Savuaromien riskinarviointi Savuaromien pitoisuuksia lopputuotteessa on vaikea arvioida. Tätä varten EU:n komissio pyytää yrityksiltä analyysituloksia sekä savuaromeilla käsitellyistä että puulla savustetuista elintarvikkeista. Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen (EFSA) julkaisi marraskuussa 2023 uudet turvallisuusarvioinnit EU:ssa sallituista savuaromeista. Arvioinneissa todettiin, että savuaromit sisältävät useita haitallisia yhdisteitä, joista osa on tai saattaa olla syöpää aiheuttavia. Tämän vuoksi komissio ehdotti kaikkien savuaromien kieltämistä EU:ssa. Elokuun alussa 2024 julkaistiin päätökset valmistekohtaisten lupien epäämisestä sekä implementointiasetus kiellon täytäntöönpanosta. Savuaromit sisältävät haitallisia aineita Uudelleenarvioitavissa savuaromeissa todettiin useita potentiaalisesti syöpävaarallisia yhdisteitä. Tällaisia ovat muun muassa glykoaldehydidimeeri, 4-metyyli-2 (5H) -furanoni, 3-metyyli-2 (5H) -furanoni, hydroksiasetaldehydi, asetaldehydi, formaldehydi, glyoksaali, 2-propenaali (akroleiini),... Jäsenenä voit lukea…
Personoidun ravitsemuksen hyödyntäminen mahdollistaa uusia ruokailuratkaisuja, joissa hyödynnetään monipuolisesti dataa. VTT on kehittänyt verkkopohjaisen ruokien suositusalustan personoinnin helpottamiseksi.
IntOat-hankkeessa kerrytetään tietoa siitä, miten kaurapohjaisia raaka-aineita ja prosessointitapoja tulisi muokata ja optimoida halutunlaisten elintarvikerakenteiden aikaansaamiseksi.
Elintarvikealalla tärkeä hygienia pohjustaa tuoteturvallisuutta. Mikrobeita hyödyntävässä solumaataloudessa hygieniavirhe voi jopa kaataa koko järjestelmän.
Luonnonvarakeskuksen ravintotaseen mukaan suomalaisten lihan kokonaiskulutus on vähentynyt useamman vuoden ajan. Siipikarjanlihan kulutus on tosin kasvanut, ja viime vuonna sen…
Pakastimen ja mikroaaltouunin yleistyminen toi 1970-luvun amerikkalaiskoteihin pakastepizzan ja -ateriat. Pakasteateriaa kutsuttiin tv-päivälliseksi, kun se oli nopeasti valmis ja nautittavissa…
Etelä-Afrikassa einekset ovat selvästi kalliimpia kuin niihin käytetyt raaka-aineet. Esimerkiksi jauheliha maksaa noin kuusi euroa kilolta, lihaperunasoselaatikko jopa 4 euroa…
Intian valmisruokateollisuuden ennustetaan kasvavan 1,53 miljardilla eurolla 25,2 prosentin vuotuisella kasvuvauhdilla vuosina 2023–2028. Alkuvaiheissaan Intian valmisruokateollisuus oli vahvasti riippuvainen monikansallisista…
Evästeiden hallinnointi
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.
Toiminnalliset
Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Asetukset
Tekninen tallennus tai pääsy on tarpeen laillisessa tarkoituksessa sellaisten asetusten tallentamiseen, joita tilaaja tai käyttäjä ei ole pyytänyt.
Tilastot
Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan tilastollisiin tarkoituksiin.Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan anonyymeihin tilastollisiin tarkoituksiin. Ilman haastetta, Internet-palveluntarjoajasi vapaaehtoista suostumusta tai kolmannen osapuolen lisätietueita pelkästään tähän tarkoitukseen tallennettuja tai haettuja tietoja ei yleensä voida käyttää tunnistamaan sinua.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.