Nro 6 / 2019

    Koulutus, markkinointi & vienti

    PÄÄKIRJOITUS

    3 Tulevaisuuden tekijöitä tarvitaan myös vientiin

    HENKILÖKUVA

    6 Elintarvikeala on mielenkiintoisin toimiala

    KOLUMNI

    7 Vaikuta siihen, mitä Suomi syö tulevaisuudessa!

    PAKINA

    37 Koulutuksella ja kokemuksella asiantuntijaksi

    Ajankohtaista

    8 Biokaasun ja ruuan tuotanto voidaan yhdistää kestävästi
    9 Elintarviketeollisuuden uramahdollisuudet esiin Maistuvassa päivässä
    10 Elintarvikepetosten torjuntatyö vaatii paljon aikaa ja malttia
    12 Suomalaiset auttavat parantamaan Kirgisian ja
    Tadsikistanin ruokaturvallisuutta
    14 Suomi on hyvien juuresten ja vihannesten maa
    15 Pakkauskeksinnöllä parempi säilyvyys tuoreille kasvistuotteille

    TEEMA: Koulutus, Markkinointi & Vienti

    16 PUHEENVUORO: Maapallon kaikki 150 lehmää ja yksi sijoittaja, mitä tehdä?
    17 Vientiin kauraa, marjoja ja arktista luontoa
    20 Arktisuus myy elintarvikeviennissä
    22 Parempaa liiketoimintaa palveluja muotoilemalla
    23 Keittiödatalla tehoa ravintolan arkeen
    25 Julkinen rahoitus tuottaa tulosta innovaatiotoiminnassa
    26 Luomuviennin potentiaalisimmat kohdemaat Euroopassa
    28 Luomuelintarvikkeiden kysyntä kasvaa
    30 Yrityskummit auttavat pienyrittäjiä kehittämään liiketoimintaansa
    32 Elintarvikeviennin osaajia yrityksiin
    34 Tutkinnot vanhoissa pääaineissa valmiiksi heinäkuun 2020 alkuun mennessä
    35 Loimaan lukion luonnontiedelinja painottuu elintarviketieteisiin

    Ravitsemus & Terveys

    36 Ruokatrendit – uhka vai mahdollisuus?

    Talous & Markkina

    38 Vähittäiskaupan tuotevalikoima on kasvanut Venäjällä

    Lainsäädäntö

    40 Elintarvikelain muutosehdotus eduskunnan käsiteltäväksi

    Tiede & Tutkimus

    42 PUHEENVUORO: EITFood – innovaatioista totta
    43 Virtuaalitodellisuudella voidaan vaikuttaa ruokakokemukseen
    ja ruokavalintoihin
    45 Terveelliset välipalat parantavat ikäihmisten ravitsemustilaa
    ja hyvinvointia
    46 Bakteerien monimuotoisuus haaste Clostridium botulinumin riskinhallinnassa
    48 Terveyttä puolukasta

    Tapahtumia

    50 Elintarvikeala mukana ilmastotalkoissa tosissaan

    Palstat

    54 Hankintaopas

    ETS-sivut

    58 Turun Elintarviketutkijain Seura juhli 60-vuotistaivaltaan
    59 Tehoa työnhakuun -mentorointikiertue jatkuu
    60 Ympäristö- ja ilmastovaateet pakkaustrendien kärjessä
    62 ETS-PALSTA: Artikkeleita verkkoon