Kumppanisisältö: Oy Pack Company Ab, Oy Novelpack Ab

Elintarvikkeiden pakkaamista ammattitaidolla
Pack Companyn ja Novelpackin avulla elintarvikeyritykset voivat laajentaa tuotevalikoimaansa esimerkiksi allergeenejä sisältäviin tai gluteenittomiin tuotteisiin.
Laihian Mallas -konserniin kuuluvat elintarvikkeiden pakkauspalveluyritykset Pack Company ja Novelpack mahdollistavat elintarvikeyrityksille laajemman tuotevalikoiman kuin yritykset omilla linjoillaan pystyvät valmistamaan. Pakkauspalveluyritykset jalostavat ja pakkaavat kuivia elintarvikkeita eri kokoisiin pusseihin, stick-pakkauksiin, koteloihin, kuppeihin ja säkkeihin Akaassa ja Mustasaaressa.
– Meillä on mahdollista pakata kaikkea hienojakoisista jauheista erikokoisiin partikkeleihin sekä näiden sekoituksiin. Pakkaamme myös isompia yksittäiskappaleita, kuvailee pakkausyritysten myynnistä ja tuotannosta vastaava Jaana Hakkarainen.
– Voimme pakata koteloon myös erilaisia komponentteja kuten paistovuoan, jauhoseoksen ja hiivan, lisää laadusta ja tuotekehityksestä vastaava Henrietta Gullman.
Yrityksissä myös seulotaan, murskataan ja sekoitetaan raaka-aineita. Esimerkiksi kakkoslaadun tuotteista kuten pähkinöistä, kekseistä ja makeisista voi murskaamalla valmistaa kuluttajatuotteita tai niitä voi hyödyntää toisen tuotteen ainesosana. Yritykset tarjoavat myös raaka-aineiden ja tuotteiden varastointipalvelua.
Vahvuutena allergeenien hallinta
Elintarvikevalmistajat kääntyvät pakkauspalveluyritysten puoleen, kun tietyt tuotteet hidastavat tai hankaloittavat omaa tuotantoa esimerkiksi allergeenien, eräkoon tai pakkaustyypin takia. Pack Company ja Novelpack etsivät asiakkailleen sopivat pakkausmateriaalit, pakkaustyypit ja linjakokonaisuuden, jotta asiakas saa tuotteen haluttuun hintapisteeseen järkevillä kustannuksilla.
Yritykset pystyvät pakkaamaan kustannustehokkaasti sekä pieniä että isoja eriä, sillä linjat mahdollistavat käsityövaiheita tai kokonaan automatisoidun tuotannon.
Tuotevaihdot ja allergeenien hallinta ovat pakkauspalveluyritysten erityisiä vahvuuksia. Allergeenienhallintaan sisältyy raaka-aineiden erillään pito, tarkat ajojärjestykset ja valmistuksen ajallinen eriyttäminen, pesujen tehokkuuden jatkuva todentaminen sekä jäämien analysointi.
– Ennen raaka-aineen tuotantoon hyväksymistä vaadimme asiakkailta raaka-ainespesifikaatiot, joista käyvät ilmi allergeenit. Kerromme asiakkaalle aina avoimesti, mitä allergeeneja käsittelemme linjoilla, tarkentaa Gullman.
Tuoteturvallisuuden korkeasta tasosta kertovat yritysten sertifioitu FSSC 22000 -elintarviketurvallisuusjärjestelmä ja gluteenittomasta tuotannosta kertova AOECS-järjestelmä. Yrityksissä voidaan pakata myös luomutuotteita.
Kustannustehokkuutta haetaan jatkuvasti
Vastuullisuus toteutuu tuoteturvallisuuden lisäksi ympäristövaikutusten ja asiakkaan kustannusten pienentämisenä. Ympäristönäkökulma tulee vahvasti esiin pakkausmateriaaleja valitessa ja vähentäessä tuplapakkaamista ja pakkausmateriaalin määrää. Yrityksissä voidaan myös testata uusien pakkausmateriaalien toimivuutta.
Kustannusten noustessa, pakkausyritykset hakevat jatkuvasti tehokkaampia tapoja pakata. Kustannustehokkuutta haetaan aina yhdessä asiakkaiden kanssa.
– Teemme tiivistä yhteistyötä pakkausmateriaalivalmistajien kanssa. Näin saamme aina tiedon uusimmista materiaaleista ja pakkausratkaisuista, kertoo Hakkarainen.
Yritykset seuraavat aktiivisesti lainsäädäntöä ja lainsäädännön muuttuessa ohjaavat asiakkaitaan hyvissä ajoin testaamaan uusia materiaaleja ja toimittajia. Tukea saa myös pakkausmerkintöihin ja Synkan vaatimiin tietoihin sekä keskusliikkeiden kanssa toimimiseen.
LISÄTIETOJA:
packcompany.fi


Suosittelemme artikkelia

Uusi ohjeistus suojaa lapsia epäterveellisten elintarvikkeiden markkinoinnilta

Uusista raaka-aineista uuselintarvikkeita

Käänne elintarvikkeiden myynnissä: hintojen nousu hidastui ja myynnin määrä nousi plussalle

Ruokakaupoissa myytäviin kauppakasseihin uusi merkintä
Kumppanisisältö: Go On

Maukasta yhteistyötä henkilöstökumppanuudella
