Koulutuksella kohti parempaa prosessointia
Tutkijatohtori Marjo Pöysä on LUT-yliopistossa käynnistyneen Food Processing Technology-maisteriohjelman koulutusjohtaja.
Millainen opinto- ja urapolkusi on ollut?
Kiinnostukseni biologiaan ja kemiaan heräsi jo lapsuudessa, ja ylioppilaskirjoitusten jälkeen pohdin valintaa biologian, farmasian ja kemian väliltä. Helsingin yliopiston elintarvikekemian opinnot löytyivät vähän sattumalta. Pidin käytännönläheisestä opiskelusta, ja elintarvikkeissa pystyi näkemään työnsä hyödyt.
Koulutukseltani olen elintarviketieteiden tohtori. Tein pari vuotta töitä post doc -tutkijana, minkä jälkeen siirryin viransijaiseksi Ruokavirastoon raskasmetallivalvontatehtäviin. Olen myös ollut mukana erilaisissa projekteissa.
LUT-yliopistolle tulin noin vuosi sitten uuden elintarviketekniikan maisteriohjelman käynnistämistyön myötä. Toimin tutkijatohtorina ja johdan Food Processing Technology –maisteriohjelmaa, joka käynnistyi tänä syksynä Kouvolan alueyksikössä.
Mitä kuuluu työtehtäviisi tällä hetkellä?
Vastaan maisteriohjelman kokonaisuudesta ja opetan tällä hetkellä...
Jäsenenä voit lukea tämänkin artikkelin digilehdestä!
Liity jäseneksiSuosittelemme artikkelia
Mitä Suomessa syötiin vuonna 2023?
Kiistelyä ravitsemusliikennevaloista ja prosessointiluokituksesta
Yritysten ja koulutuksen järjestäjien vuoropuhelua parannettava elintarvikealalla
Mitä Suomessa syötiin vuonna 2022?
Kumppanisisältö: Go On