Teemajutut 2015

Nro 1 / 2015: Laboratorio, Analytiikka & Valvonta

KE 1/2015, s. 18: Teeman puheenvuoro: Ei valvontaa valvonnan vuoksi
KE 1/2015, s. 19: Yhteistoiminta-alueet ovat tehostaneet elintarvikevalvontaa
KE 1/2015, s. 23: Kainuussa laaja kuntayhtymä
KE 1/2015, s. 24: Viljojen turvallisuusseurantaa 15 vuotta
KE 1/2015, s. 28: Elintarvikevalvontaa voidaan yhdenmukaistaa ja tehostaa
KE 1/2015, s. 30: Elintarvikeanalytiikka monipuolistuu
KE 1/2015, s. 31: Elintarvikkeille uudet mikrobiologiset ohjearvot
KE 1/2015, s. 32: Lainsäädäntömuutokset ja omavalvonta työllistävät
KE 1/2015, s. 33: Pakkausvaakojen luotettavuutta valvotaan

Nro 2 / 2015: Raaka-aineet, Lisäaineet & Ravitsemus

KE 2/2015, s. 14, Teeman puheenvuoro: Ikääntyneiden aliravitsemus voidaan selättää
KE 2/2015, s. 16: WHO:n kovat tavoitteet ehkäistä kansantauteja myös Suomeen?
KE 2/2015, s. 18: Ravitsemussuositukset tärkeitä kenttätyössä
KE 2/2015, s. 20: Proteiiniomavaraisuuden nosto vaatii tahtoa, toimia ja yhteistyötä
KE 2/2015, s. 23: Kotimaisesta kasviproteiinista voimaa
KE 2/2015, s. 24: Kasvikunnan raaka-aineiden käyttöä tulee monipuolistaa
KE 2/2015, s. 28: Suomi kiehuvilla maitomarkkinoilla
KE 2/2015, s. 32: Luonnon raaka-aineet hyötykäyttöön teknologian avulla
KE 2/2015, s. 33: Uusi ohje hapettumisenestoaineista nitriittilaukatuissa tuotteissa
KE 2/2015, s. 36, Lihateollisuus/puheenvuoro: ESBL-bakteerit nujertuvat kotikeittiöissä
KE 2/2015, s. 38, lihateollisuus: Vaalean lihan kulutus kasvoi ennätyslukemiin
KE 2/2015, s. 39, lihateollisuus: Laatuvastuu kertoo turvallisesta sianlihantuotannosta
KE 2/2015, s. 40, lihateollisuus: Terveellinen kalkkuna vielä marginaalituote
KE 2/2015, s. 42, lihateollisuus: Lihantutkimus kattaa koko lihaketjun
KE 2/2015, s. 44, lihateollisuus: Suoramyyntimarkkinoilla hukattuja mahdollisuuksia
KE 2/2015, s. 46, lihateollisuus: Vietnamin lihateollisuus murroksessa

Nro 3 / 2015: Tutkimus, Tuotekehitys & Kaupallistaminen

KE 3/2015, teeman puheenvuoro, s. 17: Tutkimuksen kaupallistaminen on taitolaji
KE 3/2015, teema, s. 18: Maidossa riittää hyödynnettävää
KE 3/2015, teema, s. 20: AIV:n elämä ja työ puhuttelevat nykyajan elintarviketieteilijää
KE 3/2015, teema, s. 24: Pohjoisuus Turun elintarviketutkimuksen ytimenä
KE 3/2015, teema, s. 27: Tekes painottaa osaamisen kehittämistä ja kansainvälistä kasvua
KE 3/2015, teema, s. 28: Luonnonvarakeskuksen elintarviketutkimus kumpuaa kentän tarpeista
KE 3/2015, teema, s. 30: Kuluttaja uuden suunnittelun keskiössä
KE 3/2015, teema, s. 32: Kuluttajan ruokakokemusta voidaan mitata
KE 3/2015, erikoisteeman puheenvuoro, s. 36: Työturvallisuustyö tehoaa ja vaatii lisäponnisteluja
KE 3/2015, työturvallisuus, s. 37: Tuki- ja liikuntaelinsairauksien ehkäisy ja koneturvallisuus painopistealueina
KE 3/2015, työturvallisuus, s. 39: Maustaja satsaa työhyvinvointiin
KE 3/2015, työturvallisuus, s. 40: Työnteko sujuvaksi hyvällä muutosjohtamisella
KE 3/2015, työturvallisuus, s. 42: Ennaltaehkäisy ja osallistava ergonomia tuottavat tulosta

Nro 4 / 2015: Tuotanto, Koneet & Laitteet

KE 4/2015, teeman puheenvuoro, s. 18: Rajoja rikkova ajattelu edistää prosessikehitystä
KE 4/2015, teema, s. 20: Kunnossapidon ammattilaiset näkevät tehtaiden kehittämistarpeet
KE 4/2015, teema, s. 22: Biotalousstrategia konkretisoituu uusina liiketoimintamalleina
KE 4/2015, teema, s. 26: Koetehtaasta järkeviin investointipäätöksiin
KE 4/2015, teema, s. 28: Leviteannostelijan keksijät valmiita laajaan tuotantoon
KE 4/2015, teema, s. 29: Sitoutuneen varallisuuden määrää kannattaa vähentää
KE 4/2015, teema, s. 30: Ennakoiva ulkoistus paransi kunnossapitoa
KE 4/2015, teema, s. 32: Siirtyminen öljystä nestekaasuun järkipäätös
KE 4/2015, teema, s. 34: Puhdashöyryllä turvallisuutta prosesseihin
KE 4/2015, puhtaanapito, s. 36: Elintarviketeollisuuden puhtaanapito täsmätyötä
KE 4/2015, puhtaanapito, s. 38: On line -mittaukset ja automatisoidut pesulaitteistot tuovat tarkkuutta hygienian hallintaan
KE 4/2015, puhtaanapito, s. 40: Pesuaineet valitaan kohteen mukaan
KE 4/2015, puhtaanapito, s. 42: Hygieenisen suunnittelun periaatteet elintarviketehtaille uusiutuivat

Nro 5 / 2015: Ruokatrendit, Vastuullisuus & Terveys

KE 5/2015, teeman puheenvuoro, s. 15: Ruokatrendit ja elintarvikekaupan vastuullisuus
KE 5/2015, teema, s. 16: Digitalisaatio muuttaa jakelukanavat, valikoimat ja asiakassuhteen
KE 5/2015, teema, s. 18: Suomalainen ruoka ansaitsee arvonsa
KE 5/2015, teema, s. 22: Pohjoisen marjoista trendikkäitä terveysöljyjä
KE 5/2015, teema, s. 24: Sosiaalinen media ei kerro koko totuutta kuluttajien ajattelusta
KE 5/2015, teema, s. 26: Suolaa, suolaa, vähemmän suolaa
KE 5/2015, teema, s. 28: Ruokatrendit nyt ja tulevaisuudessa
KE 5/2015, teema, s. 30: Ruokamarkkinoiden muutos on hallittua kaaosta
KE 5/2015, teema, s. 31: Vastuullisuustietoa arkikielellä
KE 5/2015, teema, s. 32: Vastuullista hyvää Suomesta
KE 5/2015, teema, S. 34: Ruokakoulu − Matskolan lisää ruuan arvostusta lapsiperheissä
KE 5/2015, kylmätekniikka, S. 36: Kylmäjärjestelmän modernisoinnilla iso energiansäästö
KE 5/2015, kylmätekniikka, s. 38: F-kaasutusasetus uudistui – miten kylmäaineet muuttuvat?
KE 5/2015, kylmätekniikka, s. 42: Kumppanuushankkeella potkua kylmälaitekeksinnölle
KE 5/2015, kylmätekniikka, s. 43: Kylmätilojen suunnittelu ja rakentaminen vaatii tarkkuutta

Nro 6 / 2015: Jakelukanavat, Markkinointi & Vienti

KE 6/2015, teema/puheenvuoro, s. 15: Arkea helpottavat tunnisteet, kasvua lisäävät koodit
KE 6/2015, s. 16: Teollinen internet vauhdittaa vientiä
KE 6/2015, s. 17: Golli modernisoi pk-yritysten tilaus-toimitusketjun
KE 6/2015, s. 19: Tietomassojen analysointi luo uutta liiketoimintaa
KE 6/2015, s. 20: Vaihtoehtoiset, lyhyet ruokaketjut ovat tulossa kohinalla
KE 6/2015, s. 26: Pakkaus puhuu visuaalista kieltä
KE 6/2015, s. 24: Pakkaus on tärkein markkinointiväline viennissä
KE 6/2015, s. 28: Tuonnin korvauksessa saumaa Venäjällä
KE 6/2015, s. 30: Venäjällä pitää näkyä
KE 6/2015, s. 34: Yleisessä käytössä parikymmentä erilaista viivakoodia
KE 6/2015, s. 36: Tuoteväärennökset esiin suomalaisella sovelluksella