Nro 5 / 2017

    VASTUULLISUUS & KIERTOTALOUS

    Pääkirjoitus

    3 Ruuanpuute aiheuttaa ihmismassojen liikehdintää

    Henkilökuva

    6 Prosessiteollisuuden mies työstää ohraa

    Kolumni

    8 Kiertotalouden koko keinovalikoima käyttöön

    Maailma mausteilla

    14 Suomalaisia ja muita ruokia

    Pakina

    41 Ruoka vaarantaa terveytesi

    AJANKOHTAISTA

    9 Elintarvikevalvonta tärkeää, yhdenmukaisuudessa parannettavaa
    12 Suomen ruokaturvan ongelmakohdat esiin haavoittuvuusmatriisilla

    Teema: VASTUULLISUUS & KIERTOTALOUS

    15 Puheenvuoro: Kiertotalous on kokonaistehokkuutta
    16 Elintarvikeala avainasemassa biokaasun tuotannossa
    18 Kiertotalous parantaa ruuantuotannon kestävyyttä
    21 Älykäs ruokatuotannon aikakausi on jo alkanut
    22 Vesitilinpito antaa tarkan tiedon elintarvikeketjun vedenkäytöstä
    24 Vauhtia kiertotalouteen
    26 Vastuullisuus on nouseva trendi sijoitusalalla
    28 Kierrätyslannoitteille uusi laatujärjestelmä?

    RAVITSEMUS & TERVEYS

    30 Ravinto ja äidin mikrobisto vaikuttavat vauvan mikrobiston kehittymiseen

    TALOUS & MARKKINA

    32 Puheenvuoro: Biotalous on suuri mahdollisuus Suomelle
    33 Opiskelijat ideoivat pakkauskonsepteja luomulle ja lähiruualle

    TAPAHTUMIA

    35 Elintarvikeala ehkäisee hävikkiä ja hyödyntää sivuvirtoja
    35 Vahvaselkä

    TIEDE & TUTKIMUS

    37 Maitohappobakteerit lisäävät maidon turvallisuutta sitomalla homemyrkkyjä
    38 Tiedekatsaus: Makuja on moneksi
    41 Opinnäytetöitä

    PALSTAT

    7 Alkupaloja
    42 Haarukassa
    42 Julkaisuja
    43 Hankintaopas

    ETS-SIVUT

    47 Professori Pekka Koivistoinen in memoriam
    48 Naapurin Maalaiskanan linnut voivat hyvin
    50 Prosessiteknisen jaoston johdolla Pohjanmaalla
    51 ETS-palsta