Paulig, Paniflower ja BAT Agrar aloittavat yhteistyön: tavoitteena vähentää tortilloissa käytetyn vehnän ilmastovaikutusta 35 prosenttia

Paulig, Paniflower ja BAT Agrar aloittavat yhteistyön kestävämmän ja vähäpäästöisemmän elintarvikeketjun puolesta. Yhteistyöllä kehitetään uudistavia viljelykäytäntöjä vehnälle, jonka Paniflower muuttaa jauhoksi ja Paulig käyttää tortillojen valmistukseen tehtaillaan Belgiassa. Tavoitteena on vähentää vehnän ilmastovaikutusta jopa 35 prosenttia. Ensimmäisiä ilmastovaikutukseltaan pienempiä tortilloita on odotettavissa Euroopan markkinoille vuonna 2025.

Yhteistyön osana vehnätoimittaja BAT Agrarin saksalaiset sopimusviljelijät ottavat käyttöön ilmastoystävällisempiä viljelymenetelmiä. Näihin kuuluvat täsmäviljely ja lannoitteiden optimointi, biostimulanttien käyttö, peitekasvit sekä kukkivat vyöhykkeet biodiversiteetin edistämiseksi. Jokaisen maatilan ja viljelykierron kasvihuonekaasupäästöt arvioidaan erikseen, ja päästöjen vähennyksiä seurataan tarkasti. Ilmastovaikutuksiltaan pienemmän vehnän sadonkorjuu tapahtuu kesällä 2025.

Kumppanuushanke on jo toinen suuri yhteistyö, jolla Paulig pyrkii vähentämään toimintansa ilmasto- ja luontovaikutuksia.  Vuonna 2023 Paulig lanseerasi ainutlaatuisen ilmastorahaston, jonka avulla Paulig edistää ja vauhdittaa niitä toimenpiteitä, joilla on suurimmat ilmastovaikutukset koko arvoketjussa. Tortillat ovat Pauligin suurin tuotekategoria, joten nyt aloitettava yhteistyö on erittäin merkittävä vastuullisuuden näkökulmasta. Vehnäjauhosta voidaan valmistaa vuosittain Pauligin Belgian tehtailla jopa 500 miljoonaa tortillaa. 

Meitä Pauligilla ohjaa vahva tahto olla elintarvikealan vastuullinen edelläkävijä. Uskomme vakaasti, että ala on avainasemassa ilmastohaasteiden ratkaisemisessa, ja tunnistamme, että muutokset maataloudessa ovat elintärkeitä kestävien ruokajärjestelmien rakentamisessa. Tekemällä yhteistyötä kumppaneidemme ja toimittajiemme kanssa elintarvikkeiden koko arvoketjussa voimme tarjota kuluttajille kestävämpiä vaihtoehtoja. Yhteistyömme Paniflowerin ja BAT Agrarin kanssa edustaa merkittävää askelta tieteeseen perustuvien ilmastotavoitteidemme saavuttamisessa: se konkretisoi tavoitteemme vähentää arvoketjumme kasvihuonekaasupäästöjä 50 prosenttia vuoteen 2030 mennessä“, sanoo Pauligin toimitusjohtaja Rolf Ladau.

Yhteistyön myötä BAT Agrar toimittaa Paniflowerille 35 000 tonnia vehnää seuraavien kolmen vuoden aikana jauhon tuottamiseksi Pauligille. Tämä on osa Paniflowerin tavoitetta vähentää omia päästöjään 50 % vuoteen 2030 mennessä, ja pyrkimystä kohti nettonollaa vuonna 2039. Lisäksi yhteistyö vähentää Paniflowerin arvoketjun päästöjä 25 % vuoteen 2030 mennessä. BAT Agrarilla on myös kunnianhimoinen tavoite saavuttaa ilmastoneutraalius omassa toiminnassaan vuoteen 2030 mennessä joko päästöjä vähentämällä tai tarvittaessa kompensoimalla.

Jauhomme laatu on riippuvainen vehnän laadusta, ja sen voi taata vain terve planeetta. Ekologisen jalanjälkemme pienentämiseksi meidän on siirryttävä kestävämpiin viljelykäytäntöihin. Yhteistyömme myötä luomme Pauligin ja BAT Agrarin kanssa ekosysteemin, jossa yhdistämme voimamme ja kasvatamme tietämystämme alalla, kutsuen mukaan myös kaikki kumppanit arvoketjussa – viljelijät, BAT Agrarin tapaiset kauppahuoneet sekä myllyt ja elintarvikkeita tuottavat yritykset. Näin siirrymme askel kerrallaan kohti vastuullisempaa ruokajärjestelmää, luoden kestävää arvoa kaikille kumppaneille“, kertoo Marc Vanherpe, Paniflowerin toimitusjohtaja.