Nimityksiä

Nimityksiä syksyllä 2018

tiistai 09. lokakuu 2018

•ETT *Mari Eskola *on nimitetty 1.9.2018 alkaen regulatory affairs manageriksi globaaliin rehuyhtiöön Biomin Holding GmbH Itävaltaan.
•VTT:llä on tehty lukuisia nimityksiä: KTM Riku Rikkola on nimitetty tehtävään Co-Creation Manager tiimiin Management and support 01.07.2018 alkaen, FT Timo Pulli tehtävään Technology Manager tiimiin Industrial biotechnology and food solutions 1.8.2018 alkaen, FT Arja Paananen tehtävään Research Team Leader tiimiin Protein discovery and engineering 9.8.2018 alkaen, KTM Antti Välimäki tehtävään Team Leader tiimiin Project finance, proposals 19.7.2018 alkaen, TkT Teemu Ahmaniemi tehtävään Principal Scientist tiimiin Smart health 9.8.2018 alkaen, FT Atte Kinnula tehtävään Research Team Leader tiimiin Wellness and living II 1.8.2018 alkaen, FT Tuula Palmen tehtävään Co-Creation Manager tiimiin Management and support 20.8.2018 alkaen, DI Alina Ruonala-LIndgren tehtävään Co-Creation Manager tiimiin Management and support 27.8.2018 alkaen, FT Marinus Casteleijn tehtävään Senior Scientist tiimiin Protein production 9.8.2018 alkaen, Suvi Aherto tehtävään Manager tiimiin International Affairs 27.8.2018 alkaen, Jolanna Vuorenhela tehtävään HR Manager tiimiin Management and support 16.8.2018 alkaen, DI Markku Kivinen tehtävään Solution Sales Lead tiimiin Sales and Customer Partnerships I 27.8.2018 alkaen ja Tuomas Korpela tehtävään Solution Sales Lead tiimiin Sales and Customer Partnerships III 13.8.2018 alkaen.
•Satatuote on vahvistanut kasvustrategiansa mukaisesti organisaation 1.10.2018 lähtien seuraavilla nimityksillä: Mikko Suominen (Manager Quality and Compliance), Mika Kaukkila (Development Manager), Arto Kokkonen (Designer), Rami Saarelainen (Coordinator Thermoforming Production) ja Jussi Ala-Olla (Coordinator Supply Chain). Suomisen vastuulla ovat laatu- ja ympäristöjärjestelmien kehittäminen, ylläpito ja raportointi, ja hän on tuoteturvallisuusryhmän vastaava. Kaukkila vastaa asiakasprojektien johtamisesta, tuotteistamisesta, työkalualihankinnasta ja suunnittelusta sekä piensarjatuotannosta ja Kokkonen tuote- ja työkalusuunnittelusta. Saarelainen vastaa valmistuksen ja työkalujen huoltotoiminnasta, asennuksista ja hienokuormituksesta sekä toimii lämpömuovaustuotannon esimiehenä. Ala-Olla vastaa kotiinkutsuista, toimitusketjun logistiikan suunnittelusta ja esimiestehtävistä sekä lämpömuovaustuotannon karkeasuunnittelusta.
•Aalto-yliopiston hallitus on nimittänyt Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:n tutkimusprofessorin Kristiina Kruusin Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulun dekaaniksi. Hän aloittaa viisivuotisen kautensa 1.12.2018.
•BONNE myyntipäälliköksi Food Service ja Horeca -asiakassegmenttiin on nimitetty Olli-Pekka Kinnunen.
•Hallitus on nimittänyt 1.1.2019 toimintansa aloittavan Ruokaviraston pääjohtajan virkaan MMM Antti-Jussi Oikarisen. Maaseutuviraston ylijohtajana tähän asti työskennelleen Oikarisen viisivuotinen toimikausi pääjohtajana alkoi 8.10.2018 siten, että pääjohtaja aloittaa viraston valmisteluun liittyvän työskentelyn ensin maa- ja metsätalousministeriössä ja siirtyy vuoden 2019 alusta johtamaan Ruokavirastoa. Virkaa haki määräaikaan mennessä 15 henkilöä.
•Hallitus on nimittänyt MMM Minna-Mari Kailan maa- ja metsätalousministeriön ruokaosaston osastopäälliköksi ajalle 14.9.2018 – 30.11.2019. Kaila hoitaa tehtävää, kunnes viran vakinainen haltija Risto Artjoki palaa virkavapaalta. Artjoki toimii tällä hetkellä EU-komission varapuheenjohtaja Jyrki Kataisen kabinettipäällikkönä.
•Analyste Oy on nimittänyt FM Mikko Soirolan uudeksi toimitusjohtajaksi 15.10.2018 alkaen.
•Kauratuotteisiin erikoistunut elintarvikeyhtiö Kaslink on nimittänyt myyntijohtajakseen Sami Wirmanin. Hän vastaa Kaslinkin myynnistä Suomessa, muissa Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yksi yhtiön kolmesta omistajaveljeksestä, Matti Kukkonen, vastaa Kaslinkin myynnistä globaalisti. Hän keskittyy uusien markkinoiden avaamiseen.
•*Juha Helokoski* on nimitetty Eckes-Granini Finlandin toimitusjohtajaksi 1.11. 2018 alkaen. Helokoski siirtyy Eckes-Granini Finlandin palvelukseen Raisio-konsernista, jossa hän on toiminut johtajana Terveelliset elintarvikkeet liiketoiminta-alueella vastuullaan Pohjois ja Itä-Euroopan markkinat.
•*Anu Pires* on nimitetty Pauligin henkilöstöjohtajaksi ja konsernin johtoryhmän jäseneksi 1.10.2018 alkaen. Hän on työskennellyt aikaisemmin Lumenella, Outotecillä, Microsoftilla, Nokialla ja Valmetilla sekä työskennellyt uransa aikana Suomessa, Brasiliassa, Intiassa, Kiinassa ja Singaporessa.
•Valtiotieteiden tohtori Mauri Kotamäki on nimitetty Keskuskauppakamarin johtavaksi ekonomistiksi 13.8.2018. alkaen.
•Suomisen Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi Pekka Ojanpään, joka toimii tällä hetkellä Lassila & Tikanoja Oyj:n toimitusjohtajana ja aloittaa tehtävässään Suomisen toimitusjohtajana viimeistään 3.2.2019. Suomisen nykyinen toimitusjohtaja Nina Kopola jättää tehtävänsä yhtiön toimitusjohtajana. Talousjohtaja Tapio Engström on nimitetty Suomisen väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi 3.8.2018 alkaen.
•TkT Kari Mäki on nimitetty älykkäiden energiajärjestelmien tutkimusprofessoriksi VTT:lle. Hän on toiminut VTT:llä energiajärjestelmien parissa vuodesta 2010 alkaen.
•ETM, insinööri AMK (paperitekniikka) Suvi Alakalhunmaa on aloittanut Ruokatieto Yhdistyksen elintarvikeasiantuntijana 13.8.2018.