Nro 5 / 2019

    Hygienia & Laadunhallinta

    PÄÄKIRJOITUS

    3 Uuden ajan kynnyksellä

    HENKILÖKUVA

    6 Samassa talossa monessa tehtävässä

    KOLUMNI:

    7 Ravitsemus on tärkeä osa elintarviketurvallisuutta

    PAKINA

    37 Auditoijan sertifioijan auktorisoija

    Ajankohtaista

    10 Foodwestin pilottitehtaan koeajot alkavat loppuvuoden aikana
    12 Lihan vaihtoehtojen kehittäminen kiihtyy
    14 Meriin päätyvien mikromuovipäästöjen hillintä vaati paljon työtä

    TEEMA: Hygienia & Laadunhallinta

    17 PUHEENVUORO: Elintarvikkeiden turvallisuuden haasteita
    18 Akryyliamidille suunnitellaan enimmäisrajoja
    20 Sertifiointiohjelmilla riskien hallintaa ja jatkuvaa parantamista
    22 Sellaisenaan syötävien elintarvikkeiden mikrobien hallinta vaatii tarkkuutta
    24 Hyvät raaka-aineet pilkottujen kasvistuotteiden turvallisuuden perusta
    26 Hyvät tuotantotavat ja korkea hygienia pitävät ESBL-bakteerit kurissa broilerituotannossa
    28 Työkalu elintarvikepetosten torjuntakyvyn arviointiin

    TEEMA: Kehittyvä Elintarvike 30 vuotta

    30 Kolmessa vuosikymmenessä 171 numeroa
    34 MAAILMA MAUSTEILLA: Suomi vuonna 2049

    Ravitsemus & Terveys

    38 Ravitsemussuositukset – erityistarkastelussa kala

    Talous & Markkina

    40 Venäjän maatalousteollisuus nousussa
    43 Kuoreen elintarvikekäyttö kiinnostaa

    Tiede & Tutkimus

    45 Ovatko hyönteiset tulevaisuuden superfoodia?
    47 Hyönteiselintarvikkeet voivat aiheuttaa allergisen reaktion
    48 Tuuppauskeinoja ruokaympäristön valinta-arkkitehdeille

    Palstat

    8 Alkupaloja
    52 Hankintaopas

    ETS-sivut

    56 Pohjanmaan jaosto perustettiin Seinäjoella
    58 ETS-PALSTA: Jaostot tärkeä osa seuran toimintaa