Tunnustuksia

Kaksi yritystä palkittiin innovaatioista kotikeittiöiden ruokahävikin vähentämiseksi

Hävikkihyppy-hanke haastoi yritykset kehittämään uusia hävikkiratkaisuja kuluttajien avuksi kotikeittiöihin. Innovaatiohaaste huipentui demopäivään 7.5., jossa yritykset esittelivät innovaationsa sekä suunnitelmansa niiden pilotointiin tuomaristolle ja tilaisuuden vieraille. Voittajiksi tuomaristo valitsi Code Ananaksen ja Satokausikalenterin, joiden ratkaisut erottuivat edukseen erityisesti uutuusarvonsa sekä toteutettavuutensa perusteella.

Vuoden ruokakasvattajiksi valittiin Pirttimaan tila, Uusituvan tila sekä Maalaisjärki-kanavat

Vuoden ruokakasvattaja -huomionosoitus jaetaan tänä vuonna poikkeuksellisesti kolmelle toimijalle. Pirttimaan tila Torniossa, Uusituvan tila Outokummussa ja Maalaisjärki -kanavat Alavudelta ovat avanneet ovensa oppilaille joko virtuaalisten vierailujen ja videoblogin muodossa, tai vastaanottamalla oppilaita tilalleen tutustumiskäynnille tai maatilaleireille. Toiminnallaan palkitut ovat vahvistaneet lasten ja nuorten ymmärrystä ruokaketjun toiminnasta ja ruoan tuotannosta.