Turun Ruoka- ja Viinimessut palasivat tauolta

Turun Ruoka- ja Viinimessut pidettiin lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna vuoden pandemiatauon jälkeen totuttua pienemmällä kattauksella. Tapahtumaan Turun Messukeskuksessa osallistui noin 11 500 kävijää.

Näytteilleasettajissa mukana oli lähinnä kotimaisia ja paikallisia tuottajia. Tarjolla oli muun muassa hunajaa, leipää, maito- ja munatuotteita sekä yrttejä. Kansainvälistä väriä joukkoon toivat italialainen pizza ja juustot. Viinimessualueella viinejä oli saatavilla kahdesta anniskelupisteestä. Hieman yllättäen kasvis- ja vegaanituotteiden tuottajat olivat messuilta kokonaan poissa.

Ruoka-lavaa isännöineiden kokkien Antti Vahteran ja Aki Wahlmanin mukaan ihmiset ovat hyvin kiinnostuneita kokkaamaan kotona, ja ruuan halutaan olevan yhä enemmän ravintolatasoista. Lihan kulutus on laskussa, mutta sitä syötäessä halutaan panostaa laatuun. Monipuolistuneen tuotevalikoiman ja saatavuuden lisäksi myös teknologia antaa kuluttajille uusia vaihtoehtoja ruoanvalmistuksessa; lihaa voi esimerkiksi kypsentää vesihauteessa veden lämpöä tasaisena pitävän sirkulaattorin avulla.

Näyttelijä Jaakko Saariluoma valmistaa cacio a pepe -pastaa keittiömestari Kari Aihisen ja Olli Kolun valvovien silmien alla. Saariluoma ja Aihinen ovat vastikään julkaisseet yhteisen ruokakirjan.
Ruokakirjailijoiden Marjo Sekin ja Heikki Valkaman käsittelyssä valmistui temppeliruoaksikin kutsuttua japanilaista kasvisruokaa. Nimi viittaa menneiltä vuosisadoilta buddhalaisista temppeleistä periytyvään vaatimattomien raaka-aineiden arvostavaan ja huolelliseen käsittelyyn.
Suomen ruokahistoria -teoksen kirjoittaja Ritva Kylli kertoi Sunnuntaina Ruoka-lavalla suomalaisten ruokien, ruokatottumusten ja trendien historiasta Antti Vahteralle ja Aki Wahlmanille.

Kommentit

Jätä kommentti