Tunnustuksia

Kesäkuu 2015

tiistai 09. kesäkuu 2015

Professori Markku Mäelle Keliakialiiton tunnustus
Professori Markku Mäelle on myönnetty Keliakialiiton historian ensimmäinen kultainen ansiomerkki timantein. Merkki myönnettiin Mäen pitkäaikaisesta, erittäin merkittävästä ja ansiokkaasta valtakunnallisesta ja kansainvälisestä toiminnasta keliakian hyväksi. Maailman johtaviin keliakiatutkijoihin kuuluva Mäki on toiminut aktiivisesti keliakiajärjestössä vuosikymmenien ajan.

Mirja Ruohoniemi Vuoden eläinlääkäri 2015
Mirja Ruohoniemi on Vuoden eläinlääkäri 2015. Hän on eläinlääketieteellisen tiedekunnan opetuksesta vastaava varadekaani, tiedekunnan pedagoginen yliopistonlehtori, kansainvälisesti erikoistunut eläinlääketieteellisen diagnostisen kuvantamisen asiantuntija, dosentti ja kansainvälisen opetuksen laadunvarmistuksen arvioija.

Kemian palkinnot Vornamolle ja Laitiselle
Kemian seurojen palkinnon saanut Hannu Vornamo on tehnyt pitkän uran Työterveyslaitoksen ja Kansanterveyslaitoksen tutkijana, ministeriön virkamiehenä, Kemira Oy:n johtajana ja Kemianteollisuus ry:n toimitusjohtajana. Hänellä on lukuisia luottamustehtäviä sekä kotimaassa että ulkomailla. Kemia-lehden päätoimittaja ja Kempulssi Oy:n toimitusjohtaja Leena Laitinen on puolestaan saanut Kemian hyväksi -palkinnon.

Hellstedtille ja Toikkaselle ruokakulttuuripalkinto
Jaakko Kolmosen rahasto on palkinnut Mirja Hellstedtin ja Pirjo Toikkasen suomalaisen ruokakulttuurin edistämisestä. Heillä molemmilla on monipuolinen ja pitkä ura hyvän ruokakulttuurin ylläpitäjinä.

Vuoden Lähiruokateko -palkinto Thomas Snellmanille
Pohjanmaalainen Thomas Snellman, REKO-mallin kehittäjä, on palkittu Vuoden Lähiruokateko -palkinnolla. Hän on ideoinut Suomeen aivan uuden lähiruoan tuottajan ja kuluttajan suoran kohtaamisen mahdollistavan markkinointikanavan, REKO-mallin. Ensimmäiset REKO-renkaat perustettiin vuonna 2013, ja tällä hetkellä renkaita on lähes 50.

Suomalainen repro- ja pakkauspainatusosaaminen sai taas tunnustusta
Korkeaan fleksopainolaatuun keskittyneet Suomalaiset painotalot Oy Westpak Ab, Bemis Valkeakoski Oy, RKW Finland Oy, Peltolan Pussi Oy ovat yhteistyössä Marvaco Oy:n kanssa saaneet laajaa tunnustusta EFIA 2015 Print Awards -kilpailun finaalissa. Kilpailuun osallistui 340 fleksotyötä maailmanlaajuisesti.

Tänä vuonna pakkausalalla on huomiota herättänyt Oy Westpak Ab:n näyttävä fleksolla painama ”Kivikylän KunkkuKinkku” -pakkaus. Pakkauksen kansimateriaali otti pronssia erittäin haastavassa kilpailusarjassa “Use of Flexo in a Combination Print”. Painatus oli toteutettu Marvaco Full HD Flexo -täysteräväpiirtotekniikalla värikylläisen ja kontrastisen painatuksen aikaansaamiseksi. Lisäksi työn koristelussa oli ennennäkemätöntä Starcke Oy:n foilauksen yhdistämistä tuotteeseen. Säkyläläisen Westpak:in erikoisosaamista on huippuluokan painatus yhdistettynä uudenaikaisempiin joustopakkausmateriaaleihin ja ratkaisuihin.

Peltolan Pussi Oy:n pitkäjänteinen työ erinomaisesti painettujen paperipussien tekijänä palkittiin tällä kertaa pronssilla sarjassa “International Flexo Print on Paper”. Painotyönä oli lämpimän aistikas Dammenbergin suklaapussi. Tuomaristo kiinnitti huomiota äärimmäisen hienoon painatuslaatuun, joka oli toteutettu CMYK-värein.

Painatuskilpailussa huomiota herätti myös kaksi erittäin näyttävää painotyötä, jotka saivat ”Highly recommended”-kunniamaininnan ”International Flexo Print on Film” -sarjassa. Toinen oli RKW Finland Oy:n painama ”Karhu olut” ja toinen Bemis Valkeakoski Oy:n painama ”Chorizo Iberico Extra”. Molempia töitä yhdisti erittäin korkea Full HD -fleksopainolaatulopputulos sekä CMYK-prosessiväreihin perustuva tuotantotehokkuus.

Suomalaiset fleksopainotalot ovat jo yli kymmenen vuoden ajan rankattu maailman parhaiden pakkauspainojen joukkoon. Suomi on täysteräväpiirtotekniikan kärkimaa: suomalaisille painotaloille on tähän mennessä myönnetty belgialaisen EskoArtwork:n toimesta jo 10 Full HD Flexo -kumppanuussertifikaattia. Maailmanlaajuisesti ainoastaan 28 painotaloa ovat saavuttaneet tunnustuksena tämän korkeimman laatutason Full HD Flexo -kumppanuussertifikaatin.