Teemajutut 2016

Nro 1 / 2016: Valvonta & Analytiikka / Puhtaanapito & Hygienia

KE 1/2016, Puheenvuoro Valvonta & Analytiikka -teema: Valvonnasta strategiseen laatujohtamiseen
KE 1/2016, kolumni: Hyvä ruoka ja hyvä politiikka – mielenkiintoinen yhdistelmä
KE 1/2016, puheenvuoro Puhtaanapito & Hygienia -teema: Vähemmän rahaa, kasvavat riskit
KE 1/2016, Puheenvuoro, s. 17: Valvonnasta strategiseen laatujohtamiseen
KE 1/2016, s. 18: Kiertotaloustutkimus tarjoaa mahdollisuuksia analytiikalle
KE 1/2016, s. 20: Nykyiset laboratoriopalvelut pääosin riittäviä Suomessa
KE 1/2016, s. 22: Eviran ohje helpottaa kemiallisen vaatimustenmukaisuuden valvontaa
KE 1/2016, s. 24: NMKL julkaisi menettelyohjeen elintarvikkeiden näytteenottoon
KE 1/2016, kolumni, s. 8: Hyvä ruoka ja hyvä politiikka – mielenkiintoinen yhdistelmä
KE 1/2016, puheenvuoro, s. 27: Vähemmän rahaa, kasvavat riskit
KE 1/2016 pääkirjoitus: Uudistumisella ja joustavuudella eteenpäin
KE 1/2016, s. 28: Puhtaita askelia Varkauden keskuskeittiössä
KE 1/2016, s. 29: Pintaa syvemmältä – pintojen lajikirjo paljastuu
KE 1/2016, s. 32: BRC Issue 7 -standardissa tiukennuksia ja lisävaatimuksia
KE 1/2016, s. 34: FSSC 22000 sertifioinnit yleistyvät vauhdilla

Nro 2 / 2016: Tuotekehitys & Trendit / Elintarvikeketju & Biotalous

KE 2/2016, s. 16: Tuotekehitys & Trendit/Puheenvuoro: Trendit tuotekehityksen ajurina
KE 2/2016, s. 18: Tuotekehitys & Trendit: Nyhtökauran pilottitehdas aloittaa Järvenpäässä
KE 2/2016, s. 20: Tuotekehitys & Trendit: Trendit ovat arvojen ja asenteiden lapsia
KE 2/2016, s. 22: Tuotekehitys & Trendit: Asiakastarpeesta tuotteeksi integroidulla tuotekehitysprosessilla
KE 2/2016, s. 24: Tuotekehitys & Trendit: Aistinvarainen arviointi ja kuluttajatutkimus monipuolistuvat
KE 2/2016, s. 27: Elintarvikeketju & Biotalous / Puheenvuoro: Mustan laatikon loppu
KE 2/2016, s. 28: Elintarvikeketju & Biotalous: Digitalisaatio vauhdittaa biotalouden keksintöjä
KE 2/2016, s. 30: Elintarvikeketju & Biotalous: Elintarviketeollisuus hyötyy teollisen bioteknologian kehityksestä
KE 2/2016, s. 32: Elintarvikeketju & biotalous: Kiertotalous tarjoaa uusia näkökulmia elintarvikealalle
KE 2/2016, s. 34: Elintarvikeketju & Biotalous: Kaikki irti biotalouden pöhinästä

Nro 3 / 2016: Kunnossapito & Työturvallisuus / Resurssitehokkuus & Digitalisaatio

KE 3/2016, s. 11: Kunnossapito & Työturvallisuus/puheenvuoro: Perehdyttäminen ja työnopastus korostuvat työelämän muutoksissa
KE 3/2016, s. 12: Kunnossapito & Työturvallisuus: Ennakoiva kunnossapito tuottaa tuloksia Atrialla
KE 3/2016, s. 14: Kunnossapito & Työturvallisuus: Kunnossapidon rooli kasvaa tuotannon tekijänä
KE 3/2016, s. 16: Kunnossapito & Työturvallisuus: Työkyky on kohentunut 15 vuoden aikana
KE 3/2016, s. 18: Kunnossapito & Työturvallisuus: Valmisteilla useita linjauksia hyvinvoinnin ja terveyden eteen
KE 3/2016, s. 21: Kunnossapito & Työturvallisuus: Hyvinvointiryhmä kuluttajan asialla
KE 3/2016, s. 22: Kunnossapito & Työturvallisuus: Työturvallisuuskulttuuri syntyy arkisella työllä
KE 3/2016, s. 24: Kunnossapito & Työturvallisuus: Hyvä kemikaaliturvallisuus syntyy arvioimalla kokonaisriskit
KE 3/1016, s. 26: Resurssitehokkuus & Digitalisaatio / puheenvuoro: Hävikkiruoka on nyt kaikkien huulilla
KE 3/2016, s. 27: Resurssitehokkuus & Digitalisaatio: Teollinen internet mahdollistaa ketterät kilpailukykyloikat
KE 3/2016, s. 29: Resurssitehokkuus & Digitalisaatio: Muuttuva maailma mullistaa teknologiat ja raaka-aineet
KE 3/2016, s. 31: Resurssitehokkuus & Digitalisaatio: Digitaalisilla palveluilla rikkaampaan kuluttajakokemukseen
KE 3/2016, s. 30: Resurssitehokkuus & Digitalisaatio: Uusi energiatehokkuussopimuskausi 2017–2025 on käynnistymässä
KE 3/2016, s. 32: Resurssitehokkuus & Digitalisaatio: Puhdas teknologia kiitoon digitalisaation avulla

Nro 4 / 2016: Koneet, Laitteet & Prosessit / Pakkaaminen & Logistiikka

KE 4/2016, s. 15: Puheenvuoro Koneet, Laitteet & Prosessit: Ekstruusio vai 3D-tulostus?
KE 4/2016, s. 16: Puheenvuoro Koneet, Laitteet & Prosessit: Älykkäät koneet ja robotit elintarvikeketjussa
KE 4/2016, s. 18: Koneet, laitteet & prosessit: Tulevaisuuden tuotantotilat joustavat
KE 4/2016, s. 20: Koneet, Laitteet & Prosessit: 3D-tulostaminen osana elintarvikkeiden valmistusprosessia
KE 4/2016, s. 23: Koneet, laitteet & prosessit: Laadunvalvonnan toivelistalla parempia sovelluksia ja hyvää huoltoa
KE 4/2016, s. 24: Koneet, laitteet & prosessit: Hyperspektrikuvantaminen tuo tehoa prosesseihin ja luotettavuutta laadunvalvontaan
KE 4/2016, s. 26: Koneet, laitteet & prosessit: Kauppojen kylmälaitteiden alimitoitus nostaa sähkölaskuja
KE 4/2016, s. 27: Puheenvuoro, Pakkaaminen & Logistiikka: Pakkaus on välttämätön hyvä
KE 4/2016, s. 28: Puheenvuoro, Pakkaaminen & Logistiikka: Elintarvikelogistiikan haasteet
KE 4/2016, s. 30: Pakkaaminen & Logistiikka: Elintarvikealan arvoketjussa muutoksia lähivuosina
KE 4/2016, s. 32: Pakkaaminen & Logistiikka: Opiskelijavoimin edistysaskelia pakkaustutkimuksessa
KE 4/2016, s. 35: Pakkaaminen & Logistiikka: Uusi työkalu pakkaustestaukseen
KE 4/2016, s. 36: Pakkaaminen & Logistiikka: Ruokahävikki pienemmäksi pakkausuudistuksilla
KE 4/2016, s. 38: Pakkaaminen & Logistiikka: Pienille valmistajille kehitteillä edullinen pakkausyksikkö
KE 4/2016, s. 39: Pakkaaminen & Logistiikka: Pakkaussuunnittelulla elämyksellisiä pakkauksia
KE 5 /2016, Koulutus & Kansainvälistyminen, Tulevaisuuden ruokaketjun osaamistarpeet heijastuvat alan koulutustarpeisiin

Nro 5 / 2016: Koulutus & Kansainvälistyminen / Vienti & Tuonti

KE 5/2016, Koulutus & Kansainvälistyminen puheenvuoro, Onnistumisen askelmerkkejä elintarvikealan koulutusviennissä
KE 5/2016, Koulutus & kansainvälistyminen, Mentorointi tukee ammatillista kasvua
KE 5 /2016, Koulutus & Kansainvälistyminen, Tulevaisuuden ruokaketjun osaamistarpeet heijastuvat alan koulutustarpeisiin
KE 5/2016, Koulutus & kansainvälistyminen, Elintarvikealan koulutus uudistuu Viikissä
KE 5/2016, Koulutus & kansainvälistyminen, Kansainvälistyminen lisää validointitarvetta
KE 5/2016, Koulutus & Kansainvälistyminen, Mobiilia oppimista Seinäjoen ammattikorkeakoulussa
KE 5/2016, Vienti & Tuonti, puheenvuoro, Vastuuttomuuden vai vastuullisuuden aika
KE 5/2016, Vienti & Tuonti, Myös idänkaupassa pärjää erikoistuotteilla
KE 5/2016, Vienti & Tuonti, Food from Finland -ohjelma avaa uusia markkinoita
KE 5/2016, Vienti & Tuonti, Miska Kuuselan vientimotto: Etsi, kokeile ja löydä!
KE 5/2016, Vienti & Tuonti, Lisäarvotuotteista piristystä elintarvikkeiden vientiin
KE 5/2016, Vienti & Tuonti, Eviran vahvistettu vientitiimi auttaa yrityksiä
KE 5/2016, Vienti & Tuonti, Päijät-Hämeessä satsataan viljainnovaatioilla kansainvälistymiseen

Nro 6 / 2016: Valmistus- ja lisäaineet / Hankinnat & Vastuullisuus

KE 6/2016, Valmistus- ja lisäaineet, Luonnontuotealan vientiloikka onnistuu laajalla yhteistyöllä
KE 6/2016, Valmistus- ja lisäaineet, Luonnontuoteala kasvuun uusilla tuoteideoilla
KE 6/2016, Valmistus- ja lisäaineet, Artesaanijäätelöä Rovaniemeltä
KE 6/2016, teemaa Valmistus- ja lisäaineet, Käyttöhistoriatieto lisää villikasvien elintarvikekäytön mahdollisuuksia
KE 6/2016, teemaa: Valmistus- ja lisäaineet, Eläintuotanto on riippuvainen tuontiproteiinista
KE 6/2016, teemaa Valmistus- ja lisäaineet, Puusta ruokaan
KE 6/2016, teemaa Valmistus- ja lisäaineet, Ammattikeittiöväki opiskeli kasviproteiinien käyttöä
KE 6/2016, Hankinnat & vastuullisuus, Rypsiporsaat kasvavat tarkalla ruokavaliolla
KE 6/2016, Hankinnat & Vastuullisuus, Lyhyt ja läpinäkyvä ruokaketju paras
KE 6/2016, Hankinnat & Vastuullisuus, Tuoteturvallisuus ei synny itsestään
KE 6/2016, Hankinnat & Vastuullisuus, Kuntapäättäjät ratkaisevat kotimaisen ruuan käytöstä
KE 6/2016, Hankinnat & Vastuullisuus, Lähellä tuotetun naudanlihan vastuullisuutta on helpompi arvioida