Rohkeaa markkinointia huumorilla höystettynä

Markkinointipäällikkö Emma Vuorio vastaa kasvipohjaisia tuotteita kehittävän MeEat Food Techin markkinoinnista. 

Miten valitsit taloustieteiden ja elintarvikealan opinnot? 

Kesätyössä S-marketissa kiinnostuin kuluttajakäyttäytymisestä ja ihmisten arjen valinnoista. Ostoskorit kertoivat paljon, muun muassa sen, missä kohtaa viikkoa elettiin. Hain opiskelemaan markkinointia Maatalous-metsätieteelliseen tiedekuntaan, jossa opiskelin sivuaineena elintarviketieteitä. Opiskelin myös viestintää Helsingin yliopistossa sekä Erasmus-vaihdossa Rotterdamissa. Opinnoissa yhdistyivät sopivasti markkinoinnin luova tekeminen ja kaupallisuus sekä kuluttajakäyttäytyminen. Työskentely kaupassa opintojen ohella tuki hyvin opiskelua.  

Millainen polku vei sinut MeEatin markkinointiin? 

Tein harjoittelun ja jäin töihin biomateriaalia kehittävään yritykseen. Silloin syttyi kiinnostus startup-yrityksiin. Olin markkinointitehtävissä muissa yrityksissä, mutta kaipasin elintarvikealalle. Kun Pouttu lanseerasi MUU-tuotteet, hain yritykseen töihin. Minusta oli kiinnostavaa, että perinteinen liha-alan tekijä lähti uudelle linjalle kehittämään kasviproteiineja. 
Kun MUU-tuotteiden suosio kasvoi nopeasti, päätettiin toiminta eriyttää omaksi yhtiökseen lokakuussa 2020. Pääsin mukaan uuteen yhtiöön työntekijänä numero kaksi. On ollut hienoa olla mukana erilaisissa kasvuvaiheissa ja päästä vaikuttamaan. Nyt olemme 15 työntekijän yritys ja kasviproteiinituotteiden markkinajohtaja Suomessa. 

Mikä on markkinointinne ydin? 

Teemme työtä huikeiden tuotteiden kanssa, ympäristöystävällisemmän ja kestävämmän ruoantuotannon puolesta. Yhden hengen markkinointitiiminä vastaan kaikesta, mikä yrityksestä näkyy ulospäin. Markkinointimme on rohkeaa ja hauskaa, emme pelkää ottaa kantaa asioihin ja kertoa, että ruokateollisuuden täytyy muuttua. Emme kuitenkaan tuomitse mitään valintoja, vaan tarjoamme vaihtoehtoja. Haluamme jakaa tietoa helposti lähestyttävästi ja hyväntuulisesti. MUU on brändinä hyvä ja hauska tyyppi, kuten kaikki työntekijämme. 
Juuri nyt markkinoinnissa on meneillään yhteistyö jääkiekkoseura TPS:n kanssa. Avasimme syyskuussa heidän kotiareenalleen MUU-kioskin, joka on brändätty ilmeellemme ja tarjoilee MUU-annoksia. Suunnittelemme myös isoa tuotelanseerausta ensi vuodelle.  

Mikä on lempituotteesi tuotteistanne? 

Suosikkini on fermentoidusta härkäpavusta tehty MUU Nugget. Siinä tiivistyy työmme; perinteistä lihatuotetta vastaava, mutta uuden ajan raaka-aineesta valmistettu vatsa- ja ilmastoystävällinen herkullinen tuote. 

NIMITYKSET

 • PNM-Chipsters Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Mikko Karell. Karell siirtyy tehtävään ruokateknologiayritys Meeat Food Tech Oy:n toimitusjohtajan paikalta ja aloittaa tehtävässään 1.1.2024.
 • Saarioinen Oy:n nykyisen toimitusjohtajan Matti Karppisen jäädessä eläkkeelle Saarioinen Oy:n hallitus on valinnut Ilkka Branderin Saarioinen Oy:n toimitusjohtajaksi 1.1.2024 alkaen.
 • Salico Oy on nimittänyt Nina Westerbergin uudeksi toimitusjohtajakseen. Uuden roolinsa lisäksi Westerberg jatkaa Picadeli Oy:n toimitusjohtajana, jonka johdossa hän on toiminut vuodesta 2015.
 • Valtioneuvosto on nimittänyt avoinna olleeseen Ruokaviraston pääjohtajan virkaan eläinlääketieteen tohtori Leena Räsäsen ajalle 8.10.2023–7.10.2028. Ruokaviraston nykyinen pääjohtaja Antti-Jussi Oikarinen siirtyy eläkkeelle.
 • Riikka Korolainen on nimitetty johtavaksi asiantuntijaksi Elintarviketeollisuusliittoon 13.11.2023 alkaen. Hänen vastuualueensa on digitalisaatio ja data. Tehtävä on Elintarviketeollisuusliitossa uusi. Korolainen on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja tuotantotalouden diplomi-insinööri. Hän on myös tekniikan tohtoriopiskelija (datatalous).
 • Valtioneuvosto on asettanut Luonnonvarakeskukselle uuden johtokunnan toimikaudeksi 1.1.2024 – 31.12.2026. Johtokunnan puheenjohtajaksi määrättiin johtaja Tuomas Salusjärvi Valio Oy:stä ja varapuheenjohtajaksi ympäristövaikuttaja ja BSAG-säätiön perustaja Saara Kankaanrinta. Luonnonvarakeskuksen johtokunnan tehtävänä on tukea Luonnonvarakeskuksen johdon toimintaa, tehdä aloitteita toiminnan strategiseksi suuntaamiseksi sekä edistää yhteistyötä sidosryhmien kanssa.
 • Kaisa Karttunen on aloittanut lokakuussa Helsingin yliopiston Maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan ruokaturvan ja kansallisen huoltovarmuuden työelämäprofessorina.
 • Jennifer Paatelainen on nimitetty Atria-konsernin henkilöstöjohtajaksi 8.1.2024 alkaen. Hänellä on monipuolinen työkokemus kansainvälisten yritysten henkilöstöjohtajan tehtävistä. Hän tulee Atrialle Unileveriltä, jossa hän on toiminut henkilöstöjohtajana Pohjoismaiden organisaatiossa sekä henkilöstöjohtajan tehtävissä jäätelön liiketoimintayksikössä Euroopassa.
 • Tanja Nurmi on aloittanut Ruokaviraston Vientijaoston jaostopäällikkönä lokakuussa.
 • Jaakko Holtinkoski on aloittanutsyyskuussa kehityspäällikkönä Foodwest Oy:ssä.
 • Rosita Heikola on aloittanut syyskuussa laatupäällikkönä Kieku Oy:ssä
 • Olli Vuoristo on aloittanut lokakuussa avainasiakaspäällikkönä IFF:llä.
 • Teresa Ritala on aloittanut Foodbar Oy:n palvelupäällikkönä lokakuussa.