Westpak voitti kultaa ja Best of Shown FTA Awards -gaalassa USA:ssa

Suomalainen joustopakkausten painaja Westpak on tunnettu korkeasta laadustaan ja saanut siitä monia kansainvälisiä tunnustuksia. Kuten monesti aiemminkin, Westpak saavutti FTA Excellency in Flexography Awards -finaalin yhteistyössä prepresstalo Marvacon kanssa. Tämänkertainen työ sai kultamitalin ja Best of Show Award -palkinnon arvostetussa kilpailussa, jonka palkintogaala järjestettiin Yhdysvalloissa 11.5.

Westpak on johtava pakkauspainotalo, joka on pitkään hyödyntänyt tuotannossaan prosessipainatusta. Tämän takia yhtiö oli Euroopan ensimmäinen painotalo, joka sai EGP™ (Expanded Gamut Printing) -kumppanuussertifikaatin Marvacolta. Westpak pystyy tarjoamaan sekä GreenerPrinting™ -painatusta että vastuullisia pakkausmateriaaleja asiakkailleen. Tämän vuotinen painotyö, Leroy Torsk Lettsaltet, on korkealaatuinen joustopakkaus, joka on fleksopainettu täysteräväpiirtotekniikalla.

Leroy Torsk -työ osoittaa, kuinka täysteräväpiirtopainatus mahdollistaa äärimmäisen hienoja yksityiskohtia, joissa vaaditaan selkeää piirtoa ja kontrastia vaaleista yksityiskohdista tummiin varjoihin. Työn vaativuutta lisäsi tasalaatuisuutta vaativat monet vaaleansiniset värisävyt, jotka ovat yhdistetty vaalean kalan yksityiskohtien sekä negatiivitekstien kanssa samaan kuvaan. Tällaisen painatuksen toteuttaminen vaatii erityistä ammattitaitoa ja tälläkin kertaa se saavutettiin ympäristöystävällisemmällä prosessipainatuksella.

Westpak on yksi Pohjoismaiden tunnetuimmista painotaloista ja pitkäaikainen yhteistyö Marvacon kanssa on kiteytynyt joustavaan palveluun ja laadukkaaseen painatukseen. Westpakin Prepress Manager Ville Riitahaara kertaa menestyksen avaimet: “Meillä on avoin päivittäinen viestintä paino-osastomme, brändin ja prepressin välillä varmistaaksemme tavoitteiden toteutuminen. Tällainen yhteistyö vaatii luottamusta kumppaneiden välillä ja halua löytää parhaat ratkaisut jokaiselle painotyölle. Tunnustukset kilpailuissa lämmittävät mieltä ja osoittavat, että olemme tehneet oikeita asioita FMCG-pakkausten painamisessa, jossa korkean laadun ja ympäristöystävällisyyden kysyntä kasvaa jatkuvasti.”

Kaikki kilpailun työt: https://www.flexography.org/honors-awards/excellence