Nimityksiä

Nimityksiä alkuvuonna 2018

perjantai 23. helmikuu 2018

ETM Elina Ussa on valittu Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliiton (FICOM ry) toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa toimessaan 30.4.2018.
Antti Mikkilä on nimitetty Marvaco-konsernin toimitusjohtajaksi, ja Kai Lankinen siirtyy yrityksen päätoimiseksi hallituksen puheenjohtajaksi.
• DI Kati Rajala on nimitetty HKScanin Suomen markkina-alueesta vastaavaksi johtajaksi (EVP) ja johtoryhmän jäseneksi. Hän aloittaa tehtävässä viimeistään 2.5.2018. HKScanin tuotannosta vastaavaksi johtajaksi (EVP Operations) ja johtoryhmän jäseneksi on nimitetty DI Sami Sivuranta. Alkutuotannosta ja eläinhankinnasta vastaava johtaja Pia Nybäck (EVP Animal Sourcing & Primary Production) on aloittanut HKScanin johtoryhmän jäsenenä. Keittiöpäällikkö Sami Rekola on nimitetty HKScanin Away from Home (AfH) -liiketoiminnon Suomen kehityspäälliköksi.
• Snellman-konsernin hallitus on nimittänyt KTM Erkki Järvisen Snellman-konsernin uudeksi konsernijohtajaksi 8.2.2018 alkaen ja Tommy Snellmanin Snellmanin Kokkikartano Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi 1.2.2018 alkaen.
• Medianomi AMK Sanna Kivimäki on aloittanut 1.1.2018 viestintäpäällikön sijaisena Atria Tuottajissa.
• DI Jyrki Karlsson on nimitetty Kaslink Oy:n operatiiviseksi johtajaksi. Uudeksi talouspäälliköksi on nimitetty Anu Metso.
• Raisio-konserni on uudistanut johtoryhmäänsä. Benecol-liiketoiminnasta vastannut johtaja Vincent Poujardieu jätti tehtävänsä 31.1.2018. Konsernin johtoryhmän jäseninä jatkoivat 1.2.2018 lähtien toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi, talousjohtaja Antti Elevuori, henkilöstöjohtaja Merja Lumme, lakiasiainjohtaja Sari Koivulehto-Mäkitalo, operaatioista vastaava johtaja Jukka Heinänen ja Raisioagrosta vastaava johtaja Perttu Eerola.
Konserni yhdistää Benecol ja Elintarvikkeet liiketoiminnat yhdeksi Terveelliset elintarvikkeet yksiköksi. Yksikkö on jaettu kolmeen maantieteelliseen alueeseen: Pohjois- ja Itä-Eurooppa, Länsi-Eurooppa ja muu maailma.
• Paulig-konserni on nimittänyt Rolf Ladaun konsernin uudeksi toimitusjohtajaksi 1.6.2018 alkaen. Hän on toiminut Fazer Makeiset -liiketoiminta-alueen toimitusjohtajana Fazer-konsernissa.
• Fazer Makeisten talousjohtaja Marko Bergholm toimii väliaikaisesti Fazer Makeisten toimitusjohtajana 8.1. alkaen Rolf Ladaun siirtyessä uusiin tehtäviin.
Simon Vuori on nimitetty Pakkauspojat Oy:n B to B -myyntiasiantuntijaksi.
• TkT Mikko Merimaa on nimitetty Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:n tutkimusjohtajaksi ja TkT Maija Pohjakallio Materiaalien prosessointi ja kiertotalouden ratkaisut -tiimin tiimipäälliköksi.
Ilkka Harju on nimitetty Metsä Board Oy:n EMEA-alueen Packaging Service Directoriksi 29.1.2018 alkaen.
Markku Forsström on nimitetty Finnbakels Oy:n myyntiedustajaksi 1.2.2018 alkaen.
• Sponsor Capitalin hallinnoima pääomarahasto on ostanut perheyhtiö Myllyn Parhaan. Sopimukseen kuuluu Myllyn Paras -liiketoiminta Suomessa ja kaksi tuotantolaitosta Hyvinkäällä. Pekka Savela pysyy yhtiön vähemmistöosakkaana ja jatkaa Myllyn Paras Venäjän liiketoimintojen vetämistä. Venäjän liiketoiminnat eivät kuulu tehtyyn sopimukseen. Uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty 1.1.2018 alkaen Kirsi Vesterinen.
Teemu Salo on nimitetty Adara Pakkaus Oy:n tuotantojohtajaksi 1.11.2017 alkaen ja Kaisa Pietilä pakkaussuunnittelijaksi 13.11.2017 alkaen.
• FT Mona-Anitta Riihimäki on valittu Hämeen ammattikorkeakoulun biotalouden yksikön johtajaksi.
Paulo Lehtinen on nimitetty PNM – Pan Nordic Meat Oy:n avainasiakaspäälliköksi yrityksen foodservice-myyntiin.
Teemu Sihvola on nimitetty Schoeller Allibertin Pohjoismaiden myynti- ja liiketoiminnan kehityspäälliköksi.
• Kuusankoski Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty DI Mikko Kuusilehto.
• TkT Ulla Heinonen on aloittanut Gaia Consulting Oy:n toimitusjohtajana.
• Oy Woikoski Ab:n toimitusjohtaja Clas Palmberg on valittu maailman kaasunvalmistajien järjestön IOMAn (International Oxygen Manufactures Association) puheenjohtajaksi kaudelle 2018.
• Helsingin yliopiston Biotekniikan instituutin johtajaksi on nimitetty professori Olli Silvennoinen.
• Päivittäistavarakauppa ry:n puheenjohtajaksi on valittu Keskon päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Ari Akseli.
MMM, agronomi Suvi Huttunen on nimitetty Agronomiliiton jäsenpalvelupäälliköksi ja MMM, agronomi Outi Parikka julkisen sektorin neuvottelupäälliköksi.
• Hallitus on 4.1.2018 asettanut Luonnonvarakeskuksen johtokunnan toimikaudelle 4.1.2018−31.12.2020. Johtokunnan puheenjohtaja on toimialajohtaja Juha Mäntylä (Metsä Group), varapuheenjohtaja yrittäjä Fredrik von Limburg Stirum (Kosken kartano) ja jäsenet toimitusjohtaja Kaj Arvonen (Arvo-Kala Oy), erikoistutkija Antti Iho (henkilöstön edustaja), johtaja Hannele Jakosuo-Jansson (Neste Oyj), johtaja Ulrika Romantschuk (Oy Karl Fazer Ab) ja dekaani Ritva Toivonen (Helsingin yliopisto, maatalous-metsätieteellinen tiedekunta).
• Valtioneuvosto on nimittänyt Maaseutuviraston ylijohtajan virkaan MMM Antti-Jussi Oikarisen ajalle 1.5.2018−31.12. 2018. Maaseutuviraston ylijohtajan viran täyttäminen vuoden 2018 loppuun ulottuvaksi määräajaksi liittyy virastouudistukseen, jossa Maaseutuvirasto, Elintarviketurvallisuusvirasto Evira ja osa Maanmittauslaitoksen tietotekniikan palvelukeskusta liitetään yhteen Ruokavirastoksi. Se aloittaa toimintansa vuoden 2019 alussa.
• Maa- ja metsätalousministeriön viestintäjohtajan virkaan on nimitetty FM Janne Impiö 8.1.2018 alkaen.
• Olutasiantuntija ja toimittaja Anikó Lehtinen ottaa vetääkseen uudistuneen Olutposti-lehden ja sähköisten kanavien kehittämisen Olutposti Media Oy:ssä.
• Lapin ammattikorkeakoulun uudeksi rehtoriksi on valittu kasvatustieteen tohtori, kauppatieteiden maisteri Riitta Rissanen. Hän ottaa rehtorin ja ammattikorkeakoulun toimitusjohtajan tehtävät vastaan 1.4.2018.
• Pöyry Oyj on nimennyt uudelleen Alueelliset toiminnot -raportointisegmentin Infra, Vesi ja Ympäristö -liiketoimintaryhmäksi ja vahvistaa Teollisuus-liiketoimintaryhmäänsä. Nicholas Oksanen jatkaa teollisuus-liiketoimintaryhmän johtajana ja Markku Oksanen Infra, Vesi ja Ympäristö -liiketoiminnan Pohjois-Euroopan johtajana.
OTK Mikko Salo on nimitetty Loimu ry:n toiminnanjohtajaksi.
• Luomuliiton uudeksi edunvalvontajohtajaksi on valittu AMK Hortonomi Susann Rännäri. Hän aloittaa tehtävässään 1.3.2018.
• Agronomiliton valtuusto on valinnut hallituksen puheenjohtajaksi M.Sc. agronomi Ilmari Halisen kaudelle 2018-2020. 120-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi Agronomiliitto on kutsunut kolme uutta kunniajäsentä: MTT, professori emerita Helinä Hartikaisen, MTT, ministeri, agronomi Kalevi Hemilän ja maanviljelysneuvos, MMM, agronomi Pekka Rinteen.