Nimityksiä

Nimityksiä syyskuu 2017

perjantai 08. syyskuu 2017

ETT Mari Eskola siirtyy 1.10.2017 lähtien Euroopan Elintarviketurvallisuusviranomaisen (EFSA) palveluksesta Parmasta, Italiasta projektijohtajaksi Center for Analytical Chemistryyn Wieniin Itävaltaan; Department of Agrobiotechnology (IFA-Tulln), University of Natural Resources and Life Sciences (BOKU).
KTM Tina Hansen on aloittanut Gold&Green Foods -yrityksen toimitusjohtajana tehtävänään tukea yrityksen kasvutarinaa ja arjen johtamistyötä. Hansen on työskennellyt aikaisemmin Paulig-konsernin Kahvi-liiketoiminnan vt. markkinointijohtajana. Gold&Green Foodsin perustajajäsenet jatkavat teknologiayrityksen kehittämistä yhdessä uuden toimitusjohtajan kanssa. Maija Itkonen on hallituksen jäsenenä vastuussa brändistä ja Reetta Kivelä toimii teknologiajohtajana.
• FM Niklas Kumlin on nimitetty Helsingin Myllyn toimitusjohtajaksi 1.6.2017 alkaen.
• Kauppatieteiden tohtori Heli Arantola on nimitetty HKScanin konseptijohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 2.5.2017 alkaen.
Henrik Samuelson on nimitetty Paulig-konsernin Maailman Ruoka & Mausteet -divisioonan johtoon 15.9.2017 alkaen asemapaikkanaan Tukholma. Aikaisemmin hän työskenteli divisioonan kaupallisena johtajana.
Mikko Karell on nimitetty Pouttu Oy:n toimitusjohtajaksi 1.9.2017 alkaen.
• Varatuomari Jukka Arppe on nimitetty 1.9.2017 alkaen Elintarviketeollisuusliiton työmarkkinayksikön asiantuntijaksi. Hänen vastuullaan ovat leipomoalan työehtosopimusta koskeva neuvonta, koulutus ja oikeudelliset palvelut.
• Verso Food Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Tomi Järvenpää. Toimitusjohtajana aiemmin toiminut Tarja Ollila siirtyy markkinointijohtajaksi, ja hallituksen puheenjohtajana jatkaa Leena Saarinen.
• DI Maija Kulla-Pelonen on nimitetty tuotekehityspäälliköksi Kiilto Oy:ssä vastuualueenaan pakkausteollisuuden liimat.
• DI Pia Kakko on nimitetty toimitusketjun johtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi KiiltoClean Oy:ssä.
KTM Lauri Kulonen on nimitetty 14.8.2017 alkaen projektipäälliköksi Päivittäistavarakauppa ry:ssä (PTY) kehittämään päivittäistavarahuollon ja ammattikeittiöiden varautumista häiriötilanteisiin. Kaksi vuotta kestävä projekti on Huoltovarmuuskeskuksen, kauppa- ja jakelupoolin, PTY:n ja Elintarviketeollisuusliiton yhteishanke.
Tina Andersson on nimitetty Paulig-konsernin vt. konsernijohtajaksi 1.9.2017 alkaen Jaana Tuomisen siirryttyä Fiskars Oyj Abp:n toimitusjohtajaksi.
• Bio- ja elintarviketekniikan insinööri Pia Hinden on nimitetty Bonne Juomat Oy:n valmistus- ja tuotekehitysteknologiksi ja* Kai Istolainen*, Myyntiedustus Istolainen Ky, myyntiedustajaksi kenttätyöhön 1.8.2017 alkaen tehdyllä yhteistyösopimuksella asemapaikkanaan Kuopio.
• Mekitec Oy:n hallituksen puheenjohtajaksi on 27.6.2017 alkaen nimitetty OTK Antti Pankakoski.
• Punnitse ja Säästä sekä It’s Pure® -ketjujen toimitusjohtajaksi on nimitetty Ilkka Pihlajisto.
• Atrian siipikarjaliiketoiminnan toimitusjohtajaksi Ruotsiin on nimitetty 1.9.2017 alkaen ETM, EMBA Juha Sarkkinen.
• DI Petra Honkavirta on nimitetty tuotepäälliköksi Hosmed Oy:ssä.
• Kasvatustieteen maisteri Natalia Härkin on nimitetty Suomen Yrittäjänaisten uudeksi toimitusjohtajaksi 1.9.2017 alkaen.
• Alko Oy:n hallitus on nimittänyt yhtiön toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Leena Laitisen.
KTM Saija Moisio on nimitetty Altian innovaatiojohtajaksi.
• TkL Salla Roni-Poranen on nimitetty Borealis Polymers Oy:n toimitusjohtajaksi.
• Kauppatieteiden maisteri Niilo Pöyhönen on nimitetty 1.8.2017 alkaen Kotkamills Oy:n hallituksen jäseneksi.
Suvi Urvikko-Mäkivaara on nimitetty Linkosuon Leipomo Oy:n kehitysjohtajaksi 1.5.2017 alkaen.
• Pyroll Pakkauksen toimitusjohtajaksi on nimitetty DI Mikael Svennas 1.8.2017 alkaen.
• Fredman Professional Kitchenin brändijournalistiksi on nimitetty KTM Riikka Raatikainen 29.5.2017 alkaen.
ETT Timo Nieminen on nimitetty ylitarkastajaksi turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesissa.
Pasi Perkiö on nimitetty Nestlé Oy:ssä Regulatory & Scientific Affairs and Product Information Specialistiksi.
ETT Suvi Ryynänen on nimitetty maa- ja metsätalousministeriössä tutkimusjohtajan määräaikaiseen virkasuhteeseen tieto- ja tutkimustoimialan tutkimusyksikköön ajalle 1.5.2017‒30.4.2018.
• DI Miika Jokinen aloitti heinäkuussa Altian Koskenkorvan tehtaan päällikkönä.
• Göteborgin yliopiston kasvatustieteellinen tiedekunta on myöntänyt kotitalouspedagogiikan professori Päivi Palojoelle kunniatohtorin arvonimen hänen työstään hyvinvointia edistävien ruokatottumusten opettamiseksi lapsille ja nuorille.
• Hallintotieteiden maisteri Toni Jääskeläinen on nimitetty Kaupan liiton veroasiantuntijaksi 18.4.2017 alkaen.
Katri Rantanen on aloittanut Maito ja terveys ry:n Maitolähettiläänä 1.6.2017 alkaen.
Pauli Aalto-Setälä on nimitetty työelämäprofessoriksi (Professor of Practice) Turun yliopistoon, uuteen Digital Mindset -koulutusohjelmaan.
• ProAgrian yhteiseksi valtakunnalliseksi Farmari-maatalousnäyttelyn näyttelyjohtajaksi on valittu MMM, agronomi Henri Honkala.
• FT, dosentti Marjukka Kolehmainen on valittu kutsusta Itä-Suomen yliopiston ravitsemustieteen professorin tehtävään 1.7.2017 alkaen viiden vuoden määräajaksi.
• Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa elintarviketieteen apulaisprofessorin tehtävään on otettu MTT Kirsi Mikkonen vakinaistamispolun ensimmäiseen vaiheeseen (assistant professor) ja Phd Per Ertbjerg vakinaistamispolun toiseen vaiheeseen (associate professor).
• Elintarviketieteiden Seura on tehnyt uusia valintoja avainhenkilöiksi. Seuran toiminnanjohtajana 1.1.2017 aloittaneen elintarviketieteiden maisteri Laura Hyvärisen tehtävänkuvaa laajennetaan toiminnanjohtaja-päätoimittajaksi 1.9.2017 alkaen. Hyvärinen jatkaa Kehittyvä Elintarvike -lehden päätoimittajana elintarviketieteiden tohtori, diplomi-insinööri Laila Sepän siirtyessä Helsingin yliopiston palvelukseen. Hyvärinen toimi seuran hallituksessa vuodet 2013−2016 ja Prosessiteknisen jaoston johtoryhmässä vuodet 2010−2015. Toimituspäällikkö Pirjo Huhtakangas jatkaa tehtävässään. Seppää edeltävä pitkäaikainen päätoimittaja, tekniikan tohtori Raija Ahvenainen-Rantala osallistuu kunniapuheenjohtajana seuran ja lehden kehitystyöhön. Kehittyvä Elintarvike -lehden pitkäaikainen ilmoitusmyyjä Jukka Peussa on jäämässä eläkkeelle vuodenvaihteessa. Ilmoitusmyyntiä hoitaa lehden numerosta 1/2018 alkaen Media Bookers / Directas Oy. Toimitusjohtaja Hannu Pyykkö aloittaa yhteistyön rakentamisen lehden mediamyynnissä välittömästi.
• Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n uudeksi toiminnanjohtajaksi on nimitetty VTM, sosiaalipsykologi Juha Mikkonen.