Fazer ja pohjoismainen tutkijayhteisö Nordic Rye Forum järjestivät 14.12.2020 virtuaalisen symposiumin rukiin terveysvaikutuksista. Symposiumi kokosi alan huippuasiantuntijat yhteen keskustelemaan pohjoismaisen rukiin ravintoarvoista, terveysvaikutuksista ja mahdollisista tulevaisuuden käyttötavoista.
Fazer keskittyy ruokaelämyksiin, ja investoimalla innovaatioihin ja ruokateknologiaan Fazer vahvistaa keskittymistään vastuullisiin tulevaisuuden ruokaratkaisuihin. Innovaatiot Fazerin strategisena painopisteenä saivat tunnustusta 27.11.2020 Elintarvikeliitto ry:ltä, kun Fazerin ksylitolitehdas voitti liiton järjestämän Tähtiteko 2020 -kilpailun.
Käsin leivottu, tuore leipä maistuu suomalaisille vuosi vuodelta enemmän, mutta alalla on vaikeuksia löytää riittävästi osaavia leipureita. Ympäri Suomea nopeasti kasvaneet Fazerin myymäläleipomot ovatkin alkaneet kouluttaa itse artesaanileipureita. Yrityksen järjestämä ammattikoulutus on nykypäivän Suomessa harvinaisuus, joka houkuttelee nuorten lisäksi myös motivoituneita alanvaihtajia.
Aivoystävällinen ruokavaliomalli vaikuttaa positiivisesti kognitiiviseen suorituskykyyn ja vireyteen, sekä parantaa sydän- ja verisuoniterveyttä, kertoo tuore tutkimus. Fazer, Nokia, Nightingale Health ja Työterveyslaitos selvittivät aivoystävällisen ruokavalion vaikutuksia toimistotyöntekijöiden hyvinvointiin. Tämän kansainvälisestikin julkaistun tutkimuksen tulokset esiteltiin suomalaiselle medialle ja asiantuntijoille 13.2.2020 Helsingissä.