
Luomuinstituutin webinaarisarja
Webinaarisarja on kaikille avoin eikä vaadi rekisteröitymistä. Tervetuloa kuulolle teamsiin. Kopioi linkit itsellesi kalenteriin. Webinaarit tallennetaan ja ne ovat katsottavissa Luomuinstituutin YouTube -kanavalla myöhemmin.
Miten suomalaiset viljelijät ja kuluttajat suhtautuvat uusiin kasvinjalostustekniikoihin?
Ke 15.10. klo 15-16
Erikoistutkija Janne Artell, Luke
Uudet genomitekniikat ovat kasvamassa nopeasti osaksi nykyaikaista kasvinjalostusta ja niitä koskeva aiempaan teknologiaan perustunut lainsäädäntö on mahdollisesti muuttumassa EU:ssa lähiaikoina. Maa- ja metsätalousministeriön rahoittamassa KaVEdiT-hankkeessa on selvitetty kuluttaja-kansalaisten ja kasvintuottajien asenteita uusia genominmuokkaustekniikoita kohtaan ja mahdollisia valmiuksia ottaa näillä menetelmillä tuotettuja lajikkeita käyttöön niin tavanomaisten kuin luomutuotteidenkin osalta.
Lähi- ja luomuruoan käytön kehittyminen julkisissa ammattikeittiöissä ja sen aluetaloudelliset vaikutukset
Ke 19.11. Klo 15-16
Tutkijatohtori Susanna Kujala, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti
Susanna Kujala avaa meneillään olevan hankkeen tuloksia. Millaisia näkemyksiä kuntapäättäjillä on lähi- ja luomuruoasta? Kuinka paljon julkisissa keittiöissä käytetään luomu- ja lähiruokaa? Miten näiden osuutta voidaan lisätä julkisissa keittiöissä? Millaisia aluetaloudellisia vaikutuksia lähiruoan käytöllä voisi olla? Miltä luomun tulevaisuus näyttää julkisella sektorilla?