ja korkeatasoisen tekemisen ohella vahvaa turvallisuuskulttuuria. Bungen ennätys ilman onnettomuuksia onkin huikeat 10 peräkkäistä vuotta. Maailmantilanteesta johtuen joudutaan kiinnittämään yhä enemmän huomiota huoltovarmuuteen ja tietoturvaan. Pakkauksissaan Bunge on pystynyt tehokkaasti vähentämään muovin määrää. Lisäksi öljypullopakkausten puhaltaminen paikan päällä pienistä muoviaihioista vähentää pakkausmateriaalin kuljettamiseen liittyvää ympäristöjalanjälkeä.
VSJ palkitsi lipidianalytiikkaan liittyvän opinnäytetyön
Mennyt vuosi 2024 oli VSJ:n toinen toimintavuosi edeltäjänsä Turun Elintarviketieteiden Seuran (TETS) lakkautuksen jälkeen. TETS:in perinteitä kunnioittaen VSJ palkitsi jälleen paikallisessa korkeakoulussa tehdyn opinnäytetyön. VSJ:n stipendi myönnettiin MSc Tech Dilakshi Naotunna Palliya Gurugelle, joka esitti opinnäytetyönsä “Analysis of enantiomers and regioisomers of triacylglycerols using supercritical fluid chromatography” Zoomin välityksellä. DI-työ on tehty Turun yliopiston Elintarviketieteiden yksikössä kansainvälisessä elintarvikekehityksen ohjelmassa (MDP in Food Development).
Myös muut Turun yliopiston tutkijat menestyivät ETS:n stipendihaussa. ETS palkitsi VSJ:n johtoryhmän jäsenen FT Eija Ahosen väitöskirjatyön “Impact of Lipid Structure and Selected Antioxidants on the Oxidation of Docosahexaenoic Acid” ja Vilja-alan jaosto myönsi stipendin MSc Tech Sambavi Amirthalingamin DI-työlle “The variation of protein, sugars, and organic acids in oat hulls after bioprocessing with enzymes” Risto Vasaran stipendirahastosta.
Stipendinsaajan esityksen jälkeen VSJ piti vuosikokouksensa, jossa valittiin johtoryhmä vuodelle 2025. Johtoryhmässä jatkavat Maaria Kortesniemi (pj, Turun yliopisto), Eija Ahonen (Turun yliopisto), Minttu Matturi (Raision kaupunki) ja Shania Saini (Turun yliopisto). VSJ kiittää pitkään sekä TETS:in hallituksessa puheenjohtajana ja varapuheenjohtajana että VSJ:n johtoryhmässä toiminutta Johanna Jokiojaa (Raisio Oyj), sekä Lars-Olof Lindrothia (Larscon Oy) heidän jättäytyessä johtoryhmästä. Uutena jäsenenä johtoryhmään liittyy Esa Dahlström (Pizzabacken Oy).
Lämpimät kiitokset Bungelle mahtavasta vierailukokemuksesta, kokoustamisen mahdollistamisesta sekä herkullisista tarjoiluista (monipuolisine levitevalikoimineen tottakai)! VSJ järjestää tulevana syksynä viikonloppuretken Ahvenanmaalle ja toivottaa kaikki tervetulleeksi mukaan vierailemaan mielenkiintoisissa kohteissa, verkostoitumaan ja herkuttelemaan jaoston tai ETS:n jäsenyydestä riippumatta.
Suosittelemme artikkelia

Nuoret kurkistavat elintarvikealan kulisseihin

Jukolan Juuston Aito Cheddar Vintage ja Valio Viola® maustamaton tuorejuusto laktoositon ovat Suomen parhaat juustot 2024

Kotimaisen rypsin ja rapsin viljelyvarmuutta lisätään uudessa hankkeessa
Kumppanisisältö: IMCD Finland Oy

Trendeistä tuoteaihioita asiakkaille

Yritysvierailuilla mielikuva vanhanaikaisesta ruoka-alasta saa huutia
Kumppanisisältö: Go On
