Teemajutut 2011

Nro 1 / 2011: Analytiikka, laboratoriot & valvonta

KE 1/2011, s. 32: Uudenlaiset mittausjärjestelmät tehostavat teollisuuden prosesseja
KE 1/2011, s. 47: Peltomäen robottilypsytila on siirtymässä luomutuotantoon
KE 1/2011, s. 22: Tullilaboratorion tutkimista superfood-eristä puolet EU-määräysten vastaisia
KE 1/2011, s. 44: Pienjuustolat toimivat lähellä kuluttajaa
KE 1/2011, s. 42: Seinäjoen voitehdas Valion isoin tuotantotilainvestointi 25 vuoteen
KE 1/2011, s. 20: Tulli suojaa kuluttajaa – riskituotteet tehovalvontaan
KE 1/2011, s. 52: Biologisesta perustutkimuksesta tietoa ja työkaluja myös maitotutkimukseen
KE 1/2011, kolumni, s. 6: Enemmän vähemmällä – pienillä pitoisuuksilla suuret otsikot
KE 1/2011, s. 46: Nykypäivän maatalousyrittäjä on koulutettu ja valistunut
KE 1/2011, s. 16: Tutkimuksella potkua valvontaan
KE 1/2011, s. 50: Vasikoiden terveyden ja hyvinvoinnin teemavuosi menossa
KE 1/2011, s. 36: Tutkijat pohjoisten marjojen mahdollisuuksien äärellä
KE 1/2011, s. 19: Elintarvikeketjun valvonta varmennetaan auditoinneilla
KE 1/2011, puheenvuoro, s. 8: Onko amylaasi avain uuteen ruokavalio-ajatteluun?
KE 1/2011, pääkirjoitus, s. 3: Superruokaa vai supermyrkkyä?
KE 1/2011, s. 24: Ruoka-allergeenien jäljillä
KE 1/2011, s. 56: Ennakkovalvonnasta jälkivalvontaan – muutokset omavalvonnassa
KE 1/2011, s. 34: Nanoteknologia tulee elintarvikkeisiin
KE 1/2011, s. 50: Utaretulehdus 2011 -tutkimus meneillään
KE 1/2011, s. 30: TRACEBACK - Uusi, innovatiivinen jäljitettävyysmalli elintarvikeketujuun
KE 1/2011, s. 48: Alkuperäiskarjojen maidot täynnä positiivisia ominaisuuksia
KE 1/2011, s. 26: Eviran vertailulaboratoriotoiminta kehittyy yhä vuorovaikutteisemmaksi
KE 1/2011, s. 28: Elintarvikkeiden valmistuksessa syntyvien vierasaineiden hallinta on tarkkaa puuhaa
KE 1/2011, s. 40: Tanskan maitomarkkinat kuohuvat
KE 1/2011, s. 38: Maitotuotteiden kysyntä kasvaa maailmanlaajuisesti

Nro 2 / 2011: Prosessit, laatu & ravitsemus

KE 2/2011 Maailma mausteilla: Elintarvikevienti vetää, kun sen osaa
KE 2/2011, s. 37: Tuoretuotteelle oma merkki tai määrittely 2010-luvulla?
KE 2/2011, s. 30: Säästä ja tehosta mallintamalla
KE 2/2011, s. 34: Ravitsemussuositusten ja arkielämän ero räikeä USA:ssa
KE 2/2011, s. 33: Hunaja on EU-valvottu luonnontuote
KE 2/2011 Kolumni: Laadusta puhutaan – hyvä että puhutaan
KE 2/2011, s. 38: Krunexin uusi suurkeittiö mahdollistaa tuotannon kolminkertaistamisen
KE 2/2011, s. 24: Folaatin rikastaminen bioprosessien keinoin tuo monia mahdollisuuksia
KE 2/2011, s. 28: Kymijoen Ravintopalvelut Oy ottaa käyttöön tuotannonohjausjärjestelmän
KE 2/2011, s. 36: Voiko terveellinen ruokavalio olla kestävän kehityksen mukainen?
KE 2/2011, s. 32: Ravitsemussuositusten noudattaminen parantaisi kansanterveyttä
KE 2/2011 Pääkirjoitus: Kyseenalaistuksista uuteen nousuun
KE 2/2011 Kolumni: Laadusta puhutaan – hyvä että puhutaan
KE 2/2011 Puheenvuoro: Käsite ”monityydyttymättömät rasvahapot” on johtanut harhaan
KE 2/2011 Puheenvuoro: Ravitsemusasioihin kannattaa vaikuttaa rohkeasti Euroopan Unionissa

Nro 3 / 2011: Hygienia, turvallisuus & vastuullisuus

KE 3/2011, s. 28: Itämerestä löytyy vähemmän saastunutta hyvää ruokakalaa
KE 3/2011, s. 38: Kuluttaja on kiinnostunut ruuan alkuperästä
KE 3/2011, s. 51: Biisonin kasvatus yleistymässä Yhdysvalloissa
KE 3/2011, s. 30: GlobalG.A.P-sertifikaatti auttaa maataloustuotteiden viennissä
KE 3/2011, s. 40: Rehu-maitoketjun turvallisuus Keniassa paranee suomalaisten voimin
KE 3/2011, s. 32: Vastuullisuus suomalaisen ruokaketjun vahvuus
KE 3/2011, s. 26: Kasvisten käyttöä voi turvallisesti lisätä
KE 3/2011, s. 6: Vastuullista ruokaa
KE 3/2011, s. 20: Lainsäädäntö ohjaa vastuulliseen lisäaineiden käyttöön
KE 3/2011, s. 34: Jauhelihan tuotantotavat ja hiilijalanjälki kiinnostavat tiedostavia kuluttajia
KE 3/2011, s. 46: Votkin panostaa valmisruokaan
KE 3/2011, s. 56: Salmonellatartuntojen vastustaminen sioissa ja naudassa on hyvällä mallilla
KE 3/2011, s. 39: Elintarviketurvallisuus- ja jäljitettävyysteknologian klusteri käynnistyy elokuussa
KE 3/2011, s. 44: Lihalla on paikka lautasella
KE 3/2011, s. 48: Sikojen hyvinvointi paranee
KE 3/2011, s. 42: Terveellisimmät liharuuat tehdään broilerista ja kalkkunasta
KE 3/2011, s. 31: Kiantama Oy kehittää marja-alan vastuullisuutta uudella yhteiskuntavastuuoppaalla
KE 3/2011, s. 54: Puolella teurasikäisistä sioista tautia aiheuttavaa yersiniaa
KE 3/2011, Pääkirjoitus, s. 3: Keinoa vai kloonia
KE 3/2011, s. 10: Laatukuplaa puhkomassa – harhauttavat tuotteet pois kaupan hyllyiltä
KE 3/2011, s. 24: Lihavalmisteissa käytetään harkitusti lisäaineita
KE 3/2011, s. 27: Millainen on yrityksesi elintarviketurvallisuuden kulttuuri?
KE 3/2011, s. 36: Welfare Quality arvioi laajasti tuotantoeläinten hyvinvointia
KE 3/2011, s. 37: Uusin dioksiiniskandaali Saksassa on ohi
KE 3/2011, s. 50: Broilerintuotannon vahvuutena terveet linnut
KE 3/2011, s. 52: Perimä, käsittely ja pH-arvo vaikuttavat sianlihan laatuun

Nro 4 / 2011: Pakkaukset & logistiikka

KE 4/2011, s. 18: Tulevaisuuden joustava pakkauslinja on kohta valmis
KE 4/2011, s. 14: Pakkausviestinnän elementit tehokkaaseen käyttöön
KE 4/2011, s. 10: Uusia tuulia Viikin elintarvikeopetuksessa
KE 4/2011, s. 28: Pakkaussuunnittelu pohjautuu laaja-alaiseen asiantuntemukseen
KE 4/2011, s. 26: LOHASPACK – Pakkauselämyksiä LOHAS-kuluttajille
KE 4/2011, s. 20: Nanokomposiittipakkaukset parantavat elintarvikkeiden säilyvyyttä
KE 4/2011, s. 30: Nykytekniikalla saadaan huippulaatuisia kuvia pakkauksiin
KE 4/2011, s. 22: Monen urhean vaiheen kautta pakkausasiantuntijaksi
KE 4/2011, s. 6: Pakkausalan on elettävä ajan hermolla
KE 4/2011, s. 8: Hyvin suunniteltu pakkaus kasvattaa tulosta
KE 4/2011, s. 32: Kierrätettävän kuljetuslaatikon käyttö on ympäristöteko
KE 4/2011, s. 12: Elintarviketurvallisuus elintarvikeketjun tilastoissa
KE 4/2011, s. 11: Kuopiolaista toksikologian osaamista viedään Hong Kongiin
KE 4/2011, s. 33: Itsepalvelukassa tasaa ruuhkahuippuja Säkylän Sotilaskodissa

Nro 5 / 2011: Valmistus- ja lisäaineet & vesi

KE 5/2011, s. 52: Lisäaine-, aromi- ja entsyymilainsäädäntö – mikä käytännössä muuttuu?
KE 5/2011, s. 56: Kuluttajainformaatioasetus loppusuoralla
KE 5/2011, s. 28: Säkylän Pyhäjärven vesiensuojelutyötä tehty 20 vuotta
KE 5/2011, s. 34: Maailmalla leipä on monessa muodossa
KE 5/2011, s. 18: Luomutuotteiden aitouden varmistamiseen kehitteillä analyyttisiä menetelmiä
KE 5/2011, s. 22: Andien ja Amazonian väestön ravitsemustilaa kohennetaan suomalaisella asiantuntemuksella
KE 5/2011, s. 46: Palaleipä on suomalainen leipäerikoisuus
KE 5/2011, s. 10: Luomutuotteista huutava pula
KE 5/2011, s. 38: Nykyaikainen leipomo toimii vastuullisesti
KE 5/2011, s. 36: Kotileipurin aamiaisleipää leivotaan Fazerin lähileipomoissa
KE 5/2011, s. 50: Uusia keinoja gluteenittomien tuotteiden valmistukseen
KE 5/2011, s. 6: Ravinnon riittävyyshaasteeseen ei ole helppoja vastauksia
KE 5/2011, s. 58: Merkittävä puheenvuoro rasvakeskusteluun
KE 5/2011, s. 42: Entsyymeillä ja raskituksella lisäaineettomia leipomotuotteita
KE 5/2011, s. 54: Määräystenmukaisuuden varmistamisen tulee olla osa elintarvikealan toimijan omavalvontaa
KE 5/2011, s. 16: Euroopassa kerätään tietoa kasviperäisten ravintolisien käytöstä
KE 5/2011, s. 20: Kasviuutteet elintarvikkeiden ainesosina
KE 5/2011, s. 12: Solakaksi syömällä vai rajoittamalla hiilihydraatteja?
KE 5/2011, s. 26: Talousvesi on tärkeä raaka-aine elintarviketeollisuudelle
KE 5/2011, s. 24: Puolukka ja karpalo nosteessa
KE 5/2011, s. 48: Pellavalla on hyviä teknologisia ominaisuuksia
KE 5/2011, s. 30: Vesilaitoksen valvontatutkimusohjelma apuna teollisuuden vesihuollon valvonnassa
KE 5/2011, s. 32: Elintarviketeollisuus kahden tulen välissä

Nro 6 / 2011: Markkinointi & Kansainvälinen kauppa

KE 6/2011, s. 36: Anuga-messuilla vähän todellisia uutuuksia
KE 6/2011, s. 9: Amerikan markkinoita on moneksi
KE 6/2011, s. 10: Onko Suomella elintarvikevientiä tulevaisuudessa?
KE 6/2011, s. 18: Näkökulmia elintarvikeketjun arvon muodostukseen
KE 6/2011, s. 22: Kuluttaja toimii monikanavaisesti, entä yrityksesi?
KE 6/2011, s. 24: Yrityksen maine pohjautuu vahvaan tunnesiteeseen
KE 6/2011, s. 28: Lappilaiset elintarvikkeiden valmistajat panostavat osaamiseen
KE 6/2011, s. 26: Porotaloudella riittää haasteita
KE 6/2011, s. 29: Porotalous satsaa laatuun
KE 6/2011, s. 30: Automaatio tehostaa keräilyä Espanjassa
KE 6/2011, s. 32: Fazerilla yli 30 lähileipomoa marketeissa
KE 6/2011, s. 33: Jauholeipomot valtaavat ruokamarketteja
KE 6/2011, s. 34: Luomua ja teknologiaa Saksan elintarvikekauppoihin
KE 6/2011, s. 38: Tekesin Sapuska-ohjelma loppusuoralla – yrityshankkeet tuottavat tulosta
KE 6/2011, s. 40: Yhteistuumin Venäjälle
KE 6/2011, s. 41: Hyvä tietotaito hyödyttää kotimarkkinoita ja vientiä
KE 6/2011, s. 43: Suomen ruokaturvallisuusosaamisesta vientituote
KE 6/2011, s. 42: Puolukka tiellä kansainvälisyyteen
KE 6/2011, s. 42: Tie venäläismatkailijan sydämeen käy vatsan kautta