Nimityksiä

Nimityksiä loppuvuosi 2017

torstai 04. tammikuu 2018

UUDESSA TYÖSSÄ

• Valtioneuvosto on nimittänyt Maaseutuviraston ylijohtajan virkaan MMM Antti-Jussi Oikarisen ajalle 1.5.2018−31.12. 2018. Maaseutuviraston ylijohtajan viran täyttäminen vuoden 2018 loppuun ulottuvaksi määräajaksi liittyy virastouudistukseen, jossa Maaseutuvirasto, Elintarviketurvallisuusvirasto Evira ja osa Maanmittauslaitoksen tietotekniikan palvelukeskusta liitetään yhteen Ruokavirastoksi. Se aloittaa toimintansa vuoden 2019 alussa.
• Maa- ja metsätalousministeriön viestintäjohtajan virkaan on nimitetty FM Janne Impiö 8.1.2018 alkaen.
HKScanin tuotannosta vastaavaksi johtajaksi (EVP Operations) ja johtoryhmän jäseneksi on nimitetty DI Sami Sivuranta, ja alkutuotannosta ja eläinhankinnasta vastaava johtaja Pia Nybäck (EVP Animal Sourcing & Primary Production) on aloittanut HKScanin johtoryhmän jäsenenä.
HKSacn Oyj:n toimitusjohtaja Jari Latvanen on valittu Elintarviketeollisuusliiton puheenjohtajaksi 1.1.2018 alkaen. Ensimmäisenä varapuheenjohtaja jatkaa Valio Oy:n toimitusjohtaja Annikka Hurme ja toisena varapuheenjohtajana Elonen Oy:n toimitusjohtaja Jari Elonen.
MMM, agronomi Suvi Huttunen on nimitetty Agronomiliiton jäsenpalvelupäälliköksi ja MMM, agronomi Outi Parikka julkisen sektorin neuvottelupäälliköksi.
• Tradenomi Antti Kuusisto on nimitetty controlleriksi Atria Suomen myynnin organisaatioon 23.10.2017 alkaen.
ETM Esa Saarela on nimitetty 1.9.2017 alkaen MP-Maustepalvelu Oy:n asiakkuuspäälliköksi.
ETM, restonomi Anna Häkämies on aloittanut tuotekehityspäällikkönä Avena Nordic Grain Oy:ssä.
• Raisio Oyj:n hallituksen kesäkuussa 2017 yhtiön toimitusjohtajaksi nimittämä Pekka Kuusniemi on aloittanut tehtävässä 1.11.2017.
• FM Sanna Väisänen on nimitetty Apetit-konsernin viestintä- ja sijoittajasuhdejohtajaksi 2.1.2018 alkaen. Väliaikaiseksi talousjohtajaksi on nimitetty 27.11.2017 alkaen Apetit Oyj:n Group Controller Tero Heikkinen.
Teemu Salo on nimitetty Adara Pakkaus Oy:n tuotantojohtajaksi 1.11.2017 alkaen ja Kaisa Pietilä pakkaussuunnittelijaksi 13.11.2017 alkaen.

Uusista nimityksistä voi ilmoittaa osoitteeseen toimitus(a)kehittyvaelintarvike.fiNimityksiä lokakuu

perjantai 27. lokakuu 2017

ETM Niko Nurminen on nimitetty Vesantti Oy:n konemyynnin myyntijohtajaksi 1.9.2017 alkaen.
• FT Mika Kaimainen on aloittanut erikoistutkijana DelSiTech Oy:ssä 9.10.2017.
• Snellman-konsernin hallitus on nimittänyt Roland Snellmanin Snellmanin Lihanjalostus Oy:n toimitusjohtajaksi 1.10.2017 alkaen.
Jukka Leskinen on nimitetty Pernod Ricard Finlandin myyntijohtajaksi 2.10.2017 alkaen.
• Kaslink Oy:n hallitukseen valittiin keväällä uusina jäseninä kansainvälisen liiketoiminnan konkari Harri Koponen ja HK Scanin Suomen liiketoiminnasta vastaava Jyrki Karlsson. 1.10.2017 perheyhtiön perustaja Raino Kukkonen siirtyi Kaslinkin hallituksen varapuheenjohtajaksi, kun Harri Koposesta tuli uusi puheenjohtaja.
• Arla Suomen uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Kai Gyllström 1.1.2018 alkaen nykyisen toimitusjohtajan Reijo Kiskolan siirtyessä eläkkeelle.
Henri Tahvanainen on nimitetty Sinebrychoffin uudeksi päivittäistavarakaupasta vastaavaksi kanavajohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 1.1.2018 alkaen.
KTM Pertti Tammivuori on nimitetty Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n operatiiviseksi johtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 1.9.2017 alkaen.
Mikko Puumalainen on nimitetty Atria Suomi Oy:ssä lihavalmisteliiketoiminnan tuotantopäälliköksi 2.10.2017 alkaen.
Tomi Nevala on nimitetty Atria Suomen Food Servise -organisaatioon kehityspäälliköksi.
KTM Pekka Tola on nimitetty Valion Ruotsin tytäryhtiön, Valio Sverigen, toimitusjohtajaksi 22.8.2017 alkaen ja ETM Kari Finska Valion Venäjän maayhtiön toimitusjohtajaksi 1.1.2018 alkaen.
• Tradenomi Mindi Nurmisto on nimitetty myynti- ja markkinointiassistentiksi 1.10.2017 lähtien Bonne Juomat Oy;ssä.
• DI, MBA Janne Koistinen on nimitetty Busch Vakuumteknik Oy:n toimitusjohtajaksi.
• Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto ry:n uudeksi puheenjohtajaksi on valittu 1.1.2018 alkaen Olvin toimitusjohtaja Lasse Aho.
HYY Yhtymän liiketoimintajohtajaksi on nimitetty Marika Risku. Hän vastaa yhtymän majoitus- ja ravintola-alan toiminnoista.
• Professori Anna Valros Helsingin yliopistosta on valittu EU:n komission eläinten hyvinvoinnin asiantuntijaryhmän (EU Platform on Animal Welfare) jäseneksi.
• Syyskuussa nimitetyn valtion ravitsemusneuvottelukunnan (VRN) puheenjohtajana toimii elintarviketurvallisuusjohtaja Sebastian Hielm maa- ja metsätalousministeriöstä (MMM) ja varapuheenjohtajana tutkimusprofessori Suvi Virtanen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL). VRN:n kokoonpanossa 4.10.2017–3.10.2020 ovat heidän lisäkseen elintarvikeylitarkastaja Minna Huttunen (MMM), neuvotteleva virkamies Sirpa Sarlio (STM), ylitarkastaja Marjo Misikangas (Evira), erikoistutkija Johanna Suomi (Evira), tutkimuspäällikkö Satu Männistö (THL), opetusneuvos Marjaana Manninen (Opetushallitus), johtava asiantuntija Jaana Laitinen (Työterveyslaitos), professori Mikael Fogelholm (Helsingin yliopisto), professori Ursula Schwab (Itä-Suomen yliopisto), professori Piia Jallinoja (Tampereen yliopisto), professori Satu Lahti (Turun yliopisto), johtava tutkija Anne Pihlanto (Luke), terveysjohtaja Marjaana Lahti-Koski (Suomen Sydänliitto) ja ruokapalvelujohtaja Elina Särmälä (Ammattikeittiöosaajat ry). VRN:n pääsihteerinä toimii MMM, laillistettu ravitsemusterapeutti Arja Lyytikäinen (Evira).
• Luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden liitto Loimun uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu oikeustieteen kandidaatti Mikko Salo.
• Tekniikka- ja teknologiakonsulttiyritys ALTEN Finlandin uutena toimitusjohtajana on aloittanut Juha Sillanpää, ja varatoimitusjohtajaksi on nimitetty Jari Koski.
• Kuljetusinsinööri, MBA Jukka Ylitalo on nimitetty Liuttu Logistikka Oy:n toimitusjohtajaksi 4.9.2017 alkaen.Nimityksiä syyskuu 2017

perjantai 08. syyskuu 2017

ETT Mari Eskola siirtyy 1.10.2017 lähtien Euroopan Elintarviketurvallisuusviranomaisen (EFSA) palveluksesta Parmasta, Italiasta projektijohtajaksi Center for Analytical Chemistryyn Wieniin Itävaltaan; Department of Agrobiotechnology (IFA-Tulln), University of Natural Resources and Life Sciences (BOKU).
KTM Tina Hansen on aloittanut Gold&Green Foods -yrityksen toimitusjohtajana tehtävänään tukea yrityksen kasvutarinaa ja arjen johtamistyötä. Hansen on työskennellyt aikaisemmin Paulig-konsernin Kahvi-liiketoiminnan vt. markkinointijohtajana. Gold&Green Foodsin perustajajäsenet jatkavat teknologiayrityksen kehittämistä yhdessä uuden toimitusjohtajan kanssa. Maija Itkonen on hallituksen jäsenenä vastuussa brändistä ja Reetta Kivelä toimii teknologiajohtajana.
• FM Niklas Kumlin on nimitetty Helsingin Myllyn toimitusjohtajaksi 1.6.2017 alkaen.
• Kauppatieteiden tohtori Heli Arantola on nimitetty HKScanin konseptijohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 2.5.2017 alkaen.
Henrik Samuelson on nimitetty Paulig-konsernin Maailman Ruoka & Mausteet -divisioonan johtoon 15.9.2017 alkaen asemapaikkanaan Tukholma. Aikaisemmin hän työskenteli divisioonan kaupallisena johtajana.
Mikko Karell on nimitetty Pouttu Oy:n toimitusjohtajaksi 1.9.2017 alkaen.
• Varatuomari Jukka Arppe on nimitetty 1.9.2017 alkaen Elintarviketeollisuusliiton työmarkkinayksikön asiantuntijaksi. Hänen vastuullaan ovat leipomoalan työehtosopimusta koskeva neuvonta, koulutus ja oikeudelliset palvelut.
• Verso Food Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Tomi Järvenpää. Toimitusjohtajana aiemmin toiminut Tarja Ollila siirtyy markkinointijohtajaksi, ja hallituksen puheenjohtajana jatkaa Leena Saarinen.
• DI Maija Kulla-Pelonen on nimitetty tuotekehityspäälliköksi Kiilto Oy:ssä vastuualueenaan pakkausteollisuuden liimat.
• DI Pia Kakko on nimitetty toimitusketjun johtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi KiiltoClean Oy:ssä.
KTM Lauri Kulonen on nimitetty 14.8.2017 alkaen projektipäälliköksi Päivittäistavarakauppa ry:ssä (PTY) kehittämään päivittäistavarahuollon ja ammattikeittiöiden varautumista häiriötilanteisiin. Kaksi vuotta kestävä projekti on Huoltovarmuuskeskuksen, kauppa- ja jakelupoolin, PTY:n ja Elintarviketeollisuusliiton yhteishanke.
Tina Andersson on nimitetty Paulig-konsernin vt. konsernijohtajaksi 1.9.2017 alkaen Jaana Tuomisen siirryttyä Fiskars Oyj Abp:n toimitusjohtajaksi.
• Bio- ja elintarviketekniikan insinööri Pia Hinden on nimitetty Bonne Juomat Oy:n valmistus- ja tuotekehitysteknologiksi ja* Kai Istolainen*, Myyntiedustus Istolainen Ky, myyntiedustajaksi kenttätyöhön 1.8.2017 alkaen tehdyllä yhteistyösopimuksella asemapaikkanaan Kuopio.
• Mekitec Oy:n hallituksen puheenjohtajaksi on 27.6.2017 alkaen nimitetty OTK Antti Pankakoski.
• Punnitse ja Säästä sekä It’s Pure® -ketjujen toimitusjohtajaksi on nimitetty Ilkka Pihlajisto.
• Atrian siipikarjaliiketoiminnan toimitusjohtajaksi Ruotsiin on nimitetty 1.9.2017 alkaen ETM, EMBA Juha Sarkkinen.
• DI Petra Honkavirta on nimitetty tuotepäälliköksi Hosmed Oy:ssä.
• Kasvatustieteen maisteri Natalia Härkin on nimitetty Suomen Yrittäjänaisten uudeksi toimitusjohtajaksi 1.9.2017 alkaen.
• Alko Oy:n hallitus on nimittänyt yhtiön toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Leena Laitisen.
KTM Saija Moisio on nimitetty Altian innovaatiojohtajaksi.
• TkL Salla Roni-Poranen on nimitetty Borealis Polymers Oy:n toimitusjohtajaksi.
• Kauppatieteiden maisteri Niilo Pöyhönen on nimitetty 1.8.2017 alkaen Kotkamills Oy:n hallituksen jäseneksi.
Suvi Urvikko-Mäkivaara on nimitetty Linkosuon Leipomo Oy:n kehitysjohtajaksi 1.5.2017 alkaen.
• Pyroll Pakkauksen toimitusjohtajaksi on nimitetty DI Mikael Svennas 1.8.2017 alkaen.
• Fredman Professional Kitchenin brändijournalistiksi on nimitetty KTM Riikka Raatikainen 29.5.2017 alkaen.
ETT Timo Nieminen on nimitetty ylitarkastajaksi turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesissa.
Pasi Perkiö on nimitetty Nestlé Oy:ssä Regulatory & Scientific Affairs and Product Information Specialistiksi.
ETT Suvi Ryynänen on nimitetty maa- ja metsätalousministeriössä tutkimusjohtajan määräaikaiseen virkasuhteeseen tieto- ja tutkimustoimialan tutkimusyksikköön ajalle 1.5.2017‒30.4.2018.
• DI Miika Jokinen aloitti heinäkuussa Altian Koskenkorvan tehtaan päällikkönä.
• Göteborgin yliopiston kasvatustieteellinen tiedekunta on myöntänyt kotitalouspedagogiikan professori Päivi Palojoelle kunniatohtorin arvonimen hänen työstään hyvinvointia edistävien ruokatottumusten opettamiseksi lapsille ja nuorille.
• Hallintotieteiden maisteri Toni Jääskeläinen on nimitetty Kaupan liiton veroasiantuntijaksi 18.4.2017 alkaen.
Katri Rantanen on aloittanut Maito ja terveys ry:n Maitolähettiläänä 1.6.2017 alkaen.
Pauli Aalto-Setälä on nimitetty työelämäprofessoriksi (Professor of Practice) Turun yliopistoon, uuteen Digital Mindset -koulutusohjelmaan.
• ProAgrian yhteiseksi valtakunnalliseksi Farmari-maatalousnäyttelyn näyttelyjohtajaksi on valittu MMM, agronomi Henri Honkala.
• FT, dosentti Marjukka Kolehmainen on valittu kutsusta Itä-Suomen yliopiston ravitsemustieteen professorin tehtävään 1.7.2017 alkaen viiden vuoden määräajaksi.
• Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa elintarviketieteen apulaisprofessorin tehtävään on otettu MTT Kirsi Mikkonen vakinaistamispolun ensimmäiseen vaiheeseen (assistant professor) ja Phd Per Ertbjerg vakinaistamispolun toiseen vaiheeseen (associate professor).
• Elintarviketieteiden Seura on tehnyt uusia valintoja avainhenkilöiksi. Seuran toiminnanjohtajana 1.1.2017 aloittaneen elintarviketieteiden maisteri Laura Hyvärisen tehtävänkuvaa laajennetaan toiminnanjohtaja-päätoimittajaksi 1.9.2017 alkaen. Hyvärinen jatkaa Kehittyvä Elintarvike -lehden päätoimittajana elintarviketieteiden tohtori, diplomi-insinööri Laila Sepän siirtyessä Helsingin yliopiston palvelukseen. Hyvärinen toimi seuran hallituksessa vuodet 2013−2016 ja Prosessiteknisen jaoston johtoryhmässä vuodet 2010−2015. Toimituspäällikkö Pirjo Huhtakangas jatkaa tehtävässään. Seppää edeltävä pitkäaikainen päätoimittaja, tekniikan tohtori Raija Ahvenainen-Rantala osallistuu kunniapuheenjohtajana seuran ja lehden kehitystyöhön. Kehittyvä Elintarvike -lehden pitkäaikainen ilmoitusmyyjä Jukka Peussa on jäämässä eläkkeelle vuodenvaihteessa. Ilmoitusmyyntiä hoitaa lehden numerosta 1/2018 alkaen Media Bookers / Directas Oy. Toimitusjohtaja Hannu Pyykkö aloittaa yhteistyön rakentamisen lehden mediamyynnissä välittömästi.
• Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n uudeksi toiminnanjohtajaksi on nimitetty VTM, sosiaalipsykologi Juha Mikkonen.Nimityksiä touko-kesäkuu 2017

lauantai 10. kesäkuu 2017

Suvi Urvikko-Mäkivaara on nimitetty Linkosuon Leipomo Oy:n kehitysjohtajaksi 1.5.2017 alkaen.
• Paulig-konsernin kahvi-divisioonan johtoryhmän jäseneksi ja markkinointijohtajaksi on nimitetty KTM Hannu Laakso.
• Fredman Professional Kitchenin brändijournalistiksi on nimitetty KTM Riikka Raatikainen 29.5.2017 alkaen.
ETT Timo Nieminen on nimitetty ylitarkastajaksi turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesissa.
Pasi Perkiö on nimitetty Nestlé Oy:ssä Regulatory & Scientific Affairs and Product Information Specialistiksi.
ETT Suvi Ryynänen on nimitetty maa- ja metsätalousministeriössä tutkimusjohtajan määräaikaiseen virkasuhteeseen tieto- ja tutkimustoimialan tutkimusyksikköön ajalle 1.5.2017‒30.4.2018.
• DI Miika Jokinen aloittaa heinäkuussa Altian Koskenkorvan tehtaan päällikkönä. Jokinen on urallaan työskennellyt metsä-, elintarvike- ja lääketeollisuudessa.
• Professori Hannu Korkeala on nimitetty Liègen yliopiston eläinlääketieteellisen tiedekunnan kunniatohtoriksi 18.3.2017.
• Göteborgin yliopiston kasvatustieteellinen tiedekunta on myöntänyt kotitalouspedagogiikan professori Päivi Palojoelle kunniatohtorin arvonimen hänen työstään hyvinvointia edistävien ruokatottumusten opettamiseksi lapsille ja nuorille.
• Polarica konsernin uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty 2.5.2017 alkaen KTM Samuli Eskola. Hän on työskennellyt viimeksi HKScan Oyj Suomen ja Baltian vähittäiskauppaliiketoiminnan johtajana. Eskola vastaa myös toukokuun alussa Polaricaan perustettavista Marja- ja Riistaliiketoiminta divisioonista.
Anders Frydenlund aloittaa Sinebrychoffin uutena toimitusjohtajana 1.8.2017. Frydenlund tuli Carlsbergin palvelukseen 2005, ja vuodesta 2013 hän on ollut Ringnesin panimon päivittäistavarakaupasta vastaava kanavajohtaja. Toimitusjohtajan vaihdosta tukee nykyisen toimitusjohtajan Pekka Tiaisen siirtyminen Sinebrychoffin hallituksen jäseneksi.
• Maa- ja metsätalousministeriö on asettanut ruokaketjun toiminnan kehittämiseksi ja elintarvikeviennin edistämiseksi selvitysmiehen: Ilkka Mäkelän. Hän laatii selvityksen toimenpide-ehdotuksineen kesäkuun 2017 loppuun mennessä.
• Hallintotieteiden maisteri Toni Jääskeläinen on nimitetty Kaupan liiton veroasiantuntijaksi 18.4.2017 alkaen.
Jyri Weiste on nimitetty Adaran myyntijohtajaksi ja Jere Alaruka talousjohtajaksi 1.2.2017 alkaen sekä Antti Airaksinen myyntipäälliköksi 6.3.2017 alkaen.
MBA Salla Eklund on nimitetty Atria Suomen brändijohtajaksi 8.5.2017 alkaen.
Jari Heikkinen on nimitetty Antalis Oy:n Packaging -liiketoiminta-alueelle aluemyyntipäälliköksi 1.2.2017 alkaen.
• Apetit Oyj:n hallintoneuvosto on 12.4.2017 pitämässään kokouksessa valinnut yhtiön hallintoneuvoston puheenjohtajaksi Harri Eelan ja varapuheenjohtajaksi Marja-Liisa Mikola-Luodon.
Heikki Lahdensuo on nimitetty Pöyry Oyj:n tietohallintojohtajaksi 12.6.2017 alkaen.
Katri Rantanen on aloittanut Maito ja terveys ry:n Maitolähettiläänä 1.6.2017 alkaen.
Pauli Aalto-Setälä on nimitetty työelämäprofessoriksi (Professor of Practice) Turun yliopistoon, jossa hän alkaa uutta Digital Mindset -koulutusohjelmaa.
• ProAgrian yhteiseksi valtakunnalliseksi Farmari-maatalousnäyttelyn näyttelyjohtajaksi on valittu MMM, agronomi Henri Honkala.Nimityksiä helmikuu - huhtikuu 2017

keskiviikko 22. helmikuu 2017

Pia Pohja on nimitetty Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtajaksi 1.6.2017 alkaen. Pohja toimii tällä hetkellä partnerina Pohjoismaiden suurimmassa yhteiskuntavaikuttamisen konsulttitoimistossa Rud Pedersen Public Affairs Company Oy:ssä. Aiemmin hän on ollut mm. valtiosihteerinä sosiaali- ja terveysministeriössä, Terveyspalvelualan Liitto ry:n toimitusjohtajana sekä Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennian viestintäjohtajana.
• Hallintotieteiden maisteri Toni Jääskeläinen on nimitetty Kaupan liiton veroasiantuntijaksi 18.4.2017 alkaen.
• Elintarviketeollisuusliitto on nimittänyt Hannele Mayer-Pirttijärven liiton viestinnän ja tietopalvelun asiantuntijaksi 3.4.2017 alkaen.
• DI Kari Laakso on nimitetty KiiltoClean Oy:n toimitusjohtajaksi 18.4.2017 alkaen.
• Altia on nimittänyt Suvi Reinikkalan väkevien alkoholituotteiden markkinointijohtajaksi konsernin brändimarkkinointiin.
• Norjalaiseen Orkla-konserniin kuuluvan Orkla Foods Finlandin ja Orkla Confectionery & Snacks Finlandin johtoryhmät yhdistetään. Yhteisen johdon myötä syntyvää toiminnallista kokonaisuutta kutsutaan nimellä Orkla Suomi. Molemmat yhtiöt jäävät juridisesti edelleen voimaan. Orkla Suomen toimitusjohtajaksi on nimitetty Orkla Foods Finlandin toimitusjohtaja Rabbe Wikström ja Orkla Suomen varatoimitusjohtajaksi ja markkinointijohtajaksi Orkla Confectionery & Snacks Finlandin toimitusjohtaja Pasi Flinkman. Hänen vastuullaan on markkinointi, viestintä ja liiketoiminnan kehitys. Uuteen johtoryhmään on nimitetty Virpi Aaltonen (Supply Chain -toiminnot); Johanna Paavola (HR ja lakiasiat); Katja Salminen (innovaatiot, tuotekehitys ja regulatory affairs), Michael Sundqvist (talousjohtaja) sekä Ami Wardi (kaupallinen johtaja). Uusi johtoryhmä aloitti 13.3.2017.
• DI Antti Snellman on nimitetty Apetit-konsernin Viljakauppa- ja Öljykasvituotteet -liiketoimintojen johtajaksi ja näistä toiminnoista vastaavan Avena Nordic Grain Oy:n toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa Apetitissa 1.6.2017 ja siirtyy liiketoimintavastuuseen 1.9.2017.
• Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän vesihuollon toimialajohtajan virkaan on valittu TkL Tommi Fred 1.4.2017 alkaen.
Jarkko Alho on kutsuttu Finnforel Oy:n toimitusjohtajaksi. Alho toimii tällä hetkellä Apetit Oyj:n kalatuoteryhmän johtajana.
ETM Leena Arjanne on nimitetty Digiterveys.fin hyvinvoinnin asiantuntijaksi.
Eero Seppälä on nimitetty Flexolahti-konsernin myynti- ja markkinointipäälliköksi 2.1.2017 alkaen.
• TkL Salla Roni-Poranen on nimitetty Borealis Polymers Oy:ssä toimialapäälliköksi. Hän vastaa myös Porvoon toimipaikan polyolefiinitehtaiden tuotannosta.
• Biotekniikan insinööri Päivi Sarmala on aloittanut 1.3.2017 Työturvallisuuskeskuksessa teollisuuden työturvallisuuden asiantuntijana vastuualueenaan muun muassa elintarvikeala.
• DI Kari Ollila on nimitetty Adara Pakkaus Oy:n toimitusjohtajaksi 1.1.2017 alkaen.
• Suomen Yrittäjänaiset on nimennyt Tradenomi (BBA) Pia Winqvistin LIEKKI-hankkeen projektipäälliköksi 9.1.2017 alkaen ja FM Elina Mannisen yhdistyksen järjestö- ja viestintäkoordinaattoriksi 6.2.2017 alkaen.
ETM Mari Raahenmaa on nimitetty Antell-Ravintolat Oy:n tuotekehitys- ja osastopäälliköksi sekä johtoryhmän jäseneksi.
• Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan vientipäälliköksi on nimitetty Marko Mikkola.
• DI Miska Kuusela on valittu Dava Foods Finland Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi.
• Ruotsin kuninkaallisen insinööritieteiden akatemian toimitusjohtajaksi on nimitetty FT Tuula Teeri. Hän siirtyy uuteen tehtäväänsä Aalto-yliopiston rehtorin työstä.
ETM Sanja Orrenmaa on nimitetty ISS Palveluissa ruokapalveluiden kehityspäälliköksi Service Excellence -yksikköön.
• Kauppatieteiden maisteri Eero Kinnunen on nimitetty Saarioisille johtajaksi vastuualueenaan liiketoiminnan kehittäminen. Hän aloittaa tehtävässä 2.5.2017. Iiro Wester on nimitetty johtajaksi vastuualueenaan uudet markkina-alueet 1.3.2017 alkaen.
MMM Anssi Welling on nimitetty eläinlääkintöylitarkastajaksi ja MMM Saara Meurasalo maaseutuekonomistiksi maa- ja metsätalousministeriössä.
Jyri Weiste on nimitetty Adaran myyntijohtajaksi ja Jere Alaruka talousjohtajaksi 1.2.2017 alkaen sekä Antti Airaksinen myyntipäälliköksi 6.3.2017 alkaen.
MBA Salla Eklund on nimitetty Atria Suomen brändijohtajaksi 8.5.2017 alkaen.
MMT, agronomi Helena Kahiluoto on nimitetty kestävyystieteen professoriksi Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa.
• Keittiömestari Risto Mikkola on nimitetty Kotipizza Groupin luovaksi johtajaksi.
• Teurastamon uudeksi tuottajaksi on valittu Kristian Schmidt.
• TkT Aino-Maija Lakaniemi on nimitetty Tampereen teknillisen yliopiston bio- ja kiertotalouden apulaisprofessoriksi kemian ja toksikologian laitokseen.
Jari Heikkinen on nimitetty Antalis Oy:n Packaging -liiketoiminta-alueelle aluemyyntipäälliköksi 1.2.2017 alkaen.
• Apetit Oyj:n hallintoneuvosto on 12.4.2017 pitämässään kokouksessa valinnut yhtiön hallintoneuvoston puheenjohtajaksi Harri Eelan ja varapuheenjohtajaksi Marja-Liisa Mikola-Luodon.Nimityksiä lokakuu 2016

torstai 20. lokakuu 2016

• TkT Anu Kaukovirta-Norja on nimitetty Valion tutkimus- ja teknologiajohtajaksi ja FT Ross Crittenden johtoryhmän jäseneksi 1.9.2016 alkaen vastuualueenaan uudet kansainväliset vähittäiskauppamarkkinat, Tanskan tytäryhtiö sekä lisenssi- ja teknologiamyynti.
ETM Kati Randell on nimitetty Oy Gustav Paulig Ab:lla Senior Manageriksi nimikkeellä Strategic Packaging Development.
• FT Jussi Manninen on nimitetty VTT:n luonnonvara- ja ympäristöratkaisut -liiketoiminta-alueen vetäjäksi 1.9.2016 alkaen.
• Mikko Sorsa on nimitetty Cortex Oy:n toimitusjohtajaksi 1.7.2016 alkaen.
• Mika Coles on nimitetty Leipurin Oyj:n konsernin johtoryhmän jäseneksi nimikkeellä markkinointijohtaja 1.8.2016 alkaen, Samuli Syrjänen nimikkeellä hankintajohtaja 8.8.2016 alkaen ja Elena Smirnova nimikkeellä varatoimitusjohtaja. Smirnovin toimipaikka on Pietarissa.
• Kirsi Puntila on nimitetty Altian markkinointijohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi.
• Antti Jääskeläinen on nimitetty UPM Raflatacin Executive Vice Presidentiksi ja johtoryhmän jäseneksi 1.7.2016 alkaen.
• TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti Karri Mikkonen on nimitetty Tekme Oy:n ravitsemuspäälliköksi.
• Linkit Concept Oy:n kaupalliseksi johtajaksi on nimitetty 11.10.2016 lukien eMBA Riitta Halonen.
• Pernod Ricard Finlandin toimitusjohtaja Tarja Uitti siirtyy vuodenvaihteessa eläkkeelle. Hänen seuraajakseen on nimitetty yrityksen markkinointijohtaja Jori Manninen.
• Maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio on valittu Euroopan elintarvikeviran0maisen (EFSA) johtokunnan puheenjohtajaksi.
• Lassila & Tikanoja Oyj:n Kiinteistöpalvelujen toimialajohtajaksi on nimitetty 1.7.2016 alkaen tekniikan lisensiaatti Tutu Wegelius-Lehtonen ja toimitusketjusta vastaavaksi johtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi logistiikkainsinööri Tomi Kontinen.
• Keskon päivittäistavarakaupan markkinointijohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi on nimitetty Mia Ropponen 12.9.2016 alkaen.
• Hallintotieteiden maisteri Jenni Ruokonen on nimitetty Elinkeinoelämän keskusliiton alueasiantuntijaksi 1.10.2016 alkaen päätehtävänään on koordinoida EK:n alueellista pk-toimintaa ja kehittää yhteistyötä kauppakamarien kanssa.
ETM, LuK Laura Hyvärinen on valittu Elintarviketieteiden Seuran viestintä- ja talousassistentiksi 10.10.2016 alkaen.Nimityksiä syyskuu 2016

keskiviikko 07. syyskuu 2016

• Tornion Panimo Oy:n johtaja Kaj Kostiander on valittu Round Table Internationalin (RTI) presidentiksi toimikaudelle 2016–2017. Hän toimi kauden 2015–2016 Round Table Suomen presidenttinä ja Round Table Internationalin varapresidenttinä.
• Saarioinen Oy:n nykyisen toimitusjohtajan Ilkka Mäkelän jäädessä eläkkeelle Saarioinen Oy:n hallitus on valinnut Matti Karppisen Saarioinen Oy:n toimitusjohtajaksi 1.11.2016 alkaen. Mäkelä jatkaa Saarioinen Oy:n hallituksen jäsenenä ja hallituksen erityistehtävissä 31.3.2017 asti, jolloin hän jää eläkkeelle.
• FT Tiina Nakari-Setälä on nimitetty VTT:n Luonnonvara- ja ympäristöratkaisut -liiketoiminta-alueen tutkimusjohtajaksi 1.9.2016 alkaen.
• Bonne Juomat Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty MMM Matti Väänänen. Hän on aiemmin toiminut Leipurin Oyj:n toimitusjohtajana ja varatoimitusjohtajana.
KTM Sami Saarnio on nimitetty 24.10.2016 alkaen Apetit Oyj:n talousjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi vastuullaan Apetit-konsernin talous- ja rahoitustoiminnot.
• Sangen Oy:n markkinointijohtajana on aloittanut 1.6.2016 Jami Teirikari ja Tornion Panimon johtajana 1.8.2016 Kaj Kostiander.
• FT, dosentti, laillistettu ravitsemusterapeutti Ursula Schwab on kutsusta valittu Itä-Suomen yliopiston ravitsemusterapian professorin tehtävään 1.6.2016 alkaen viiden vuoden määräajalle. Kyseessä on Suomen ensimmäinen ravitsemusterapian professuuri.
• DI Teija Lahti-Nuuttila on nimitetty Tekesin Verkostoyritykset ja tutkimus -vastuualueen johtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 1.8.2016 alkaen.
KTA-Yhtiöt Oy:n ja Cortex Oy:n toimitusjohtaja Voitto Savolainen luopuu toimitusjohtajan tehtävistä ja jatkaa KTA-Yhtiöt Oy:ssä Senior Advisorina. KTA-Yhtiöt Oy:n toimitusjohtajan tehtäviä hoitaa konsernin emoyhtiön KTA-Cortex Oy:n toimitusjohtaja Pentti Yliheljo. Konsernin talousjohtaja Minna Laikka jatkaa muiden tehtävien ohella KTA-Yhtiöt Oy:n taloudesta, hallinnosta ja logistiikasta vastaavana johtajana. Cortex Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty Mikko Sorsa 1.7.2016 alkaen.
• Fredman (ent. Eskimo Finland) on uudistanut molempien tytäryhtiöidensä myyntiorganisaation ja tehnyt 1.7.2016 alkaen seuraavat nimitykset. Fredman Professional Kitchen Oy:ssä Markku Lukkari on nimitetty johtajaksi vastuullaan myynti ja strategiset kumppanuudet. Jori Lukkari on nimitetty asiakkuusjohtajaksi vastuualueenaan ketjuasiakkuudet, Elina Maria Penttinen asiakaspäälliköksi vastaamaan Länsi- ja Etelä-Suomen asiakkuuksista ja Tuomo Röppänen asiakaspäälliköksi vastaamaan Pohjois-Suomen alueen asiakkuuksista. Virpi Mäkilä on nimitetty asiakaskoordinaattoriksi. Jouko Nyberg jatkaa Fredman Professional Kitchen Oy:ssä asiakaspäällikkönä vastaten Etelä- ja Itä-Suomen asiakkuuksista. Fredman Operations Oy:ssä Sari Koivulahti on nimitetty asiakkuus- ja markkinointipäälliköksi vastaamaan päivittäistavara-asiakkuuksista ja Eskimo-brändin kehittämisestä ja Kim Wallenius asiakaspäälliköksi työskentelemään valtakunnallisesti päivittäistavara-asiakkuuksien parissa yhdessä Sarin kanssa.
VTM, Tradenomi (AMK) Satu Niemelä on nimitetty Osuuskunta Tradekan vastuullisuusjohtajaksi.
• Maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio on valittu toiselle nelisvuotiskaudelle Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen (EFSA) johtokuntaan 1.7.2016 alkaen.
• Professori Päivi Rajala-Schultz on valittu Maitohygienialiiton johtokunnan puheenjohtajaksi 13.6.2016 alkaen.
• Laillistettu ravitsemusterapeutti, FM (elintarvikekehitys) Katja Mäkelä on valittu Maito ja terveys ry:n Maitolähettilääksi 1.6.2016 alkaen.
VTT:n luonnonvara- ja ympäristöratkaisut-liiketoiminta-alueen vetäjäksi (Executive Vice President) on nimitetty 1.9.2016 FT Jussi Manninen. Hän siirtyi takaisin VTT:lle työ- ja elinkeinoministeriöstä, jossa hän veti ministeriön biotalouden kärkiohjelmaa.
• Valtioneuvosto on nimittänyt hallintotieteiden tohtori Ilona Lundströmin työ- ja elinkeinoministeriön elinkeino- ja innovaatio-osaston osastopäälliköksi ja ylijohtajaksi viideksi vuodeksi alkaen 1.8.2016.
VTT on nimittänyt uudet vetäjät ylimmän johdon vastuualueille. Yhtiön uudeksi talousjohtajaksi on nimitetty KTM Tanja Huoponen ja henkilöstöjohtajaksi FM Kirsi Nuotto. Älykäs teollisuus ja energiajärjestelmät-liiketoiminta-alueen vetäjäksi (Executive Vice President) on nimitetty TkT Erja Turunen. Tietointensiiviset tuotteet ja palvelut -liiketoiminta-alueen vetäjä TkT Petri Kalliokoski on nimitetty toimitusjohtajan varamieheksi 1.8.2016 alkaen. TkT Katri Kallio on nimitetty strategiapäälliköksi ja johtoryhmän jäseneksi 1.8.2016 alkaen. Johtoryhmässä jatkavat aiemmissa tehtävissään Anne-Christine Ritschkoff (tieteellinen johtaja), Olli Ernvall (viestintä) ja Matti Karhunen (lakiasiat) sekä henkilöstön edustajana Anu Vaari.
• Allergia- ja astmaliiton kemikaaliasiantuntijaksi on valittu FM Sanna Virtanen, joka siirtyi tehtävään 1.6.2016 VTT:n tutkimus- ja tuotekehityksestä.
• Taloustieteiden tohtori Taneli Lahti on valittu Elinkeinoelämän keskusliiton EU-edunvalvonnan ja Brysselin toimiston johtajaksi. 1.1.2017 alkaen.Nimityksiä kesäkuu 2016

keskiviikko 08. kesäkuu 2016

• Elintarvikekonserni HKScanin uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Jari Latvanen. Latvanen siirtyy tehtävään Stora Ensosta, jossa hän on johtanut kuluttajapakkauskartonkeja valmistavaa divisioonaa.
Tina Andersson on nimetty Paulig-konsernin uuden Strategy & Growth -toiminnon johtajaksi.
• DI Markku Iivonen on nimitetty Apetit-konsernin Ruokaratkaisut-liiketoiminnassa pakastetuoteryhmästä vastaavaksi johtajaksi 18.4.2016 alkaen
• Elintarvikeinsinööri Leila Viitanen on nimitetty Helsingin Mylly Oy:n Närpiön yksikön tehtaanjohtajaksi.
• Oy Woikoski Ab:n toimitusjohtajaksi on palanut yhtiön omistaja, insinöörineuvos Clas Palmberg.
• FT Katri Outinen on nimitetty Santen Oy:n toimitusjohtajaksi.
• Hartwallin uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Kalle Järvinen, joka aloittaa tehtävässään elokuun alussa. Hän toimii tällä hetkellä Unileverin Suomen -maajohtajana.
ETL Ina Topari on valittu Sikavan uudeksi asiantuntijaeläinlääkäriksi. Hän aloitti työnsä ETT ry:ssä 23.5.2016.
• FT Anni Koskela on nimitetty Arktiset Aromit ry:n hankesuunnittelijaksi.
• Neste Oyj:n turvallisuusjohtajaksi on nimitetty DI, MBA Ari Palmroos.
ETM Mari Vasamo on nimitetty 1.5.2016 alkaen Elintarviketeollisuusliiton elintarvikeasiantuntijaksi Mari Lukkariniemen äitiys- ja vanhempainvapaan ajaksi. Hänen vastuualueina ovat elintarvikelainsäädäntö, elintarvikeparanteet, vierasaineet ja kontaktimateriaalit sekä elintarviketeollisuuden edunvalvonta Luonnontuoteteollisuusyhdistyksessä, Makeis- ja keksiteollisuusyhdistyksessä ja Mausteyhdistyksessä.
KTM Petri Vuorio aloitti Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n uutena Venäjä-johtajana 2.5.2016.
Johannes Dahlman on aloittanut W.J. Dahlman Ab:n toimitusjohtajana.
• Maito ja Terveys ry:n maitolähettilääksi on valittu laillistettu ravitsemusterapeutti, FM Katja Mäkelä.Nimityksiä huhtikuu 2016

torstai 21. huhtikuu 2016

ETM Tarja Honkala on aloittanut 4.4.2016 Apetit Ruokaratkaisut-yksikön tuotekehityspäällikkönä.
• Leipurin Oyj:n uudeksi toimitusjohtajaksi ja Aspon konsernin johtoryhmän jäseneksi on nimitetty 1.3.2016 alkaen KTM Mikko Laavainen.
• Fazer Myllyn kauramyllyn, miksaamon ja lähettämön esimieheksi on nimitetty ETM Jenni Jaakkola.
Elli Siltala on nimitetty Suomen myynnistä ja markkinoinnista sekä konsernimarkkinoinnista vastaavaksi johtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi Valio Oy:ssä. Tuomas Salusjärvi vastaa tuoteryhmien lisäksi tutkimus- ja kehitystyöstä ja Iiro Wester kansainvälisestä myynnistä.
ELT, dosentti Riitta Maijala on nimitetty Suomen Akatemiaan tutkimusasioista vastaavan ylijohtajan virkaan 1.7.2016 alkaen viisivuotiskaudeksi.
Keijo Mutanen on aloittanut Sensire Oy:n hallituksen jäsenenä helmikuun alussa 2016.
MMM Petrik Lindholm on nimitetty Atria Suomen henkilöstötoiminnoista vastaavaksi johtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 7.3.2016 alkaen.
KTM Kristina Metso on aloittanut Taplow Executive SearchFinland Oy:n suorahakukonsulttina.
• Remes & Packart Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty Riitta Halonen.
Ilkka Harju on kutsuttu Starcke Oy:n osakkaaksi 1.12.2015 lähtien tehtävänään uusien liiketoiminta-alueiden kehittäminen ja pakkauksiin liittyvät suunnittelu- ja tuotekehitysprojektit.
ELL Tuija Lilja on aloittanut Maitohygienialiiton toiminnanjohtajana ja Walter Ehrströmin säätiön asiamiehenä.
• Suomen Gastronomien Seura ry:n uudeksi puheenjohtajaksi on valittu keittiömestari, ravintoloitsija Kim Palhus.
• Keittiömestari Matti Jämsén on nimitetty vastaamaan Silja Linen laivojen ravintoloista 15.2.2016 alkaen.Nimityksiä helmikuu 2016

perjantai 26. helmikuu 2016

• Keittiömestari Matti Jämsén on nimitetty vastaamaan Silja Linen laivojen ravintoloista 15.22016 alkaen.
Vili Hukkanen on nimitetty Veljekset Mattila Oy:n myyntijohtajaksi 1.12.2015 alkaen.
Håkan Siren on nimitetty Oravaisten Savustamo Oy:n toimitusjohtajaksi 23.12.2015 alkaen.
• Työturvallisuuskeskuksen (TTK) uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu filosofian tohtori Rauno Hanhela. Työturvallisuuskeskuksen hallitus päätti valinnasta tänään 14.1.2015.
OTK Nora Wetterstrand on nimitetty Elintarviketeollisuusliiton työmarkkinaprosessin asiamieheksi 18.1.2016 alkaen.
KTM Satu Virtanen on nimitetty Saarioinen-konsernin talousjohtajaksi 1.1.2016 alkaen.
• TkT Raija Polvinen on nimitetty Kiilto Oy:n tutkimus-, kehitys- ja innovaatiojohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi.
• DI Erik Olsson on nimitetty Pöyryn Liikkeenjohdon konsultointi -liiketoimintaryhmän johtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 1.1.2016 alkaen. Hän raportoi toimitusjohtaja Martin à Portalle, joka aloittaa tehtävässään 1.1.2016.
KTM, HHJ, PJ Sari Vaajanen-Ärrälä on nimitetty Juvenes-Yhtiöt Oy:n hallituksen jäseneksi 1.1.2016.
• Kuopio Innovation Oy:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi DI Jukka Pitkäsen.
• Saarioinen-konsernin uudeksi talousjohtajaksi on nimitetty 1.1.2016 alkaen KTM Satu Virtanen.
• Luomuliitto on valinnut uudeksi edunvalvontajohtajaksi ympäristösuunnittelija Niina Ratilaisen Turusta.
Milla Visuri on aloittanut Helsingin ruokakulttuuristrategian projektipäällikkönä 1.1.2016.
• Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n johtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi on valittu 1.1.2016 alkaen TkT, MBA Sari Siitonen. Hänen vastuulleen ovat mm. ilmasto-, energia-, ympäristö- ja logistiikka-asiat. Infra ja ympäristö-vastuualueen nykyinen johtaja Tellervo Kylä-Harakka-Ruonala jatkaa EK:n palveluksessa johtavana asiantuntijana. Hän työskentelee edunvalvontahankkeissa keskittyen EU-kysymyksiin. Lisäksi hän toimii Euroopan talous- ja sosiaalikomiteassa EK:n nimeämänä jäsenenä tänä vuonna alkaneen kauden. EK:n uutena pk-johtajana aloittaa varatuomari, MBA Jouni Hakala ja uutena viestintäjohtajana FM, KTM Jenni Järvelä. Molemmat aloittavat uudessa tehtävässään 29.2.2016.
• Keittiömestari Sami Rekola on siirtynyt Haaga-Helia ammattikorkeakoulun opettajaksi Haagan kampukselle 1.1.2016 alkaen.
LUVA – Luonnonvarat ry:n ensimmäiseksi puheenjohtajaksi on valittu metsäneuvos, metsätalousinsinööri Håkan Nystrandin ja varapuheenjohtajaksi kansanedustaja, agrologi Antti Rantakangas. Järjestö aloitti toimintansa vuoden 2016 alussa.
KTM Oskari Vidman on nimitetty Cloetta Suomen myyntijohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 5.10.2015 alkaen.
ETM Ville Solja on nimitetty Kiilto Family -konsernin liiketoiminnan kehitysjohtajaksi 14.9.2015 alkaen.
• TkT Tiina Putkonen on nimitetty Turvallisuus- ja kemikaaliviraston kemikaalituotevalvontayksikön johtajaksi ja TkL Risto Suominen Finas-akkreditointiyksikön johtajaksi.