
Ruoka-ala kasvuun ja ruokavienti nousuun
Hallitusohjelmaan sisältyvä ruoka-alan kasvuohjelma tavoittelee viennin tuplaamista vuoteen 2031 mennessä.
Suomen ruoka-ala on saanut uutta puhtia Petteri Orpon hallitusohjelman myötä. Ruokajärjestelmän kestävyys, kannattavuus ja kilpailukyky ovat lautasella.
Näiden edistämiseksi hallitusohjelmassa muotoillaan, että Kestävä ja kannattava ruokajärjestelmä -kokonaisuuden osina toteutetaan ruoka-alaa kokoava pitkän aikavälin ruokastrategia sekä käynnistetään suomalaisen ruuan potentiaalia hyödyntävä uusi kasvuohjelma.
Monialaista yritystoimintaa, investointeja, teollisuutta sekä vientiä hyödyttävät Suomen eri alueiden luontaiset vahvuudet ja erityisosaaminen. Riittävä TKI-rahoitus nähdään elintarvikealalle syntyvien innovaatioiden ja investointien vauhdittajana, mikä kasvattaa alan arvonlisää ja työllisyyttä.
Hallitusohjelmanvisiointi ulottuu vuoteen 2031, jolloin ruokavienti olisi kaksinkertaistunut. Tämä tarkoittaa noin kahden miljardin euron ruokaviennin arvon kasvua nykyisestä, joka saavutetaan nimenomaan kasvattamalla arvonlisää. Elintarvikkeiden jalostusasteen nostaminen, markkinalähtöisyys ja...
Jäsenenä voit lukea tämänkin artikkelin digilehdestä!
Liity jäseneksiSuosittelemme artikkelia

Etla: Suomen bioteknologia-ala vahvasti kasvuhakuinen, mutta viranomaisten hitaat lupaprosessit sekä haasteet myynnissä ja markkinoinnissa tulppaavat kasvua

Blogi: Ruokamenojen osuus kokonaiskulutuksesta säilynyt yllättävänkin vakaana

Maa- ja elintarviketalouden suhdannekatsaus 2025: Suomalainen ruokavienti myötätuulessa

PTT: Ruuan hinta pieneen nousuun

ETL:n kysely: 70 prosenttia yrityksistä tarvitsee lähivuosina ylläpitäviä investointeja
