Nimityksiä

Nimityksiä lokakuu 2015

tiistai 03. marraskuu 2015

ETM Riikka Mononen on nimitetty Senior Research Manageriksi TNS Gallup Finland Oy:ssä.
MBA Ernesto Levy on nimitetty Suominen Oyj:n Convenience -liiketoiminta-alueen johtajaksi sekä konsernin johtoryhmän jäseneksi 20.10.2015 alkaen.
ETM, Farmaseutti Anne Isokangas on nimitetty Hämeenlinnan Osuusmeijerin laatu- ja ympäristöpäälliköksi 5.10.2015 alkaen.
KTM Jussi Laukkanen on nimitetty Saimaan Juomatehdas Oy:n toimitusjohtajaksi 1.10.2015 alkaen.
OTL Karri Kaitue on nimitetty Ekokemin toimitusjohtajaksi.
Pia Vilenius on aloittanut 12.8.2015 Suomen Pakkauskierrätys RINKIN Oy:n kehityspäällikkönä.
Martin à Porta aloittaa Pöyryn uutena toimitusjohtajana 1.1.2016. Alexis Fries jatkaa vuoden 2015 loppuun asti toimitusjohtajana ja sen jälkeen hallituksen jäsenenä.
MMM Kari Huhtala on nimitetty Pellervo-Seuran osuustoimintajohtajaksi.
Timo Heikka on nimitetty Stora Enso Oyj:n sidosryhmäjohtajaksi.
• Tekn. lis. Tutu Wegelius-Lehtonen on nimitetty Lassila & Tikanoja Oyj:n toimitusjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi.
• FM Petra Gräsbeck on nimitetty Altian viestintäjohtajaksi 17.8.2015 alkaen.
MMM Esa Nikunen on nimitetty Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen johtajaksi.
YTM Katri Kauppila on nimitetty Metsä Board Oyj:n viestintäjohtajaksi 1.6.2015 alkaen.
• KM Riikka-Maria Yli-Suomu on valittu Omnian aikuisten oppimispalvelujen johtajaksi 1.10.2015 lukien. Nuorten oppimispalvelujen johtajan valinta tehtiin keväällä, kun restonomi (ylempi AMK) Maija Aaltola valittiin Omnian ammattiopiston rehtoriksi 1.8.2015 alkaen.
• Uudeksi Pauligin Paulaksi, diginatiiviksi hyvän kahvin lähettilääksi, on valittu Maija Niemi.Nimityksiä syyskuu 2015

keskiviikko 23. syyskuu 2015

KTM Annika Vainio on nimitetty Snellman Pron toimitusjohtajaksi 15.9.2015 alkaen.
Kari Solala on nimitetty Makeryn toimitusjohtajaksi 9.4.2015 alkaen ja Antti Isokangas kehityspäälliköksi 1.8.2015 alkaen.
• Turun yliopiston elintarvikekemian professoriksi on nimitetty Baoru Yang.
KTM Anssi Asikainen on nimitetty Kiilto Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi ja TkT Mikko Viljanmaa varatoimitusjohtajaksi.
Eija Sjöblom on nimitetty Muovijalosteen avainasiakaspäälliköksi 7.9.2015 alkaen vastuualueenaan nimetyt avainasiakkaat ja pakkausten kehittäminen.
ETM, FT Kaisu Riihinen on aloittanut tutkimus- ja tuotekehityspäällikkönä Avena Nordic Grain Oy:n rypsiöljyn puristamossa Kantvikissa (Mildola Oy) ja MMM, agronomi Kati Lassi asiantuntijana 1.7.2015 Avena Nordic Grain Oy:n kotimaan viljan ja öljykasvien ostotiimissä Espoossa erikoisosaamisenaan öljykasvit.
Niklas Truedsson on nimitetty Paulig-konsernin Naturally Healthy Food -divisioonan toimialajohtajaksi ja Risenta AB:n toimitusjohtajaksi 1.10.2015 lähtien.
ETM, eMBA Juha Sarkkinen on nimitetty Snellmanin Lihanjalostuksen uudeksi toimitusjohtajaksi 19.10.2015 alkaen. Nykyinen toimitusjohtaja Henrik Snellman siirtyy Senior Advisor tehtäviin Snellmanin Lihanjalostuksessa ja jatkaa konsernin hallituksessa.
• TkT Johanna Buchert on valittu tutkimuksesta vastaavaksi ylijohtajaksi Luonnonvarakeskukseen seitsemän vuoden määräajaksi. Hän aloitti tehtävässään 17.8.2015 Luonnonvarakeskuksen päätoimipaikassa Helsingin Viikissä.
• Agronomi, OTK Pekka Heikkilä on nimitetty Elintarviketeollisuusliiton vilja- ja alkoholiteollisuuden toimialapäälliköksi 1.9.2015 alkaen.
• DS Smith on nimittänyt Suomen liiketoimintoihinsa myyntijohtajaksi Ari Oksaharjun, henkilöstöjohtajaksi Virpi Waldénin ja Business & Operations Controlleriksi Mikko Pynnösen.
• Apetit-konsernin Ruokaliiketoiminnan johtajaksi ja konsernin johtoryhmän jäseneksi on 17.8.2015 alkaen nimitetty kauppatieteiden maisteri Anu Ora.
• PhD Outi Mäkinen on nimitetty VTT:llä tehtävään Senior Scientist tutkimustiimiin Food solutions 3.8.2015 alkaen, PhD John Kettle tehtävään Vice President liiketoiminta-alueelle Customer solutions, Solutions for natural resources and environment 1.6.2015 alkaen, FL Laura Kela tehtävään Key Account Manager liiketoiminta-alueelle Customer solutions, Solutions for natural resources and environment 1.8.6.2015 alkaen sekä TkT Juhani Sibakov tehtävään Senior Scientist tutkimustiimiin Food solutions 1.6.2015 alkaen.
• Pöyry Oyj:n hallitus on nimittänyt DI Martin à Portan Pöyry Oyj:n uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässään viimeistään 1.2.2016.
MMM Tiina Piilo on nimitetty HKScan Groupin vastuullisuuspäälliköksi 18.5.2015 alkaen.
• Terveystieteiden maisteri, laillistettu ravitsemusterapeutti Mirva Lampinen on aloittanut 11.5.2015 Saarioisella ravitsemusasiantuntijana ja keittiömestari Heikki Ahopelto 1.6.2015 kehityspäällikkönä Saarioisten Foodservice-liiketoimintayksikössä.
• DI Miika Vuorensola on nimitetty ostopäälliköksi Saarioinen Oy:ssä.
Katri Popov on aloittanut Vilja-alan yhteistyöryhmän (VYR) asiantuntijana 3.8.2015.
• DI Antti Sivula on nimitetty Mekitec Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi 1.9.2015 alkaen. Mikko Nuutinen on siirtynyt yrityksen talousjohtajaksi.
KTM Arja Kastarinen on nimitetty Real Snacks Oy:n toimitusjohtajaksi.
MMM Kari Huhtala on nimitetty Pellervo-Seuran osuustoimintajohtajaksi.
Timo Heikka on nimitetty Stora Enso Oyj:n sidosryhmäjohtajaksi.
• Tekn. lis. Tutu Wegelius-Lehtonen on nimitetty Lassila & Tikanoja Oyj:n toimitusjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi.
• Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:n hallitus on valinnut TkT Antti Vasaran VTT:n toimitusjohtajaksi 1.11.2015 alkaen.
• FM Petra Gräsbeck on nimitetty Altian viestintäjohtajaksi 17.8.2015 alkaen.
MMM Esa Nikunen on nimitetty Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen johtajaksi.
YTM Katri Kauppila on nimitetty Metsä Board Oyj:n viestintäjohtajaksi 1.6.2015 alkaen.
ETM, eMBA Kari Toikkanen on nimitetty Ecolab Food & Beverage -tiimin kenttäpäälliköksi vastuualueenaan meijeriasiakkaat.
MMM, metsänhoitaja Pasi Lähdetie on aloittanut Suomen Vilja Oy:n toimitusjohtajana 1.8.2015 alkaen.
KTM Ville Perho on nimitetty Cloetta Suomi Oy:n toimitusjohtajaksi ja konsernin johtoryhmän jäseneksi.
ETM Hanna Jatila on nimitetty Wine Quality Masteriksi Altian Rajamäen tehtaalle.
MMM Heli Nurkkala on nimitetty tuotepäälliköksi Finnamyl Oy:ssä.
Markus Gotthardt on nimitetty Primula Oy:n toimitusjohtajaksi ja Laura Flander kehityspäälliköksi.
• KM Riikka-Maria Yli-Suomu on valittu Omnian aikuisten oppimispalvelujen johtajaksi 1.10.2015 lukien. Nuorten oppimispalvelujen johtajan valinta tehtiin keväällä, kun restonomi (ylempi AMK) Maija Aaltola valittiin Omnian ammattiopiston rehtoriksi 1.8.2015 alkaen.
• Uudeksi Pauligin Paulaksi, diginatiiviksi hyvän kahvin lähettilääksi, on valittu Maija Niemi.Kesäkuu 2015

tiistai 09. kesäkuu 2015

ETM Kristina Krogius on aloittanut tuotepäällikkönä 7.4.2015 Aromtechin myynti- ja markkinointitiimissä. Hän vastaa yhtiön ravintolisätuotteiden ja kosmetiikan raaka-aineiden teknisestä myynnistä ja asiakaspalvelusta maailmanlaajuisesti.

Omnian hallitus on kokouksessaan 23.4.2015 valinnut restonomi (ylempi AMK) Maija Aaltolan Omnian ammattiopiston uudeksi rehtoriksi 1.8.2015 alkaen.

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n johtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi on valittu 15.9.2015 alkaen FT Riikka Heikinheimo. Hänen vastuulleen tulee Osaaminen ja kasvu sektori, johon kuuluvat muun muassa koulutus, tutkimus ja innovaatiot, kauppapolitiikka sekä yritysten kasvu ja kansainvälistyminen.

DI Lassi Katavisto on nimitetty Fazer Myllyn myyntijohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 1.6.2015 alkaen. Hän vastaa myynnin lisäksi Myllyn tarjoomasta ja markkinointitoimenpiteistä. FT Päivi Kanerva on aloittanut Fazer Myllyn laatupäällikkönä 30.3.2015.

Professori Katri Kaukinen Tampereen yliopistosta on valittu Keliakialiiton asiantuntijaneuvoston puheenjohtajaksi.

Anttu Rautio on nimitetty Kotileipomo Siiskonen Oy:n toimitusjohtajaksi 20.3.2015 alkaen.

FT Timo Hirvi on nimitetty Novalab Oy:n innovaatiojohtajaksi.

Saija Mattila, BBA HAMK, aloittaa Restamaxin ruokaravintoloiden linjajohtajana 1.5.2015.

Eskimo Finland Oy on kutsunut Kalle Ruuskasen hallituksensa jäseneksi. Aiemmin tänä vuonna Eskimon hallitukseen nimitettiin digitalisoitumisen ja yritysmuotoilun ammattilainen Ville Tolvanen.

Sami Kemiläinen on siirtynyt F.K. Trybe Oy:ssä tuotantopäällikön tehtävästä toimitusjohtajaksi 1.3.2015 alkaen.

DI Oula Järvinen on nimitetty Kaupan liiton digiasiantuntijaksi ja Verkkoteollisuus ry:n toiminnanjohtajaksi.

Rolf Ladau on aloittanut Fazer Makeiset Oy:ssä liiketoiminta-alueen johtajana ja Fazer-konsernin johtoryhmän jäsenenä 12.1.2015.

Luonnonvarakeskuksen (Luke) pääjohtaja Mari Walls on nimittänyt johtajat tehtäviinsä 1.1.2015 alkaen. Luken yleisjodon tutkimus- ja asiakkuusjohtaja on Jari Varjo, kehitysjohtaja Ilkka P. Laurila, yhteistoimintajohtaja Kristiina Borg ja viestintäjohtaja Johanna Torkkel. Luonnonvarat ja biotuotanto yksikön johtaja on Markku Järvenpää ja tutkimus- ja kehittämispäällikkö Riitta Rahkonen. Vihreä teknologiayksikön johtaja on Eeva-Liisa Ryhänen ja tutkimus- ja kehittämispäällikkö Sirpa Thessler. Uudet liiketoimintamahdollisuudet yksikön johtaja on Leena Paavilainen ja tutkimus- ja kehittämispäällikkö Asmo Honkanen. Talous ja yhteiskunta yksikön johtaja on Sari Forsman-Hugg, vs. yksikön johtaja Juha Suutarinen ja tutkimus- ja kehittämispäällikkö Jyrki Aakkula. Tilastopalvelut -yksikön johtaja on Johanna Laiho-Kauranne ja Sisäiset asiantuntijapalveluyksikön johtaja Lena Söderholm-Tana. Luken kehittämisalueiden johtajat ovat seuraavat: Erkki Kauhanen (Kansainvälinen tiedeviestintä ja kehitysyhteistyöhankkeet), Taneli Kolström (Metsävaratiedot ja luonnonvarasuunnittelu), Vesa Ruusila (Viranomaistehtävät), Anu Harkki (Yritysratkaisut), Jutta Kauppi (Tutkimusinfrastruktuuri ja tuotantoteknologiat) ja Pentti Aspila (Toimitilat).

YTM Ville Saarikoski on valittu Työturvallisuuskeskuksen kehittämispäälliköksi ja Tiina-Mari Monni toimitusjohtajaksi 1.1.2015 alkaen.

DI (energiatekniikka), MBA Anja Silvennoinen on nimitetty Pöyry Oyj:n Energia-liiketoimintaryhmän johtajaksi ja konsernin johtoryhmän jäseneksi 1.3.2015 alkaen.

Valion hallituksen puheenjohtajaksi vuodeksi 2015 on valittu maanviljelijä Vesa Kaunisto vetelistä.

Lahden seudun Kehitys LADEC Oy:n strategisista cleantech & design -osaamiskärjistä vastannut kehitysjohtaja, medianomi Riikka Salokannel siirtyy Best Beforen Business Development Directoriksi. Käyttäjäkokemuksen asiantuntijoina toimivat DI, Research Manager Kaisa Savolainen ja kauppatieteiden maisteri, Project Manager Johanna Hänninen.

Luomuliiton uudeksi puheenjohtajaksi on valittu luomutuottaja Pauli Talvitie.

LKT, FT, tutkimusprofessori Kai Savolainen on nimitetty 1.1.2015 alkaen Työterveyslaitoksen Nanoturvallisuus-teeman teemajohtajaksi.

TkT Jukka Kemppinen on nimitetty Tampereen teknillisen yliopiston kemian ja biotekniikan laitoksen professoriksi.

DI Anni Vepsäläinen on nimitetty Suomen Messujen toimitusjohtajaksi.Joulukuu 2014

torstai 11. joulukuu 2014

KTM Tomi Tanninen on nimitetty 1.1.2014 alkaen Arla Oy:n talous- ja hallintojohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi.

MMM, MBA Juha Nuutila on valittu ProAgria Keskusten Liiton toimitusjohtajaksi 27.11.2014.

Insinööri Harri Joki on nimitetty Vossi Groupin tuotepäälliköksi vastuualueenaan JAX elintarviketeollisuuden voiteluaineet ja -ratkaisut.

MMM Johanna Kähkönen on valittu Cloetta Suomi Oy:n Markkinoinnin projektitiimiin Project Manager -tehtävään. Hänen vastuulleen kuuluvat purukumien ja pastillien projektijohto Projektitiimissä.

Juha Vanhaisen aloittaa työnsä Apetit Oyj:n toimitusjohtajana 16.3.2015. Apetit Oyj:n toimitusjohtajaksi 29.4.2014 nimitetty Apetit Oyj:n hallituksen varapuheenjohtaja Veijo Meriläinen jatkaa hallitustoimensa ohella toimitusjohtajana Vanhaisen aloittamiseen saakka.

Tiina Virtanen on nimitetty Elintarviketeollisuusliiton HR- ja talousasiantuntijaksi 24.10.2014 alkaen.

Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT:n johtokunta on nimittänyt viisi uutta professoria kutsumenettelyllä ja vakinaistanut kaksi professuuria. Uudet kutsuprofessorit ovat PhD Toivo Muilu, MMT Arto Huuskonen, FT Saila Karhu, MMT Jarkko Niemi ja PhD Ismo Strandén. Muilu on nimitetty kutsuprofessoriksi ajalle 1.12.2014−30.11.2019, muut kutsuprofessorit viisivuotiskaudeksi 1.11.2014−31.10.2019. Muilu nimitettiin maaseutututkimuksen, Huuskonen naudanlihan tuotannon tutkimuksen, Karhu puutarhatutkimuksen, Niemi eläinten terveyden ja hyvinvoinnin taloustieteen sekä Strandén laskennallisen genetiikan professoriksi. MTT:n johtokunta on vakinaistanut FT Johanna Vilkin määräaikaisen kutsuprofessuurin 1.11.2014 lukien tutkimusalana kotieläintuotannon nutrigenomiikka. PhD Reimund Rötterin määräaikainen professuuri on vakinaistettu 1.11.2014 lukien tutkimusalana tuotannon ekologia ja tuotantojärjestelmien mallintaminen.

KTM Johanna Sewon-Kievari on aloittanut Suomen Nestlé Oy:n toimitusjohtajana 1.11.2014.

TkT Gun Wirtanen on nimitetty professoriksi (Associate professor in Hygienic Design and Cleanability) Technical University of Denmarkin National Food Instituten yksikköön Division of Industrial Food Research.

Jostec Oy:n projektipäälliköksi on nimitetty Pekka Kallio vastuualueenaan sähkö- ja automaatiosuunnittelu sekä asiakaspalvelu.

Atria Oyj:n toimitusjohtaja Juha Gröhn jatkaa Elintarviketeollisuusliiton puheenjohtajana vuonna 2015 ja ensimmäisenä varapuheenjohtajana VAASAN Oy:n toimitusjohtaja Esa Rautalinko. Uutena toisena varapuheenjohtajana aloittaa Paulig Oy:n konsernijohtaja Jaana Tuominen.

Aivo Varem on aloittanut Saarioinen Eesti Oü:n toimitusjohtajana,

Kari Finska on aloittanut 1.9.2014 Valion Kuluttajatuotteiden viennin ja teollisuusmyynnin kaupallisena johtajana.

Ilkka Harju on aloittanut Pyroll Oy:ssä pakkaussuunnittelun johtajana.

Leijona Catering Oy:ssä on tehty useita nimityksiä. BSc (Hotel Management) Marko Ilvonen on nimitetty myyntipäälliköksi 15.9.2014 alkaen vastuualueenaan henkilöstöravintolapalvelujen myynti, FM Olli Kosonen projektipäälliköksi 29.9.2014 alkaen vastaamaan projektitoiminnasta ja prosessien kehittämisestä ja Simo Raatikainen keittiömestariksi 30.9.2014 alkaen vastuualueenaan henkilöstöravintola-, kokous- ja edustuspalvelujen kehittäminen. Restonomi YAMK Petra Savolainen on nimitetty kehityspäälliköksi 4.11. alkaen vastaamaan yhtiön palvelujen kehittämisestä ja restonomi AMK Jussi Vahteristo Etelä-Suomen aluepäälliköksi 2.10. alkaen.

Kaupan liiton hallituksen varapuheenjohtajaksi on valittu Kesko Oyj:n pääjohtajana 1.1.2015 aloittava Mikko Helander.

Ruokatiedon hallitukseen on valittu uusina jäseninä yrittäjä Teppo Ylä-Hemmilä Viipurilaisesta Kotileipomosta, tutkimuspäällikkö Piia Jallinoja Kuluttajatutkimuskeskuksesta ja toimituspäällikkö Mari Hannuksela Lihakeskusliitosta. Hallituksen puheenjohtajana vuonna 2015 jatkaa johtaja Rauno Hiltunen Valiosta ja varapuheenjohtajana toiminnanjohtaja Antti Sahi MTK:sta.

Tiimipäällikkö Tiina Santonen Työterveyslaitokselta on nimitetty Euroopan kemikaaliviraston (ECHA) riskinarviointikomiteaan.

TkT Matti Alahuhta on valittu Elinkeinoelämän keskusliiton hallituksen puheenjohtajaksi 1.1.2015 alkaen.

Luomuliiton uudeksi puheenjohtajaksi on valittu luomutuottaja Pauli Talvitie.

Restonomi AMK Anders Löfman on nimitetty Restamax Oyj:n ruokaravintoloiden linjajohtajaksi.Syyskuu 2014

perjantai 26. syyskuu 2014

ELT Marjatta Rahkio on nimitetty eläinlääkintöneuvoksen virkaan maa- ja metsätalousministeriöön 1.9.2014 alkaen. Hänen seuraajakseen Maitohygienialiiton toiminnanjohtajaksi on valittu ELT Kristiina Asplund.

KTL Ritva Vainionpää on nimitetty Atria-konsernin Group Controlleriksi 4.8.2014 alkaen.

Maailman johtava kuormalava- ja laatikkovuokrauspalveluiden toimittaja CHEP on nimittänyt kaksi uutta avainhenkilöä Euroopan kuomalavaliiketoimintaansa. Jorge Montano *on CHEPin Euroopan-kuormalavaliiketoimintojen uusi Vice President, European Key Accounts ja *Rob Spencer CHEPin Euroopan-kuormalavatoimintojen uusi Senior Director of Strategy and Marketing.

Tradenomi Tytti Virtanen on aloittanut myyntisihteerinä Condite Oy:ssä 1.6.2014.

KTM Heikki Parviainen on nimitetty Länsi-Kalkkuna Oy:n toimitusjohtajaksi 1.6.2014 alkaen.

KTM Piritta Kuokkanen on aloittanut Apetit Ruokaliiketoiminnassa Controllerina 4.8.2014. Timo Laukkonen on aloittanut Ruokaliiketoiminnassa asiakkuusjohtajana 11.8.2014 vastaten päivittäistavarakauppa-asiakkuuksista, Jarno Karppanen 11.8.2014 Ruokaliiketoiminnassa aluepäällikkönä vastuualueenaan Etelä-Suomen myynti ja myynninedistäminen sekä restonomi Maiju Akkanen 11.8.2014 myyntipäällikkönä vastuualueenaan ammattikeittiömyynti.

ETM Minna Slotte on nimitetty Arla Oy:n myyntijohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 18.8.2014 alkaen. Hänen vastuullaan on sekä vähittäiskaupan että Foodservicen myynnin johtaminen ja kehittäminen.

OTK Jyrki Hollmén on valittu EK:n pk-johtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 27.8.2014 alkaen.

TtM Sanna Arnala on aloittanut Keliakialiiton ravitsemusasiantuntijana. Tuoteasiantuntijan sijaiseksi Marjo Jokisen opintovapaan ajaksi, 31.7.2015 saakka, on nimitetty KTM, MAT Tarja Heimolehto.

OTM Antti Huotilainen on nimitetty Kaupan liiton työmarkkina-asiantuntijaksi 10.6.2014 alkaen ja ATK-merkonomi Pia Seppänen työmarkkina-asiantuntijaksi (HR-palkanlaskennan neuvonta) 25.8.2014 alkaen.

DI Tuomas Saarto on nimitetty toimitusketjun hallinnasta vastaavaksi johtajaksi ja johtoryhmän jäseniksi Cloetta Suomi Oy:ssä ja KTM Antti Puro konsernin Planning & Logistics -johtajaksi ja Supply Chain -organisaation johtoryhmään. KTM Kaisa Kivioja on nimitetty makeispussien ja muiden makeisten tuoteryhmäpäälliköksi.

Elintarvike- ja ympäristöhygienian erikoiseläinlääkäri Veli-Mikko Niemi on valittu hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen osaston osastopäällikön virkaan sosiaali- ja terveysministeriöön ajalle 1.9.2014−30.9.2019.

MMM Antro Säilä on valittu Suomen Pakkausyhdistyksen uudeksi toimitusjohtajaksi 1.1.2015 alkaen. Säilä aloittaa yhdistyksen varatoimitusjohtajana 1.12. ja siirtyy uuteen tehtäväänsä edeltäjänsä Roger Baggen eläköityessä vuoden lopussa.

Apetit-konsernin Ruokaliiketoiminta-segmentin Suomen organisaatiota ja vastuita on päätetty muuttaa. Muutoksella halutaan vahvistaa strategian toteutusta ja selkeyttää organisaation tulosvastuita. Pakastetuoteryhmän johtajaksi ja Apetit Ruoka Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty yo-merkonomi Antti Kerttula. Hän vastaa myös Ruokaliiketoiminnan hankintatoiminnoista. Kalatuoteryhmän johtajaksi on nimitetty Apetit Oyj:n ja Apetit Kala Oy:n toimitusjohtaja MMM, eMBA, V*eijo Meriläinen*. Tuoretuotteet-tuoteryhmän johtajaksi ja Caternet Finland Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty KTM Timo Kärnä. Hän vastaa myös Ruokaliiketoiminnan logistiikkatoiminnoista. Yrityssuunnittelusta, kehityksestä ja laadusta vastaavaksi johtajaksi on nimitetty KTM Vesa Moisio. Kaupallisen toiminnon johtajana jatkaa kaupallinen johtaja ETM Esko Lantto. Samassa yhteydessä vahvistettiin Apetit-konsernin johtajiston kokoonpano. Konsernin johtajistoon kuuluvat Apetit Oyj:n toimitusjohtaja ja Ruokaliiketoiminnan johtaja Veijo Meriläinen, Vilja- ja öljykasviliiketoiminnan johtaja ja Avena Nordic Grain Oy:n ja Mildola Oy:n toimitusjohtaja Kaija Viljanen, talousjohtaja Eero Kinnunen, konsernin lakimies Asmo Ritala ja henkilöstöjohtaja Johanna Heikkilä. Muutokset astuivat voimaan 18.8.2014.

DI Sanna Piispa on siirtynyt prosessi-insinööriksi Bemis Valkeakoski Oy:n Elintarvikekalvopakkaukset-yksikköön.

KTM Joonas Lavikkala on nimitetty VAASAN-konsernissa asiakkuusjohtajaksi Suomen vähittäiskauppaorganisaatioon 4.8.2014 alkaen, BBA Alexander Laroma kenttämyyntijohtajaksi 4.8.2014 alkaen ja BBA Antti Leppävuori kaupalliseksi johtajaksi VAASAN Food Service- ja Leivonnaispakasteet-tiimiin 14.8.2014 alkaen.

Suomen Akatemian tutkimuksesta vastaava ylijohtaja Marja Makarow on valittu Nordforskin uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi alkavaksi kaksivuotiskaudeksi. NordForsk on Pohjoismaiden ministerineuvoston alainen elin, joka rahoittaa pohjoismaista tutkimusyhteistyötä ja toimii pohjoismaisen tiedepolitiikan neuvonantajana ja aloitteentekijänä.

Dan Dunbar (B. Sc, Industrial and Management Engineering) on nimitetty Suomisen hankintajohtajaksi ja konsernin laajennetun johtoryhmän jäseneksi 14.7.2014 alkaen.

Tiimipäällikkö Tiina Santonen Työterveyslaitoksesta on nimitetty asiantuntijaksi Euroopan Kemikaaliviraston (ECHA) riskinarviointikomiteaan (RAC).

DI Joonas Mikkonen on aloittanut pakkausteknologian ja muovimateriaalien asiantuntijana ja Vesa Haapa-aho teknologia-asiantuntijan (mm. polymeerit) Bayer Oy:ssä.

TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti Anni Lehtonen on uusi Maitolähettiläs. Hän on Maito ja Terveys ry:n työntekijä.

Honewellin (NYSE: HON) teollisuusautomaatio-ryhmän (HPS) johtoon on nimitetty Vimal Kapur.Kesäkuu 2014

torstai 12. kesäkuu 2014

KTM Katriina Virtanen on aloittanut 5.6.2014 Saarioisen markkinointi- ja viestintäjohtajana.

Tutu Wegelius-Lehtonen on nimitetty Operations & Supply Chain Directoriksi ja Hartwallin johtoryhmän jäseneksi 1.4.2014 alkaen, Sami Peltola Business Manageriksi 31.3.2014 alkaen ja Janne Heiniö Export Manageriksi 3.4.2014 alkaen.

KTM Kristina Metso on nimitetty Kaupan liiton kaupalliseksi johtajaksi 7.4.2014 alkaen ja VTM Pia Pere-Vanhanen viestintäjohtajaksi. Metso työskentelee myös Verkkoteollisuus ry:n toiminnanjohtajana. FT Terhi Kuljukka-Rabb on nimitetty kemikaaliasiantuntijaksi 1.5.2014 lähtien.

Lynda A. Kelly, B. Sc, on nimitetty Suomisen Care-liiketoiminta-alueen johtajaksi ja konsernin johtoryhmän jäseneksi 12.5.2014 alkaen.

Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti on nimittänyt FT Timo Niemisen tutkimusjohtajaksi tehtävänään elintarvikeketjujen turvallisuuden edistäminen.
Tehtävä sijoittuu Ruralia-instituutin Seinäjoen toimintayksikköön ja on yksi Epanet-tutkimusprofessuureista.

BB Otto Mellais on aloittanut BOCO Oy:ssä business development sales managerina päävastuualueenaan biopolymeerit.

Elintarviketeollisuusliiton työmarkkinaprosessiin on nimitetty asiamieheksi oikeustieteen maisteri Annaleena Pentikäinen 1.4.2014 alkaen. Hänen vastuullaan ovat mm. työoikeudellinen koulutus ja neuvonta painottuen leipomoteollisuuden työsuhde- ja työehtosopimuskysymyksiin.

Petri Kujala on aloittanut Oy Karl Fazer Ab:n toimitusjohtajana ja Heli Arantola konsernin strategia- ja bisneskehitysjohtajana.

FT Kimmo Peltonen aloittaa Turvallisuus- ja kemikaaliviraston pääjohtajana 1.7.2014. Virka on määräaikainen ja kestoltaan seitsemän vuotta.

KTM Mats Perander on nimitetty 1.4.2014 alkaen Sinebrychoffin vientijohtajaksi.
Portfolio Manager, DI Tuomas Saarto on nimitetty Cloetta Suomi Oy:n toimitusketjun hallinnasta vastaavaksi johtajaksi (Supply Services Director) ja johtoryhmän jäseneksi ja Supply Services Director, KTM Antti Puro Cloetta-konsernin Planning & Logistics Director tehtävään ja Supply Chain -organisaation johtoryhmän jäseneksi.

Thomas Hackman on nimitetty RuokaHertta Oy:n johtajaksi 24.2.2014 alkaen.

Jarmo Koponen on nimitetty Valio Oy:n Engineering-yksikön suunnittelujohtajaksi 1.2.2014 alkaen.

KTM Tiina Nurmela on nimitetty Antell-konsernin markkinointipäälliköksi.

Insinööri Juha Liitola on nimitetty 3.3.2014 alkaen Elomatic Oy:n EIA&IT -osaston Automation & IT Systems -ryhmän ryhmäpäälliköksi Turun toimistolle.

Ari Grönlund on nimitetty 15.5.2014 alkaen Pargas Ax Oy:n toimitusjohtajaksi.

MMM Ilkka Ylipoti on aloittanut 14.2.2014 Auraprint Oy:n toimitusjohtajana.

KTM Anu Tieaho on nimitetty Meira Oy:n hallintojohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi ja KTM Jaana Turunen Business Controlleriksi.

KTM Jussi Tolvanen on nimitetty 7.2.2014 alkaen myyntijohtajaksi Ruokakeskon Tavarakauppa-yksikköön.

Suomen Lähikauppa Oy:ssä on tehty useita nimityksiä: Tuotantotalouden insinööri Tomi Ilvonen on nimitetty suunnittelijaksi Toimitusketjujen hallintaan 21.10.2013 alkaen, ETM Annimari Kaunismäki valikoimasuunnittelijaksi 14.10.2013 alkaen, tradenomi Jenni Keinänen valikoimasuunnittelijaksi 1.10.2013 alkaen, merkonomi Adeline Koivisto valikoimasuunnittelijaksi 1.10.2013 alkaen ja ETM Outi Sipilä vt. valikoimapäälliköksi vastuualueena pakasteet ja jäätelöt 1.11.2013 alkaen. Rakennusinsinööri Jari Pullinen on nimitetty kenttäpäälliköksi Myymälämuutokset ja rakentaminen -tiimiin 2.12.2013 alkaen, DI Hanna Santasalo suunnittelupäälliköksi Kauppapaikkahankintaan 1.1.2014 alkaen, OTM Johanna Kantola lakimieheksi ajalle 1.12.2013–31.1.2015, Hannu Seppänen Tietohallinnon palvelupäälliköksi 1.11.2013 alkaen, Erkki Piitulainen Tietohallinnon kehityspäälliköksi 7.1.2014 alkaen, yo-merkonomi Susanna Koskelainen henkilöstöassistentiksi 21.10.2013 alkaen, tradenomi Noora Kolsi muutosvalmentajaksi 1.11.2013 alkaen, KTM Noora Saloranta HR-asiantuntijaksi 1.10.2013 alkaen, ETM Hanna Laakso HR-kehityspäälliköksi 1.11.2013 alkaen, insinööri AMK Tuija Kaartinen Henkilöstöpalveluiden päälliköksi 5.11.2013 alkaen ja ETM Riikka Kettunen projektipäällikköksi Henkilöstötoimintojen Henkilöstöpalvelut -tiimiin 1.1.2014 alkaen.

MMM, agronomi Esa Mäki on nimitetty Finnprotein Oy:n toimitusjohtajaksi.

KTM Seppo Parvi on aloittanut Strora Enso Oyj:n talousjohtajana.

Insinööri Martti Artama on aloittanut Cimcorp Oy:n toimitusjohtajana.

ETM Heli Arhikka on nimitetty K-Citymarket elintarvikkeen kauppiastoiminnan johtajaksi.

Timo Forss on aloittanut Linkit Concept Oy:n toimitusjohtajana.

ETM, elintarvikeinsinööri Kaisa Virtanen-Holappa on nimitetty tuotantopäälliköksi Saarioisten Sahalahden tehtaalle.

Elintarvikeinsinööri Timo Erjomaa jatkaa Bunge Finlandilla tuotekehityksen lisäksi margariinivalmistuksesta vastaavana tehdaspäällikkönä. KTM Antero Lehtonen on aloittanut Bunge Finalnd Oy:n myyntijohtajana.

MBA Shashank Sinha on aloittanut 14.4.2014 Huhtamäki Oyj:ssä Plexible Packaging -ryhmän johtajana ja johtoryhmän jäsenenä.

Arto Pekkarinen on aloittanut Pankaboard Oy:n toimitusketjusta ja asiakaspalvelusta vastaavana johtajana ja johtoryhmän jäsenenä.

VTT:n uudessa organisaatiossa liiketoiminta-alueiden johtajina työskentelevät Kari Larjava (Luonnonvara- ja ympäristöratkaisut), Jouko Suokas (Älykäs teollisuus ja energiajärjestelmät) ja Petri Kalliokoski (tietointensiiviset tuotteet ja palvelut).
Teemu Hämelahti on nimitetty Linkosuon leipomo Oy:n logistiikkapäälliköksi 1.2.2014 alkaen.

Paul Taimitarha on nimitetty Leipurin Oy:n toimitusjohtajaksi, Risto Vidgren talousjohtajaksi, Jouni Savolainen Suomen leipomokentän myyntijohtajaksi, Kimmo Virtanen konsulttipäälliköksi, Kai Renlund leipomokonsultiksi ja Jyrki Ollikka Vulganus Leipurin Nastolan tehtaanjohtajaksi.

KTM Marcus Vaenerberg on aloittanut Amcor Ltd:n Kauttuan tehtaanjohtajana.

Markku Ivanoff on aloittanut Suomen Klingerin toimitusjohtajana.

DI Kalle Saarimaa on nimitetty Ekokemin toimitusjohtajaksi 1.4.2014 alkaen.

VTM Maria Rämö on nimitetty Berner Oy:n viestintäasiantuntijaksi Kulutustavarat-osastolle 18.3.2014 alkaen ja MBA Salla Eklund brändijohtajaksi Kulutustavarat-osastolle 28.4.2014 alkaen.

Seppo Matikainen on nimitetty Savopack Oy:n myyntipäälliköksi.
DI Tero Lindholm on nimitetty HKScaniin johtajaksi ja Business Process Solutions-toiminnon vetäjäksi 1.6.2014 alkaen.

KTM Piia Puska on nimitetty Paulig-konsernin sisäisen viestinnän päälliköksi, KTM Erica Liewendahl strategian kehittämispäälliköksi ja KTM Katrina Klinge-Sonninen konsernin rahoitusjohtajaksi.

Jr Brand Manager, KTM Terhi Halsvaha on nimitetty 1.2.2014 Cloetta Suomi Oy:n Community Manager -tehtävään. Category Analyst -tehtävään tavararyhmänhallinnan tiimiin on 14.4.2014 nimitetty YTM Heta Pasi ja Raikastustuotteet/Refreshment-tiimiin 7.4.2014 KTM Anna Peuravaara. Hänen vastuulleen kuuluvat pastillit sekä Mynthon ja Sisu -purukumit. Makeispusseista ja muista makeisista vastaavaksi tuoteryhmäpäälliköksi on nimitetty 7.4.2014 KTM Kaisa Kivioja.

DI Petri Bergman on nimitetty 1.4.2014 alkaen kiinteistöpäälliköksi Ruokakeskon Kauppapaikat ja kiinteistöt -yksikköön vastuualueenaan kiinteistöjen korjaustoiminnan prosessi ja DI Juha-Matti Kyntäjä 1.4.2014 alkaen kiinteistöpäälliköksi vastuualueenaan erikoiskohteiden ylläpidon järjestäminen.

Jukka Nurmi on nimitetty Pyroll Oy:n henkilöstöjohtajaksi.

Diplomiekonomi Ann Wahlroos-Jaakkola on nimitetty Picnic Yhtiöiden toimitusjohtajaksi 2.4.2014 alkaen.

MMM, Agronomi Tero Hirvi on nimitetty Fazer Myllyn viljanhankinnasta ja viljalogistiikasta vastaavaksi päälliköksi 11.3.2014 alkaen.

Helsingin yliopiston kansleri Thomas Wilhelmsson on myöntänyt Helena Korpelaiselle professorin arvonimen ajaksi, jonka hän toimii maataloustieteiden laitoksen johtajana.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) pääjohtajana on aloittanut professori Juhani Eskola.

FT Riikka Heikinheimo on valittu johtajan tehtävään Suomen Akatemiaan. Hän vastaa strategisen tutkimusrahoituksen käynnistämisestä ja sen jälkeen johtaa strategisen tutkimusrahoituksen toimintoja Akatemian hallintovirastossa.

VT Minna Hälikkä on nimitetty Agronomiliiton neuvottelupäälliköksi.

FT Simo Pehkonen on nimitetty vesikemian professoriksi Itä-Suomen yliopistossa.

LKT Pentti Mäntymaa on nimitetty kliinisen kemian dosentiksi, TkT Heikki Ojamo bioprosessitekniikan dosentiksi. TkT Esa Muurinen kemian prosessitekniikan dosentiksi ja TkT Tanja Kolli ympäristötekniikan dosentiksi Oulun yliopistossa.

Royal Ravintoloiden toimitusjohtajana on toukokuun alusta aloittanut Aku Vikström. Virpi Lipponen on nimitetty Ravintola Savoyn tulosvastuulliseksi ravintolapäälliköksi ja Katajanokan Kasinon ravintolapäälliköksi on nimitetty Toni Niemi.

Viestintäpäällikkö Annette Lindahl on aloittanut PYRin Katri Tuulensuun äitiyslomansijaisena.

Tatu Rauhamäki on valittu Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry:n uudeksi toimitusjohtajaksi 22.4.2014 alkaen.

MMM Leila Räsänen on nimitetty Yritysvastuuverkosto FIBS:n yritysvastuuasiantuntijaksi.

DI Kalle Saarimaa on nimitetty Ekokemin toimitusketjujohtajaksi (head of scm) 1.4.2014 alkaen.

DI Jari Rosendahl on nimitetty Kemira Oyj:n toimitusjohtajaksi 1.5.2014 alkaen.
Teppo Rantanen on aloittanut Biolan Oy:n toimitusjohtajana.

DI Kaisu Annala on nimitetty TEMin Cleantech-ohjelman johtajaksi.

DI Tommi Karjalainen on nimitetty Nab Lans Oy:n toimitusjohtajaksi.

Nimityksiä voi lähettää osoitteella toimitus@kehittyvaelintarvike.fiHuhtikuu 2014

tiistai 08. huhtikuu 2014

Juuso Reinikainen on 1.11.2013 alkaen nimitetty Snellmanin Lihanjalostuksen tuoteryhmäjohtajaksi vastuualueenaan tuoreliha ja lihajalosteet, Timo Paananen 1.11.2013 alkaen myyntijohtajaksi vastuualueenaan tuoreliha, Maarit Mölsä 1.11.2013 alkaen myyntijohtajaksi vastuualueenaan lihajalosteet ja Peter Fagerholm 1.11.2013 alkaen Snellmanin Lihanjalostuksen kaupalliseksi johtajaksi.

Anu Hedman on nimitetty tuotepäälliköksi Alko Oyj:ssä.

Atria Oyj:n toimitusjohtaja Juha Gröhn on valittu Elintarviketeollisuusliiton hallituksen puheenjohtajaksi vuodeksi 2014, VAASAN Oy:n toimitusjohtaja Esa Rautalinko ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi ja Oy Sinebrychoff Ab:n toimitusjohtaja Pekka Tiainen toiseksi puheenjohtajaksi.

Robert Alniti on nimitetty avainasiakaspäälliköksi Arcus Finland Oy:ssä.

Professori Antti Sukura on nimitetty Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisen tiedekunnan dekaaniksi kaudeksi 2014−2017 ja professori Olli Peltoniemi varadekaaniksi. Dosentti Mirja Ruohoniemi on tutkimusasioista vastaava varadekaani ja Maria Fredriksson-Ahomaa erikoiskoulutuksesta vastaava varadekaani.

KTM Seija Parkkinen on nimitetty Linkit Consept Oy:n project manageriksi, BSc (For) Pasi Toppi sales manageriksi, BSc (Econ) Joanna Colliander-Backman sales direktoriksi ja BA, BEng Janne Asikainen designeriksi.

Mika Vanne on nimitetty Finnair Travel Retailin alkoholijuomista ja tupakkatuotteista vastaavaksi vähittäismyyntijohtajaksi.

Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulun dekaaniksi ja yliopiston johtoryhmän jäseneksi on nimitetty TkT Janne Laine 1.1.2014 alkaen.

MMM Antti Ollila on nimitetty K-citymarkettien ja Anttiloiden toimitusjohtajaksi, KTM Martti Toivanen markkinoinnista ja asiakkuuksista vastaavaksi johtajaksi ja yo-merkonomi Mika Kakko NetAnttil-, citymarket.fi- ja Kodin1.com-verkkokauppojen johtajaksi.

Suomen leipuriliton hallituksen puheenjohtajana työskentelee Jari Elonen (Elonen Oy Leipomo, Jämsä) ja varapuheenjohtajana Kari Meltovaara (Leipomo Rosten Oy, Turku). Leipuriliiton valtuuskunnan puheenjohtaja on Anders Bondén (Oy Ecce-Re Ab, Vöyri).

MTT:n johtokunta on nimittänyt MMT, Kari Tiilikkalan MTT:n kasvisuojelun professorin virkaan 1.2.2014 alkaen.

SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä on valittu Kaupan liiton varapuheenjohtajaksi.

ELT Annukka Markkula on aloittanut 15.5.2013 erikoistutkijana Eviran Elintarvike- ja rehumikrobiologian tutkimusyksikössä, elintarvikemikrobiologiajaostossa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) pääjohtajana on aloittanut professori Juhani Eskola.

Tieteellisten seurain valtuuskunnan (TSV) uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu 1.3.2014 alkaen musiikin tohtori Lea Ryynänen-Karjalainen.

DI Mari Puoskari on aloittanut Ekokem-konsernin yhteiskuntasuhteiden johtajana ja johtoryhmän jäsenenä.

BB Otto Mellais on aloittanut BOCO Oy:ssä business development sales managerina päävastuualueenaan biopolymeerit.

Royal Ravintolat toimitusjohtajana aloittaa toukokuussa 2014 Aku Vikström.

FT Riikka Heikinheimo on valittu johtajan tehtävään Suomen Akatemiaan. Hän vastaa strategisen tutkimusrahoituksen käynnistämisestä ja sen jälkeen johtaa strategisen tutkimusrahoituksen toimintoja Akatemian hallintovirastossa.

DI Mikko Leino on nimitetty 1.4.2014 alkaen VAASAN-konsernin tuotanto- ja toimitusketjusta vastaavaksi johtajaksi sekä konsernin johtoryhmän jäseneksi ja Annika Boström-Kumlin Leivonnaispakasteet-liiketoiminta-alueen uudeksi markkinointijohtajaksi 1.3.2014 alkaen.

Elintarviketeollisuusliiton työmarkkinaprosessiin on nimitetty asiamieheksi oikeustieteen maisteri Annaleena Pentikäinen 1.4.2014 alkaen. Hänen vastuullaan ovat mm. työoikeudellinen koulutus ja neuvonta, joka painottuu leipomoteollisuuden työsuhde- ja työehtosopimuskysymyksiin, sekä oikeudenkäynnit.

Tatu Rauhamäki on valittu Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry:n uudeksi toimitusjohtajaksi 22.4.2014 alkaen.

FT Terhi Kuljukka-Rabb on nimitetty Kaupan liiton kemikaaliasiantuntijaksi 1.5.2014 lähtien.

ETM Virpi Korhonen on aloittanut Pakkaustutkimus-PTR:n toimitusjohtajana.

FT Kimmo Peltonen aloittaa Turvallisuus- ja kemikaaliviraston pääjohtajana 1.7.2014. Virka on määräaikainen ja kestoltaan seitsemän vuotta.

KTM Mats Perander on nimitetty 1.4. alkaen Sinebrychoffin vientijohtajaksi.

Portfolio Manager, DI Tuomas Saarto on nimitetty Cloetta Suomi Oy:n toimitusketjun hallinnasta vastaavaksi johtajaksi (Supply Services Director) ja johtoryhmän jäseneksi ja Supply Services Director, KTM Antti Puro 1.4.2014 alkaen Cloetta-konsernin Planning & Logistics Director tehtävään ja Supply Chain -organisaation johtoryhmän jäseneksi.

Thomas Hackman on nimitetty RuokaHertta Oy:n johtajaksi 24.2.2014 alkaen.

Jarmo Koponen on nimitetty Valio Oy:n Engineering-yksikön suunnittelujohtajaksi 1.2.2014 alkaen.

Insinööri Juha Liitola on nimitetty 3.3.2014 alkaen Elomatic Oy:n EIA&IT -osaston Automation & IT Systems -ryhmän ryhmäpäälliköksi Turun toimistolle.

MMM Leila Räsänen on nimitetty Yritysvastuuverkosto FIBS:n yritysvastuuasiantuntijaksi.

DI Kalle Saarimaa on nimitetty Ekokemin toimitusketjujohtajaksi (head of scm) 1.4.2014 alkaen.

KTM Anu Tieaho on nimitetty Meira Oy:n hallintojohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi ja KTM Jaana Turunen Business Controlleriksi.

VT Minna Hälikkä on nimitetty Agronomiliiton neuvottelupäälliköksi.

KTM Jussi Tolvanen on nimitetty 7.2.2014 alkaen myyntijohtajaksi Ruokakeskon Tavarakauppa-yksikköön.

Suomen Lähikauppa Oy:ssä on tehty useita nimityksiä: Tuotantotalouden insinööri Tomi Ilvonen on nimitetty suunnittelijaksi Toimitusketjujen hallintaan 21.10.2013 alkaen, ETM Annimari Kaunismäki valikoimasuunnittelijaksi 14.10.2013 alkaen, tradenomi Jenni Keinänen valikoimasuunnittelijaksi 1.10.2013 alkaen, merkonomi Adeline Koivisto valikoimasuunnittelijaksi 1.10.2013 alkaen ja ETM Outi Sipilä vt. valikoimapäälliköksi vastuualueena pakasteet ja jäätelöt 1.11.2013 alkaen. Rakennusinsinööri Jari Pullinen on nimitetty kenttäpäälliköksi Myymälämuutokset ja rakentaminen -tiimiin 2.12.2013 alkaen, DI Hanna Santasalo suunnittelupäälliköksi Kauppapaikkahankintaan 1.1.2014 alkaen, OTM Johanna Kantola lakimieheksi ajalle 1.12.2013–31.1.2015, Hannu Seppänen Tietohallinnon palvelupäälliköksi 1.11.2013 alkaen, Erkki Piitulainen Tietohallinnon kehityspäälliköksi 7.1.2014 alkaen, yo-merkonomi Susanna Koskelainen henkilöstöassistentiksi 21.10.2013 alkaen, tradenomi Noora Kolsi muutosvalmentajaksi 1.11.2013 alkaen, KTM Noora Saloranta HR-asiantuntijaksi 1.10.2013 alkaen, ETM Hanna Laakso HR-kehityspäälliköksi 1.11.2013 alkaen, insinööri AMK Tuija Kaartinen Henkilöstöpalveluiden päälliköksi 5.11.2013 alkaen ja ETM Riikka Kettunen projektipäällikköksi Henkilöstötoimintojen Henkilöstöpalvelut -tiimiin 1.1.2014 alkaen.

MMM, agronomi Esa Mäki on nimitetty Finnprotein Oy:n toimitusjohtajaksi.

KTM Seppo Parvi on aloittanut Strora Enso Oyj:n talousjohtajana.

ETM Heli Arhikka on nimitetty K-Citymarket elintarvikkeen kauppiastoiminnan johtajaksi.

Timo Forss on aloittanut Linkit Concept Oy:n toimitusjohtajana.

ETM, elintarvikeinsinööri Kaisa Virtanen-Holappa on nimitetty tuotantopäälliköksi Saarioisten Sahalahden tehtaalle.

Peter Fagerholm on nimitetty Snellmanin Lihanjalostuksen kaupalliseksi johtajaksi, Maarit Mölsä myyntijohtajaksi vastuualueenaan lihajalosteet, Timo Paananen myyntijohtajaksi vastuualueenaan tuoreliha ja Juuso Reinikainen tuoteryhmäjohtajaksi vastuualueenaan tuoreliha ja lihajalosteet.

Elintarvikeinsinööri Timo Erjomaa jatkaa Bunge Finlandilla tuotekehityksen lisäksi margariinivalmistuksesta vastaavana tehdaspäällikkönä.

Arto Pekkarinen on aloittanut Pankaboard Oy:n toimitusketjusta ja asiakaspalvelusta vastaavana johtajana ja johtoryhmän jäsenenä.

DI Jari Rosendahl on nimitetty Kemira Oyj:n toimitusjohtajaksi 1.5.2014 alkaen.

VTT:n uudessa organisaatiossa liiketoiminta-alueiden johtajina työskentelevät Kari Larjava (Luonnonvara- ja ympäristöratkaisut), Jouko Suokas (Älykäs teollisuus ja energiajärjestelmät) ja Petri Kalliokoski (tietointensiiviset tuotteet ja palvelut).

Teemu Hämelahti on nimitetty Linkosuon leipomo Oy:n logistiikkapäälliköksi 1.2.2014 alkaen.

Paul Taimitarha on nimitetty Leipurin Oy:n toimitusjohtajaksi, Risto Vidgren talousjohtajaksi, Jouni Savolainen Suomen leipomokentän myyntijohtajaksi, Kimmo Virtanen konsulttipäälliköksi, Kai Renlund leipomokonsultiksi ja Jyrki Ollikka Vulganus Leipurin Nastolan tehtaanjohtajaksi.

Teppo Rantanen on aloittanut Biolan Oy:n toimitusjohtajana.

FT Simo Pehkonen on nimitetty vesikemian professoriksi Itä-Suomen yliopistossa.

KTM Marcus Vaenerberg on aloittanut Amcor Ltd:n Kauttuan tehtaanjohtajana.

Markku Ivanoff on aloittanut Suomen Klingerin toimitusjohtajana.

DI Kalle Saarimaa on nimitetty Ekokemin toimitusjohtajaksi 1.4.2014 alkaen.

LKT Pentti Mäntymaa on nimitetty kliinisen kemian dosentiksi, TkT Heikki Ojamo bioprosessitekniikan dosentiksi. TkT Esa Muurinen kemian prosessitekniikan dosentiksi ja TkT Tanja Kolli ympäristötekniikan dosentiksi Oulun yliopistossa.

LKT Pentti Mäntymaa on nimitetty kliinisen kemian dosentiksi, TkT Heikki Ojamo bioprosessitekniikan dosentiksi. TkT Esa Muurinen kemian prosessitekniikan dosentiksi ja TkT Tanja Kolli ympäristötekniikan dosentiksi Oulun yliopistossa.Helmikuu 2014

torstai 27. helmikuu 2014

KTM Christel Lundström on nimitetty brändijohtajaksi VAASAN-konserniin 4.11.2013 alkaen. Hän vastaa konsernitasolla VAASANin herkuttelutuotemerkkien ja tuoteinnovaatioiden kehittämisestä. KTM Susanna Peltonen on nimitetty brändijohtajaksi VAASAN-konserniin 18.11.2013 alkaen. Hän vastaa konsernitasolla VAASANin terveellisten tuotemerkkien ja tuoteinnovaatioiden kehittämisestä. Annika Boström-Kumlin on nimitetty Leivonnaispakasteet-liiketoiminta-alueen uudeksi markkinointijohtajaksi 1.3.2014 alkaen ja DI Mikko Leino 1.4.2014 alkaen VAASAN-konsernin tuotanto ja toimitusketjusta vastaavaksi johtajaksi sekä konsernin johtoryhmän jäseneksi. Mikko Leino vastaa koko VAASAN-konsernin tuotanto- ja toimitusketjusta kaikilla liiketoiminta-alueilla ja kaikissa konsernin toimintamaissa.

Antell-konsernin liiketoimintayhtiöiden (Antell-Kahvilat Oy, Antell-Leipomot Oy, Antell-Ravintolat Oy) toimitusjohtajaksi on nimitetty Tomi Lantto ja varatoimitusjohtajaksi Annukka Lantto 1.2.2014 lähtien. Sakari Annala jatkaa talous- ja hallintopalveluista vastaavan Katri Antell Oy:n toimitusjohtajana.

ETM Antti Isokangas on nimitetty Makeryn elintarvikealan tutkimus- ja kehittämispalvelujen myynti- ja tuotteistustehtäviin ja tradenomi Niina Hietalahti elintarvikealan yritysten liiketoiminnan kehittämistehtäviin.

Foodwest Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty 7.1.2014 alkaen KTM (Ekonomie magisterexamen) Eeva Perttula.

DI Saara Söderberg on nimitetty Suominen Oyj:n tuotehallinta- ja markkinointijohtajaksi 1.1.2014 alkaen.

Pasi Lainto on kutsuttu Savuhovi Oy:n toimitusjohtajaksi ja osakkaaksi 14.10.2013 alkaen.

Bio- ja elintarviketekniikan insinööri Jussi Vuori on nimitetty Leipomo Salonen Oy:n tuotantopäälliköksi 1.1.2014 alkaen.

Restonomi Niina Nissinen on valittu Valio Oy:n Food Service myynti- ja markkinointi -ryhmän tuoteryhmäpäälliköksi.

FT, dosentti Kirsi Laitinen on nimitetty 1.1.2014 alkaen KiiltoClean Oy:n tuotekehitysorganisaatioon koulutus- ja kehityspäälliköksi.

DI Reima Kerttula on nimitetty Suominen Oyj:n Joustopakkaukset-liiketoiminta-alueen johtajaksi sekä konsernin johtoryhmän jäseneksi 1.1.2014 alkaen.

Joona Hintikka on nimitetty PPT Pölynpoistotekniikka Oy:ssä 29.7.2013 alkaen tuotantoinsinööriksi päävastuualueinaan tuotannon ohjaus ja 3D-suunnittelu.

MBA Katri Leppäniemi on nimitetty Oy Slamex Ab:n toimitusjohtajaksi 1.1.2014 lähtien.

Tradenomi Henriikka Holopainen on aloittanut 7.1.2014 Apetit Ruokaliiketoiminnassa myyntineuvottelijana vastuualueenaan Apetit palvelumyyntipisteiden myynti- ja asiakaspalvelutehtävät ja Tomi Mäntylä 13.1.2014 Apetit Ruokaliiketoiminnassa aluepäällikkönä vastuualueenaan myynti ja myynninedistäminen Turun ja Pirkanmaan alueella. Tradenomi Ina Immonen on nimitetty Apetitin Ruokaliiketoiminnassa palvelumyynnistä vastaavaksi johtajaksi 16.1.2014 alkaen.

Janne Lankila on nimitetty Viking Seafood Ab Oy Ltd:n toimitusjohtajaksi 16.1.2014 alkaen.

Roland Möller on nimitetty If Vahinkovakuutus Oy:n Suurasiakkaat-liiketoiminta-alueen myynnistä ja asiakkuuksista vastaavaksi johtajaksi Suomessa.

MBA, restonomi Ari Sääksmäki on nimitetty Ruokakesko Oy:n K-supermarket-ketjun johtajaksi 2.1.2014 alkaen.

Juuso Reinikainen on 1.11.2013 alkaen nimitetty Snellmanin Lihanjalostuksen tuoteryhmäjohtajaksi vastuualueenaan tuoreliha ja lihajalosteet, Timo Paananen 1.11.2013 alkaen myyntijohtajaksi vastuualueenaan tuoreliha, Maarit Mölsä 1.11.2013 alkaen myyntijohtajaksi vastuualueenaan lihajalosteet ja Peter Fagerholm 1.11.2013 alkaen Snellmanin Lihanjalostuksen kaupalliseksi johtajaksi.

Anu Hedman on nimitetty tuotepäälliköksi Alko Oyj:ssä.

Atria Oyj:n toimitusjohtaja Juha Gröhn on valittu Elintarviketeollisuusliiton hallituksen puheenjohtajaksi vuodeksi 2014, VAASAN Oy:n toimitusjohtaja Esa Rautalinko ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi ja Oy Sinebrychoff Ab:n toimitusjohtaja Pekka Tiainen toiseksi puheenjohtajaksi.

Robert Alniti on nimitetty avainasiakaspäälliköksi Arcus Finland Oy:ssä.

Professori Antti Sukura on nimitetty Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisen tiedekunnan dekaaniksi kaudeksi 2014−2017 ja professori Olli Peltoniemi varadekaaniksi. Dosentti Mirja Ruohoniemi on tutkimusasioista vastaava varadekaani ja Maria Fredriksson-Ahomaa erikoiskoulutuksesta vastaava varadekaani.

KTM Seija Parkkinen on nimitetty Linkit Consept Oy:n project manageriksi, BSc (For) Pasi Toppi sales manageriksi, BSc (Econ) Joanna Colliander-Backman sales direktoriksi ja BA, BEng Janne Asikainen designeriksi.

Mika Vanne on nimitetty Finnair Travel Retailin alkoholijuomista ja tupakkatuotteista vastaavaksi vähittäismyyntijohtajaksi.

Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulun dekaaniksi ja yliopiston johtoryhmän jäseneksi on nimitetty TkT Janne Laine 1.1.2014 alkaen.

MMM Antti Ollila on nimitetty K-citymarkettien ja Anttiloiden toimitusjohtajaksi, KTM Martti Toivanen markkinoinnista ja asiakkuuksista vastaavaksi johtajaksi ja yo-merkonomi Mika Kakko NetAnttil-, citymarket.fi- ja Kodin1.com-verkkokauppojen johtajaksi.

Suomen leipuriliton hallituksen puheenjohtajana työskentelee Jari Elonen (Elonen Oy Leipomo, Jämsä) ja varapuheenjohtajana Kari Meltovaara (Leipomo Rosten Oy, Turku). Leipuriliiton valtuuskunnan puheenjohtaja on Anders Bondén (Oy Ecce-Re Ab, Vöyri).

MTT:n johtokunta on nimittänyt MMT, Kari Tiilikkalan MTT:n kasvisuojelun professorin virkaan 1.2.2014 alkaen.

SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä on valittu Kaupan liiton varapuheenjohtajaksi.
ELT Annukka Markkula on aloittanut 15.5.2013 erikoistutkijana Eviran Elintarvike- ja rehumikrobiologian tutkimusyksikössä, elintarvikemikrobiologiajaostossa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) pääjohtajana on aloittanut professori Juhani Eskola.

Tieteellisten seurain valtuuskunnan (TSV) uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu 1.3.2014 alkaen musiikin tohtori Lea Ryynänen-Karjalainen.

DI Mari Puoskari on aloittanut Ekokem-konsernin yhteiskuntasuhteiden johtajana ja johtoryhmän jäsenenä.

BB Otto Mellais on aloittanut BOCO Oy:ssä business development sales managerina päävastuualueenaan biopolymeerit.

Royal Ravintolat toimitusjohtajana aloittaa toukokuussa 2014 Aku Vikström.

Lisää nimityksiä lehden kotisivuilla www.kehittyvaelintarvike.fi. Nimityksiä voi lähettää osoitteella toimitus@kehittyvaelintarvike.fi.Joulukuu 2013

keskiviikko 11. joulukuu 2013

KTM Miika Helenius on aloittanut 11.11.2013 Apetit Suomi Oy:n markkinointi- ja tuotekehitysjohtajana, Eeva Halme 1.11.2013 tuoteryhmäpäällikkönä vastuualueenaan tuoretuotteet, HSO-sihteeri Taina Räsänen 28.10.2013 vähittäiskauppamyynnin myyntiassistenttina ja KTM Risto Parkkila 28.10.2013 Business Controllerina.

Ruokatieto Yhdistys ry:n hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi on valittu johtaja Rauno Hiltunen Valiosta.

Informa Oy:n avainasiakaspäälliköksi on nimitetty Pertti Nerg. Hänen vastuualueenaan on merkintäjärjestelmien ja materiaalien myynti elintarviketeollisuuteen ja muuhun valmistavaan teollisuuteen.

Harri Hovi on nimitetty Ruokakeskon Tavarakaupan Teollisten tuotteiden tuotelinjan tuotelinjajohtajaksi 1.11.2013 alkaen.

Mika Hakkarainen on nimitetty Suomen Lähikauppa Oy:ssä kiinteistöpäälliköksi Kiinteistöpalvelut-tiimiin ja insinööri (AMK) Miia Kinnunen kehityspäälliköksi Myynti-organisaatioon.

KTM Panu Vuorimaa on nimitetty VAASAN-konsernin Näkkileivät ja hapankorput -liiketoiminnasta vastaavaksi johtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi. KTM Benjamin Gripenberg on nimitetty 26.8.2013 alkaen Näkkileivät ja Hapankorput -liiketoiminta-alueen Suomen Business Development Directoriksi vastuullaan sekä näkkileipien että hapankorppujen sekä VAASAN KOTIUUNIN -pakasteiden myynti Suomessa ja DI Sari Hakkarainen VAASAN-konsernin hankintajohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi.

TkL Jyri Talja on nimitetty Kuusakoski Oy:n teknologiajohtajaksi tehtävänään kehittää mm. kierrätysosaamista.

Hallintotieteiden maisteri Kari Jääskeläinen on nimitetty Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n PK-toimintoon yhteyspäälliköksi 1.12.2013 alkaen.

Kati Katina on nimitetty apulaisprofessori Helsingin yliopiston Elintarvike- ja ympäristötieteiden laitokselle (yleinen elintarviketeknologia).

Sodexon Suomen maajohtajana on aloittanut Bianca Brink, joka on myös Nordic-johtoryhmän jäsen. Suomen Sodexon toimitusjohtajan on toiminut 10.9. alkaen Fredrik T. Strand.

MML Markku Järvenpää on nimitetty MTT:llä kasvintuotannon tutkimuksen johtajaksi ajaksi 1.9.2013−31.12.2014.

Oy Finnstaples Group Ab:n hallituksen puheenjohtaja Krister Westerdahl on nykyisin myös konsernin toimitusjohtaja.

MMM, agronomi Pasi Sironen on nimitetty yritystoiminnan kouluttajaksi Suomen Yrittäjäopistossa.

MMM, agronomi, Ph.D. Pekka Uimari on nimitetty kotieläinten jalostustieteen professoriksi Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisen tiedekunnassa.

MMM. agronomi, MBA Antti Korpiniemi on nimitetty Berner Oy:n toimitusjohtajaksi.

MMM, agronomi Marjukka Manninen on nimitetty asiantuntijaksi MTK:n maatalouslinjalle ja MMT, agronomi Tuula Dahlman MTK-Kaakkois-Suomen toiminnanjohtajaksi.

MMM, agronomi Jukka Pekonniemi on nimitetty Maaseutuviraston osastonjohtajaksi valvontaosastolle.Lokakuu 2013

torstai 31. lokakuu 2013

DI Matti Kalervo on nimitetty Keskon vastuullisuudesta ja tuoteturvallisuudesta vastaavaksi vastuullisuusjohtajaksi 1.11.2013 alkaen ja Heta Rautpalo tuotetutkimuspäälliköksi.

KTM Herkko Mali on nimitetty 1.9.2013 alkaen Marvaco Oy:n myyntijohtajaksi vastuunaan brändiasiakkaat.

MMM Marko Puhto on nimitetty Osuuskunta Pohjolan Maidon toimitusjohtajaksi 1.1.2014 alkaen.

Kauppatieteiden maisteri Emmi Penttilä on nimitetty Foodwest Oy:n nuoremmaksi markkinatutkijaksi 16.9.2013 lähtien, bio- ja elintarviketekniikan insinööri Maria Kuoppala laatu- ja tuotekehitysassistentiksi 1.9.2013 alkaen, markkinoinnin ja kansainvälisten liiketoimintojen tradenomi Petra Leppänen tutkimusassistentiksi 2.9.2013 alkaen, elintarvikeinsinööri Tiia Laamanen laatuasiantuntijaksi 26.8.2013 alkaen ja markkinointimerkonomi Pasi Ravattinen avustavaksi kenttävastaavaksi 1.7.2013 alkaen.

Dosentti Ursula Schwab on nimitetty ensimmäiseksi ravitsemusterapian apulaisprofessoriksi Itä-Suomen yliopiston kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikköön. Apulaisprofessuuri on kolmivuotinen.

Kimmo Åström on nimitetty markkinatutkimusasiantuntijaksi Makeryyn.

MMM Seija Kurunmäki on valittu Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiön, johtajaksi.

Hanna Korhonen on nimitetty Oy Hartwall Ab:n Kauppakanavan kategoriapäälliköksi 17.6.2013 alkaen. Robert Nyari on nimitetty Ravintolakanavaan Laitepalvelun kehityspäälliköksi 1.6.2013 alkaen, Sami Raaska Laitepalvelun varasto- ja kunnostuspäälliköksi 1.6.2013 alkaen, Laura Lindblad myynnin kehityspäälliköksi 19.8.2013 alkaen, Jussi Mäntynen myyntipäälliköksi 1.9.2013 alkaen, Tomi Korte logistiikkajohtajaksi 1.8.2013 alkaen, Hanna Manninen laatupäälliköksi 22.8.2013 alkaen ja Heidi Päiväniemi vesien ja erikoisjuomien markkinointipäälliköksi 12.8.2013 alkaen.

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran tutkimus- ja laboratorio-osaston osastonjohtajaksi on 16.1.2014 alkaen nimitetty ELT Pia Mäkelä. Hän siirtyy Eviraan EFSAn biologisen seurannan yksikön johtajan paikalta.

Mirka Nevala on aloittanut Walki Group Oy:ssä vice president, business development -tehtävässä ja Marjut Artimo Group treasure -tehtävässä.

VTM Mikko Merisaari on aloittanut Apetit Oyj:n viestintä- ja sijoittajasuhdepäällikkönä 16.9.2013.

Suomen Lähikauppa Oy:ssä on tehty useita nimityksiä. Yo-merkonomi Paula Metsänen on nimitetty kenttäkouluttajaksi Henkilöstötoimintoon 12.8.2013 alkaen, DI Jussi Jutila pääarkkitehdiksi Tietohallintoon 1.8.2013 alkaen, DI Anne-Mari Paapio Tuotehallinnan prosesseista vastaavaksi johtajaksi 16.9.2013 alkaen ja MMM Sirkkaliisa Kulmala henkilöstöjohtajaksi ja Suomen Lähikauppa Oy:n johtoryhmän jäseneksi 1.9.2013 alkaen.

Marleena Bask on nimitetty Meira Oy:n markkinointipäälliköksi 13.9.2013 alkaen.

Atria Suomen laatujohtajaksi on nimitetty MMM Seija Pihlajaviita 7.10.2013 alkaen.

MBA Mohammed Benlakhdar on nimitetty Labema Oy:n toimitusjohtajaksi. Hänen edeltäjänsä Juhana Riskala on siirtynyt yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi.

HKScanin Suomen tilaus-toimitusketjun johtajaksi on nimitetty elintarviketekniikan insinööri Janne Leppänen, tuotekehitys- ja kategoriajohtajaksi siipikarjaliiketoiminnasta vastannut johtaja Matti Nyfors, markkinointijohtajaksi valmisteliiketoiminnasta vastannut johtaja Mikko Järvinen ja myyntijohtajaksi Pasi Martikainen.

Susanna Björnholm on nimitetty Top Tunniste Oy:n avainasiakaspäälliköksi RFID-järjestelmäratkaisuissa.

Cloetta Suomi Oy:n suklaatuoteryhmän markkinointipäälliköksi on nimitetty 1.10.2013 alkaen tradenomi, MBA Maija Paakkanen.

Lisa Savola on nimitetty Munax Oy – Laitilan Kanatarhan markkinointi- ja viestintäpäälliköksi.

Julia Jalava on aloittanut DS Smith Packagin Finlandin designpäällikkönä.

FT Tuula Tuhkanen on nimitetty Jyväskylän yliopiston ympäristötieteen ja -teknologian professoriksi.

Outi Kaikkonen on aloittanut Paccor Finlandin pakkausratkaisujen tutkimus- ja kehityspäällikkönä.

ETM Anu Saranpää on nimitetty Atria Suomi Oy:ssä siipikarjasta ja valmisruuasta vastaavaksi tuoteryhmäjohtajaksi markkinoinnin ja tuotekehityksen organisaatioon.
Timo Hytönen on valittu Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisen ja bio- ja ympäristötieteellisen tiedekunnan yhteiseen molekulaarisen ja translationaalisen kasvibiologian apulaisprofessoriksi.