Teemajutut 2000

Nro 2 / 2000: Elintarviketeknologia

8 Älypakkaukset tulevat
11 Suurpainetekniikka jo käytännön sovellusvaiheessa
14 Laatua ja säilyvyyttä kasviksille uusilla prosessi- ja pakkausmenetelmillä
16 Suomalaisia räätälöityjä elintarviketeknologiaratkaisuja maailmalle
19 Sopivat menetelmät ja tiedonhallintajärjestelmät tehostavat aistinvaraista arviointia

Nro 3 / 2000: Laatu ja ympäristö

8 Sosiaalinen standardi valtaa alaa
10 Norsu takaa reilun kaupan
11 Kilpailukyvyn perustana ruoan kokonaislaadun kehittäminen
13 Eläinten hyvä terveys takaa ruokaturvallisuuden
15 Laatuvarma alkaa sertifioida maatiloja
15 Lännen Tehtaat hakee sertifiointia IP-tuotannolle
16 Luomumyynti kasvaa nopeasti
18 Päiväkoti Huvikummussa popsitaan luomuruokaa
20 Elinkaaritutkimukset antavat tietoa kuluttajille
22 Elintarviketeollisuudessa monta syytä panostaa ympäristötyöhön
24 Kuluttajapakkausten sisällön määrä varmistuu e-merkinnällä

Nro 4 / 2000: Elintarvikeala ja informaatioyhteiskunta

6 Vahinko tulee kello kaulassa
8 RASFF EU:n yhteinen ase elintarvikevaarojen torjunnassa
10 Viestintäsuosituksella taitoa tutkimustulosten uutisointiin Yhdysvalloissa
12 Teollisuudella etsikkoaika päättää roolinsa sähköisessä kaupanteossa
14 S-Kanava kokeilee Ruokapostilaatikkoja pääkaupunkiseudulla
16 Plussa-kortti pian myös talletustili
17 Valtaosa Tradekan myynnistä kertyy kanta-asiakasostoista
18 RuokaRaitti tuo tehoa pk-yritysten myyntiin
19 Kaupan ja teollisuuden yhteisiä verkkokauppoja syntyy tiuhaan
20 Viljan verkkokauppa on nykypäivää
21 Laboratoriotuotteiden kauppa käy myös netissä
22 Kananmunan alkuperä selviää numerokoodista
24 Tuotetietopankilla varmuutta teollisuuden ja kaupan väliseen tietoj
26 Elintarviketiedon lähteillä

Nro 5 / 2000: Valmistus- ja lisäaineet, ravitsemus, HI-messut

8 Ravitsemus- ja terveysväitteiden viidakko -- faktaa vai fiktiota?
9 Markkinoinnissa pitää sallia sairastumisriskin alenemisväite
10 Ravitsemus- ja terveystietämys tuo varmuutta markkinointiin
12 Keksinnöt syntyvät arkirutiineista irrallaan
14 Professori Simo Tarpila: Pellava monipuolisesti terveellistä ravintoa
16 Lignaanit paperiteollisuuden kiusasta terveystuotteeksi
18 Kuitutesti hyvän ruokavalion mittari
19 Ruoka-allergikoille sopiva tuotesarja syntyi yhteistyöllä
20 Elintarvikelisäaineiden uudet funktiot?
27 Välttämättömillä rasvahapoilla monta tehtävää

Nro 6 / 2000: Koulutus ja työelämän taidot

8 Tiikerinloikka tulevaisuuteen -- oppiminen avaimena
10 Aloitekykyiset, kielitaitoiset, paineita sietävät osaajat kysyttyjä
11 Opiskelijoita houkutellaan töihin
12 Amk-jatkotutkinnot käynnistyvät ensi syksynä
13 Käytännönläheisempää koulutusta ravintola-alalle
14 Fazerin leipurit laatukoulutuksessa
15 Suurten ikäluokkien myötä häviää ammattitaitoa
16 PD-ohjelman voi koota omien tarpeiden mukaan
17 Elintarviketalouden PD-opinnot
18 Koulutus antaa vain lähtöeväät
19 Moni tarvitsee räätälöityä koulutusta
20 Hygieniaosaamistodistusten suoritus alkaa ensi syksynä
21 Teollisuuden tavoitteena joustava ja edullinen ratkaisu