Nro 6 / 2016

    VALMISTUS- JA LISÄAINEET / HANKINNAT & VASTUULLISUUS

    Pääkirjoitus

    3 Ruoka uudistuu

    Henkilökuva

    6 Maanläheinen aistitutkija

    Kolumni

    7 Mikä on olennaista ja kestävää?

    Pakina

    52 Eettistä logiikkaa ja epäloogista etikkaa

    AJANKOHTAISTA

    8 Kuluttajat ja horeca-ammattilaiset samaa mieltä ruuan terveysasioista,
    10 Elintarviketeollisuus on parantanut energia- ja materiaalitehokkuuttaan
    11 Uusi energiatehokkuussopimuskausi käynnistyy
    12 Jättiurakka liha-alan hyväksi
    13 Etelä-Savossa haarukoidaan elintarvikeketjun tulevaisuusskenaarioita

    Teema: VALMISTUS- JA LISÄAINEET

    14 Puheenvuoro: Ruualle rakennetta ilman lisäaineita
    16 Luonnontuotealan vientiloikka onnistuu laajalla yhteistyöllä
    18 Luonnontuoteala kasvuun uusilla tuoteideoilla
    20 Artesaanijäätelöä Rovaniemeltä
    22 Käyttöhistoriatieto lisää villikasvien elintarvikekäytön mahdollisuuksia
    24 Eläintuotanto on riippuvainen tuontiproteiinista
    26 Puusta ruokaan
    27 Ammattikeittiöväki opiskeli kasviproteiinien käyttöä

    Teema: HANKINNAT & VASTUULLISUUS

    28 Puheenvuoro: Vastuullisuuden kiemuroista
    29 Rypsiporsaat kasvavat tarkalla ruokavaliolla
    31 Lyhyt ja läpinäkyvä ruokaketju paras
    32 Tuoteturvallisuus ei synny itsestään
    34 Kuntapäättäjät ratkaisevat kotimaisen ruuan käytöstä
    36 Lähellä tuotetun naudanlihan vastuullisuutta on helpompi arvioida

    TALOUS & MARKKINA

    38 Kasvisruuan suosio kasvaa Euroopassa
    40 Suomalainen kaura valloittaa uusia markkinoita maailmall
    41 Arvonluontia brändeillä
    43 Arkipäivän oivalluksista pieniä elintarvikeinnovaatioita julkiselle sektorille

    LAINSÄÄDÄNTÖ

    45 Ohjeet uuselintarvikkeiden turvallisuuden arviointiin valmistuivat

    TAPAHTUMIA

    47 Opiskelijat kehittivät uusia tuotteita Luomupäiville
    48 Afrikan maataloutta kehitetään yhteistyöllä

    TIEDE & TUTKIMUS

    49 Opinnäytetöitä
    50 Tiedekatsaus: Tieto hajuaistimusten yhteyksistä ruokamieltymyksiin lisääntyy

    PALSTAT

    53 Hankintaopas
    57 Haarukassa

    ETS-SIVUT

    57 Uudet viestintäkanavat käyttöön
    58 Tuoretta tietoa elintarviketeollisuuden investoinneista
    59 ETS-palsta