Nro 2 / 2018
PAKKAUKSET & MATERIAALITEHOKKUUS
Pääkirjoitus
3 Pakkaus on mahdollisuus
Henkilökuva
6 Kansainvälinen työ opettaa myös itsetuntemusta
Kolumni
8 Pakkaukset ja resurssitehokkuus
Pakina
46 Mahdollinen materiaalimahdottomuus
Maailma mausteilla
12 Suomalaista ruokaa maistamassa
Ajankohtaista
10 Ei ole samantekevää, mitä syötävät hyönteiset popsivat
13 Vuoden Suomalainen Elintarvike -finaalissa yhdeksän tuotetta
14 Elämyksiä ja tutkimuksia Flavoriassa
TEEMA: Pakkaukset & Materiaalitehokkuus
KE 2/2018, teema, Levät osana kestävää ruokatuotantoa
KE 2/2018, teema, Uusi jauhelihapakkaus syntyi yhteistyönä
KE 2/2018, teema, Bio-alkuiset termit sekoittuvat toisiinsa
KE 2/2018, teema, Honkajoen teollisuusalue toimii kiertotalousmallin mukaisesti
KE 2/2018, teema, Elosen tavoitteena puolittaa kokonaishävikki vuodessa
KE 272018, teema, Muovien kierrätyksessä paljon mahdollisuuksia
KE 2/2018, teema, Pakkaus palvelee strategiaa
KE 2/2018, teema, Muoviongelmia ratkotaan monella tasolla
KE 2/2018, teema, Kasvihuonevihannesten tuotanto on tehokasta
KE 2/2018, teema, Lähitulevaisuuden elintarvikepakkaus usein täysin puupohjainen
KE 2/2018, teema, Lapset suhtautuvat pakkauksiin ennakkoluulottomasti
Ravitsemus & Terveys
44 PUHEENVUORO: Vastustuskykyä purkista
45 Täydennystä iäkkäiden ruokavalioon
Talous & Markkina
47 PUHEENVUORO: Halal-sertifiointi on mahdollisuus
48 Kiinan elintarvikemarkkinoille meno on perinpohjaista työtä
50 Hunaja antaa elintarvikkeisiin luonnollista lisäarvoa
Lainsäädäntö
52 Elintarvikelain kokonaisuudistus etenee
Tiede & Tutkimus
54 Kasvipohjaisia proteiinijakeita elintarvikkeisiin
Palstat
56 Hankintaopas
ETS-sivut
61 KANNATTAJAJÄSEN: Ainesosaluettelot halutaan pitää yksinkertaisina
62 Opiskelijoiden mentorointi-ilta koettiin hyödylliseksi
63 TETS jakoi stipendit tyrni- ja palvikinkkututkimuksista
64 IPSJ:n vuosikokous pidettiin BioSafen tiloissa
64 MInna Mustakangas seuran toiminnanjohtajan sijaiseksi
66 ETS-palsta: Vilja-alan jaosto perustettiin