Tornion Panimolle kultaa ja hopeaa World Beer Awards-kilpailussa

Tornion Panimon kansainvälinen olutmenestys sai jatkoa kahdella uudella tunnustuksella arvostetussa World Beer Awards-kilpailussa. Lapland Red Ale sai kultaa ja Arctic North Lager sai hopeaa. Arctic North Lagerille mitali oli jo viides, mutta kultamitalillaan Lapland Red Ale turvasi jatkopaikan ja mahdollisuuden ”World’s best”-mainintaan.

World Beer Awards on vuosittain järjestettävä arvostettu olutkilpailu, johon voivat osallistua kaiken kokoiset panimot ympäri maailman. Tornion Panimo osallistui kilpailuun gluteenittomalla, irlantilaistyylisellä Lapland Red Alella, joka nappasi kultaa Pale beer -sarjassa, sekä raikkaan hedelmäisesti kuivahumaloidulla Arctic North Lagerilla, joka sai hopeaa Hoppy pilsener -sarjassa.

– Klassisen irlantilaisen tyylin mukaan pantu Lapland Red Ale on erinomainen ruokajuoma pehmeän maltaisuutensa ja kevyen humalointinsa vuoksi. Nyt tuli todistettua, että olut pärjää myös kovatasoisessa kansainvälisessä seurassa, iloitsee Tornion Panimon toimitusjohtaja, panimomestari Kaj Kostiander.

Nyt jo viidennen palkintonsa saanut Arctic North Lager, kavereiden kesken Nortti, sai World Beer Awardsissa hopeaa omassa sarjassaan.

– Hopea ei ole häpeä, mutta toki Nortilla kultaa lähdettiin hakemaan. Viides palkinto samalle oluelle todistaa, että Nortti on tyylissään maamme parhaimmistoa, Kostiander summaa.

Tornion Panimo on panostanut voimakkaasti gluteenittomien oluiden valmistukseen ja myös Suomen parhaana vaaleana lagerina palkittu Arctic North Lager muutettiin gluteenittomaksi tänä kesänä.

– Palkitun reseptin peukaloiminen muuttamatta palkittua makua ei ole helppoa. European Beer Challenge -kulta ja World Beer Awards -hopea ovat vahvoja todisteita onnistumisesta Nortin kohdalla, Kostiander pohdiskelee.

World Beer Awardsin maavoittajat julkistettiin viikonloppuna ja omien sarjojensa parhaat julkistetaan 25.8.2022. Sarjavoittajille annetaan ”maailman paras”-maininta. 7.7.2022 Lontoossa järjestettyyn kilpailuun osallistui satoja panimoita tuhansine oluineen. 

Kilpailun kaikki tulokset lötyvät täältä: https://www.wordbeerawards.com 

Arctic North Lager 5,5%, (gluteeniton versio saapuu kauppoihin syksyn aikana)

Aromikkaasti kuivahumaloitu, suodattamaton vaalea lager. Tuoksu on hedelmäisen raikas, runko täyteläinen ja pehmeä, loppumaun taittuessa kevyen katkeraksi. Arctic North Lager on aikaisemmin palkittu Suomen Paras Olut kilpailussa parhaana vaaleana lagerina, Frankfurt International Trophy -kisassa tuplakullalla, Brussels Beer Challenge-kisassa pronssilla ja European Beer Challenge-kisassa kullalla Hoppy Lager-sarjoissa.

EBC 25, IBU 35. Humalat Magnum, Mosaic, Cascade.

Lapland Red Ale 5,2 %, gluteeniton

Irlantilaistyyppinen, karamellimaltainen ja raikas punaruskea ale, jonka reseptiikasta vastaa entinen Guinnessin panimomestari James Huey Walled City Brewerystä. Aiemmin Lapland Red Ale on palkittu toisella sijalla Suomen Paras Olut -kilpailussa vaaleat ja keskitummat alet -sarjassa.

EBC 31, IBU 20. Humalat: Challenger