Kyöstilän Neiti, Ritu ja muutama muuuuu – tiesitkö että luomua ostamalla voit tukea luonnon monimuotoisuutta?

Laiduntaminen kuuluu jokaisen luomulehmän elämään, ja lisäksi Valio Luomu™ maidontuottajat lisäävät luonnon monimuotoisuutta viljelemällä pelloilla monipuolisesti erilaisia viljelykasveja. Näin lisätään lajikirjoa ja tarjotaan pölyttäjähyönteisille sopivia ravintokasveja. Valio Luomu™ maitopakkauksissa viestitään helmikuusta alkaen laiduntamisesta ja luonnon monimuotoisuudesta. Uusissa pakkauskuvissa ihastellaan Kyöstilän luomutilan lehmiä ja laitumia.

Valion uudet ravitsemussitoumukset vastaavat ruokatrendeihin: Ruoalta halutaan nyt vastuullisuutta, terveellisyyttä ja helppoutta

Valion uudet ravitsemussitoumukset tarttuvat ajankohtaisiin ruokatrendeihin. Sitoumuksissa autetaan kohti terveellistä ja ilmastoystävällistä ruokailua kotona ja tarjotaan ratkaisuja sydänystävälliseen joukkoruokailuun. Valion ruokatrendiraportti kertoo, että muun muassa vastuullisuus, terveellisyys ja helppous ohjaavat jatkossa ruokaan liittyviä valintojamme. Poikkeusvuosi 2020 sai monet ruoanlaiton ja leivonnan ensikertalaiset tarttumaan kauhaan ja kattilaan. Valio.fi-reseptipalvelun analytiikka kertoo, mitä suomalaiset erityisesti söivät.

Valion tutkijat selvittivät ensimmäisinä maailmassa, miten suklaasta vähennetään sokeria maun muuttumatta

Valion tuotekehitys- ja tutkimustiimi on tehnyt suklaanystäviä ilahduttavan löydöksen: laktoosittomasta maitoraaka-aineesta voi valmistaa suklaata, jossa on 30 prosenttia vähemmän sokeria, mutta se maistuu samalta kuin tavallinen suklaa. Herkullisen maun ja suutuntuman salaisuus on Valion laktoosittoman maitoraaka-aineen optimaalinen proteiinin ja mineraalien määrä. Suomalaisinnovaation myötä suklaanvalmistajat voivat luopua keinotekoisista makeutusaineista helposti.