Nimityksiä

Nimityksiä syksyllä 2018

tiistai 09. lokakuu 2018

•ETT *Mari Eskola *on nimitetty 1.9.2018 alkaen regulatory affairs manageriksi globaaliin rehuyhtiöön Biomin Holding GmbH Itävaltaan.
•VTT:llä on tehty lukuisia nimityksiä: KTM Riku Rikkola on nimitetty tehtävään Co-Creation Manager tiimiin Management and support 01.07.2018 alkaen, FT Timo Pulli tehtävään Technology Manager tiimiin Industrial biotechnology and food solutions 1.8.2018 alkaen, FT Arja Paananen tehtävään Research Team Leader tiimiin Protein discovery and engineering 9.8.2018 alkaen, KTM Antti Välimäki tehtävään Team Leader tiimiin Project finance, proposals 19.7.2018 alkaen, TkT Teemu Ahmaniemi tehtävään Principal Scientist tiimiin Smart health 9.8.2018 alkaen, FT Atte Kinnula tehtävään Research Team Leader tiimiin Wellness and living II 1.8.2018 alkaen, FT Tuula Palmen tehtävään Co-Creation Manager tiimiin Management and support 20.8.2018 alkaen, DI Alina Ruonala-LIndgren tehtävään Co-Creation Manager tiimiin Management and support 27.8.2018 alkaen, FT Marinus Casteleijn tehtävään Senior Scientist tiimiin Protein production 9.8.2018 alkaen, Suvi Aherto tehtävään Manager tiimiin International Affairs 27.8.2018 alkaen, Jolanna Vuorenhela tehtävään HR Manager tiimiin Management and support 16.8.2018 alkaen, DI Markku Kivinen tehtävään Solution Sales Lead tiimiin Sales and Customer Partnerships I 27.8.2018 alkaen ja Tuomas Korpela tehtävään Solution Sales Lead tiimiin Sales and Customer Partnerships III 13.8.2018 alkaen.
•Satatuote on vahvistanut kasvustrategiansa mukaisesti organisaation 1.10.2018 lähtien seuraavilla nimityksillä: Mikko Suominen (Manager Quality and Compliance), Mika Kaukkila (Development Manager), Arto Kokkonen (Designer), Rami Saarelainen (Coordinator Thermoforming Production) ja Jussi Ala-Olla (Coordinator Supply Chain). Suomisen vastuulla ovat laatu- ja ympäristöjärjestelmien kehittäminen, ylläpito ja raportointi, ja hän on tuoteturvallisuusryhmän vastaava. Kaukkila vastaa asiakasprojektien johtamisesta, tuotteistamisesta, työkalualihankinnasta ja suunnittelusta sekä piensarjatuotannosta ja Kokkonen tuote- ja työkalusuunnittelusta. Saarelainen vastaa valmistuksen ja työkalujen huoltotoiminnasta, asennuksista ja hienokuormituksesta sekä toimii lämpömuovaustuotannon esimiehenä. Ala-Olla vastaa kotiinkutsuista, toimitusketjun logistiikan suunnittelusta ja esimiestehtävistä sekä lämpömuovaustuotannon karkeasuunnittelusta.
•Aalto-yliopiston hallitus on nimittänyt Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:n tutkimusprofessorin Kristiina Kruusin Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulun dekaaniksi. Hän aloittaa viisivuotisen kautensa 1.12.2018.
•BONNE myyntipäälliköksi Food Service ja Horeca -asiakassegmenttiin on nimitetty Olli-Pekka Kinnunen.
•Hallitus on nimittänyt 1.1.2019 toimintansa aloittavan Ruokaviraston pääjohtajan virkaan MMM Antti-Jussi Oikarisen. Maaseutuviraston ylijohtajana tähän asti työskennelleen Oikarisen viisivuotinen toimikausi pääjohtajana alkoi 8.10.2018 siten, että pääjohtaja aloittaa viraston valmisteluun liittyvän työskentelyn ensin maa- ja metsätalousministeriössä ja siirtyy vuoden 2019 alusta johtamaan Ruokavirastoa. Virkaa haki määräaikaan mennessä 15 henkilöä.
•Hallitus on nimittänyt MMM Minna-Mari Kailan maa- ja metsätalousministeriön ruokaosaston osastopäälliköksi ajalle 14.9.2018 – 30.11.2019. Kaila hoitaa tehtävää, kunnes viran vakinainen haltija Risto Artjoki palaa virkavapaalta. Artjoki toimii tällä hetkellä EU-komission varapuheenjohtaja Jyrki Kataisen kabinettipäällikkönä.
•Analyste Oy on nimittänyt FM Mikko Soirolan uudeksi toimitusjohtajaksi 15.10.2018 alkaen.
•Kauratuotteisiin erikoistunut elintarvikeyhtiö Kaslink on nimittänyt myyntijohtajakseen Sami Wirmanin. Hän vastaa Kaslinkin myynnistä Suomessa, muissa Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yksi yhtiön kolmesta omistajaveljeksestä, Matti Kukkonen, vastaa Kaslinkin myynnistä globaalisti. Hän keskittyy uusien markkinoiden avaamiseen.
•*Juha Helokoski* on nimitetty Eckes-Granini Finlandin toimitusjohtajaksi 1.11. 2018 alkaen. Helokoski siirtyy Eckes-Granini Finlandin palvelukseen Raisio-konsernista, jossa hän on toiminut johtajana Terveelliset elintarvikkeet liiketoiminta-alueella vastuullaan Pohjois ja Itä-Euroopan markkinat.
•*Anu Pires* on nimitetty Pauligin henkilöstöjohtajaksi ja konsernin johtoryhmän jäseneksi 1.10.2018 alkaen. Hän on työskennellyt aikaisemmin Lumenella, Outotecillä, Microsoftilla, Nokialla ja Valmetilla sekä työskennellyt uransa aikana Suomessa, Brasiliassa, Intiassa, Kiinassa ja Singaporessa.
•Valtiotieteiden tohtori Mauri Kotamäki on nimitetty Keskuskauppakamarin johtavaksi ekonomistiksi 13.8.2018. alkaen.
•Suomisen Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi Pekka Ojanpään, joka toimii tällä hetkellä Lassila & Tikanoja Oyj:n toimitusjohtajana ja aloittaa tehtävässään Suomisen toimitusjohtajana viimeistään 3.2.2019. Suomisen nykyinen toimitusjohtaja Nina Kopola jättää tehtävänsä yhtiön toimitusjohtajana. Talousjohtaja Tapio Engström on nimitetty Suomisen väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi 3.8.2018 alkaen.
•TkT Kari Mäki on nimitetty älykkäiden energiajärjestelmien tutkimusprofessoriksi VTT:lle. Hän on toiminut VTT:llä energiajärjestelmien parissa vuodesta 2010 alkaen.
•ETM, insinööri AMK (paperitekniikka) Suvi Alakalhunmaa on aloittanut Ruokatieto Yhdistyksen elintarvikeasiantuntijana 13.8.2018.Nimityksiä kesäkuu 2018

keskiviikko 04. heinäkuu 2018

• Pauligin Kahvi-liiketoiminnan johtoryhmän jäseneksi ja markkinointijohtajaksi on nimitetty 16.8.2018 alkaen KTM Tomi Wirtanen. Hän on toiminut viime vuosina markkinoinnin avainrooleissa muun muassa Elisalla ja Suomen McDonald’silla.
• Aalto-yliopiston hallitus on nimittänyt Tampereen teknillisen yliopiston koulutuksesta vastaavan vararehtorin Petri Suomalan Aalto-yliopiston opetuksesta vastaavaksi vararehtoriksi 1.9.2018 alkaen viisivuotiskaudeksi. Suomala on toiminut Tampereen teknillisen yliopiston teollisuustalouden professorina vuodesta 2009 alkaen. Hänet nimitettiin teollisuustalouden laitoksen johtajaksi vuonna 2011, talouden ja rakentamisen tiedekunnan dekaaniksi vuonna 2014 ja koulutuksesta vastaavaksi vararehtoriksi vuonna 2016.
• Raision terveelliset elintarvikkeet -yksikön kaupalliseksi johtajaksi ja konsernin johtoryhmän jäseneksi on nimitetty Iiro Wester.
• Suomalaisen perheyhtiö Dayton Groupin toimitusjohtajaksi on nimitetty 3.9.2018 alkaen eMBA Pekka Tiainen.
Mats Liedholm on nimitetty Fazer Lifestyle Foods -liiketoiminta-alueen toimitusjohtajaksi ja Fazer-konsernin johtoryhmän jäseneksi. Liedholm on työskennellyt markkinointijohtajana Ruotsin ICAssa vuodesta 2014. Hän aloittaa Fazerilla uudessa tehtävässään viimeistään marraskuussa.
Pasi Flinkman on nimitetty Orkla Suomen uudeksi toimitusjohtajaksi 1.8.2018 alkaen.
• Maaliskuussa 2017 emoyhtiö Moilas Oy:n johtovastuun ottanut Ville Moilanen on aloittanut myös Oy Moilas GF Ltd:n ja Moilas Leipomo Oy:n toimitusjohtajana 1.6.2018 alkaen.
• FM Petri Widsten on nimitetty VTT:llä tehtävään Senior Scientist tutkimustiimiin Biorefining chemistry 14.5.2018 alkaen ja Hanna Holm tehtävään Brand and Digital Marketing Lead tiimiin Brand and digital marketing 30.5.2018 alkaen.
• Pöyry Oyj:n Ympäristö-liiketoimintayksikön vt. johtajaksi on nimitetty ympäristötutkimusosaston päällikkö Kaisa Vähänen.
Mikko Vieltojärvi aloittaa asiantuntijana EK:n Osaaminen ja koulutus -ryhmässä 6.8.2018.
• Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen on valittu Marttaliiton puheenjohtajaksi kaudelle 2018−2020.Nimityksiä loppukevät 2018

torstai 07. kesäkuu 2018

Juha-Pekka Jussila on nimitetty PNM-Pan Nordic Meat Oy:n toimitusjohtajaksi ja PNM Holding Oy:n varatoimitusjohtajaksi. Hän jatkaa myös Gourmet Gruppen Finland Oy:n toimitusjohtajana. Yhtiön perustaja Gustaf Salmelin jatkaa PNM Holding -konsernin toimitusjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana.
Sirpa Rinne on nimitetty Arla Suomen viestintäjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 1.6.2018 alkaen.
Katja Knuutinen on nimitetty Arla Suomen Foodservice-liiketoiminnan johtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 28.5.2018 alkaen.
• Fredman Group Oy yhtiöittää älykkään keittiön kehittämiseen erikoistuneen Food Tech -palveluliiketoimintansa Fredman Perfect Kitchen Oy:ksi. Uutta yksikköä ryhtyy vetämään Fredman Groupin hallituksen puheenjohtaja Peter Fredman. Horeca-alan tuotteiden myyntiin keskittyneen Fredman Professional Kitchen Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty Markku Lukkari. Konsernin tuotannosta, logistiikasta ja kuluttajatuotteista vastaavan Fredman Operations Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi siirtyy Fiskars Iittalan tehtaanjohtaja Per-Henrik Hagberg.
• DI, MBA Martti Malka on aloittanut VTT Ventures Oy:n hallituksen puheenjohtajana. VTT Ventures on VTT:n tytäryhtiö, jonka toimintaa Malka hallituksen puheenjohtajana ohjaa. Tehtävässään hän raportoi VTT:n toimitusjohtajalle Antti Vasaralle.
Nathalie Ahlström on nimitetty Fazer Makeisten toimitusjohtajaksi ja Fazer-konsernin johtoryhmän jäseneksi. Hän on työskennellyt viimeiset kuusi vuotta maailmanlaajuisesti toimivassa pakkausalan yrityksessä Amcorissa, missä hän tällä hetkellä johtaa Euroopan High Performance Laminate -liiketoimintayksikköä. Hän siirtyy Fazerille viimeistään marraskuussa.
Teija Paananen on nimitetty Inspecta Sertifiointi Oy:n elintarviketurvallisuusjärjestelmien tuotepäälliköksi ja pääarvioijaksi 23.5.2018 alkaen ja Riikka Eerola Inspecta Sertifiointi Oy:n pääarvioijaksi 2.5.2018 alkaen.
KTM Merja Rissanen on nimitetty Alkon uudeksi henkilöstöjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi.
• Luonnonvarakeskuksen pääjohtaja, professori, FT Mari Walls on valittu uuden Tampereen yliopiston rehtoriksi. Hän aloittaa uudessa tehtävässään 13.8.2018. Tampereen teknillinen yliopisto ja Tampereen yliopisto yhdistyvät 1.1.2019 monialaiseksi Tampereen yliopisto -nimiseksi säätiöyliopistoksi. Uuden yliopiston toiminnan käynnistymiseen saakka Walls toimii Tampereen korkeakoulusäätiön toimitusjohtajana.
• YK:n pääsihteeri on nimittänyt FT Anne-Christine Ritschkoffin teknologia-asiantuntijaryhmän jäseneksi seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi. YK:n vuonna 2015 perustaman 10-jäseninen asiantuntijaryhmän tehtävänä viedä eteenpäin Agenda 2030:ssa vahvistettuja kestävän kehityksen tavoitteita tieteen, teknologian ja innovaatioiden alueilla. Ritschkoff on työskennellyt VTT:n palveluksessa vuodesta 1987 tutkijana ja tieteellisenä johtajana, nykyisin VTT:n biotalouden ja kiertotalouden vanhempana neuvonantajana ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston sovelletun materiaalitekniikan dosenttina.
Matti Hokkinen on aloittanut Leipomo Rosten -konsernin tuotantojohtajana 19.2.2018.
• Valtioneuvosto on nimittänyt maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikön virkaan ELT Jaana Husu-Kallion ajalle 1.2.2019−31.12.2023. Hän on toiminut ministeriön kansliapäällikkönä vuodesta 2012 lähtien.
Leena Lie on nimitetty Huhtamäki Oyj:n markkinointi- ja viestintäjohtajaksi ja konsernin johtoryhmän jäseneksi viimeistään 1.10.2018 alkaen.
KTM Perttu Korolainen on nimitetty Linkosuon leipomo Oy:n vientipäälliköksi vastuualueenaan Länsi-Eurooppa. Leena Järvenpää vastaa Baltian, Venäjän ja Aasian markkinoista.
• Polarican Riistaliiketoiminnan toimitusjohtajaksi on nimitetty 1.5.2018 alkaen Paavo Liestalo ja Riistatoiminnan kaupalliseksi johtajaksi Mikko Tamminen. Marjaliiketoiminnan toimitusjohtajana jatkaa Jukka Kristo ja Polarica-konsernin talousjohtajana Mari Onkamo. Konsernin johtoryhmän muodostavat Onkamo, Kristo ja Liestalo.
• Borealis-konsernin toimitusjohtajaksi on nimitetty Alfred Stern.
MMM, agronomi Risto Artjoki on nimitetty Euroopan komission varapuheenjohtajan Jyrki Kataisen kabinettipäälliköksi.
• MSc. Tuomas Sorri on nimitetty kaupalliseksi johtajaksi Valio Food Service- ja teollisuustiimiin 19.3.2018 alkaen.
• Pauligin PING-innovaatiohautomon johtajaksi on valittu strategisen liiketoiminnan kehittäjä, kirjailija ja kolumnisti Marika King.
Leena Pihlajamäki on nimitetty HYY Yhtymän uudeksi liiketoimintajohtajaksi 14.5.2018 alkaen. Hän vastaa yhtymän majoitus- ja ravintola-alan toiminnoista.
• Kaupan liiton toimitusjohtajaksi on nimitetty 1.1.2019 lähtien VTM Mari Kiviniemi. Kiviniemi työskentelee tällä hetkellä OECD:n apulaispääsihteerinä. Aiemmin Mari Kiviniemi on toiminut Suomen pääministerinä, hallinto- ja kuntaministerinä, ulkomaankauppa- ja kehitysministerinä sekä pitkäaikaisena kansanedustajana.
Johan Vanhanen on nimitetty Leipurin Oyj:ssä Suomen hankintajohtajaksi ja Satu Ruohonen raaka-ainemyynnin myyntijohtajaksi.
VTM Leena Rantasalo on nimitetty VTT:n uudeksi viestintäpäälliköksi. Hän vastaa VTT:n media- sekä ulkoisesta ja sisäisestä viestinnästä toimien myös viestintätiimin esimiehenä. Rantasalo raportoi suoraan markkinointi- ja viestintäjohtaja Jenni Santalolle.
VTM Anu Ahokas on nimitetty StaffPoint-konsernin toimitusjohtajaksi 10.4.2018 alkaen. Konsernin aiempi toimitusjohtaja Mika Kiljunen siirtyy hallituksen jäseneksi. LLM Jussi Aulin on nimitetty 10.4.2018 alkaen StaffPoint Oy:n liiketoimintajohtajaksi.
• PhD Janne Järvinen aloittaa VTT:llä datapohjaiset ratkaisut -tutkimusalueen johtajana 3.9.2018.
MMT Aleksi Lehtonen ja MMT Matti Pastell on nimitetty Luonnonvarakeskuksen apulaisprofessoreiden viisivuotisiin tehtäviin 1.6.2018 alkaen. Lehtosen professuurin alana on hiilen kierto metsäbiotaloudessa ja Pastellin tulevaisuuden maatalousteknologian tutkimus.
VTT:llä on tehty lukuisia nimityksiä 1.4.2018 alkaen: TkT Leena Sarvaranta on nimitetty tehtävään Head of EU Affairs tiimiin International Affairs, insinööri Jari Kaikkonen tehtävään Senior Scientist tutkimustiimiin Digital transformation, FaT Anna Maria Nuutila tehtävään Head of Group Finance tiimiin Management and support, Ph.D. van Gils, Mark tehtävään Research Professor tutkimustiimiin Data-driven solutions, TkT Taina Ohra-aho tehtävään Senior Scientist tutkimustiimiin Biorefining chemistry, TkT Juha Pärkkä tehtävään Principal Scientist tutkimustiimiin Smart health, TkT Aikio Sanna tehtävään Senior Scientist tutkimustiimiin Biosensors, TaT Tiina Kymäläinen tehtävään Senior Scientist tutkimustiimiin Human factors, virtual and augmented reality, TkT Riitta Molarius tehtävään Principal Scientist tutkimustiimiin Risk and asset management, insinööri (AMK) Jarmo Salonen tehtävään Senior Scientist tutkimustiimiin Cyber security, DI Sanna Tuominen tehtävään Manager tiimiin Management and support, KTM Maija Ärling tehtävään Team Leader tiimiin Project finance, commercial, DI Karoliina Salminen tehtävään Research Team Leader tutkimustiimiin Production and machine systems, FT Maria Antikainen tehtävään Principal Scientist tutkimustiimiin Business ecosystems renewal, DI Hannu I. Mikkonen tehtävään Senior Scientist tutkimustiimiin Renewable Energy Processes, TkT Anna Aminoff tehtävään Principal Scientist tutkimustiimiin Business ecosystems renewal, TkT Matias Ahonen tehtävään Senior Scientist tutkimustiimiin Nuclear reactor materials, FM Tapio Vehmas tehtävään Senior Scientist tutkimustiimiin Infrastructure health, MSc. Zou Guangrong tehtävään Senior Scientist tutkimustiimiin Electrical powertrains and storage, TkT Antti Pohjoranta tehtävään Senior Scientist tutkimustiimiin Fuel cell solutions, TkT Aapo Varpula tehtävään Senior Scientist tutkimustiimiin Nanoelectronics, DI Antti Näsilä tehtävään Senior Scientist tutkimustiimiin Microspectrometers, TkT Mikko Utriainen tehtävään Senior Scientist tutkimustiimiin Sensing and integration, PhD Lula Rosso tehtävään Manager tiimiin International Affairs, DI Ville Pihlajaniemi tehtävään Senior Scientist tutkimustiimiin Biomass processing technologies ja KTM Kaisa Ekqvist tehtävään Vice President tiimiin Management and support, TkT Richard Högström on nimitetty tehtävään Research Team Leader tutkimustiimiin Environmental metrology 23.4.2018 alkaen, TkT Riikka Virkkunen tehtävään Manager tutkimustiimiin Digital engineering 1.5.2018 alkaen, TkT Isabel Pinto-Seppä tehtävään Manager tiimiin Management and support 1.5.2018 alkaen ja Susanna Kivioja tehtävään Business Controller tiimiin Management and support 2.5.2018 alkaen.
• Maidon ja ravitsemuksen asiantuntija, Maitolähettiläs 2018 on Sini Kokkola. Hän aloitti tässä’ tehtävässä huhtikuun alussa.
• Valio Oy:n hallintoneuvoston uutena puheenjohtajana on aloittanut 10.4.2018 maanviljelijä Esa Kotala Lapualta. Varapuheenjohtajana jatkaa maanviljelijä Jaakko Rouhiainen Juvalta.
• Oikeustieteiden kandidaatti Markku Salomaa on valittu STTK:laisen Meijerialan ammattilaiset MVL ry:n toiminnanjohtajaksi.
• Keliakialiiton uudeksi puheenjohtajaksi on valittu kananedustaja, erikoislääkäri Sari Tanus.
• Fiskarsin Panimon pääpanijana on aloittanut Simon McCabe.Nimityksiä huhtikuu 2018

maanantai 09. huhtikuu 2018

Lenita Ingelin on nimitetty Pauligin Kahvi-divisioonin toimitusjohtajaksi ja Paulig-konsernin johtoryhmän jäseneksi 1.4.2018 alkaen.
•MBA Kimmo Luoma on nimitetty Valion USA:n tytäryhtiön, Finlandia Cheesen, toimitusjohtajaksi 1.4.2018 alkaen.
Kirsi Montonen on aloittanut myyntipäällikkönä 1.1.2018 Bang & Bonsomer Suomen Fooding – yksikössä vastuualueenaan liha-, valmisruoka – ja meijeriteollisuuden asiakkaat ja Karri Pitkänen 1.3.2018 vastuualueenaan makeis-, juoma- ja leipomoteollisuuden asiakkaat.
•KTM Tero Heikkinen on nimitetty Apetit Oyj:n talousjohtajaksi 1.3.2018 alkaen. Hän on toiminut Apetitin väliaikaisena talousjohtajana 27.11.2017 lähtien.
•VTM Bettina Lindfors on nimitetty ELO-säätiön toimitusjohtajaksi 1.3.2018 alkaen.
•Neste Oyj:n toimitusjohtajaksi on nimitetty kemiantekniikan diplomi-insinööri Peter Vanacker.
•DI Tommi Kajasoja on nimitetty Delete Group Oy:n konsernijohtajaksi 1.2.2018 alkaen.
•*Markku Forsström* on nimitetty myyntiedustajaksi Finnbakels Oy:ssä 1.2.2018 alkaen.
•Burger King ja Wayne’s Coffee -ketjut Suomeen lanseerannut Mikko Mollberg on kutsuttu Naughty BRGR -ravintolaketjun toimitusjohtajaksi ja osakkaaksi. Naughty BRGR Oy:n nykyinen toimitusjohtaja ja osakas Tomi Ruuskanen siirtyy yhtiön päätoimiseksi hallituksen puheenjohtajaksi.
•FM Risto Retkin on nimitetty ympäristöasiantuntijaksi Ramboll Finland Oy:n Jätehuolto- ja resurssienhallinta -yksikköön Jyväskylään.
Kristiina Lehtonen on aloittanut myyntipäällikkönä Hagson-Provitek Oy:ssä 15.1.2018 vastuualueenaan tuotannon koneet.
•ELL Hanna Gastro on nimitetty Maitohygienialiiton toiminnanjohtajaksi 2.1.2018 alkaen.
•Helsinki Chemicals Forumin pääsihteeriksi on nimitetty Geert Dancet.
•FM Leena Ruusuvirta on nimitetty kemistiksi Spinnova Oy:n tuotekehitystiimiin.
•MMT Eeva-Liisa Korpela on nimitetty Suomen mehiläishoitajain liiton tutkimus- ja koetoiminnan koordinaattoriksi ja tiedottajaksi.
•Suomen Paistinkääntäjien puheenjohtajaksi, valtavoudiksi, on nimitetty Johanna Hornberg-Ojala.Nimityksiä alkuvuonna 2018

perjantai 23. helmikuu 2018

ETM Elina Ussa on valittu Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliiton (FICOM ry) toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa toimessaan 30.4.2018.
Antti Mikkilä on nimitetty Marvaco-konsernin toimitusjohtajaksi, ja Kai Lankinen siirtyy yrityksen päätoimiseksi hallituksen puheenjohtajaksi.
• DI Kati Rajala on nimitetty HKScanin Suomen markkina-alueesta vastaavaksi johtajaksi (EVP) ja johtoryhmän jäseneksi. Hän aloittaa tehtävässä viimeistään 2.5.2018. HKScanin tuotannosta vastaavaksi johtajaksi (EVP Operations) ja johtoryhmän jäseneksi on nimitetty DI Sami Sivuranta. Alkutuotannosta ja eläinhankinnasta vastaava johtaja Pia Nybäck (EVP Animal Sourcing & Primary Production) on aloittanut HKScanin johtoryhmän jäsenenä. Keittiöpäällikkö Sami Rekola on nimitetty HKScanin Away from Home (AfH) -liiketoiminnon Suomen kehityspäälliköksi.
• Snellman-konsernin hallitus on nimittänyt KTM Erkki Järvisen Snellman-konsernin uudeksi konsernijohtajaksi 8.2.2018 alkaen ja Tommy Snellmanin Snellmanin Kokkikartano Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi 1.2.2018 alkaen.
• Medianomi AMK Sanna Kivimäki on aloittanut 1.1.2018 viestintäpäällikön sijaisena Atria Tuottajissa.
• DI Jyrki Karlsson on nimitetty Kaslink Oy:n operatiiviseksi johtajaksi. Uudeksi talouspäälliköksi on nimitetty Anu Metso.
• Raisio-konserni on uudistanut johtoryhmäänsä. Benecol-liiketoiminnasta vastannut johtaja Vincent Poujardieu jätti tehtävänsä 31.1.2018. Konsernin johtoryhmän jäseninä jatkoivat 1.2.2018 lähtien toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi, talousjohtaja Antti Elevuori, henkilöstöjohtaja Merja Lumme, lakiasiainjohtaja Sari Koivulehto-Mäkitalo, operaatioista vastaava johtaja Jukka Heinänen ja Raisioagrosta vastaava johtaja Perttu Eerola.
Konserni yhdistää Benecol ja Elintarvikkeet liiketoiminnat yhdeksi Terveelliset elintarvikkeet yksiköksi. Yksikkö on jaettu kolmeen maantieteelliseen alueeseen: Pohjois- ja Itä-Eurooppa, Länsi-Eurooppa ja muu maailma.
• Paulig-konserni on nimittänyt Rolf Ladaun konsernin uudeksi toimitusjohtajaksi 1.6.2018 alkaen. Hän on toiminut Fazer Makeiset -liiketoiminta-alueen toimitusjohtajana Fazer-konsernissa.
• Fazer Makeisten talousjohtaja Marko Bergholm toimii väliaikaisesti Fazer Makeisten toimitusjohtajana 8.1. alkaen Rolf Ladaun siirtyessä uusiin tehtäviin.
Simon Vuori on nimitetty Pakkauspojat Oy:n B to B -myyntiasiantuntijaksi.
• TkT Mikko Merimaa on nimitetty Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:n tutkimusjohtajaksi ja TkT Maija Pohjakallio Materiaalien prosessointi ja kiertotalouden ratkaisut -tiimin tiimipäälliköksi.
Ilkka Harju on nimitetty Metsä Board Oy:n EMEA-alueen Packaging Service Directoriksi 29.1.2018 alkaen.
Markku Forsström on nimitetty Finnbakels Oy:n myyntiedustajaksi 1.2.2018 alkaen.
• Sponsor Capitalin hallinnoima pääomarahasto on ostanut perheyhtiö Myllyn Parhaan. Sopimukseen kuuluu Myllyn Paras -liiketoiminta Suomessa ja kaksi tuotantolaitosta Hyvinkäällä. Pekka Savela pysyy yhtiön vähemmistöosakkaana ja jatkaa Myllyn Paras Venäjän liiketoimintojen vetämistä. Venäjän liiketoiminnat eivät kuulu tehtyyn sopimukseen. Uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty 1.1.2018 alkaen Kirsi Vesterinen.
Teemu Salo on nimitetty Adara Pakkaus Oy:n tuotantojohtajaksi 1.11.2017 alkaen ja Kaisa Pietilä pakkaussuunnittelijaksi 13.11.2017 alkaen.
• FT Mona-Anitta Riihimäki on valittu Hämeen ammattikorkeakoulun biotalouden yksikön johtajaksi.
Paulo Lehtinen on nimitetty PNM – Pan Nordic Meat Oy:n avainasiakaspäälliköksi yrityksen foodservice-myyntiin.
Teemu Sihvola on nimitetty Schoeller Allibertin Pohjoismaiden myynti- ja liiketoiminnan kehityspäälliköksi.
• Kuusankoski Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty DI Mikko Kuusilehto.
• TkT Ulla Heinonen on aloittanut Gaia Consulting Oy:n toimitusjohtajana.
• Oy Woikoski Ab:n toimitusjohtaja Clas Palmberg on valittu maailman kaasunvalmistajien järjestön IOMAn (International Oxygen Manufactures Association) puheenjohtajaksi kaudelle 2018.
• Helsingin yliopiston Biotekniikan instituutin johtajaksi on nimitetty professori Olli Silvennoinen.
• Päivittäistavarakauppa ry:n puheenjohtajaksi on valittu Keskon päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Ari Akseli.
MMM, agronomi Suvi Huttunen on nimitetty Agronomiliiton jäsenpalvelupäälliköksi ja MMM, agronomi Outi Parikka julkisen sektorin neuvottelupäälliköksi.
• Hallitus on 4.1.2018 asettanut Luonnonvarakeskuksen johtokunnan toimikaudelle 4.1.2018−31.12.2020. Johtokunnan puheenjohtaja on toimialajohtaja Juha Mäntylä (Metsä Group), varapuheenjohtaja yrittäjä Fredrik von Limburg Stirum (Kosken kartano) ja jäsenet toimitusjohtaja Kaj Arvonen (Arvo-Kala Oy), erikoistutkija Antti Iho (henkilöstön edustaja), johtaja Hannele Jakosuo-Jansson (Neste Oyj), johtaja Ulrika Romantschuk (Oy Karl Fazer Ab) ja dekaani Ritva Toivonen (Helsingin yliopisto, maatalous-metsätieteellinen tiedekunta).
• Valtioneuvosto on nimittänyt Maaseutuviraston ylijohtajan virkaan MMM Antti-Jussi Oikarisen ajalle 1.5.2018−31.12. 2018. Maaseutuviraston ylijohtajan viran täyttäminen vuoden 2018 loppuun ulottuvaksi määräajaksi liittyy virastouudistukseen, jossa Maaseutuvirasto, Elintarviketurvallisuusvirasto Evira ja osa Maanmittauslaitoksen tietotekniikan palvelukeskusta liitetään yhteen Ruokavirastoksi. Se aloittaa toimintansa vuoden 2019 alussa.
• Maa- ja metsätalousministeriön viestintäjohtajan virkaan on nimitetty FM Janne Impiö 8.1.2018 alkaen.
• Olutasiantuntija ja toimittaja Anikó Lehtinen ottaa vetääkseen uudistuneen Olutposti-lehden ja sähköisten kanavien kehittämisen Olutposti Media Oy:ssä.
• Lapin ammattikorkeakoulun uudeksi rehtoriksi on valittu kasvatustieteen tohtori, kauppatieteiden maisteri Riitta Rissanen. Hän ottaa rehtorin ja ammattikorkeakoulun toimitusjohtajan tehtävät vastaan 1.4.2018.
• Pöyry Oyj on nimennyt uudelleen Alueelliset toiminnot -raportointisegmentin Infra, Vesi ja Ympäristö -liiketoimintaryhmäksi ja vahvistaa Teollisuus-liiketoimintaryhmäänsä. Nicholas Oksanen jatkaa teollisuus-liiketoimintaryhmän johtajana ja Markku Oksanen Infra, Vesi ja Ympäristö -liiketoiminnan Pohjois-Euroopan johtajana.
OTK Mikko Salo on nimitetty Loimu ry:n toiminnanjohtajaksi.
• Luomuliiton uudeksi edunvalvontajohtajaksi on valittu AMK Hortonomi Susann Rännäri. Hän aloittaa tehtävässään 1.3.2018.
• Agronomiliton valtuusto on valinnut hallituksen puheenjohtajaksi M.Sc. agronomi Ilmari Halisen kaudelle 2018-2020. 120-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi Agronomiliitto on kutsunut kolme uutta kunniajäsentä: MTT, professori emerita Helinä Hartikaisen, MTT, ministeri, agronomi Kalevi Hemilän ja maanviljelysneuvos, MMM, agronomi Pekka Rinteen.Nimityksiä loppuvuosi 2017

torstai 04. tammikuu 2018

UUDESSA TYÖSSÄ

• Valtioneuvosto on nimittänyt Maaseutuviraston ylijohtajan virkaan MMM Antti-Jussi Oikarisen ajalle 1.5.2018−31.12. 2018. Maaseutuviraston ylijohtajan viran täyttäminen vuoden 2018 loppuun ulottuvaksi määräajaksi liittyy virastouudistukseen, jossa Maaseutuvirasto, Elintarviketurvallisuusvirasto Evira ja osa Maanmittauslaitoksen tietotekniikan palvelukeskusta liitetään yhteen Ruokavirastoksi. Se aloittaa toimintansa vuoden 2019 alussa.
• Maa- ja metsätalousministeriön viestintäjohtajan virkaan on nimitetty FM Janne Impiö 8.1.2018 alkaen.
HKScanin tuotannosta vastaavaksi johtajaksi (EVP Operations) ja johtoryhmän jäseneksi on nimitetty DI Sami Sivuranta, ja alkutuotannosta ja eläinhankinnasta vastaava johtaja Pia Nybäck (EVP Animal Sourcing & Primary Production) on aloittanut HKScanin johtoryhmän jäsenenä.
HKSacn Oyj:n toimitusjohtaja Jari Latvanen on valittu Elintarviketeollisuusliiton puheenjohtajaksi 1.1.2018 alkaen. Ensimmäisenä varapuheenjohtaja jatkaa Valio Oy:n toimitusjohtaja Annikka Hurme ja toisena varapuheenjohtajana Elonen Oy:n toimitusjohtaja Jari Elonen.
MMM, agronomi Suvi Huttunen on nimitetty Agronomiliiton jäsenpalvelupäälliköksi ja MMM, agronomi Outi Parikka julkisen sektorin neuvottelupäälliköksi.
• Tradenomi Antti Kuusisto on nimitetty controlleriksi Atria Suomen myynnin organisaatioon 23.10.2017 alkaen.
ETM Esa Saarela on nimitetty 1.9.2017 alkaen MP-Maustepalvelu Oy:n asiakkuuspäälliköksi.
ETM, restonomi Anna Häkämies on aloittanut tuotekehityspäällikkönä Avena Nordic Grain Oy:ssä.
• Raisio Oyj:n hallituksen kesäkuussa 2017 yhtiön toimitusjohtajaksi nimittämä Pekka Kuusniemi on aloittanut tehtävässä 1.11.2017.
• FM Sanna Väisänen on nimitetty Apetit-konsernin viestintä- ja sijoittajasuhdejohtajaksi 2.1.2018 alkaen. Väliaikaiseksi talousjohtajaksi on nimitetty 27.11.2017 alkaen Apetit Oyj:n Group Controller Tero Heikkinen.
Teemu Salo on nimitetty Adara Pakkaus Oy:n tuotantojohtajaksi 1.11.2017 alkaen ja Kaisa Pietilä pakkaussuunnittelijaksi 13.11.2017 alkaen.

Uusista nimityksistä voi ilmoittaa osoitteeseen toimitus(a)kehittyvaelintarvike.fiNimityksiä lokakuu

perjantai 27. lokakuu 2017

ETM Niko Nurminen on nimitetty Vesantti Oy:n konemyynnin myyntijohtajaksi 1.9.2017 alkaen.
• FT Mika Kaimainen on aloittanut erikoistutkijana DelSiTech Oy:ssä 9.10.2017.
• Snellman-konsernin hallitus on nimittänyt Roland Snellmanin Snellmanin Lihanjalostus Oy:n toimitusjohtajaksi 1.10.2017 alkaen.
Jukka Leskinen on nimitetty Pernod Ricard Finlandin myyntijohtajaksi 2.10.2017 alkaen.
• Kaslink Oy:n hallitukseen valittiin keväällä uusina jäseninä kansainvälisen liiketoiminnan konkari Harri Koponen ja HK Scanin Suomen liiketoiminnasta vastaava Jyrki Karlsson. 1.10.2017 perheyhtiön perustaja Raino Kukkonen siirtyi Kaslinkin hallituksen varapuheenjohtajaksi, kun Harri Koposesta tuli uusi puheenjohtaja.
• Arla Suomen uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Kai Gyllström 1.1.2018 alkaen nykyisen toimitusjohtajan Reijo Kiskolan siirtyessä eläkkeelle.
Henri Tahvanainen on nimitetty Sinebrychoffin uudeksi päivittäistavarakaupasta vastaavaksi kanavajohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 1.1.2018 alkaen.
KTM Pertti Tammivuori on nimitetty Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n operatiiviseksi johtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 1.9.2017 alkaen.
Mikko Puumalainen on nimitetty Atria Suomi Oy:ssä lihavalmisteliiketoiminnan tuotantopäälliköksi 2.10.2017 alkaen.
Tomi Nevala on nimitetty Atria Suomen Food Servise -organisaatioon kehityspäälliköksi.
KTM Pekka Tola on nimitetty Valion Ruotsin tytäryhtiön, Valio Sverigen, toimitusjohtajaksi 22.8.2017 alkaen ja ETM Kari Finska Valion Venäjän maayhtiön toimitusjohtajaksi 1.1.2018 alkaen.
• Tradenomi Mindi Nurmisto on nimitetty myynti- ja markkinointiassistentiksi 1.10.2017 lähtien Bonne Juomat Oy;ssä.
• DI, MBA Janne Koistinen on nimitetty Busch Vakuumteknik Oy:n toimitusjohtajaksi.
• Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto ry:n uudeksi puheenjohtajaksi on valittu 1.1.2018 alkaen Olvin toimitusjohtaja Lasse Aho.
HYY Yhtymän liiketoimintajohtajaksi on nimitetty Marika Risku. Hän vastaa yhtymän majoitus- ja ravintola-alan toiminnoista.
• Professori Anna Valros Helsingin yliopistosta on valittu EU:n komission eläinten hyvinvoinnin asiantuntijaryhmän (EU Platform on Animal Welfare) jäseneksi.
• Syyskuussa nimitetyn valtion ravitsemusneuvottelukunnan (VRN) puheenjohtajana toimii elintarviketurvallisuusjohtaja Sebastian Hielm maa- ja metsätalousministeriöstä (MMM) ja varapuheenjohtajana tutkimusprofessori Suvi Virtanen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL). VRN:n kokoonpanossa 4.10.2017–3.10.2020 ovat heidän lisäkseen elintarvikeylitarkastaja Minna Huttunen (MMM), neuvotteleva virkamies Sirpa Sarlio (STM), ylitarkastaja Marjo Misikangas (Evira), erikoistutkija Johanna Suomi (Evira), tutkimuspäällikkö Satu Männistö (THL), opetusneuvos Marjaana Manninen (Opetushallitus), johtava asiantuntija Jaana Laitinen (Työterveyslaitos), professori Mikael Fogelholm (Helsingin yliopisto), professori Ursula Schwab (Itä-Suomen yliopisto), professori Piia Jallinoja (Tampereen yliopisto), professori Satu Lahti (Turun yliopisto), johtava tutkija Anne Pihlanto (Luke), terveysjohtaja Marjaana Lahti-Koski (Suomen Sydänliitto) ja ruokapalvelujohtaja Elina Särmälä (Ammattikeittiöosaajat ry). VRN:n pääsihteerinä toimii MMM, laillistettu ravitsemusterapeutti Arja Lyytikäinen (Evira).
• Luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden liitto Loimun uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu oikeustieteen kandidaatti Mikko Salo.
• Tekniikka- ja teknologiakonsulttiyritys ALTEN Finlandin uutena toimitusjohtajana on aloittanut Juha Sillanpää, ja varatoimitusjohtajaksi on nimitetty Jari Koski.
• Kuljetusinsinööri, MBA Jukka Ylitalo on nimitetty Liuttu Logistikka Oy:n toimitusjohtajaksi 4.9.2017 alkaen.Nimityksiä syyskuu 2017

perjantai 08. syyskuu 2017

ETT Mari Eskola siirtyy 1.10.2017 lähtien Euroopan Elintarviketurvallisuusviranomaisen (EFSA) palveluksesta Parmasta, Italiasta projektijohtajaksi Center for Analytical Chemistryyn Wieniin Itävaltaan; Department of Agrobiotechnology (IFA-Tulln), University of Natural Resources and Life Sciences (BOKU).
KTM Tina Hansen on aloittanut Gold&Green Foods -yrityksen toimitusjohtajana tehtävänään tukea yrityksen kasvutarinaa ja arjen johtamistyötä. Hansen on työskennellyt aikaisemmin Paulig-konsernin Kahvi-liiketoiminnan vt. markkinointijohtajana. Gold&Green Foodsin perustajajäsenet jatkavat teknologiayrityksen kehittämistä yhdessä uuden toimitusjohtajan kanssa. Maija Itkonen on hallituksen jäsenenä vastuussa brändistä ja Reetta Kivelä toimii teknologiajohtajana.
• FM Niklas Kumlin on nimitetty Helsingin Myllyn toimitusjohtajaksi 1.6.2017 alkaen.
• Kauppatieteiden tohtori Heli Arantola on nimitetty HKScanin konseptijohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 2.5.2017 alkaen.
Henrik Samuelson on nimitetty Paulig-konsernin Maailman Ruoka & Mausteet -divisioonan johtoon 15.9.2017 alkaen asemapaikkanaan Tukholma. Aikaisemmin hän työskenteli divisioonan kaupallisena johtajana.
Mikko Karell on nimitetty Pouttu Oy:n toimitusjohtajaksi 1.9.2017 alkaen.
• Varatuomari Jukka Arppe on nimitetty 1.9.2017 alkaen Elintarviketeollisuusliiton työmarkkinayksikön asiantuntijaksi. Hänen vastuullaan ovat leipomoalan työehtosopimusta koskeva neuvonta, koulutus ja oikeudelliset palvelut.
• Verso Food Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Tomi Järvenpää. Toimitusjohtajana aiemmin toiminut Tarja Ollila siirtyy markkinointijohtajaksi, ja hallituksen puheenjohtajana jatkaa Leena Saarinen.
• DI Maija Kulla-Pelonen on nimitetty tuotekehityspäälliköksi Kiilto Oy:ssä vastuualueenaan pakkausteollisuuden liimat.
• DI Pia Kakko on nimitetty toimitusketjun johtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi KiiltoClean Oy:ssä.
KTM Lauri Kulonen on nimitetty 14.8.2017 alkaen projektipäälliköksi Päivittäistavarakauppa ry:ssä (PTY) kehittämään päivittäistavarahuollon ja ammattikeittiöiden varautumista häiriötilanteisiin. Kaksi vuotta kestävä projekti on Huoltovarmuuskeskuksen, kauppa- ja jakelupoolin, PTY:n ja Elintarviketeollisuusliiton yhteishanke.
Tina Andersson on nimitetty Paulig-konsernin vt. konsernijohtajaksi 1.9.2017 alkaen Jaana Tuomisen siirryttyä Fiskars Oyj Abp:n toimitusjohtajaksi.
• Bio- ja elintarviketekniikan insinööri Pia Hinden on nimitetty Bonne Juomat Oy:n valmistus- ja tuotekehitysteknologiksi ja* Kai Istolainen*, Myyntiedustus Istolainen Ky, myyntiedustajaksi kenttätyöhön 1.8.2017 alkaen tehdyllä yhteistyösopimuksella asemapaikkanaan Kuopio.
• Mekitec Oy:n hallituksen puheenjohtajaksi on 27.6.2017 alkaen nimitetty OTK Antti Pankakoski.
• Punnitse ja Säästä sekä It’s Pure® -ketjujen toimitusjohtajaksi on nimitetty Ilkka Pihlajisto.
• Atrian siipikarjaliiketoiminnan toimitusjohtajaksi Ruotsiin on nimitetty 1.9.2017 alkaen ETM, EMBA Juha Sarkkinen.
• DI Petra Honkavirta on nimitetty tuotepäälliköksi Hosmed Oy:ssä.
• Kasvatustieteen maisteri Natalia Härkin on nimitetty Suomen Yrittäjänaisten uudeksi toimitusjohtajaksi 1.9.2017 alkaen.
• Alko Oy:n hallitus on nimittänyt yhtiön toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Leena Laitisen.
KTM Saija Moisio on nimitetty Altian innovaatiojohtajaksi.
• TkL Salla Roni-Poranen on nimitetty Borealis Polymers Oy:n toimitusjohtajaksi.
• Kauppatieteiden maisteri Niilo Pöyhönen on nimitetty 1.8.2017 alkaen Kotkamills Oy:n hallituksen jäseneksi.
Suvi Urvikko-Mäkivaara on nimitetty Linkosuon Leipomo Oy:n kehitysjohtajaksi 1.5.2017 alkaen.
• Pyroll Pakkauksen toimitusjohtajaksi on nimitetty DI Mikael Svennas 1.8.2017 alkaen.
• Fredman Professional Kitchenin brändijournalistiksi on nimitetty KTM Riikka Raatikainen 29.5.2017 alkaen.
ETT Timo Nieminen on nimitetty ylitarkastajaksi turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesissa.
Pasi Perkiö on nimitetty Nestlé Oy:ssä Regulatory & Scientific Affairs and Product Information Specialistiksi.
ETT Suvi Ryynänen on nimitetty maa- ja metsätalousministeriössä tutkimusjohtajan määräaikaiseen virkasuhteeseen tieto- ja tutkimustoimialan tutkimusyksikköön ajalle 1.5.2017‒30.4.2018.
• DI Miika Jokinen aloitti heinäkuussa Altian Koskenkorvan tehtaan päällikkönä.
• Göteborgin yliopiston kasvatustieteellinen tiedekunta on myöntänyt kotitalouspedagogiikan professori Päivi Palojoelle kunniatohtorin arvonimen hänen työstään hyvinvointia edistävien ruokatottumusten opettamiseksi lapsille ja nuorille.
• Hallintotieteiden maisteri Toni Jääskeläinen on nimitetty Kaupan liiton veroasiantuntijaksi 18.4.2017 alkaen.
Katri Rantanen on aloittanut Maito ja terveys ry:n Maitolähettiläänä 1.6.2017 alkaen.
Pauli Aalto-Setälä on nimitetty työelämäprofessoriksi (Professor of Practice) Turun yliopistoon, uuteen Digital Mindset -koulutusohjelmaan.
• ProAgrian yhteiseksi valtakunnalliseksi Farmari-maatalousnäyttelyn näyttelyjohtajaksi on valittu MMM, agronomi Henri Honkala.
• FT, dosentti Marjukka Kolehmainen on valittu kutsusta Itä-Suomen yliopiston ravitsemustieteen professorin tehtävään 1.7.2017 alkaen viiden vuoden määräajaksi.
• Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa elintarviketieteen apulaisprofessorin tehtävään on otettu MTT Kirsi Mikkonen vakinaistamispolun ensimmäiseen vaiheeseen (assistant professor) ja Phd Per Ertbjerg vakinaistamispolun toiseen vaiheeseen (associate professor).
• Elintarviketieteiden Seura on tehnyt uusia valintoja avainhenkilöiksi. Seuran toiminnanjohtajana 1.1.2017 aloittaneen elintarviketieteiden maisteri Laura Hyvärisen tehtävänkuvaa laajennetaan toiminnanjohtaja-päätoimittajaksi 1.9.2017 alkaen. Hyvärinen jatkaa Kehittyvä Elintarvike -lehden päätoimittajana elintarviketieteiden tohtori, diplomi-insinööri Laila Sepän siirtyessä Helsingin yliopiston palvelukseen. Hyvärinen toimi seuran hallituksessa vuodet 2013−2016 ja Prosessiteknisen jaoston johtoryhmässä vuodet 2010−2015. Toimituspäällikkö Pirjo Huhtakangas jatkaa tehtävässään. Seppää edeltävä pitkäaikainen päätoimittaja, tekniikan tohtori Raija Ahvenainen-Rantala osallistuu kunniapuheenjohtajana seuran ja lehden kehitystyöhön. Kehittyvä Elintarvike -lehden pitkäaikainen ilmoitusmyyjä Jukka Peussa on jäämässä eläkkeelle vuodenvaihteessa. Ilmoitusmyyntiä hoitaa lehden numerosta 1/2018 alkaen Media Bookers / Directas Oy. Toimitusjohtaja Hannu Pyykkö aloittaa yhteistyön rakentamisen lehden mediamyynnissä välittömästi.
• Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n uudeksi toiminnanjohtajaksi on nimitetty VTM, sosiaalipsykologi Juha Mikkonen.Nimityksiä touko-kesäkuu 2017

lauantai 10. kesäkuu 2017

Suvi Urvikko-Mäkivaara on nimitetty Linkosuon Leipomo Oy:n kehitysjohtajaksi 1.5.2017 alkaen.
• Paulig-konsernin kahvi-divisioonan johtoryhmän jäseneksi ja markkinointijohtajaksi on nimitetty KTM Hannu Laakso.
• Fredman Professional Kitchenin brändijournalistiksi on nimitetty KTM Riikka Raatikainen 29.5.2017 alkaen.
ETT Timo Nieminen on nimitetty ylitarkastajaksi turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesissa.
Pasi Perkiö on nimitetty Nestlé Oy:ssä Regulatory & Scientific Affairs and Product Information Specialistiksi.
ETT Suvi Ryynänen on nimitetty maa- ja metsätalousministeriössä tutkimusjohtajan määräaikaiseen virkasuhteeseen tieto- ja tutkimustoimialan tutkimusyksikköön ajalle 1.5.2017‒30.4.2018.
• DI Miika Jokinen aloittaa heinäkuussa Altian Koskenkorvan tehtaan päällikkönä. Jokinen on urallaan työskennellyt metsä-, elintarvike- ja lääketeollisuudessa.
• Professori Hannu Korkeala on nimitetty Liègen yliopiston eläinlääketieteellisen tiedekunnan kunniatohtoriksi 18.3.2017.
• Göteborgin yliopiston kasvatustieteellinen tiedekunta on myöntänyt kotitalouspedagogiikan professori Päivi Palojoelle kunniatohtorin arvonimen hänen työstään hyvinvointia edistävien ruokatottumusten opettamiseksi lapsille ja nuorille.
• Polarica konsernin uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty 2.5.2017 alkaen KTM Samuli Eskola. Hän on työskennellyt viimeksi HKScan Oyj Suomen ja Baltian vähittäiskauppaliiketoiminnan johtajana. Eskola vastaa myös toukokuun alussa Polaricaan perustettavista Marja- ja Riistaliiketoiminta divisioonista.
Anders Frydenlund aloittaa Sinebrychoffin uutena toimitusjohtajana 1.8.2017. Frydenlund tuli Carlsbergin palvelukseen 2005, ja vuodesta 2013 hän on ollut Ringnesin panimon päivittäistavarakaupasta vastaava kanavajohtaja. Toimitusjohtajan vaihdosta tukee nykyisen toimitusjohtajan Pekka Tiaisen siirtyminen Sinebrychoffin hallituksen jäseneksi.
• Maa- ja metsätalousministeriö on asettanut ruokaketjun toiminnan kehittämiseksi ja elintarvikeviennin edistämiseksi selvitysmiehen: Ilkka Mäkelän. Hän laatii selvityksen toimenpide-ehdotuksineen kesäkuun 2017 loppuun mennessä.
• Hallintotieteiden maisteri Toni Jääskeläinen on nimitetty Kaupan liiton veroasiantuntijaksi 18.4.2017 alkaen.
Jyri Weiste on nimitetty Adaran myyntijohtajaksi ja Jere Alaruka talousjohtajaksi 1.2.2017 alkaen sekä Antti Airaksinen myyntipäälliköksi 6.3.2017 alkaen.
MBA Salla Eklund on nimitetty Atria Suomen brändijohtajaksi 8.5.2017 alkaen.
Jari Heikkinen on nimitetty Antalis Oy:n Packaging -liiketoiminta-alueelle aluemyyntipäälliköksi 1.2.2017 alkaen.
• Apetit Oyj:n hallintoneuvosto on 12.4.2017 pitämässään kokouksessa valinnut yhtiön hallintoneuvoston puheenjohtajaksi Harri Eelan ja varapuheenjohtajaksi Marja-Liisa Mikola-Luodon.
Heikki Lahdensuo on nimitetty Pöyry Oyj:n tietohallintojohtajaksi 12.6.2017 alkaen.
Katri Rantanen on aloittanut Maito ja terveys ry:n Maitolähettiläänä 1.6.2017 alkaen.
Pauli Aalto-Setälä on nimitetty työelämäprofessoriksi (Professor of Practice) Turun yliopistoon, jossa hän alkaa uutta Digital Mindset -koulutusohjelmaa.
• ProAgrian yhteiseksi valtakunnalliseksi Farmari-maatalousnäyttelyn näyttelyjohtajaksi on valittu MMM, agronomi Henri Honkala.Nimityksiä helmikuu - huhtikuu 2017

keskiviikko 22. helmikuu 2017

Pia Pohja on nimitetty Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtajaksi 1.6.2017 alkaen. Pohja toimii tällä hetkellä partnerina Pohjoismaiden suurimmassa yhteiskuntavaikuttamisen konsulttitoimistossa Rud Pedersen Public Affairs Company Oy:ssä. Aiemmin hän on ollut mm. valtiosihteerinä sosiaali- ja terveysministeriössä, Terveyspalvelualan Liitto ry:n toimitusjohtajana sekä Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennian viestintäjohtajana.
• Hallintotieteiden maisteri Toni Jääskeläinen on nimitetty Kaupan liiton veroasiantuntijaksi 18.4.2017 alkaen.
• Elintarviketeollisuusliitto on nimittänyt Hannele Mayer-Pirttijärven liiton viestinnän ja tietopalvelun asiantuntijaksi 3.4.2017 alkaen.
• DI Kari Laakso on nimitetty KiiltoClean Oy:n toimitusjohtajaksi 18.4.2017 alkaen.
• Altia on nimittänyt Suvi Reinikkalan väkevien alkoholituotteiden markkinointijohtajaksi konsernin brändimarkkinointiin.
• Norjalaiseen Orkla-konserniin kuuluvan Orkla Foods Finlandin ja Orkla Confectionery & Snacks Finlandin johtoryhmät yhdistetään. Yhteisen johdon myötä syntyvää toiminnallista kokonaisuutta kutsutaan nimellä Orkla Suomi. Molemmat yhtiöt jäävät juridisesti edelleen voimaan. Orkla Suomen toimitusjohtajaksi on nimitetty Orkla Foods Finlandin toimitusjohtaja Rabbe Wikström ja Orkla Suomen varatoimitusjohtajaksi ja markkinointijohtajaksi Orkla Confectionery & Snacks Finlandin toimitusjohtaja Pasi Flinkman. Hänen vastuullaan on markkinointi, viestintä ja liiketoiminnan kehitys. Uuteen johtoryhmään on nimitetty Virpi Aaltonen (Supply Chain -toiminnot); Johanna Paavola (HR ja lakiasiat); Katja Salminen (innovaatiot, tuotekehitys ja regulatory affairs), Michael Sundqvist (talousjohtaja) sekä Ami Wardi (kaupallinen johtaja). Uusi johtoryhmä aloitti 13.3.2017.
• DI Antti Snellman on nimitetty Apetit-konsernin Viljakauppa- ja Öljykasvituotteet -liiketoimintojen johtajaksi ja näistä toiminnoista vastaavan Avena Nordic Grain Oy:n toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa Apetitissa 1.6.2017 ja siirtyy liiketoimintavastuuseen 1.9.2017.
• Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän vesihuollon toimialajohtajan virkaan on valittu TkL Tommi Fred 1.4.2017 alkaen.
Jarkko Alho on kutsuttu Finnforel Oy:n toimitusjohtajaksi. Alho toimii tällä hetkellä Apetit Oyj:n kalatuoteryhmän johtajana.
ETM Leena Arjanne on nimitetty Digiterveys.fin hyvinvoinnin asiantuntijaksi.
Eero Seppälä on nimitetty Flexolahti-konsernin myynti- ja markkinointipäälliköksi 2.1.2017 alkaen.
• TkL Salla Roni-Poranen on nimitetty Borealis Polymers Oy:ssä toimialapäälliköksi. Hän vastaa myös Porvoon toimipaikan polyolefiinitehtaiden tuotannosta.
• Biotekniikan insinööri Päivi Sarmala on aloittanut 1.3.2017 Työturvallisuuskeskuksessa teollisuuden työturvallisuuden asiantuntijana vastuualueenaan muun muassa elintarvikeala.
• DI Kari Ollila on nimitetty Adara Pakkaus Oy:n toimitusjohtajaksi 1.1.2017 alkaen.
• Suomen Yrittäjänaiset on nimennyt Tradenomi (BBA) Pia Winqvistin LIEKKI-hankkeen projektipäälliköksi 9.1.2017 alkaen ja FM Elina Mannisen yhdistyksen järjestö- ja viestintäkoordinaattoriksi 6.2.2017 alkaen.
ETM Mari Raahenmaa on nimitetty Antell-Ravintolat Oy:n tuotekehitys- ja osastopäälliköksi sekä johtoryhmän jäseneksi.
• Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan vientipäälliköksi on nimitetty Marko Mikkola.
• DI Miska Kuusela on valittu Dava Foods Finland Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi.
• Ruotsin kuninkaallisen insinööritieteiden akatemian toimitusjohtajaksi on nimitetty FT Tuula Teeri. Hän siirtyy uuteen tehtäväänsä Aalto-yliopiston rehtorin työstä.
ETM Sanja Orrenmaa on nimitetty ISS Palveluissa ruokapalveluiden kehityspäälliköksi Service Excellence -yksikköön.
• Kauppatieteiden maisteri Eero Kinnunen on nimitetty Saarioisille johtajaksi vastuualueenaan liiketoiminnan kehittäminen. Hän aloittaa tehtävässä 2.5.2017. Iiro Wester on nimitetty johtajaksi vastuualueenaan uudet markkina-alueet 1.3.2017 alkaen.
MMM Anssi Welling on nimitetty eläinlääkintöylitarkastajaksi ja MMM Saara Meurasalo maaseutuekonomistiksi maa- ja metsätalousministeriössä.
Jyri Weiste on nimitetty Adaran myyntijohtajaksi ja Jere Alaruka talousjohtajaksi 1.2.2017 alkaen sekä Antti Airaksinen myyntipäälliköksi 6.3.2017 alkaen.
MBA Salla Eklund on nimitetty Atria Suomen brändijohtajaksi 8.5.2017 alkaen.
MMT, agronomi Helena Kahiluoto on nimitetty kestävyystieteen professoriksi Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa.
• Keittiömestari Risto Mikkola on nimitetty Kotipizza Groupin luovaksi johtajaksi.
• Teurastamon uudeksi tuottajaksi on valittu Kristian Schmidt.
• TkT Aino-Maija Lakaniemi on nimitetty Tampereen teknillisen yliopiston bio- ja kiertotalouden apulaisprofessoriksi kemian ja toksikologian laitokseen.
Jari Heikkinen on nimitetty Antalis Oy:n Packaging -liiketoiminta-alueelle aluemyyntipäälliköksi 1.2.2017 alkaen.
• Apetit Oyj:n hallintoneuvosto on 12.4.2017 pitämässään kokouksessa valinnut yhtiön hallintoneuvoston puheenjohtajaksi Harri Eelan ja varapuheenjohtajaksi Marja-Liisa Mikola-Luodon.