Kumppanisisältö: Messe Frankfurt

Elintarviketeollisuuden ajankohtaiset aiheet esillä IFFA-messuilla

Frankfurtin IFFA 14.-19.5.2022 on johtava kansainvälinen liha-alan ammattitapahtuma. Nyt mukana ovat ensimmäistä kertaa myös vaihtoehtoiset proteiinit. IFFA tarjoaa elintarviketeollisuudelle kattavan katsauksen koneisiin, laitteisiin ja teknologioihin sekä ajankohtaisiin aiheisiin kuten elintarvikkeiden turvallisuuteen ja kestävään kehitykseen.

Messujärjestäjä Messe Frankfurt odottaa IFFA:aan vierailijoita sekä perinteisen lihanjalostus- ja elintarviketeollisuuden parista että myös eläinruokateollisuuden puolelta.

”Laitevalmistajat, teollisuus ja kauppa tarvitsevat kasvokkaisia kohtaamisia pitkän tauon jälkeen. IFFA tarjoaa siihen hyvän ja turvallisen areenan”, sanoo IFFA:n johtaja Johannes Schmid-Wiedersheim. Messe Frankfurtin tarkkojen hygienia- ja turvallisuustoimien ansiosta messuille voi jo osallistua huoletta. Esimerkiksi messuhallien koko ilma vaihtuu kymmenen minuutin välein, pintoja desinfioidaan säännöllisesti ja messuilla tulee käyttää kasvomaskeja.

Teknologiauutuudet kestävän kehityksen ja tuotannon optimoinnin tueksi

IFFA:sta löytyvät koneet, laitteet ja teknologiat liha-alan ja vaihtoehtoisten proteiinituotteiden toimitusketjun kaikkiin vaiheisiin aina prosessoinnista pakkaamiseen ja myyntiin saakka. Mukana ovat myös mausteet ja muut elintarviketeollisuuden lisäaineet.  

Teollisuuden ja kaupan edustajat saavat IFFA:sta ajankohtaista tietoa ja löytävät innovaatioita turvallisen, tehokkaan ja taloudellisen ruokatuotannon varmistamiseksi. IFFAn pääteemoihin kuuluvat mm. resurssitehokkuus ja tuotannon optimoiminen, elintarviketurvallisuus, ja kestävä kehitys. Ruoan hygienia ja  turvallisuus, ruokatuotannon ekologisuus ja ylipäänsä ruoan riittäminen väestönkasvun vauhdittuessa ovat globaaleja kysymyksiä, joihin IFFA:kin paneutuu ohjelmassaan.

Kestävän kehityksen tavoittelu toimii myös katalysaattorina innovaatiolle, mikä näkyy myös IFFA:ssa. Energiaa ja resursseja tulee käyttää tehokkaammin, mikä johtaa teknologian ja laitteiden kehittymiseen. IFFA:ssa esitellään esimerkiksi teollisuuden energiatehokkaita jäähdytysratkaisuja ja keinoja vähentää veden käyttöä teollisuuden prosesseissa.

Automaation ja digitalisaation hyödyntäminen on nykyään keskeistä tuotannon ja lopputuotteen laadun varmistamisessa ja tuotteiden jäljitettävyyden takaamisessa. Automatisointi lisää hygieniaa ja mahdollistaa prosessien optimointia. IFFA:ssa on mukana näytteilleasettajia, jotka ovat keskittyneet mm. älykkääseen tiedon keräämiseen ja monitorointiin. Parhaimmillaan datajohdetun tuotantolaitoksen ja myyntipisteiden välillä kulkeva jatkuva tietovirta mahdollistaa aivan uudenlaisia markkinoinnin muotoja ja myyntimahdollisuuksia. 

Ohjelmaa fyysisesti ja diginä

IFFA:ssa on mukana yli tuhat näytteilleasettajaa eri puolilta maailmaa. Heidän tuotteidensa lisäksi ajankohtaisiin aiheisiin voi perehtyä IFFA:n monipuolisessa oheisohjelmassa muun muassa seminaarien, näytösten, kilpailujen ja opastettujen kierrosten muodossa. Uutena ohjelmassa on IFFA Factory, täysin varustettu malli tuotantolinjasta, jossa tuotetaan vuorotellen lihapohjaisia ja kasvipohjaisista raaka-aineista valmistettavia tuotteita.

Fyysisten IFFA-messujen lisäksi tai sijasta on mahdollista seurata digitaalista IFFA-ohjelmaa. IFFA Digital Extension sisältää mm. esityksiä, match-makingia ja chatteja. Digisisältö on ulottuvillasi messujen alusta aina 31.5.2022 saakka.

Messuliput IFFA:aan tulee ostaa etukäteen: visitortickets.messefrankfurt.com

Lisätietoja: iffa.messefrankfurt.com