Nro 6 / 2018

    Koulutus, Konsultointi & Rekrytointi

    PÄÄKIRJOITUS

    3 Työyhteisössä tarvitaan kaikenikäisiä

    HENKILÖKUVA

    6 Uteliaisuus imaisi tutkimustehtäviin

    KOLUMNI

    7 Tiimiosaaminen ratkaisee menestyksen

    MAAILMA MAUSTEILLA

    28 Yksinkertaisuus on suomalaisen ruuan vahvuus

    PAKINA

    39 Ruokaa ja osaamista 10 miljardille

    Ajankohtaista

    8 Vähäarvoinen kala on arvokas tuotteena
    10 Luonnonvarakeskus ja Helsingin yliopisto edistävät ruokaketjun sivutuoteiden hyödyntämistä
    11 Turun yliopistoon ”pohjoisten elintarvikkeiden” professuuri

    TEEMA: Koulutus, Konsultointi & Rekrytointi

    12 PUHEENVUORO: Elintarvikeopiskelijat matkalla työelämään
    13 Työpaikoilla tarvitaan eri sukupolvien osaamista
    14 Inhimillisen työelämän esiinmarssi
    16 Sparrauskaverina tekoäly
    16 Koulutusvientiä Dubaihin
    18 Rehtorien ja yritysjohtajien mentorointiohjelma jatkuu
    20 Maailman paras koulutusinnovaatio vientiin
    21 Kaurakoulutusta verkossa
    22 Bio- ja elintarviketekniikka kiinnostaa nuoria
    24 Elintarvikealan ammatilliset tutkinnot ovat muuttuneet

    Ravitsemus & Terveys

    26 Varhaiskasvatuksen ja kouluruokailun suositukset kannustavat ruokakasvatukseen

    Talous & Markkina

    29 Terveysvaikutteista ja terveellistä ruokaa Etelä-Afrikkaan
    31 Luomuruokaketju myy hyvää asiakkaille ja maapallolle
    32 Kotivoista teolliseksi meijeritoiminnaksi

    Tapahtumia

    34 Puupohjaiset elintarvikepakkaukset tulossa kovaa vauhtia
    36 EU-lainsäädännössä 17 elintarvikkeiden erityiskontaktimateriaalia
    38 EIT Food kokosi eurooppalaiset ruokaosaajat Valiolle

    Tiede & Tutkimus

    40 Lisää arvoa silakalle ja vajaahyödynnetyille kaloille
    43 Jätevesilietteen haitta- ja lääkeaineiden kertymisestä tarvitaan lisätutkimuksia
    44 Tilannekohtaisuudella iso vaikutus ruokavalintoihin

    Palstat

    46 Hankintaopas

    ETS-sivut

    50 Tehoa työnhakuun -mentorointi täyttyi nopeasti Helsingissä
    51 KANNATTAJAJÄSEN: Puunjalostusinsinööri osti Aimtecin
    52 ETMJ:n vierailukohteena Suomen suurin logistiikkakeskus
    53 Elintarvikealalla monipuolisia tutkimustarpeita
    54 ETS-palsta: Syyskokous tutkimus- ja pilottiravintola TestEatissa