
Prosessiteknisen jaoston puheenjohtaja tuntee verkostojen tärkeyden
Katariina Rommi työskentelee Prosessiteknisen jaoston (PTJ) puheenjohtajana rajatun, mutta sitäkin omistautuneemman ihmisjoukon kanssa. Nykyisiä ja tulevia jäseniä hän kannustaa tulemaan mukaan yritysvierailuille saamaan uusia ideoita ja vertaistukea.
Tutkimuspäällikkö Katariina Rommin päivätyö linkittyy Prosessiteknisen jaoston toimintaan verkostoitumismahdollisuuksien kautta. Hän tekee Fazerilla tulevaisuuden tarpeisiin tähtäävää tutkimusta ja tuotekehitystä. Yhtiöllä on omat tuotekehitysosastot jo markkinoilla oleville tuoteryhmille, mutta samalla kehitetään kokonaan uusia tuotekategorioita.
Tällä hetkellä Rommin tutkimuskohteena on kaura. Rommi on kehittänyt uusia kauraraaka-aineita ja pohtinut paljon sitä, mihin uudenlaisiin tuoteryhmiin kauraa voitaisiin hyödyntää.
Toimenkuvaan kuuluu selvityksiä, kotimaisten ja kansainvälisten tutkimusten seurantaa ja verkottumista.
— Verkottuminen on muutenkin tärkeää teollisuuden muiden toimijoiden, tutkimuslaitosten ja yliopistojen kanssa, Rommi toteaa.
Jaoston puheenjohtajana hän haluaisi edistää kansainvälistymistä. Vaikka kotimainenkin verkottuminen on tärkeää, toiminnassa on mukana aktiivisia kansainvälisiä toimijoita, joiden kautta voitaisiin avata vielä enemmän kansainvälisiä verkostoja. Toinen tärkeä tavoite on alan ajankohtaisen tiedon jakaminen webinaarien, yritysvierailujen ja muun toiminnan kautta. Ne ovat tuottaneet positiivisia tuloksia.
— Eräs yritys kertoi toiminnastaan järjestämällämme yritysvierailulla, ja se poiki jatkopalavereja ja ideointia yhteistyöstä, Rommi kertoo.
Yritysvierailut ovat jääneet hänelle henkilökohtaisestikin parhaiten mieleen jaostotoiminnan ajalta.
— Niissä on mahdollista nähdä kasvotusten muita jaostolaisia ja käydä tehtaissa fyysisesti, Prosessiteknisessä jaostossa meitä kun kiinnostavat laitteet ja prosessit, hän sanoo.
Samanhenkisten joukko
Prosessitekniset asiat ovat usein spesifejä ja kiinnostavat hyvin rajattua ihmismäärää. Jäsenet työskentelevät eri tehtävissä, mutta ratkovat monesti samantyyppisiä ongelmia.
Jaoston avulla sisältöä pystytään tarjoamaan suoraan omille kohderyhmille, ja siinä toimivat asiantuntijat, kuten hallituksen jäsenet, voivat hyödyntää kokemustaustaansa ajankohtaisen ja kiinnostavan sisällön luomisessa.
Rommin houkutteli mukaan jaostotoimintaan PTJ:n silloinen puheenjohtaja, nykyisin Fazer Leipomoiden tuotekehitysjohtajana työskentelevä Juhani Sibakov.
— Meni vuosi tai pari ennen kuin rohkenin lähteä mukaan rivijäsenenä. Siitä kului taas pari vuotta, kun minua ehdotettiin puheenjohtajaksi ja huomasin, että nyt olisi minun vuoroni toimia tehtävässä, Rommi kertoo.
Jaostotoiminta on hänen mukaansa työn ja vapaa-ajan rajapinnassa tapahtuvaa tekemistä, jota voisi verrata ammattikirjallisuuden lukemiseen. Se tukee työtä, mutta on myös omanlaisensa harrastus. Parhaimmillaan se antaa kontakteja, uusia ideoita ja vertaistukea.
— Jos toiminta kiinnostaa, kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä ja tulla mukaan tapahtumiin. Yritysvierailut ovat aivan huikeita. Niissä on tosi kivaa ja on aivan mahtavaa päästä viettämään päivä jossain päin Suomea samanhenkisten ihmisten kanssa, Rommi kehuu.
Unelmien täyttymys olisi paripäiväinen, kasvokkain tapahtuva verkottumistapahtuma, jossa olisi työpajoja, näytteitä, hyvää ruokaa, verkottumista ja innovaatioita, kenties jonain päivänä vielä Slushin sivutapahtuma joka kokoaisi alan huippuammattilaiset yhteen. Innostusta yhdessä tekemiseen jaostosta löytyy.
Suosittelemme artikkelia

Pohjanmaan jaoston puheenjohtaja tahtoo jakaa tietoa ja toimitiloja

Talous- ja markkinajaoston puheenjohtaja tavoittelee monialaisesti kiinnostavaa jaostoa

Itä- ja Pohjois-Suomen jaoston puheenjohtaja luottaa tulevaan

Aistinvaraisen jaoston puheenjohtaja muistuttaa, että ruoka on myös elämys

Varsinais-Suomen jaoston puheenjohtaja nauttii toiminnan yhteisöllisyydestä
