Valio tukee nuorten aikuisten ruoanlaittotaitoja – YouTubeen uusi sisältösarja Fight for Joy

Ruoanlaitto ja leipominen ovat tärkeä osa itsensä ilmaisua, sosiaalisten suhteiden ylläpitoa ja omien arvojen mukaisten valintojen tekemistä. Etenkin nuorissa aikuisissa korostuu uteliaisuus ja innostus uuden kokeiluun. Valio aloittaa YouTube –kanavallaan Fight for Joy –nimisen sisältösarjan, jossa laitetaan ruokaa ja jutellaan ruokaan liittyvistä ilmiöistä some-vaikuttajien johdolla. Sarjan ensimmäinen jakso julkaistaan 28.4. klo 9.00.

Kuluttajat valitsivat Valion Suomen vastuullisimmaksi brändiksi kahdeksatta kertaa: paikallinen tuotanto, terveelliset tuotteet, eläinten hyvinvointi ja ympäristöasiat korostuvat

Valio on valittu kahdeksatta kertaa peräkkäin Suomen vastuullisimmaksi brändiksi. Eurooppalainen Sustainable Brand Index mittaa vuosittain kuluttajien käsityksiä brändien vastuullisuudesta Suomessa ja muissa Euroopan maissa. Tutkimuksen mukaan suomalaisille oli tärkeää erityisesti Valion paikallinen tuotanto, terveelliset tuotteet, eläinten hyvinvointi ja ympäristöasiat.

Valio ja Telia tuovat leivontareseptit käden ulottuville

Korona-aika on lisännyt leipomisen ja ruoanlaiton suosiota ilmiömäisesti. Samalla toimivat yhteydet ovat nousseet elintärkeiksi ja yhteiskunta on ottanut digiloikan. Leipojat ja ruoanlaittajat elävät vahvasti digimaailmassa, ja nyt Valio ja Telia inspiroivat leipojia lisätyn todellisuuden keinoin. Leivontatuotteisiin tuodaan lisätyn todellisuuden eli AR (Augmented Reality) -kokemus, jossa älypuhelimen kautta voi katsoa tuotteelle sopivia reseptejä jo kaupassa.

Kyöstilän Neiti, Ritu ja muutama muuuuu – tiesitkö että luomua ostamalla voit tukea luonnon monimuotoisuutta?

Laiduntaminen kuuluu jokaisen luomulehmän elämään, ja lisäksi Valio Luomu™ maidontuottajat lisäävät luonnon monimuotoisuutta viljelemällä pelloilla monipuolisesti erilaisia viljelykasveja. Näin lisätään lajikirjoa ja tarjotaan pölyttäjähyönteisille sopivia ravintokasveja. Valio Luomu™ maitopakkauksissa viestitään helmikuusta alkaen laiduntamisesta ja luonnon monimuotoisuudesta. Uusissa pakkauskuvissa ihastellaan Kyöstilän luomutilan lehmiä ja laitumia.

Valion uudet ravitsemussitoumukset vastaavat ruokatrendeihin: Ruoalta halutaan nyt vastuullisuutta, terveellisyyttä ja helppoutta

Valion uudet ravitsemussitoumukset tarttuvat ajankohtaisiin ruokatrendeihin. Sitoumuksissa autetaan kohti terveellistä ja ilmastoystävällistä ruokailua kotona ja tarjotaan ratkaisuja sydänystävälliseen joukkoruokailuun. Valion ruokatrendiraportti kertoo, että muun muassa vastuullisuus, terveellisyys ja helppous ohjaavat jatkossa ruokaan liittyviä valintojamme. Poikkeusvuosi 2020 sai monet ruoanlaiton ja leivonnan ensikertalaiset tarttumaan kauhaan ja kattilaan. Valio.fi-reseptipalvelun analytiikka kertoo, mitä suomalaiset erityisesti söivät.

Valion tutkijat selvittivät ensimmäisinä maailmassa, miten suklaasta vähennetään sokeria maun muuttumatta

Valion tuotekehitys- ja tutkimustiimi on tehnyt suklaanystäviä ilahduttavan löydöksen: laktoosittomasta maitoraaka-aineesta voi valmistaa suklaata, jossa on 30 prosenttia vähemmän sokeria, mutta se maistuu samalta kuin tavallinen suklaa. Herkullisen maun ja suutuntuman salaisuus on Valion laktoosittoman maitoraaka-aineen optimaalinen proteiinin ja mineraalien määrä. Suomalaisinnovaation myötä suklaanvalmistajat voivat luopua keinotekoisista makeutusaineista helposti.