Osta lippu

Kutsu elintarvikealan ammattilainen kylään

Elintarviketieteiden Seurassa on rakenteilla uusi konsepti Kutsu elintarvikealan ammattilainen kylään, joka tuo yhteen työelämän edustajat ja opiskelijat elintarvikesektorilla. Pilotti käynnistetään syyslukukaudella 2020.

Lisää tietoja järjestäjästä löydät täältä: kehittyvaelintarvike.fi

Tavoitteena on, että opettajien ja opiskelijoiden toiveet vastaanottaa asiantuntijoita kursseille tulevat kuulluksi. Samaan aikaan työelämän edustajat löytävät kurssit, joihin voisivat mennä vierailemaan.

Jo työelämässä olevat asiantuntijat kertovat oman kokemuksensa kautta opiskelijoille esimerkiksi:

  • Millainen opinto- ja urapolku hänellä on ollut ja mistä taidoista on erityisesti ollut hyötyä?
  • Millaisessa yrityksessä hän työskentelee?
  • Millaisista työtehtävistä hänen työnkuvansa koostuu?
  • Millaisiin työtehtäviin opiskelijatoverit ovat päätyneet tai millaista elintarvikealalla on työskennellä?
  • Mahdollisuuksien mukaan hän voi pitää lyhyen asiantuntijaluennon kurssin aihepiiristä omasta näkökulmastaan.

OPETTAJALLE

Voit kutsua Elintarviketieteiden Seuran järjestämän ohjelman puitteissa elintarvikealan ammattilaisen kertomaan työstään ja urapolustaan, sekä mahdollisesti kurssin sisältöön liittyvästä aiheesta opiskelijoillesi. Puheenvuorolle keskusteluineen on hyvä varata aikaa 1-2 oppituntia. Puheenvuoro ei maksa oppilaitokselle mitään. On hienoa, jos tapaaminen poikii yhteistä tekemistä jatkossakin.

Ilmoittaudu mukaan ohjelmaan.

ELINTARVIKEALAN AMMATTILAINEN

Oletko pohtinut, että olisi mielenkiintoista tutustua opiskelijoihin ja löytää kenties kurssitöille, opinnäytetöille tai kesä- ja tuntitöille tekijöitä? Haluatko kannustaa opiskelijoita jatkamaan opintojaan ja valmistumaan elintarvikealalle, tuleviksi kollegoiksi?

Kutsumme ammattilaisia ilmoittautumaan mukaan ohjelmaan. Jos omalta alueeltasi tai etäyhteyksien päästä löytyy kurssiryhmä, jotka toivoisivat oppitunnilla tutustumista sinuun, olisitko käytettävissä?

Ohjelmalla on valmis runko, jonka pohjalta voit rakentaa itsellesi esityksen. Mukaan lähteminen ei vaadi paljoa, eikä sido sinua mihinkään. Puheenvuorosta ei makseta palkkiota, eikä mahdollisia matkakuluja.

Ilmoittaudu mukaan ohjelmaan.