Teams

Luomuinstituutin webinaarisarja

Webinaarisarja on kaikille avoin eikä vaadi rekisteröitymistä. Tervetuloa kuulolle teamsiin. Kopioi linkit itsellesi kalenteriin. Webinaarit tallennetaan ja ne ovat katsottavissa Luomuinstituutin YouTube -kanavalla myöhemmin.

Miten suomalaiset viljelijät ja kuluttajat suhtautuvat uusiin kasvinjalostustekniikoihin?

Ke 15.10. klo 15-16

Linkki webinaariin

Erikoistutkija Janne Artell, Luke

Uudet genomitekniikat ovat kasvamassa nopeasti osaksi nykyaikaista kasvinjalostusta ja niitä koskeva aiempaan teknologiaan perustunut lainsäädäntö on mahdollisesti muuttumassa EU:ssa lähiaikoina. Maa- ja metsätalousministeriön rahoittamassa KaVEdiT-hankkeessa on selvitetty kuluttaja-kansalaisten ja kasvintuottajien asenteita uusia genominmuokkaustekniikoita kohtaan ja mahdollisia valmiuksia ottaa näillä menetelmillä tuotettuja lajikkeita käyttöön niin tavanomaisten kuin luomutuotteidenkin osalta.

Lähi- ja luomuruoan käytön kehittyminen julkisissa ammattikeittiöissä ja sen aluetaloudelliset vaikutukset

Ke 19.11. Klo 15-16

Linkki webinaariin

Tutkijatohtori Susanna Kujala, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti

Susanna Kujala avaa meneillään olevan hankkeen tuloksia. Millaisia näkemyksiä kuntapäättäjillä on lähi- ja luomuruoasta? Kuinka paljon julkisissa keittiöissä käytetään luomu- ja lähiruokaa? Miten näiden osuutta voidaan lisätä julkisissa keittiöissä? Millaisia aluetaloudellisia vaikutuksia lähiruoan käytöllä voisi olla? Miltä luomun tulevaisuus näyttää julkisella sektorilla?