
Kestävyyden monet kasvot
Yksilöt ja yhteiskunta ovat kestävyyshaasteen edessä: Kuinka saada sosiaalinen, taloudellinen, ekologinen ja ravitsemuksellinen kestävyys tasapainoon?
Elintarviketieteiden Seuran (ETS) ja Suomen ravitsemustieteen yhdistyksen (SRY) webinaari perjantaina 26.3.2021 klo 9–14
OHJELMA
klo 9.00
Tilaisuuden avaus
toiminnanjohtaja-päätoimittaja Laura Hyvärinen, ETS
Aamupäivän aikana kestävyyttä tarkastellaan erityisesti sosiaalisista ja taloudellisista näkökulmista. Millaiset raamit ne luovat yksilöiden ja yhteiskuntien hyvinvoinnille? Pääpuhujien jälkeen aihepiiriin paneudutaan ryhmittäin asiantuntijoiden tuella.
klo 9.05
Oikeudenmukaisuutta ja jännitteiden ratkaisua
ruokajärjestelmätutkija Teea Kortetmäki, Jyväskylän yliopisto
klo 9.25
Kilpailukyky ja taloudellinen kestävyys
erikoistutkija Csaba Jansik, Luonnonvarakeskus
klo 9.45
Uusia elintarvikeinnovaatioita sivuvirtoja hyödyntämällä
rekisteröintipäällikkö Mari Lyyra, Medfiles
Tauko
klo 10.15
Pienryhmäkeskustelua sosiaalisen ja taloudellisen kestävyyden näkökulmista
Pienryhmiä ohjaamassa muun muassa Anu Reinikainen Luke, Jaana Kotro Luke, Suvi Huttunen & Minna Kaljonen Syke, Anja Yli-Viikari Luke, Lauri Reuter Nordic FoodTech VC ja Heli Tammivuori Elintarviketeollisuuliitto.
Ryhmäkeskustelujen koonti ja kysymyksiä puhujille
klo 11–12 Lounastauko
klo 12.00 Iltapäivän avaus
professori Marjukka Kolehmainen, Itä-Suomen yliopisto
Iltapäivän aikana kestävyyttä tarkastellaan erityisesti ekologisesta ja ravitsemuksellisesta näkökulmasta. Pääpuhujien jälkeen aihepiiriin paneudutaan ryhmittäin asiantuntijoiden tuella.
klo 12.05
Yhteistyötä luonnon kanssa ympäristövaikutuksia välttäen
erikoistutkija Merja Saarinen, Luonnonvarakeskus
klo 12.25
Kestävää ruokaa kaikille
apulaisprofessori Anne-Maria Pajari, Helsingin yliopisto
Tauko
klo 13
Pienryhmäkeskustelua ekologisen ja ravitsemuksellisen kestävyyden näkökulmista
Pienryhmiä ohjaamassa muun muassa Maijaliisa Erkkola & Henna Vepsäläinen & Jelena Meinilä Helsingin yliopisto, Marjukka Kolehmainen, Sanna Puranen & Jenni Korhonen Itä-Suomen yliopisto, Kaisa Karttunen E2, Juha-Matti Katajajuuri Luke ja Anna Kara, Sydänliitto
Ryhmäkeskustelujen koonti ja kysymyksiä puhujille
klo 13.45
Päivän yhteenveto
professori Marjukka Kolehmainen, Itä-Suomen yliopisto
Vuosikokoukset
ETS:n ja SRY:n vuosikokoukset alkavat klo 14.15.
Prosessiteknisen jaoston vuosikokous alkaa noin klo 15.
Jos et ole vielä jäsen, mutta haluaisit liittyä:
ETS:n jäseneksi voi liittyä täällä.
SRY:n jäseneksi voi liittyä täällä.
Samojen linkkien takaa löytyy tietoa yhdistysten jäsenyydestä ja jäsenmaksujen hinnoista. SRY:n jäseneksi pitää liittyä 19.3. mennessä, jos haluaa osallistua tapahtumaan ilmaseksi SRY:n jäsenenä.
Tilaisuus on ilmaisen ETS:n ja SRY:n jäsenille ja kannattajajäsenille. Ulkopuolisille liput ovat 50 €.