Itä- ja Pohjois-Suomen jaoston puheenjohtaja luottaa tulevaan 

Laura Ahvenniemi työskentelee laatujärjestelmien asiantuntijana Laatu & Liike Oy:ssä. Itä- ja Pohjois-Suomen jaoston (IPSJ) puheenjohtajana hän tahtoo edistää entistä aktiivisempaa, monitieteellistä jaostotoimintaa.

Laura Ahvenniemi lähti jaostotoimintaan muutama vuosi sitten puhtaasti mielenkiinnosta, muiden kannustuksella. 

— Minua pyydettiin mukaan. Tutustuin sen jälkeen toimintaan enemmänkin, ja nyt olen oman puheenjohtajapestini lisäksi jäsenenä myös Elintarviketurvallisuusjaostossa, hän kertoo.  

Ennen puheenjohtajuuttaan Ahvenniemi toimi IPSJ:n varapuheenjohtajana ja sitä aiemmin tavallisena jäsenenä. Puheenjohtajaksi siirtyminen tapahtui korona-aikaan, jolloin myös toiminta muuttui. Lähikontakteista luovuttiin ja etäosallistumisesta tuli arkipäivää. Ahvenniemi on havainnut, että seurauksena on ollut selkeä muutos: vaikka kasvokkain tapaaminen on nykyään taas mahdollista, ihmiset haluavat mieluummin osallistua webinaareihin verkossa. 

— Toki on hyvä, että webinaareihin saadaan osallistujia ympäri Suomen ilman, että matkustamiseen menee aikaa. Uusia henkilöitä on mukana jopa aiempaa enemmän, ja tarvittaessa pystytään kokoontumaan isollakin porukalla näyttöjen välityksellä, Ahvenniemi iloitsee. 

Muutoksella on ollut myös kääntöpuolensa. Esimerkiksi Iso-Kallan panimolle syksyllä suunniteltu vierailu ja oluttasting jouduttiin valitettavasti perumaan vähäisen ilmoittautujamäärän takia. Jatkossa jaoston tärkeimpiin tavoitteisiin kuuluu toiminnan aktivoiminen, webinaarien kehittäminen ja oppilaitosyhteistyön lisääminen. Ahvenniemi näkisi jaostojen kesken mielellään myös kaikille yhteistä toimintaa. 

Monitieteellisyys tavoitteena 

Vaikka IPSJ:n viime vuosi on ollut haastava, Laura Ahvenniemi suosittelee jaostotoimintaa lämpimästi kaikille kiinnostuneille. 

— Ehdottomasti kannattaa tulla mukaan! Verkostoitumismahdollisuudet ovat hyvät. Uusia näkemyksiä olisi kiva saada. Aikaisempina vuosina jaosto on ollut paljolti ravitsemustieteisiin painottunut, vaikka sitä ei missään luekaan. Haluaisin viedä elintarviketieteen asioita eteenpäin monitieteellisemmin, hän sanoo. 

Ilman jaostoa olisi hänen mielestään hankalampaa viestiä elintarviketurvallisuuden asioista sekä ammattilaisille että kuluttajille. 

— Oman työnkin kannalta on valtavan suuri rikkaus tehdä yhteistyötä yritysten kanssa. Eri yrityksillä on usein erilaiset toimintamallit, vaikka vaatimukset ovat samat. Myös jaostojen kautta on mahdollista saada tietoa ja kokemuksia eri toimintamalleista, Ahvenniemi kiittelee. 

Vielä hän ei sanoisi, että informaation jakamisessa on saavutettu läpimurto — mutta ehkä juuri se odottaakin tulevaisuudessa. 

Kommentit

Jätä kommentti