
HKFoods ja Atria käynnistävät suomalaisen siipikarjanlihan viennin Kiinaan
HKFoods käynnistää siipikarjanlihan viennin Suomesta Kiinaan loppuvuoden 2024 aikana nyt saadun HKFoodsin Rauman yksikköä koskevan vientiluvan myötä. HKFoodsin saama vientilupa on merkittävä lisä HKFoodsin laajoihin vientioikeuksiin. HKFoods vie tällä hetkellä Kiinaan suomalaista sianlihaa.
Kiinaan vietävät tuotteet ovat lähinnä broilerin varpaita ja siipiä. HKFoodsin Rauman yksikköön on viime vuosina investoitu kasvuun myös viennin näkökulmasta.
Suomalainen siipikarjanliha on maailmanlaajuisesti vertailtuna ainutlaatuinen. Liha on vastuullisesti tuotettua ja korkealaatuista. Suomessa eläinten hyvinvointi sekä tuotannon ympäristötehokkuus mahdollistavat turvallisen ruoan laajat vientioikeudet.
”Siipikarjanlihan viennin käynnistyminen Kiinaan on koko toimialalle iso ja odotettu asia. Viranomaiset Suomessa ovat tukeneet kotimaisen ruokateollisuuden vientiponnisteluja ansiokkaasti. Lämpimät kiitokseni kaikille tahoille, jotka ovat asiaa olleet edistämässä. Erityiskiitokset Kiinassa parhaillaan olevalle tasavallan presidentti Alexander Stubbin delegaatiolle ja maa- ja metsätalousministeri Sari Essayahille vientilupien edistämisestä”, sanoo HKFoodsin toimitusjohtaja Juha Ruohola.
Atria käynnistää siipikarjan lihan viennin Kiinaan ensi vuoden alussa. Asia varmistui Pekingissä Suomen tasavallan presidentin johtamalla Kiinan valtiovierailulla. Kiinan viranomaiset ilmoittivat hyväksyvänsä Atrian siipikarjanlihan tuotantolaitoksen vientiin valtiovierailun aikana.
– Tämä on Atrian ruokaviennille ja koko suomalaiselle elintarviketuotannolle merkittävä asia. Haluan kiittää kaikkia asian edistämiseen osallistuneita viranomaisia, erityisesti maa- ja metsätalousministeri Sari Essayahia ja ministeriön virkahenkilöitä sekä Suomessa että Kiinassa pitkäjänteisestä ja vaativasta työstä. Tasavallan presidentti Alexander Stubbin rooli viennin käynnistämisessä on ollut merkittävä. Olemme kiitollisia valtiovallan edustajille yhteistyöstä ja mahdollisuudesta osallistua suomalaisen elintarviketeollisuuden vienninedistämiseen, sanoo Atria-konsernin toimitusjohtaja Kai Gyllström.
– Kiinalaiset asiakkaamme arvostavat puhdasta ja antibioottivapaata ruokaa. Atria oli ensimmäinen suomalaisyritys, joka sai sianlihan vientiluvan Kiinan markkinoille vuonna 2016. Meillä on hyvät ja vakiintuneet asiakassuhteet, joiden merkitys on erittäin tärkeä nyt kun lähdemme aloittamaan siipikarjatuotteiden vientiä, toteaa lihaliiketoiminnasta ja viennistä vastaava johtaja Markku Hirvijärvi.
Suosittelemme artikkelia

Luke: Maataloustuotteiden ja elintarvikkeiden vienti kasvoi – kauraa vietiin Saksaan ennätysmäärä

HKFoods tehostaa siirtämällä toiminnan pois Paimiosta

Ruokavienti on kasvanut viime vuosina sievoisesti

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokaliiketoiminnan

Mycorena ja Atria Ruotsi yhteistyöhön mykoproteiinituotteiden valmistamiseksi
