Kumppanisisältö: DNA Oyj

Ruoka verkossa – kolme esimerkkiä uuden ajan bisneksestä

Ruoan verkkokauppa nosti hiljalleen suosiota maaliskuuhun 2020 saakka, jolloin sen suosio räjähti käsiin käytännössä yön yli. Ravintolapuolella kuljetuspalvelut ovat auttaneet skaalaamaan liiketoimintaa salin ulkopuolelle, mutta läsnäolo on edelleen ollut osa kokemusta etenkin hienommissa ravintoloissa.

Moni poikkeustilanteen innovaatioista tulee varmasti elämään vielä pitkään poikkeustilanteen päätyttyäkin. Esittelemme tässä kolme vinhaan kehittyvää aluetta, joissa syntyneet ideat tulevat määrittämään ruokailun tulevaisuutta:

1. Ruoan verkkokauppa ja ruokakassipalvelut

Isot kauppaketjut kehittävät verkkokauppojaan jatkuvasti ja samoin tekevät kauppahallit. Valmiita esimerkiksi viikon ateriat sisältäviä ruokakasseja saa myös pienemmiltä toimijoilta, kuten Sannan ruokakassilta Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa ja Pirkanmaalla, sekä Anton & Antonilta pääkaupunkiseudulla.

Ennustamme, että seuraavaksi tulevat ruokaharrastajille suunnatut teemakassit, kuten vaikkapa aasialaisen ruoan aloituspakkaus resepteineen tai leivontakassi, jonka mukana saa ainekset uusien trendileivonnaisten kokeiluun.

2. Ravintolat

Kuljetuspalvelut kuskaavat ruokaa ihmisten ovien taakse ja lounaskuljetusauto vie työpaikkalounaat asuinalueilla sijaitseviin noutopaikkoihin. Merkkipäiviä voi juhlistaa tilaamalla The Platformista ennalta valmisteltua Michelin-tason ruokaa, joka täytyy vaan lämmittää kotona.

Kenties seuraavaksi näemme virtuaalisesti järjestettyjä ravintolaillallisia, joihin ruoan ystävät kokoontuvat etänä nauttimaan ravintolasta noudetun ateriansa yhdessä, kokin ja viiniasiantuntijan toimiessa illan seremoniamestareina videopuhelun kautta.

3. Ruoka-apu

Ruokalahjoitukset ovat nyt suositumpia kuin koskaan. Gubbe Sydänystäväpalvelu tuottaa ruokakassipalveluita avun tarpeessa oleville ikäihmisille ja Venner vähävaraisille perheille.

Myös naapuriapu- ja paikkakuntaryhmät sosiaalisessa mediassa ovat olleet aktiivisia, kun ihmisille on herännyt uusi into auttaa toisiaan. On paljon mahdollista, että naapuriaputoiminta jää tilanteen myötä elämään ja kehittyy järjestäytyneempään suuntaan tulevaisuudessa.

Haluatko lukea lisää aiheesta?

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat sähköpostiisi viimeisimmät sisällöt horeca-alan digitalisaatiosta!

Tutustu myös oppaaseemme, joka tarjoaa lisätietoa 5G:n eduista eri toimialoille.