Apetit Oyj

Apetitin energiankäyttöön liittyvät päästöt vähentyneet yli 70 prosenttia vuodesta 2019 – uusiutuvien energialähteiden käytön osuus kasvaa edelleen

Apetitin tuotantolaitosten energiaan liittyvät päästöt ovat vähentyneet 71 prosentilla vuodesta 2019. Apetit on asettanut tavoitteeksi vähentää 75 prosenttia tuotantolaitostensa päästöistä vuoteen 2025 mennessä. Säkylän pakastetehtaalla käyttöön otettava uusi energiaratkaisu parantaa tulevaisuudessa energiatehokkuutta entisestään lämmön talteenotolla sekä kasvattaa uusiutuvien energialähteiden käytön osuutta.

Pakastaminen säilyttää kasvisten ravintoarvot – Apetit selvitti pakastekasvisten ravintoainepitoisuuksia

Apetit teetti ravintoarvoja vertailevan selvityksen yksittäisille pakastekasviksille ja vastaaville tuoretuotteille. Elintarvikeanalytiikan laboratoriossa tehdyssä selvityksessä vertailtiin pakastetun ja tuoreen pinaatin, porkkanan ja parsakaalin ravintoarvojen ja vitamiinipitoisuuksien säilymistä. Selvityksessä olleilla kasviksilla erityisesti pinaatti ja porkkana säilyttivät pakastuksessa ravinteikkaat ominaisuutensa tuoreita verrokkejaan paremmin.