Teemajutut 2012

Nro 1 / 2012: Ammattikeittiöt & Ravitsemus

KE 1/2012, s. 26: Kuntien ruokapalvelut keskittyvät
KE 1/2012, s. 16: Lasten syömistä voi ohjata monin myönteisin keinoin
KE 1/2012, s. 32: Tasokasta ruokaa ammattikeittiöstä kaupan palvelupisteisiin
KE 1/2012, s. 30: Käytännön työnjohtamiseen lisää eväitä
KE 1/2012, s. 20: Millä keinoin vastuullisia aterioita julkisiin ruokapöytiin?
KE 1/2012, s. 28: Tuotantotapa avain ammattikeittiön tehokkaaseen resurssien käyttöön
KE 1/2012, s. 38: Lisää lähiruokaa ammattikeittiöihin
KE 1/2012, s. 25: Ammattikeittiön energiatehokkuutta voi parantaa monilla keinoilla
KE 1/2012, s. 40: Bio Life – laadukasta elämää ja hyvää ruokaa ikääntyneille
KE 1/2012, s. 22: Tulevaisuuden ravintola on monikäyttöinen
KE 1/2012, s. 36: Sous vide – ruuanvalmistuksen uusi tapa ravintoloissa vaatii huolellisuutta
KE 1/2012, s. 34: Yhteistyö tavarantoimittajien kanssa on muuttunut läpinäkyvämmäksi

Nro 2 / 2012: Raaka-aineet & lisäaineet

KE 2/2012, s. 28: Pienistä marjoista suurta liiketoimintaa
KE 2/2012, s. 54: Kilpailukyky on osa maistuvaa ruokaa
KE 2/2012, s. 44: Suomessa vahvaa osaamista valmisruoka-alalla
KE 2/2012, s. 53: Valmisruoka tarvitsee uudistumista
KE 2/2012, s. 40: Viljojen benzoxazinoidit ovat uusi kiinnostava tutkimuskohde
KE 2/2012, s. 24: Stevioliglykosidien käyttö vaatii tarkkuutta
KE 2/2012, s. 48: Vastuullista tuotekehitystä perheen pienimpien parhaaksi
KE 2/2012, s. 36: Uutta tietoa elintarvikkeiden virussaastumisesta
KE 2/2012, s. 20: EFSAn kuulumisia lisäaine- ja terveysväiterintamalla
KE 2/2012, s. 46: Tehtaassa tehty ruoka vetää vertoja kotiruualle
KE 2/2012, s. 26: Luomulaatua koko elintarvikeketjun läpi
KE 2/2012, s. 32: Amarantti ja kanihua – elinvoimaa Andien kasveista
KE 2/2012, s. 50: Munavalmisteille lisää säilyvyysaikaa lämpökäsittelyllä
KE 2/2012, s. 34: Kemian pooli analysoi Suomen kemikaalien tarvetta
KE 2/2012, s. 52: Nykyaikainen tuoretuotetehdas käynnistyi Pietarsaaressa
KE 2/2012, s. 43: Samalla tuotteella kaikille markkinoille
KE 2/2012, s. 29: Lisäarvoa metsämarjoille
KE 2/2012, s. 30: Pavut valtaavat tilaa kuluttajien ruokalautasella

Nro 3 / 2012: Jäljitettävyys & analytiikka

KE 3/2012, s. 48: Perheyritys uskoo kotimaisuuteen
KE 3/2012, s. 30: Menetelmäkehitystä kansainvälisenä yhteistyönä Turussa
KE 3/2012, s. 26: Suomi teki 111 uutta RASFF-ilmoitusta vuonna 2011
KE 3/2012, s. 18: Uusia menetelmiä mikrobiyhteisöjen toiminnan tutkimuksessa
KE 3/2012, s. 44: PEFC-merkki pakkauksessa kertoo puun hyvästä alkuperästä
KE 3/2012, s. 38: Ruokamarkkinoiden trendit ja pakkausteollisuuden haasteet
KE 3/2012, s. 28: Suomen sisävesiammattikalastajilla ISO 9001 -laatujärjestelmä
KE 3/2012, s. 22: Jäljitettävyys edellyttää automatiikkaa ja yhteisiä pelisääntöjä
KE 3/2012, s. 24: Hyvillä mittareilla tarkempaa jäljitettävyyttä
KE 3/2012, s. 46: Uusia pakkausmateriaaliyhdistelmiä tulossa
KE 3/2012, s. 42: Neitseellisellä pakkauskartongilla on kysyntää
KE 3/2012, s. 37: Suomen pakkausala tilastojen valossa
KE 3/2012, s. 16: Analysointi on siirtymässä lähemmäksi tuotantoprosessia
KE 3/2012, s. 20: Tullilaboratorio tuoteväärennösten jäljillä
KE 3/2012, s. 50: Kuidun tie metsästä kartongiksi turvallinen
KE 3/2012, s. 40: Muovissa on tulevaisuus

Nro 4 / 2012: Tuotantotilat & Koneet, laitteet ja energia

KE 4/2012, s. 46: Altia tähyää kasvua idästä
KE 4/2012, s. 40: Kaakaon jäljitettävyydelle valmisteilla standardi
KE 4/2012, s. 42: Mitä suomalaiset juovat?
KE 4/2012, s. 38: Suomalainen popsii 14 kiloa makeisia vuodessa
KE 4/2012, s. 48:Juomien tuotekehitys vastaa kuluttajan toiveisiin monin tavoin
KE 4/2012, s. 28: Kalatehdas uusittuihin tiloihin ennätysajassa
KE 4/2012, s. 26: Puhdastilat yleistyvät teollisuudessa ja sairaaloissa
KE 4/2012, s. 24: Uudenlaisia rakenteita mikrofluidisoinnilla
KE 4/2012, s. 30: Uudenlaiset teknologiat avuksi elintarvikesivuvirtojen hyötykäyttöön
KE 4/2012, s. 32: Mikrosuodatus monipuolistaa maidonjalostusta
KE 4/2012, s. 44: Verotus näkyy panimo- ja virvoitusjuomateollisuuden tilastoissa
KE 4/2012, s. 22: Hajautettu energiantuotanto on Suomessa järkevintä
KE 4/2012, s. 34: Kiinteistöjen vesijärjestelmien riskienhallinta vaatii jatkuvaa seurantaa
KE 4/2012, s. 18: Nanomateriaalit elintarvikealan koneenrakennuksessa

Nro 5 / 2012: Kylmätekniikka & Hygienia ja turvallisuus

KE 5/2012, s. 46: ETS ry jäsenen asialla?
KE 5/2012, s. 54: Wanhan Porvoon Fabriikki Oy: Tavoitteena kasvu ja kansainvälistyminen
KE 5/2012, s. 52: Oy Anton & Anton Ab: Palvelumuotoilua hyvän ruuan ystävien iloksi
KE 5/2012, s. 40: Ammoniakkilaitoksen kunnossapito on kasvava ala
KE 5/2012, s. 30: Puhtaalla prosessilla laadukkaita kasviksia kauppoihin
KE 5/2012, s. 50: Osaamiskeskusohjelma vauhdittaa yritysten kasvua
KE 5/2012, s. 38: Suomen elintarviketehtaissa on isoja ja nykyaikaisia kylmälaitoksia
KE 5/2012, s. 34: Lämpöpumppuala käy kuumana
KE 5/2012, s. 26: Kemikaalien käytölle elintarviketuotannossa on monia vaatimuksia
KE 5/2012, s. 36: Teollisuuslämpöpumput lisääntyvät elintarvikealalla
KE 5/2012, s. 28: Elintarviketurvallisuuden haasteita ja kehitysnäkymiä Kiinassa
KE 5/2012, s. 20: Haasteena ruokaristiallergiat
KE 5/2012, s. 24: Hyvä hygieeninen laatu ei ole raakamaidon turvallisuuden tae
KE 5/2012, s. 48: Katse kohti horisonttia elintarvikeala…
KE 5/2012, s. 32: Uusi elintarvikehuoneistoasetus tarkentaa lämpötilavaatimuksia
KE 5/2012, s. 44: Lehti ja verkostoituminen tärkeitä seuran jäsenille
KE 5/2012, s. 56: Marjex Oy: Liiketoiminnan suunnittelulla hyviin tuloksiin

Nro 6 / 2012: Koulutus, työhyvinvointi & johtaminen

KE 6/2012, s. 26: Työn imulla on paljon hyviä seurauksia
KE 6/2012, s. 36: Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot kehittävät ruokapalveluja
KE 6/2012, s. 34: Innovaatioita nopeuttamassa OECD:n tutkijana Espanjassa
KE 6/2012, s. 38: Elintarvikebiotekniikan opetus uudistuu Kuopiossa
KE 6/2012, s. 38: Elintarvikeala mukana erikoistumiskoulutuksen pilot-hankkeessa
KE 6/2012, s. 20: Työhyvinvointi on henkilöstötyön suurin tulevaisuuden haaste
KE 6/2012, s. 32: Opiskelija ja konkari oppivat mentor-työskentelyssä
KE 6/2012, s. 28: Sosiaalinen media muuttaa työskentelytapoja
KE 6/2012, s. 30: Trainee-ohjelman kautta junior brändipäälliköksi Valiolle