Teemajutut 2014

Nro 1 / 2014: Ammattikeittiöt & Ruokatrendit

KE 1/2014, s. 15: Puheenvuoro: Ruokatoimijat tarvitsevat selkänojan
KE 1/2014, s. 16: Kuluttajan asema ruokaketjussa on vahvistunut
KE 1/2014, s. 18: Julkisten ammattikeittiöiden on kehityttävä monin tavoin
KE 1/2014, s. 22: Ravintola-annoksista terveellisempiä pienillä muutoksilla
KE 1/2014, s. 24: Kannattavat, asiakaslähtöiset ruokapalvelut kovan työn takana
KE 1/2014, s. 26: Hankintadirektiivin uudistus mahdollistaa lähiruokahankinnat
KE 1/2014, s. 28: Hankintaosaaminen avainasemassa lähi- ja luomuruuan lisäämisessä
KE 1/2014, s. 30: Ravintola-asiakas arvostaa tuoreita ja vastuullisia makuelämyksiä
KE 1/2014, s. 32: Lahden Ateria on ajan hermolla
KE 1/2014, s. 34: Tuotteiden tarinat esille ammattikeittiöissä
KE 1/2014, s. 36: Alipainetekniikka tuo tehoa jätehuoltoon

Nro 2 / 2014: Vastuullisuus, Ravitsemus & Tuotekehitys

KE 2/2014, s. 18: Puheenvuoro: Mahdollistavatko politiikkakeinot hyvinvoinnin?
KE 2/2014, s. 20: Vastuullisuus vahvistuu pienin askelin
KE 2/2014, s. 22: Energiahankkeet ja materiaalitehokkuus lisäävät kannattavuutta
KE 2/2014, s. 26: Tuotekehitys on yrityksen elinehto
KE 2/2014, s. 28: Tehokas resurssien käyttö kohentaa ruokaketjun ympäristövastuuta
KE 2/2014, s. 32: Terveellistä ja vastuullista järvikalaa ruokapöytiin
KE 2/2014, s. 34: Vesijalanjälki on kaivattu mittari elintarvikkeiden vaikutusten arviointiin
KE 2/2014, s. 36: Apetit säästää ympäristöä pienentämällä vedenkulutusta
KE 2/2014, s. 37: Viralliset ravitsemussuositukset eivät puhuttele kaikkia
KE 2/2014, s. 30: Kananmunateollisuus toivoo reilua kauppaa

Nro 3 / 2014: Raaka-aineet & Lisäaineet

KE 3/2014, s. 15 Puheenvuoro: Hallittu raaka- ja lisäaineiden ostotoiminta on A ja O
KE 3/2014, s. 16: Luonnontuoteala − tulevaisuuden uusi Nokia?
KE 3/2014, s. 19: Koko Suomi luomukeruualueeksi?
KE 3/2014, s. 20: Geenitekniikka puhuttaa vai puhuttaako?
KE 3/2014, s. 22: GM-merkintärajan ylittäviä tuotteita aikaisempaa vähemmän
KE 3/2014, s. 25: Rokotusautomatiikalla antibioottien käyttö minimiin
KE 3/2014, s. 26: Kotimainen kalankasvatus tuo monipuolisuutta kalamarkkinoille
KE 3/2014, s. 28: Raaka-aineita reaktorista
KE 3/2014, s. 32: Ravintokuidun määritelmät hyväksyvät erityyppiset kuidut

Nro 4 / 2014: Prosessit & Pakkaaminen

KE 4/2014, s. 50: Automaatio tuo tehoa sipulijalosteiden pakkaamoon
KE 4/2014, s. 49: Kiertopyörästöekstruuderilla monia mahdollisuuksia
KE 4/2014, s. 48: Raikkaampaa perunaa uudella käsittelyllä
KE 4/2014, s. 47: Teollisuusendoskopia kiinnostaa myös elintarvikealalla
KE 4/2014, s. 46: BioIT-työkaluja mikrobitehtaille
KE 4/2014, s. 44: Aukoton jäljitettävyys mahdollistaa myynnin isoille kauppaketjuille
KE 4/2014, s. 42: Tuotekehitysprosessin optimointi tuo uutuudet nopeammin markkinoille
KE 4/2014, s. 40: Muovipakkauksia maa- ja metsätalouden jätteistä ja hiilidioksidista?
KE 4/2014, s. 38: Ikääntyneet pitää huomioida pakkausten käyttäjinä
KE 4/2014, s. 36: Pakkauselämyksiä LOHAS-kuluttajille
KE 4/2014, s. 34: Resurssitehokkuus ja rehellisyys määrittelevät uuden aallon vastuullisuuden
KE 4/2014, s. 32: Energian kierrättäminen kasvattaa elintarvikeyrityksen tuottavuutta
KE 4/2014, s. 30: Elintarviketeollisuuden tuore ympäristövastuuraportti: Pääpaino energiatehokkuudessa, materiaalitehokkuus nousussa
KE 4/2014, s. 28: Kokenut asiantuntija antaa potkua kehitystyölle
KE 4/2014, s. 24: Korkeapaineprosessointi on lyönyt läpi elintarviketuotannossa
KE 4/2014, s. 22: Nykyaikainen tietohallinto tukee liiketoiminnan kehittämistä
KE 4/2014, s. 20: Puheenvuoro: Elintarvikepakkaus voi koukuttaa

Nro 5 / 2014: Analytiikka, Hygienia & Jäljitettävyys

KE 5/2014, Puheenvuoro, s. 12: Miten elintarviketeollisuus hoitaa kunnialla osuutensa allergiakakusta?
KE 5/2014, s. 13: Elintarvikepetosten torjuntaa koordinoidaan viranomaisryhmässä
KE 5/2014, s. 14: Elintarvike-erän alkuperää joskus vaikea selvittää
KE 5/2014, s. 16: Hormonihäiriköistä tarvitaan lisää tietoa
KE 5/2014, s. 18: Alkaloidit(ko) uhka elintarviketurvallisuudelle?
KE 5/2014, s. 20: Jäljitettävyys kuntoon kotimaisessa kasvisketjussa
KE 5/2014, s. 24: Ruoka-ala on talouden tukijalka – nyt ja tulevaisuudessa
KE 5/2014, s. 26: Elintarvikeala on kovaa bisnestä pehmein arvoin
KE 5/2014, s. 29: Raskas verotus syö elintarvikealan kilpailukykyä
KE 5/2014, s. 30: Vähittäiskauppa kaipaa sääntelyn purkua
KE 5/2014, s. 32: Vientituotteiden valikoimaa voidaan lisätä reilusti
KE 5/2014, s. 33: Suomalaisilla erikoistuotteilla kysyntää Kiinassa
KE 5/2014, s. 34: Ideasta kansainvälisille markkinoille vuodessa
KE 5/2014, s. 35: Linkosuo vie ruissnack-tuotteita Itämeren maihin
KE 5/2014, s. 36: HKScanilla on vientiä lähes 50 maahan
KE 5/2014, s. 38: Elintarvikealalla on kasvumahdollisuuksia
KE 5/2014, s. 40: Elintarvikeammattilaiseksi kannattaa kouluttautua
KE 5/2014, s. 42: Hierojasta elintarvikealan ammattilaiseksi
KE 5/2014, s. 44: Pääkylmäkkö on keittiön kapellimestari

Nro 6 / 2014: Koulutus, Markkinointi & Kansainvälinen kauppa

KE 6/2014, teeman puheenvuoro, s. 12: Aivot, luovuus ja innovatiivisuus
KE 6/2014, s. 14: Food from Finland -vientiohjelma rivakasti käyntiin
KE 6/2014, s. 16: Japanissa ruoka on tiedettä ja taidetta
KE 6/2014, s. 19: Kirgisian kalatalous on kohentumassa
KE 6/2014, s. 20: Saksassa kestotrendinä luomutuotteet ja funktionaaliset elintarvikkeet
KE 6/2014, s. 22: Painetta vai dynamiikkaa kaupan omilla merkeillä?
KE 6/2014, s. 24: Tulevaisuuden kuluttaja kiikarissa
KE 6/2014, s. 25: Elintarvikealan toimialaraportti: Panostavat kilpailukykyyn ja kansainvälistymiseen
KE 6/2014, s. 25: Vuoden Suomalainen Elintarvike ratkeaa yleisöäänestyksellä
KE 6/2014, s. 26: Särjen ja porkkanan lyhyt matka ammattikeittiöihin hyödyttää monella tavalla
KE 6/2014, s. 28: Hämäläinen ruokatuotanto luo hyvinvointia
KE 6/2014, s. 29: Oikea voiteluaine parantaa elintarvikeyrityksen kannattavuutta
KE 6/2014, s. 30: Ruoka- ja ravitsemusturvaa edistetään koulutuksella
KE 6/2014, s. 32: Viikistä asiantuntijoita laajasti elintarvikealalle
KE 6/2014, s. 34: Elintarvikekehityksen ammattilaisia Turun yliopistosta