Maanantait eivät masenna
Teknologiapäällikkö Enni Kerola johtaa Valiolla kasvipohjaisia raaka-aineita ja prosesseja tutkivaa tiimiä.
Miten päädyit nykyiseen työhösi?
Tulin Valiolle suunnilleen 12 vuotta sitten opintojen päättyessä. Olen koulutukseltani diplomi-insinööri ja tein diplomityöni Valion tutkimus- ja kehitysosastolla maitoproteiinien entsymaattisesta muokkauksesta. Sen jälkeen jatkoin tutkijana tehden erilaisia maitopohjaisia tuotteita koskevaa tutkimusta ja prosessikehitystä. Kasvipohjaisten tuotteiden pariin siirryin reilu pari vuotta sitten, kun aloitin nykyisessä tehtävässäni.
Elintarvikealalle minut houkutteli ruoka. Tykkään laittaa ruokaa ja olen aina ollut kiinnostunut siitä. Opintojen kautta pääsi tutustumaan lähemmin siihen, millaisia mekanismeja, biokemiaa ja prosesseja on tuotteiden kehittämisen taustalla. Opiskeluaika herätti mielenkiinnon elintarvikealalla työskentelyyn.
Millaisia ovat nykyiset työtehtäväsi?
Toimin Vaihtoehtoiset raaka-aineet ja uudet teknologiat –tiimin esihenkilönä. Teemme kasvipohjaisiin tuotteisiin ja...
Jäsenenä voit lukea tämänkin artikkelin digilehdestä!
Liity jäseneksi