Teams
Osta lippu

Kestävyyden monet kasvot

Yksilöt ja yhteiskunta ovat kestävyyshaasteen edessä: Kuinka saada sosiaalinen, taloudellinen, ekologinen ja ravitsemuksellinen kestävyys tasapainoon? 

Elintarviketieteiden Seuran (ETS) ja Suomen ravitsemustieteen yhdistyksen (SRY) webinaari perjantaina 26.3.2021 klo 9–14

OHJELMA

klo 9.00

Tilaisuuden avaus

toiminnanjohtaja-päätoimittaja Laura Hyvärinen, ETS

Aamupäivän aikana kestävyyttä tarkastellaan erityisesti sosiaalisista ja taloudellisista näkökulmista. Millaiset raamit ne luovat yksilöiden ja yhteiskuntien hyvinvoinnille? Pääpuhujien jälkeen aihepiiriin paneudutaan ryhmittäin asiantuntijoiden tuella. 

klo 9.05

Oikeudenmukaisuutta ja jännitteiden ratkaisua

ruokajärjestelmätutkija Teea Kortetmäki, Jyväskylän yliopisto

klo 9.25

Kilpailukyky ja taloudellinen kestävyys

erikoistutkija Csaba Jansik, Luonnonvarakeskus

klo 9.45

Uusia elintarvikeinnovaatioita sivuvirtoja hyödyntämällä

rekisteröintipäällikkö Mari Lyyra, Medfiles

Tauko

klo 10.15

Pienryhmäkeskustelua sosiaalisen ja taloudellisen kestävyyden näkökulmista

Pienryhmiä ohjaamassa muun muassa Anu Reinikainen Luke, Jaana Kotro Luke, Suvi Huttunen & Minna Kaljonen Syke, Anja Yli-Viikari Luke, Lauri Reuter Nordic FoodTech VC ja Heli Tammivuori Elintarviketeollisuuliitto.

Ryhmäkeskustelujen koonti ja kysymyksiä puhujille

klo 11–12 Lounastauko

klo 12.00 Iltapäivän avaus

professori Marjukka Kolehmainen, Itä-Suomen yliopisto

Iltapäivän aikana kestävyyttä tarkastellaan erityisesti ekologisesta ja ravitsemuksellisesta näkökulmasta.  Pääpuhujien jälkeen aihepiiriin paneudutaan ryhmittäin asiantuntijoiden tuella. 

klo 12.05

Yhteistyötä luonnon kanssa ympäristövaikutuksia välttäen

erikoistutkija Merja Saarinen, Luonnonvarakeskus

klo 12.25

Kestävää ruokaa kaikille

apulaisprofessori Anne-Maria Pajari, Helsingin yliopisto

Tauko

klo 13

Pienryhmäkeskustelua ekologisen ja ravitsemuksellisen kestävyyden näkökulmista

Pienryhmiä ohjaamassa muun muassa Maijaliisa Erkkola & Henna Vepsäläinen & Jelena Meinilä Helsingin yliopisto, Marjukka Kolehmainen, Sanna Puranen Jenni Korhonen Itä-Suomen yliopisto, Kaisa Karttunen E2, Juha-Matti Katajajuuri Luke ja Anna Kara, Sydänliitto

Ryhmäkeskustelujen koonti ja kysymyksiä puhujille

klo 13.45

Päivän yhteenveto 

professori Marjukka Kolehmainen, Itä-Suomen yliopisto

Vuosikokoukset

ETS:n ja SRY:n vuosikokoukset alkavat klo 14.15.

Prosessiteknisen jaoston vuosikokous alkaa noin klo 15.

Jos et ole vielä jäsen, mutta haluaisit liittyä: 

ETS:n jäseneksi voi liittyä täällä

SRY:n jäseneksi voi liittyä täällä

Samojen linkkien takaa löytyy tietoa yhdistysten jäsenyydestä ja jäsenmaksujen hinnoista. SRY:n jäseneksi pitää liittyä 19.3. mennessä, jos haluaa osallistua tapahtumaan ilmaseksi SRY:n jäsenenä. 

Tilaisuus on ilmaisen ETS:n ja SRY:n jäsenille ja kannattajajäsenille. Ulkopuolisille liput ovat 50 €.