Kumppanisisältö: SealedAir
Uudet kierrätysvalmiit CRYOVAC®-laminaatit vähentävät muovin käyttöä ja pakkauskustannuksia
SEE® on kehittänyt uuden valikoiman painatuskelpoisia high-barrier laminaatteja, jotka auttavat elintarvikejalostajia vähentämään muovia pakkauksissa ja parantamaan pakkausten kierrätettävyyttä.
CRYOVAC®-kierrätysvalmiiden PP-pohjaisten laminaattien paksuus on 52 mikronia ja niissä on luja EVOH-barrier. Tämä yhdistelmä tarjoaa erinomaisen happi- ja kosteussulun, pitäen elintarvikkeet tuoreina sekä pidentäen säilyvyyttä, samalla kun käytetään 65–77 % vähemmän muovia verrattuna perinteisiin rasiansuljenta- ja lämpömuovauskalvoihin.
Uudet kierrätysvalmiit, painatuskelpoiset laminaatit täyttävät On-Pack Recycling Label (OPRL) -ohjeet ja CEFLEX-standardit. Cyclos on sertifioinut ne 90-prosenttisesti kierrätettäviksi ja ne voidaan kierrättää polypropeenivirroissa*.
SEE®-yhtiön Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan vähittäiskaupasta vastaava markkinointipäällikkö, Marta Lara kommentoi: “Tavoitteenamme oli luoda high-barrier laminaattipakkausratkaisu, joka on painatuskelpoinen ja tukee samalla elintarvikejalostajien tavoitteita parantaa ekologista kestävyyttä ja vähentää kustannuksia.
CRYOVAC®-kierrätysvalmiit PP-pohjaiset laminaatit on suunniteltu flowpack -pakkauksiin, rasiansuljentaan ja lämpömuovaussovelluksiin. Ne ovat ihanteellisia jauhelihan, tuoreen punaisen lihan, siipikarjan, savustetun ja jalostetun lihan, maitotuotteiden sekä juustojen pakkaamiseen. Laminaatteja on saatavana sekä tavallisina että painettuina ja antifog -versioina.
“Elintarvikkeiden esillepanossa huurtumista estämällä saadaan kuluttajia sekä lisäämään myyntiä että vähentämään hävikin riskiä”, Marta Lara lisäsi. “High-barrier laminaatit tukevat kestävän kehityksen tavoitteita, vähentäen pilaantumista ja pidentäen säilyvyyttä sekä materiaalin kierrätettävyyttä.”
CRYOVAC®-kierrätysvalmiiden laminaattien kutistumattoman kalvon kenttätesteissä SEE®-yhtiön asiakkaiden kanssa mitattiin nopeissa flowpack -linjoissa pakkausnopeudeksi jopa 120 pakkausta minuutissa (ppm), saumauslämpötilan ollessa 185 °C.
Kutistekalvosovellusten testit osoittivat pakkausnopeuden olevan jopa 80 pakkausta minuutissa (ppm), saumauslämpötilan ollessa 165 °C.
“Elintarvikepakkausten innovaatiot tarkoittavat, että elintarvikkeiden jalostajien ei tarvitse valita suorituskyvyn, kustannussäästöjen ja ekologisen kestävyyden välillä. Teknologia ja asiantuntemus kehittyvät jatkuvasti, jotta voidaan kehittää tehokkuutta, tuottavuutta, turvallisuutta, laatua ja kiertotaloutta parantavia elintarvikepakkausratkaisuja.”
Lisää tietoa löydät täältä.
* Lopullisen pakkauksen kierrätettävyysaste riippuu tuotekokoonpanosta tai kierrätettäviksi tarkoitetuista komponenteista sekä asianmukaisten paikallisten kierrätyslaitosten laajuudesta ja saatavuudesta.https://www.sealedair.com/uk/RecycleReadyLaminates
Suosittelemme artikkelia
Kumppanisisältö: Tampereen Messut Oy
Ammattilaiset ja yritykset kohtaavat jälleen Elintarviketeollisuus-messuilla Tampereella
Kumppanisisältö: KIKE