Volare

Alltech Fennoaqua ja Volare tuovat markkinoille hyönteisillä ruokitun kirjolohen

Alltech Fennoaqua, Kalavapriikki, Kalankasvatus Vääräniemi ja Volare ovat aloittaneet yhteistyön ja tuovat markkinoille hyönteisraaka-aineella ruokitun kirjolohen koesatsin. Kalatuotteiden ympäristöjalanjälkeä pienennettäessä rehuraaka-aineilla on merkittävä rooli, siksi uudenlaisten kestävien proteiininlähteiden tuominen rehuihin on tärkeää. Koesatsi, noin 150 000 kg kirjolohta, tulee kuluttajien saataville Suomessa talvella 2024-2025.

Hyönteisproteiinista valmistettua rehua hyödynnetään ensimmäistä kertaa Suomessa luomukanojen ruokinnassa

Hyvinkääläinen Mäntymäen Luomutila hyödyntää ensimmäisenä Suomessa ruokateknologiayhtiö Volaren hyönteisproteiinista valmistettua rehua luomukanojen ruokinnassa. Rehuxin tuottamassa rehussa käytetään hyönteisproteiinia, jota valmistetaan mustasotilaskärpäsistä elintarviketeollisuuden sivuvirtoja hyödyntämällä. Pienemmän ilmastovaikutuksen lisäksi hyönteisproteiinin uskotaan edistävän luomukanojen terveyttä ja hyvinvointia.

Suomalaisyritys satsaa miljoona euroa ruokateknologiaan – automatisoitu demonstraatiolaitos Hyvinkäälle

Volare jalostaa korkealaatuista ja kestävää proteiinia ja öljyä elintarviketuotannon sivuvirroista mustasotilaskärpäsen avulla. Yrityksen pilottilaitos on jo toiminnassa Hyvinkäällä, ja nyt laitoksen kehitystä kiihdytetään miljoonan euron investoinnilla. Laitos tulee olemaan täysin uudenlainen automatisoitu hyönteisproteiinitehdas. Yrityksen tavoitteena on aloittaa teollisen mittakaavan laitoksen rakentaminen vuonna 2023.