Tunnustuksia

Joulukuu 2014

torstai 11. joulukuu 2014

Riku Isohätälälle EY:n perheyrittäjäpalkinto
Hätälä Oy:n toimitusjohtaja Riku Isohätälä on voittanut EY:n arvostetun perheyrittäjäpalkinnon Family Business Award of Excellencen. Tämä kansainvälinen erikoispalkinto jaetaan tänä vuonna yli 30 maassa. Riku Isohätälälle myönnetty palkinto on osa EY:n Entrepreneur of the Year -kilpailua. EY on maailmanlaajuinen tilintarkastuksen, yritysjärjestelyiden, liikkeenjohdon ja liikejuridiikan konsultoinnin asiantuntijayritys.

Kesko taas Suomen paras vastuullisuusraportoija
Kesko Oyj:n Yhteiskuntavastuun raportti 2013 on valittu Suomen parhaaksi tämän vuoden vastuullisuusraportointikilpailussa. Raportti on samalla kilpailun yleisen sarjan voittaja. Kilpailussa jo monesti palkittu Kesko sai palkinnon nyt toisena vuotena peräkkäin ja oli toistamiseen kansalaisjärjestön suosikkiraportti.

Keskon raportti tarjoaa runsaasti olennaista tietoa vastuullisesta toiminnastaan ja visuaalisen kokemuksen sekä on selkeä ja helppokäyttöinen. Verkosta helposti saatavana raportti puhuttelee myös laajempaa yleisöä. Kesko on raportoinut poikkeuksellisen hyvin ja kattavasti sosiaalisesta ja taloudellisesta vastuustaan ja huomioinut raportissaan myös toimintansa epäsuorat taloudelliset vaikutukset.

Atria Easy Open Pack voitti SCANSTAR 2014 -palkinnon
Atria Easy Open Pack on voittanut SCANSTAR 2014 -palkinnon, joka on Pohjoismaiden arvostetuin pakkausalan palkinto. Atria Easy Open -leikkelepakkaus suunniteltiin Packdesign ID:n ja Atrian yhteistyönä. Pakkaus tuli markkinoille alkuvuodesta 2014, ja sen suunnittelun lähtökohtina olivat erityisesti kuluttajalähtöisyys ja käytettävyys. Kuluttajat ihastuivatkin välittömästi pakkauksen helppoon käytettävyyteen, mistä kertoo sen osakseensaama poikkeuksellisen runsas spontaani positiivinen kuluttajapalaute. Pakkaus on erityisen helppo avata heikkosormisellekin, sillä sen muotoiluratkaisut mahdollistavat helpon tarttumisen ja riittävän otepinnan sormille. Näin pakkaus tarjoaa täysin uudenlaista helppokäyttöisyyttä kaikille kuluttajaryhmille. Helppo avattavuus ja uudelleensuljettavuus ovat kuluttajien kaipaamia ominaisuuksia tämän tuoteryhmän pakkauksilta.

Aikaisemmin tänä vuonna pakkaus sai myös kunniamaininnan Lihastautiliitto ry:ltä. Aloite palkintoon oli tullut suoraan Lihastautiliiton jäseneltä ja hänen perusteluissaan pakkaus sai kiitosta niin lihassairaiden kuin muidenkin kuluttajien elämänlaatua parantavista muotoilullisista innovaatioista.

Pohjoismaisista pakkausalan asiantuntijoista koostuva Scanstar-raati arvioi pakkauksia mm. innovatiivi- suuden, käytettävyyden, muotoilun ja erottuvuuden kannalta. Raati kiitteli Atria-pakkauksen hyvää suunnittelua ja muotoilua, joka mahdollistavat erityisen hyvän käytettävyyden. ”The tray is just made right”, kiteytti tuomaristo valintansa.

Berry Smoothiet saivat jälleen kansainvälistä huomiota
Perheyritys Robertsin Berry Smoothie -tuotesarja on saanut Innovation-kunniamaininnan lokakuussa Pariisissa järjestetyillä SIAL-messulla. Berry Smoothieiden maut tulevat raikkaista pohjoisen marjoista, kuten puolukasta, tyrnistä ja mustikasta. Tuomaristo arvosti erityisesti sitä, että tuotteissa hyödynnetään terveelliset marjat kokonaan, kuoret ja siemenet mukaan lukien. Täysin kasviperäiset välipalatuotteet ovat maidottomia ja gluteenittomia ja niissä on korkea marjapitoisuus. Smoothieiden kaikki makeus on peräisin marjoista ja hedelmistä.

Kaslink Foodsille Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto
Kouvolalainen Kaslink Foods on saanut Valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon. Yritys kasvaa keskittymällä erikoistuotteisiin ja käyttämällä kotimaista maitoa. Vuonna 2001 perustettu erikoismeijeriyritys on keskittynyt valmistamaan muun muassa laktoosittomia ja vähälaktoosisia maito- ja kermatuotteita sekä useita kastiketuotteita asiakkaiden omilla tuotemerkeillä. Yrityksen asiakkaita ovat kaupan keskusliikkeet, markkinointiyhtiöt ja elintarviketeollisuus. Raaka-aineena käytetään vain Suomessa lypsettyä maitoa.

Henkilökunnan määrä ja liikevaihto ovat kasvaneet kuudessa vuodessa keskimäärin yli 50 prosenttia joka vuosi.