Teams
Ilmoittautuminen

Kuluttaja haluaa kalaa! – Mitä jokaisen elintarvikealan asiantuntijan tulisi tietää kalasta?  

Kalan kulutuksen lisääminen hyödyttäisi koko elintarviketaloutta ja kuluttajat haluaisivat näin tehdä, mutta mitä he oikeasti haluavat. Mikä on oikeasti vastuullista kalaa? Mitä ympäristö- ja terveyshyötyjä kalankulutuksesta on? Miksi kalan hinta vaihtelee niin paljon?

Saat vastauksen näihin ajankohtaisiin kysymyksiin ETS:n Kalawebinaarin aamukahveilla, jossa puhutaan rehellisesti kuluttajien asenteista, kalaketjun vastuullisuudesta sekä kalan syöntiin liitetyistä riskeistä. Päivitä kalatietoutesi viimeisimmällä tutkitulla tiedolla!

Mikäli et pääse jokaiseen tapahtumaan, saat tallenteet ja esitykset katsottavaksesi myöhemmin.

Aika: ti 4.3 klo 9.30-10.30, ti 11.3 klo 9.30-10.30 ja ti 18.3 klo 9.30-10.30

Paikka: Teams (ETS-linkki)

Ti 4.3 klo 9.30-10.30, Terveellisyys ja turvallisuus

9:30 – 9:40 Aloitussanat ja johdantoa teemaan, Sari Ollila, Helsingin yliopisto

9:40-10:30 Kalaa kannattaa syödä! Kotimaisen kalan riskit ja terveyshyödyt uusimman tutkimuksen mukaan. Tutkimusprofessori Johanna Suomi, Ruokavirasto


Ti 11.3 klo 9.30-10.30: Kuluttajien asenteet ja hinta

9:30 – 9:35 Aloitus

9:35 – 10:00 Suomalaiset haluavat syödä enemmän kalaa – viestinnän asiantuntija Heli Nieminen ja toiminnanjohtaja Katriina Partanen, Pro Kala ry


10:00 – 10:30 Kalan hinta – Executive Vice President/Purchasing Director Toni Hukkanen, Kalaneuvos Oy


Ti 18.3 klo 9.30-10.30: Kalan vastuullisuus

9:30 – 9:35 Aloitus

·9:30 – 9:45 Vastuullinen kalaketju – Head of Product Innovation Kai Rasi, Kalaneuvos Oy


9:50 – 10:05 Mikä on vastuullisesti pyydettyä kalaa? Country Manager, Finland and Baltic States Johanna Vepsä, MSC – Marine Stewardship Council

10.10-10.25 Yhdenmaapallon kalankulutus, suojeluasiantuntija Matti Ovaska, WWF Suomi (kurkkaa myös Matin blogi aiheesta)

10:25-10:30 Webinaarin päätös

Webinaarin hinnat:

ETS:n jäsen (työelämässä) 29 €
ETS:n jäsen (työtön, eläkkeellä, perhevapaalla) 22 €
ETS:n kannattajajäsenen edustaja 44 €
ETS:n jäsen (opiskelija) 15 €
Ei-jäsenet 58 €
Ryhmälippu oppilaitokselle (max. 50 opiskelijaa ja opettaja) 120 €
Ryhmälippu yritykselle (vähintään 5 osallistujaa, pyydä tarjous)

Liity henkilöjäseneksi nyt!

Elintarviketieteiden Seuran henkilöjäsenyyteen sisältyy:

  • Kehittyvä Elintarvike -lehden vuosikerran
  • Pääsyn ilmaisiin jäsentapahtumiin, esimerkiksi yritysvierailuille
  • Alennuksen maksullisiin tapahtumiin
  • Jaostojen jäsenyyden ja mahdollisuuden osallistua jaostojen toimintaan
  • Kattavan verkostoitumismahdollisuuden

Lue lisää jäsenyydestä täältä.