Ainutlaatuinen suomalainen pakkausinnovaatio: Fazer kehitti kaurankuoresta leipäpussin

Vastuullisuus, innovatiivisuus ja kokeilukulttuuri ovat tänä vuonna 130 vuotta täyttävän Fazerin strategian ytimessä. Yhtiössä innovoidaan jatkuvasti tulevaisuuden ruokaan liittyviä ratkaisuja. Nyt Fazer vie leivänsyöjät kohti entistä ympäristöystävällisempää arkea leipäpussillaan, jonka valmistukseen on käytetty kauran tuotannon sivutuotteena syntynyttä kaurankuorta. Kansainvälisestikin ainutlaatuinen pakkausinnovaatio on vaatinut vuosien työn.

Fazer perusti Artesaanileipurikoulun vastatakseen työvoimapulaan: ”Palkkaamme 100 uutta leipuria – alanvaihtajat ovat rohkeita kehittäjiä

Käsin leivottu, tuore leipä maistuu suomalaisille vuosi vuodelta enemmän, mutta alalla on vaikeuksia löytää riittävästi osaavia leipureita. Ympäri Suomea nopeasti kasvaneet Fazerin myymäläleipomot ovatkin alkaneet kouluttaa itse artesaanileipureita. Yrityksen järjestämä ammattikoulutus on nykypäivän Suomessa harvinaisuus, joka houkuttelee nuorten lisäksi myös motivoituneita alanvaihtajia.

Aivoystävällinen ruokavalio tukee työikäisten vireyttä ja hyvinvointia

Aivoystävällinen ruokavaliomalli vaikuttaa positiivisesti kognitiiviseen suorituskykyyn ja vireyteen, sekä parantaa sydän- ja verisuoniterveyttä, kertoo tuore tutkimus. Fazer, Nokia, Nightingale Health ja Työterveyslaitos selvittivät aivoystävällisen ruokavalion vaikutuksia toimistotyöntekijöiden hyvinvointiin. Tämän kansainvälisestikin julkaistun tutkimuksen tulokset esiteltiin suomalaiselle medialle ja asiantuntijoille 13.2.2020 Helsingissä.