Vantaan kaupungin ja Yhteisen pöydän yhteistyöhanke ruokahävikin vähentämiseen on palkittu kansainvälisesti arvostetussa Milan Pact Awards 2025 -kilpailussa. Kilpailu järjestettiin osana Milan Urban Food Policy Pactin (MUFPP) Global Forumia Milanossa 14.–16. lokakuuta 2025. Palkinto myönnettiin Vantaalle sen innovatiivisesta ja vaikuttavasta työstä kestävän kaupunkiruokapolitiikan edistämiseksi.
Luomuliitto ry on valinnut Vuoden Luomutuotteeksi Ease Organicin pakastekuivatut luomuvihannekset. Kilpailun kunniamaininta myönnettiin Koivunalhon luomutilan Lupiiniunelma-kahvijuomalle. Palkinnonsaajat julkistettiin 1.10. Luomuelintarvikepäivässä Helsingissä.
Suomen parhaat gluteenittomat ruokakaupat on nyt valittu. Keliakialiiton järjestämään kilpailuun lähetti ehdotuksensa yli 2 100 ihmistä. Eri hyvinvointialueilta voittajakaupoiksi valittiin äänimäärän…
Pohjoismainen pakkausalan ScanStar -kilpailu keräsi tänä vuonna ennätysmäiset 44 osallistuvaa pakkausratkaisua Norjasta, Suomesta, Ruotsista ja Tanskasta. Suomalaiset pakkaukset loistivat sekä…
Nyt ensimmäistä kertaa palkittava Vuoden Taste Savo yritys on Kuopion Kauppahalli. Valinta julkistettiin Satoa Kuopio -tapahtuman ja Elonkorjuujuhlien yhteydessä Kuopion kauppatorilla perjantaina 29.8.2025.
IsoDrop on puolalaisten entisten urheilijoiden kehittämä luonnontuotteista valmistettu kehon tehokkaaseen nesteytykseen tarkoitettu juoma. Juoman kehittänyt Local and Functional -hanke palkittiin…
Raisio Oyj:n Tutkimussäätiö tukee yleishyödyllisellä pohjalla tieteellistä tutkimustyötä, joka liittyy ensisijaisesti elintarvikkeiden sekä elintarvikeainesosien kehittämiseen ja hyödyntämiseen. Säätiö on viime…
Hävikkihyppy-hanke haastoi yritykset kehittämään uusia hävikkiratkaisuja kuluttajien avuksi kotikeittiöihin. Innovaatiohaaste huipentui demopäivään 7.5., jossa yritykset esittelivät innovaationsa sekä suunnitelmansa niiden pilotointiin tuomaristolle ja tilaisuuden vieraille. Voittajiksi tuomaristo valitsi Code Ananaksen ja Satokausikalenterin, joiden ratkaisut erottuivat edukseen erityisesti uutuusarvonsa sekä toteutettavuutensa perusteella.
Arvostetun Seafood Excellence Global -kilpailun voittajaksi on valittu Kalaneuvoksen Kirjolohipekoni. Tuote nappasi kilpailun pääpalkinnon voittamalla horeca-sarjan. Voitto on historiallinen, sillä…
Vuoden suomalainen elintarvikeinnovaatio -palkinto jaettiin tänään Ruokamessuilla Helsingin Messukeskuksessa Pakkasmarjan Smuuti-välipalalle. Terveellinen, jäätelön kaltainen herkku palkittiin Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 10 000 euron palkinnolla.
Evästeiden hallinnointi
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.
Toiminnalliset
Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Asetukset
Tekninen tallennus tai pääsy on tarpeen laillisessa tarkoituksessa sellaisten asetusten tallentamiseen, joita tilaaja tai käyttäjä ei ole pyytänyt.
Tilastot
Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan tilastollisiin tarkoituksiin.Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan anonyymeihin tilastollisiin tarkoituksiin. Ilman haastetta, Internet-palveluntarjoajasi vapaaehtoista suostumusta tai kolmannen osapuolen lisätietueita pelkästään tähän tarkoitukseen tallennettuja tai haettuja tietoja ei yleensä voida käyttää tunnistamaan sinua.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.