Agronomiliiton valtuusto: Ruoka-alan asiantuntijat haluavat edistää kestävää ruokamurrosta
Ensi keskiviikkona julkistetaan uudet kansalliset ravitsemussuositukset. Ruokajärjestelmän akateemiset asiantuntijat korostavat, että suositusten takana on vankka tutkimustyö ja kansainvälinen vertaisarviointi. Niiden käyttöönotto ohjaa kestävää kehittämistyötä ruokakasvatuksen, keskeisten ruokapalvelujen ja tuotekehityksen näkökulmista.
Agronomiliiton valtuusto pitää ensisijaisena, että osaltamme varmistamme suomalaisten lautasille päätyvän ravitsevaa ja kestävin menetelmin tuotettua ruokaa. Laadukkaan ja maukkaan suomalaisen ruoan ympärille on hyvä rakentaa vastuullisia suosituksia tieteeseen perustuen. Agronomiliitto kannustaakin kaikkia ruokajärjestelmässä ottamaan suositukset huomioon niin elintarviketeollisuudessa, kaupan alalla kuin kuluttajaviestinnässä.
Agronomiliitto katsoo, että suositusten sisällä on hyvä korostaa suomalaisen ruokajärjestelmän kestävyyttä. Epävarmassa maailmantilanteessa on syytä varmistaa koko ruokajärjestelmän kattava huoltovarmuus ja ruokaturva kansalaisillemme. Samalla kannamme vastuuta yli maantieteellisten rajojen.
Agronomiliiton valtuusto korostaa, että alan ammattilaisilla on koulutus, kokemus ja ymmärrys ruokajärjestelmän monimuotoisuudesta ja sen edistämisestä. Jäsenistömme on hyvin motivoitunut käyttämään osaamistaan niin kansanterveyden, ympäristön kuin kansantalouden hyödyksi.
Suosittelemme artikkelia
Liha-alan koulutus murroksessa
Luken selvitys: ruoka-ala työllistää Suomessa 320 000 henkeä
Parlamentti hyväksyi kantansa pakkausjätteen vähentämiseen
Politiikkasuositus tukee kasvi- ja kalapainotteisia ruokavalioita
Kumppanisisältö: Go On