Teemajutut 2002

Nro 1 / 2002: Tuotekehitys & Markkinointi

4 Elintarviketeollisuus kvanttihypyllä kansainväliseksi
6 Sijoittaja etsii hyvin myyviä kohteita
8 Tulevaisuuden lautasilla monikansallista merkkiruokaa ja lähiruokaa
9 Maaseudun elinvoima on yrittäjyydessä ja pienyrityksissä
10 Ruoka on muotia ja itseilmaisun väline
11 Tuoretta leipää, kiitos!
12 Omaleimaiset alue- ja paikallistuotteet menestyvät ketjukaupassa
13 Soud vide -kypsennettyjä kasviksia Kauhavalta
14 Lähiruoka tarjoaa mahdollisuuksia maaseutuyrityksille
15 Perinneruoat kunniaan
16 Maakuntien Parhaat -merkki pienyritysten markkinointiapuna
18 Ruoka-Suomi -työryhmä edistää elintarvikealan yrittäjyyttä
20 Luomujuustoja Kiuruvedeltä
22 Kuluttajan ruokavalintojen ympäristövaikutukset puntariin
23 Lähiruoan käyttäjä tietää mitä hän syö

Nro 2 / 2002: Ravitsemus

6 Ravintotekijät säätelevät geenien toimintaa
8 Lihavuus yleistyy suomalaisilla ja tutkimusaiheena
10 Ruokavalio, hitaat hiilihydraatit ja liikunta torjuvat aikuistyypin diabetesta
12 Sydänmerkki ohjaa elintarvikevalintoja
14 Terveellisyys tarkoittaa eri asioita eri kuluttajille
15 Terveysvaikutteisuus puhuttaa pk-yrittäjiä
16 Terveellistä vai terveysvaikutteista?
18 Suurkeittiöaterioiden ravintoainesisällöt tarkkaan tiedossa
20 Ravintokuitukäsite kehittyy
21 Terveellinen ruoka maistuu myös hyvältä
22 Suomen kivennäisvesimarkkinat kaksinkertaistuneet seitsemässä vuodessa
24 Masentuneisuuden ja ruokavalion välillä yhteyksiä

Nro 3 / 2002: Riskinarviointi, turvallisuus ja hygienia

6 Kolmasosa ihmiskunnasta kärsii vesipulasta
8 Valtaosa ruokamyrkytyksistä tapahtuu kotona
10 Kansallinen laboratorioverkko vertailee ruokamyrkytysbakteereita
12 Elintarviketeollisuuden henkilöstö suhtautuu myönteisesti omavalvontaan
14 Hygieniapassit verkkaisesti käyttöön
16 Hygieniaosaamistestaukset sujuneet hyvin
18 HACCP-standardi jo monen elintarvikeyrityksen työkaluna
20 RASFF-hälytysjärjestelmä elintarvikkeiden ja rehujen valvonnassa
21 Elintarvikevalvonnan vaihtoehtojen kokeilu käynnistyy ensi vuonna
22 VTEC and Agriculture
24 Perussiisteys vaatii hyvää yhteistyötä elintarviketeollisuudessa
25 Ilmankuivaus vähentää ruokatuotannon kosteushaittoja
26 Työturvallisuus kannattaa
28 Elintarviketeollisuuden työtapaturmat vähentyneet

Nro 4 / 2002: Opiskelu & Koulutus

6 Elintarviketeollisuus täynnä mielenkiintoisia työmahdollisuuksia
7 Valinta
8 Sinustako elintarvikealan ammattilainen?
10 Elintarvikeinsinööriopiskelijoilla hyviä oppimistuloksia työelämän projektitöissä
12 Maidossa riittää työtä meijeristeille ja insinööreille
14 Helsingin Viikissä iso biokampus
16 Elintarvikeopinnot yliopistolla opiskelijan näkökulmasta
17 Viikissä voi erikoistua myös funktionaalisiin elintarvikkeisiin
18 Elintarvikeylioppilailla Mentor-klubi
18 Elintarvikealalla laajat opiskelumahdollisuudet

Nro 5 / 2002: Laboratorio tänään

6 Elintarvikevalvonta sujuu vain hyvällä yhteistyöllä
8 Laboratorioissa valinnanvaraa
10 Sovellusten testaus sujuu parhaiten tosielämässä
11 Analyysityötä, kansalaisapua ja häivähdys väkivallasta
12 Miten pienyritys ja laboratorio kohtaavat?
14 Aistinvarainen arviointi apuna tuotekehitystyössä
16 EELA tekee akryyliamiditutkimuksia
17 Mikrobiologia/Turvallisuus
20 Viljellyissä elintarvikkeissa vähän radioaktiivisia aineita
22 Hirven lihan raskasmetallipitoisuudet pieniä
24 Voimakasaromiset ja vähärasvaiset juustot kuluttajien toivelistalla
26 Maidon lämpötiloja kartoitettu meijereistä kauppoihin ja suurtalouksiin
28 Ordiorin liikevaihdosta yli puolet elintarviketeollisuudesta

Nro 6 / 2002: Tuotantotekniikka & Pakkaaminen

6 Elintarvikeyrityksille intoa uusiin toimintamalleihin
8 Turvallisuuden ja riskien hallinnan teknologiat tuleva tutkimuspainopiste?
9 Mitkä elintarvikealan tärkeimmät kehittämistarpeet?
10 Tulevaisuutta rakennetaan yhteistyössä
12 Kolmiulotteinen simulointi auttaa tuotannon kehittämisessä
14 Uusi teknologia palvelee ruoantuotantoa
16 Tiedonhallinnalla parempiin tuloksiin
18 Silakka ui fileinä lautasille
20 Sopimuspakkaaminen säästää euroja tuotekehitykseen ja markkinointiin
22 Uudet, edulliset teknologiat pakkausinnovoinnissa
24 Nordic Foodpack käsitteli laajasti pakkaustutkimusta