Tunnustuksia

Tunnustuksia joulukuu 2015

perjantai 11. joulukuu 2015

Akavan yrittäjäpalkinto Annukka ja Tomi Lantolle

Akavan yrittäjäpalkinto 2015 on myönnetty kauppatieteiden maisteri Annukka Lantolle ja kauppatieteiden maisteri Tomi Lantolle Antell-konsernista. Tomi Lantto toimii Antell-konsernin toimitusjohtajana ja Annukka Lantto varatoimitusjohtajana.
Antell on perheyritys, jonka omistajana on vuodesta 1976 saakka toiminut Lanton perhe. Annukka ja Tomi Lantto ovat sisaruksia. Antellin yritystarina alkoi vuonna 1880 eli 135 vuotta sitten Oulussa. Konserniin kuuluu emoyhtiön lisäksi Antell-Kahvilat Oy, leipomotuotteiden valmistukseen keskittynyt Antell-Leipomot Oy ja noin sadan henkilöstöravintolan Antell-Ravintolat Oy.
Annukka ja Tomi Lantto sekä Antell-konserni edustavat Suomen tarvitsemaa perheyrittäjyyskulttuuria, jossa yritys kasvaa ja kehittyy sukupolvesta toiseen uudistamalla toimintaansa ja kehittämällä uusia liiketoimintasisältöjä.

Hannu Salovaara vuoden vaikuttaja

Agronomiliitto on valinnut professori Hannu Salovaaran vuoden vaikuttajaksi. ”Viljateknologian isä” on työskennellyt alan ensimmäisenä professorina Helsingin yliopistossa vuodesta 1987 lähtien.

FlexoTech 2015 -kilpailun voittoja Suomeen

DS Smith on palkittu FlexoTech 2015 -kilpailussa. Se myönnettiin OPA Muurikka grillipannun aaltopahvisesta pakkauksesta. Pakkaus on valmistettu DS Smithin tehtaalla Tampereella, ja painettu CMYK-prosessiväreillä. Uudella prosessiväritekniikalla on saatu aikaan näyttävä ulkoasu DS Smithin ja Marvacon yhteistyöllä.
Myös Valion Crea Créme Fraîche -pakkaus voitti sarjansa. Sen on painanut kartongille Pa-Hu Oy.

Kyllikki Tapolalle Tampereen palkinto

Tampereen palkinto on myönnetty tänä vuonna ”mustanmakkaran äidille”, Kyllikki Tapolalle, joka on tehnyt elämäntyönsä tamperelaisille tutussa Tapolan perheyrityksessä. Tapola Oy perustettiin vuonna 1953.

Metsä Boardille tunnustusta

Metsä Board on yltänyt CDP:n globaalille Water A -listalle tunnustuksena vastuullisesta vedenkäytöstään. Tuotantoprosessissa käytetystä vedestä noin 95 prosenttia palautetaan takaisin luontoon puhdistettuna.

Jyväskylän resurssiviisaan lähiruuan hankkeelle kunniamaininta

Lähiruokaa resurssiviisaasti julkisiin keittiöihin -hanke on saanut kunniamaininnan Vuoden projekti 2015 -kilpailussa. Jyväskylän ammattikorkeakoulun hallinnoimassa hankkeessa oli pilottikohteena Vesangan päiväkoti-koulu.
Siellä kokeiltiin syksyn 2014 ajan lähiporkkanaa ja tonnikalan ja tuontilohen korvaamista särjellä. Porkkanat toimitti Eijan Juures ja Vihannes ja särjet paikallinen kalastaja Ari Seppälä Komppa-Seppälän tilalta. Hankkeen ansiosta Kylän Kattauksen ruokalistoille päätyi kaksi uutta lähikalasta tehtyä ruokaa, särkikiusaus ja kalastajan pizzapiirakka.
Hanke oli osa Sitran ja Jyväskylän kaupungin yhteistä Kohti resurssiviisautta –

Parempaa työelämää -tunnustus VTT:lle ja HOK-Elannon Prisma-ketjulle

Parempaa työelämää -tunnustus on jaettu neljälle Ilmarisen asiakasyritykselle. Tunnustuksen myöntäjä on Laatukeskus Excellence Finland.
Parempaa työelämää -arviointiin perustuvan tunnustuksen ovat saaneet seuraavat Ilmarisen asiakasyritykset: turvallisuuspalveluihin ja -ratkaisuihin erikoistunut G4S, HOK-Elannon Prisma-ketju, erikoisajoneuvolasitusten valmistaja Pilkington Automotive Finland sekä Teknologian tutkimuskeskus VTT. Ilmarinen on mukana asiakasyritystensä työhyvinvointihankkeissa.

Vuoden Luomuyritys hurmaa mansikalla

Luomuliitto on palkinnut Vuoden Luomuyrityksenä Tero Tolvasen ja Jaana Nikkilän luomutilan, joka tuottaa Rääkkylässä mansikkaa ja herukoita pääosin omista taimista. Heillä on myös rukiin, kauran ja puna-apilan siementuotantoa, johon isäntä Tero Tolvanen on kannustanut esimerkillään monia muitakin viljelijöitä.
Noin kaksi kolmasosaa palkitun tilan marjasta myydään suoraan tilalta. Osa viedään asiakkaille tilan omalla marja-autolla. Tila itse on teettänyt marjamehua, jota myydään suoraan tilalta sekä maakunnan lähituotemyymälöissä.

Arctic Warriors vuoden innovatiivisin maaseudun startup-yritys

Rovaniemeläinen Arctic Warriors on voittanut InnoElma-palkinnon, 3 000 euroa. Palkinto myönnetään vuosittain maaseudun innovatiiviselle yritykselle. Tänä vuonna etsittiin erityisesti startup-yrityksiä. Arctic Warriors valmistaa Lapin yrteistä tehtyjä superfoodeja: energiauutteita ja shotteja.

CGI Suomen asiakaspalvelulle voitto Vuoden Service Desk -kilpailussa

Asiakaspalvelun kehittämiseen, kouluttamiseen ja konsultointiin erikoistunut HDI Nordic valitsi IT-palveluyritys CGI Suomen voittajaksi vuoden Service Desk-kilpailussa. Kilpailussa palveluita pisteytetään niin johtamisesta, prosesseista kuin henkilöstö- ja asiakastyytyväisyydestäkin.
CGI:n Tekninen Service Desk -palvelu menestyi erityisen hyvin johtamisen osa-alueella. Raati arvosti myös ihmisiä ja asiakaskeskeisyyttä sekä jatkuvaa kehittämistä.

Vuoden 2015 keliakiatutkijaksi Päivi Saavalainen

Keliakialiitto on valinnut Vuoden 2015 keliakiatutkijaksi dosentti Päivi Saavalaisen Helsingin yliopistosta. Saavalainen on tehnyt pitkäjänteistä ja merkittävää tutkimusta keliakian perimän ja genetiikan parissa. Palkinnon suuruus on tuhat euroa.
Saavalainen on löytänyt tutkimuksissaan keliakialle altistavia geenialueita ja selvittänyt keliakian syntymekanismeja. Hän on tehnyt yhteistyötä myös australialaisen tutkimusryhmän kanssa, joka kehittää rokotetta keliakiaan.
Keliakialiitto jakoi myös apurahoja nuorille tutkijoille, yhteensä 13 000 euroa.

Sinebrychoffille ensimmäinen sponsorointiteko -palkinto

Sponsorointi & Tapahtumamarkkinointi ry:n ensimmäinen Sponsorointiteko -palkinnon on saanut Sinebrychoff. Raati kiinnitti huomiota valinnassa erityisesti sponsorointisuhteen tavoitteelliseen ja monipuoliseen hyödyntämiseen.
HIFK:n ja Sinebrychoffin vuonna 1985 alkanut ja tauotta jatkunut yhteistyö on jo pitkäjänteisyydessään harvinaislaatuinen. Kahden vahvan punaisen brändin lähes ikoninen yhteistyö jalkautui juhlavuotena erityisen monipuolisesti niin jakelutiessä, sidosryhmätyössä kuin tuote- ja bränditasoilla.

Hyrylän yläaste sai kouluruokadiplomin

Ammattikeittiöosaajat ry on myöntänyt Hyrylän yläasteelle Kouluruokadiplomin ravitsemuksellisesti, kasvatuksellisesti ja ekologisesti kestävän kouluruokailun edistämisestä. Diplomin innoittamana koululla käynnistettiin projekti, jossa oppilaat, opettajat ja ruokapalvelujen edustajat tekivät aktiivisesti yhteistyötä kouluruokailun kehittämiseksi.
Sen aikana toteutettiin mm. kouluruokakysely ja ideoitiin erilaisia toimenpiteitä ruokailutilanteen viihtyisyyden lisäämiseksi. Huipennuksesi viimeiseen kehityspalaveriin kutsuttiin sparraajaksi mukaan Hyrylän yläasteen entinen oppilas, televisiokokki Jyrki Sukula.

ELO-säätiö jakoi Lentävä lautanen -ruokakulttuuripalkinnot

ELO-säätiö jakoi Lentävä lautanen -ruokakulttuuripalkinnot ELO-gaalassa 30.10.2015. Tänä vuonna palkinnon saivat innovatiivinen Kyrö Distillery Company, Kuusamon laajaa yhteistyötä luonut villiruokahanke sekä Hakaniemen ruokahallin perinteestä huolehtiva Hakaniemen hallin kauppiasyhdistys.

Siilinjärven Toivakan koululle Suomen 200. kouluruokadiplomi

Siilinjärveläisellä Toivalan koululla on juhlittu Suomen 200. Kouluruokadiplomia. Diplomin saaminen oli lähtölaukaus koulun tämän lukuvuoden kehitysprojektille, jonka tavoitteena on edistää kouluruokailun arvostusta ja auttaa ymmärtämään sen laaja-alainen merkitys.
Siilinjärvellä Kouluruokadiplomi on myönnetty Toivalan koulun lisäksi Ahmon, Kasurilan, Siilinlahden, Suininlahden ja Vuorelan kouluille.

Valion Eila-kermavanukkaalle Scanstar -palkinto

Valion Eila-kermavanukas on palkittu Scanstar -palkinnolla. Pakkauksen on suunnitellut tanskalainen RPC Superfos a/s.
Kilpailun juryn mukaan pakkaus on täysin uudenlainen, toiminnallinen innovaatio, joka tuo lisäarvoa tuotteelle. Pakkaus on kiinteä osa tuotetta, ja sen ansiosta vanukkaan voi kumota lautaselle ja tarjoilla näyttävästi aivan uudella tavalla käyttäjäystävällisesti. Pakkaussuunnittelu luo vuorovaikutusta kuluttajan ja brändinomistajan välille. Uudenlainen tapa asettaa tuote tarjolle myös esitetään pakkauksessa selkeästi.

Merja Jokiniemi Vuoden Ammattikeittiöosaaja 2015

Ammattikeittiöosaajat ry on valinnut jäsenistöstään vuoden 2015 Ammattikeittiöosaajaksi Luomuravintola Timjamin toimitusjohtajan ja emännän Merja Jokiniemen. Hän on vahva ravitsemisalan kehittäjä ja järjestön pitkäaikainen jäsen.
Merja Jokiniemi on tehnyt pitkään ja sitkeästi työtä luomu- ja lähiruuan puolestapuhujana ammattikeittiöissä. Hänen luotsaamansa oppilasravintola on saavuttanut Portaat Luomuun-ohjelman korkeimman tähti-tason. Ravintolaa hoitaa osuuskunta Tampereen Timjami, ja asiakkaina ovat steinerkoulun väen lisäksi juhla- ja kokousvieraat.

Vuoden 2015 parhaat ravintolat Suomessa

Euroopan suurin ravintolavarausten verkkosivusto Bookatable on yhdessä suomalaisten asiakkaiden kanssa selvittänyt vuoden 2015 parhaat ravintolat Suomessa. Tulokset perustuvat asiakkaiden arvioihin ja Bookatablen varaustilastoihin viime vuodelta. Bookatable Awards -palkinto jaetaan nyt ensimmäisen kerran Suomessa.
Vuonna 2015 Bookatable Awards palkitsee Suomessa ravintoloita yhteensä yhdeksässä eri kategoriassa. Vuoden paras ravintola Helsingissä on Bar Tapasta, Vuoden paras ravintola Turussa Pinella Restaurant & Bar ja Vuoden paras ravintola liiketapaamisiin Tony´s Deli (Helsinki). Vuoden paras ravintolakokemus on Stefan´s Steakhouse (Tampere), Vuoden paras italialainen ravintola Trattoria Aukio (Jyväskylä), Vuoden paras suomalainen keittiö Ravintola Aino (Helsinki), Vuoden paras espanjalainen ravintola Bar Tapasta (Helsinki), Vuoden paras ranskalainen ravintola Fransmanni (Jyväskylä) ja Vuoden paras texmex-ravintola Amarillo (Kuopio).